Ala mi se lik pokakio po struci najstrasnije, al' nema veze
Nemoj da me teras da te propitujem sad nesto sto znas, da vidimo da li si razumeo o cemu se radi
Nije mi bila namera da Vas (te) uvredim . Slobodno, samo ne garantujem da znam uopste
Samo su mi ostale neke glavne crte iz istorije, ne bih recimo sad znao da elaboriram ne znam koliko o krstaskim ratovima ili o stogodisnjem ratu . Jednostavno tako je .
Ko god je ucio istoriju kako je trebalo - sa razumevanjem, zna da ovo sto si rekao nije tacno. Cak je i mnooooogo teze logicki zakljucivati u istoriji, nego u npr. matematici. Mozes, naravno, nabubati i napamet, ali od takvog znanja slaba vajda...
A cekaj da probam ovako .
Mozes ti uciti logicki povezivati prostorno vremenski ali istorija je zbirka cinjenica . Naravno , radi kvalitetnog znanja sve to treba objediniti u jednu celinu gde treba imati dobru vremensku i prostoru orijentaciju . I to je to . Sta ima tu sa razumevanjem da ucis ako kaze stari vek je trajao od nastanka prvih drzava do 5. veka i uredjenje je bilo robovlasnicko ? Da li je potreba neka logika . Cisto bubanje . Naravno mnogi pod terminom bubanje podrazumevaju kratkotrajno memorisanje cinjenica , kod mene je bubanje uvek (maltene uvek) na duze staze
A mnogo je teze logicki zakljucivati u istoriji nego li matematici necu ni da komentarisem .
Ja sam 3 godine , koliko sam gledao istoriju (hvala Bogu pa je ne gledam vise , bez uvrede, jednostavno je ne volim, zamorna mi je , i nije da me bas mnogo zanima sta se desilo 313. godine (premda eto znam
ali me
ne zanima jednostavno ) svaki put ucio na isti nacin . Cujem lekciju na casu, dodjem kuci i samo iscitavam iscitavam pa koliko ostane u glavi .Naravno , mesec dana posle , pola od toga nije ostalo , ali neke osnovne cinjenice, fragmenti, bitni tokovi su ostali .
Mislim da sam ovim postom nacinio spam . Elem, poenta bi bila sledeca , upisi istoriju samo ako volis, jer je cinjenica da se ne moze ona dugo trpeti ako je ne volis . I po mom misljenju lakse je spremiti matematiku