Friends with benefits

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Onda oni imaju korektne odnose, ne svete se jedno drugom, žive dalje svoje živote.

moze li isto i ako si bio s nekim u vezi, korektnoj vezi?

- - - - - - - - - -

To je lepo. :) Ali retko. Gotovo iznimka. Znam da iznimke ustvari cine pravilo, ali retki su parovi, koji se rastanu u prijateljstvu. Na zalost.

Kada kazes "na zalost" znaci da bi ti mogla sa bivsim da budes prijatelj?

U mladim godinama itekako mogu. Kad pređu otprilike tridesetu, više ne mogu. Ja i dan danas imam ortake iz detinjstva i rane mladosti, i mogu ti reći da su bolji i posvećeniji nego drugarice. Žene čim se udaju, ostvare vezu, trlababalan, više ih malo šta drugo zanima osim muža/partnera. U većini slučajeva.

Lepo je to !
I ja sam u srednjoj , kod svoje drugarice, radili grafičke radove po celu noć nas čopor, posle svi poležemo u krevet, i uvek njena guza u mome krilu, onako drugaeski :zkez:
Nekako nam se osladilo pa po završetki škole nastavili, ( Ne mislim na grafičke radove)..:D
Trajalo to tako najbolje drugarstvo 6 godina , dok mi nije na kraju postala 1. žena
Toliko o najboljem drugarstvu.
Dan danas je cenim i poštijem, ali imamo odvojene i samostalne živote i ako je posle 2. brak ostala sama !

Poslednja izmena:
:lol:

a, zasto se formulise kao coporativni napad iznosenje suprotnih stavova? znaci, ako je neko na temi u manjini glede stavova, a ostatak ljudi koji post-uju :mrgreen: se sa istim ne slaze, to se iskazati ne sme, da ne bi bili proglaseni za inkviziciju?

Ja nemam problem sa iskazivanjem drugačijeg mišljenja. Imam problem sa osuđivanjem i vređanjem drugačijeg mišljenja. Tj. imao sam. U međuvremenu sam naučio da sam budala ako ne ***** mater svima koji ne misle kao ja. Drugi put ću pametnije.

Lepo je to !
I ja sam u srednjoj , kod svoje drugarice, radili grafičke radove po celu noć nas čopor, posle svi poležemo u krevet, i uvek njena guza u mome krilu, onako drugaeski :zkez:
Nekako nam se osladilo pa po završetki škole nastavili, ( Ne mislim na grafičke radove)..:D
Trajalo to tako najbolje drugarstvo 6 godina , dok mi nije na kraju postala 1. žena
Toliko o najboljem drugarstvu.
Dan danas je cenim i poštijem, ali imamo odvojene i samostalne živote i ako je ostala sama !

e, sad. :) Znaci da ako nadje drugog ne bi mogli da budete prijatelji?

mislis da mora da postoji idealizacija da bi se osetila strast?
nije dovoljna recimo velika fizicka privlacnost ili zelja koja je samo kliknula u glavi?

Ne mora, ali skoro po pravilu, najvise strasti ima u pocetnim fazama kada se ljudi jos dovoljno nisu upoznali. Pa se na zelju i privlacnost, doda i fantaziranje i eto smrtonosnog koktela :)

kad ga ona ovako sroči pa nabode u centar :zaljubljena:

:zag:

Ne razumem , ko ostavlja dobru vezu i nekoga koga ceni !

Upravo.

A to je i sustina kod ovih nedefinisanih odnosa. Ko nece zgrabiti za sebe nekoga ko ga seksualno privlaci i koga postuje i ceni kao osobu?
Vecina tih odnosa su na bazi nepostovanja, a ne postovanja, cast izuzecima.

Ja nemam problem sa iskazivanjem drugačijeg mišljenja. Imam problem sa osuđivanjem i vređanjem drugačijeg mišljenja. Tj. imao sam. U međuvremenu sam naučio da sam budala ako ne ***** mater svima koji ne misle kao ja. Drugi put ću pametnije.

pa ne, zamena teza na delu, kao i uvek.
ako se izjasnis da ne vidis problem u seksu kao voljnom odnosu dvoje zrelih ljudi u fazama zivota koje nekada podrazumevaju i odsustvo volje za trajnijim vezivanjem,svedena si na kurvu koja moze i da masturbira ako joj se bas prijebe.
namerno prostacim iako mi to nije manir i opet ne uspevam da postignem dovoljnu kolicinu banalnosti kojom odisu neki postovi na ovoj temi. ono, zelena zuc iz tastature lije..

Bambi zvuci kao fina zena, ali smorila je ko kuvani papak sa ovim odbranama casti ugrozene manjine.bez da je iko ista pitao.
opet, sve kul, njeno pravo da pise sta hoce, bar ne vredja.
Djovanu ne poznajem forumski, osim po svekrvi i sajmu knjiga, doduse malo i po savrsenom pravopisu, ali to je od danas.
Nego, ako bi htela da me poslusa i da ne pokaze ovu pakosnu/gadnu stranu svoje naravi bar dok se ne uda.

Mnogi smatraju da veza treba da traje samo dok traje strast na nivou kao i na početku veze, ne žele produbljivanje odnosa. Smatraju da to nije ono pravo, zato menjaju partnere, dok god mogu. Za njih je veza dobra samo dok su slepo zaljubljeni.
A ko kaze da je strast ista i da postoji samo na pocetku veze?

Strast i ono sto dozivljavamo zavisi od nas samih, sazrevanja, odrastanja itd...

Nije istina da se strast gubi vremenom, cak naprotiv.

Mozda kod onih koji se zaljube samo u to, i u vezu udju bez da imalo znaju osobu sa kojom su.

Zavisi kakav im je bio taj zajednički život , kako i zbog čega su se rastali. Ne može se sve svrstati u isti koš.

- - - - - - - - - -

To i kažem, nisu ni stigli do toga da se cene, to ne traže. Hoće samo da gore od strasti, a za to mora češće da se menja.

Mora cesce da se menja ako si se zaebao. Da ne kazem nesto gore

ako se izjasnis da ne vidis problem u seksu kao voljnom odnosu dvoje zrelih ljudi u fazama zivota koje nekada podrazumevaju i odsustvo volje za trajnijim vezivanjem,svedena si na kurvu koja moze i da masturbira ako joj se bas prijebe.
namerno prostacim iako mi to nije manir i opet ne uspevam da postignem dovoljnu kolicinu banalnosti kojom odisu neki postovi na ovoj temi. ono, zelena zuc iz tastature lije..

Bambi zvuci kao fina zena, ali smorila je ko kuvani papak sa ovim odbranama casti ugrozene manjine.bez da je iko ista pitao.
Djovanu ne poznajem forumski, osim po svekrvi i sajmu knjiga, doduse malo i po savrsenom pravopisu, ali to je od danas.
Nego, ako bi htela da me poslusa i da ne pokaze ovu pakosnu/gadnu stranu svoje naravi bar dok se ne uda.

A sto je pakosna i gadna njena narav molim te?
Ako kaze da je cesto menjanje partnera ili ti kako nase fine forumasice kazu jeebacina promiskuitet? Jel?

Sto je problem to nazvati pravim imenom?

Pa stvarno danasnje postene prostitutke ne mogu da rade od ovih "slobodoumnih" nezavisnih samostalnih i vise od svega ostvarenih urbanih zena :lol:

A sto je pakosna i gadna njena narav molim te?
Ako kaze da je cesto menjanje partnera ili ti kako nase fine forumasice kazu jeebacina promiskuitet? Jel?

Sto je problem to nazvati pravim imenom?

Pa stvarno danasnje postene prostitutke ne mogu da rade od ovih "slobodoumnih" nezavisnih samostalnih i vise od svega ostvarenih urbanih zena :lol:
Čile, tebi je net kompenzacija za manjak prijatelja.

Zasto se na ovoj temi baca akcenat na moral ucesnika takvog odnosa? Meni je to nepotrebno.
Prica se o samom odnosu. Meni ne smeta to sto neko nesto radi, ja samo mislim da ljudi znaju da idealizuju i romantizuju neke stvari koje u praksi izgledaju mnogo surovije nego sto zvuce.
Kada se ti seksas sa nekim ko sa tobom otvoreno i jasno nece vise od toga, tu nema mnogo ni neznosti ni paznje pa ni postovanja sustinskog. Nacelnog mozda ima, na recima, ali u postupcima, nema.

Ne mora, ali skoro po pravilu, najvise strasti ima u pocetnim fazama kada se ljudi jos dovoljno nisu upoznali. Pa se na zelju i privlacnost, doda i fantaziranje i eto smrtonosnog koktela :)

.
Višnja znaš onaj vic: kad požuruje majka ćerku da se uda!
Ova kaže čekaj nismo se ni dobro upoznali.
Ma kad te dobro upozna neće te ni hteti :zkez:

Morao sam!
Inače si u pravu, strast je veće na počeku , na blic dok nrpočnete da "skenirate" partnera , posle se to nekeko izbalansira i ulazi u mirnije vofe.
To je valjda prirodan sled stvari i emocija !

Poslednja izmena:
Zamena teza je i u tome što se forma predstavlja kao jedini pokazatelj moralnog posrnuća ili moralne čistote. Sve je crno-belo naravno.
Ako se držiš društveno prihvatljivog ponašanja ne znači da je moral očuvan i autentičan, a veći emotivni naboj nego što bi to bilo normalno govori da se do stava prinudno došlo.

Teza je inače jednako netačna kao i ona da je tim neobaveznim kombinacija iskrenost mnogo veća. Veća je surovost često, što ne treba mešati.

- - - - - - - - - -

Gde mi pobeže vitin post iz citata.

Zasto se na ovoj temi baca akcenat na moral ucesnika takvog odnosa? Meni je to nepotrebno.
Prica se o samom odnosu. Meni ne smeta to sto neko nesto radi, ja samo mislim da ljudi znaju da idealizuju i romantizuju neke stvari koje u praksi izgledaju mnogo surovije nego sto zvuce.
Kada se ti seksas sa nekim ko sa tobom otvoreno i jasno nece vise od toga, tu nema mnogo ni neznosti ni paznje pa ni postovanja sustinskog. Nacelnog mozda ima, na recima, ali u postupcima, nema.

Sta je to medju ljudima jasno sasvim? A u ljubavi? Stavovi. Sabloni.

Kada kazes "na zalost" znaci da bi ti mogla sa bivsim da budes prijatelj?

Iz ove perspektive i sa dosadasnjim iskustvom, a trebas racunati s tim da sam pre muza imala samo jednu dugu vezu, mogla bih. I ako moj bivsi decko nije bio za to. Bio je ljut. Ali ja sam ga i dalje volela. Mozda vise ne kao muskarca, ali kao coveka, kao nekog uz kog sam odrasla, nekog ko je bio uz mene kada mi je tesko...puno razloga zasto je on jos uvek u mom srcu.
Ali covek nikada ne zna sta mu sledeci dan nosi. Plasim se da unapred kazem kako bih ja svaki raskid super podnela i ponela se covecno, jer ne znam kako cu se tada osecati i sta ce me tada nositi.

Višnja znaš onaj vic: kad požuruje majka ćerku da se uda!
Ova kaže čekaj nismo se ni dobro upoznali.
Ma kad te dobro upozna neće te ni hteti :zkez:

Morao sam!
Inače si u pravu, strast je veće na počeku , na blic dok nrpočnete da "skenirate" partnera , posle se to nekeko izbalansira i ulazi u mirnije vofe.
To je valjda prirodan sled stvari i emocija !
Ko je bre u pravu? :lol:
Kakav prirodan sled?
Sta lupetate...

Vi svi kao da ste ozenili/udali se samo za svoje jeebace/jeebacice...
Da li vam se ista u glavi svog partnera svidelo pre nego ste se kresnuli jbt...

Ne samo da ne želi ništa sa tobom, nego će, ako ti pokažeš... nepristojnu za tu vrstu odnosa naklonost i bliskost, to videti kao teret od kog treba pobeći glavom bez obzira.
Za svaki slučaj.

Back