Friends with benefits

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pogađa ih to sto nisu sposobni da se razuzdaju cak i kada imaju tu potrebu. Sukobe se zelje i kocnice koje nisu potrebne jer nikoga ne ugrozavas time.
I ovo ne pisem kao neko ko brani licno iskustvo, takvo nisam imala. Ali to ne znaci da mi stoji oreol nad glavom pa ostale mogu da pljujem i moralisem.
Zanimljivo je da su ljudi glasniji kada se potegnu teme koje se ticu dvoje ljudi, koji imaju izbor. A tamo gde je neko zaista ugrozen a nema mogucnost da se zastiti, budu puki posmatraci koji slegnu ramenima jer to, eto, nije njihova stvar.

Ako govorimo o braku, reći ćemo da je to njihov izbor, a za probleme u braku postoje institucoije sisteme, prinudne ili ne. Dobrovoljno ostajanje u paklu braka, da se tako izrazim, mada ja te ljude iz svoje perspektive posmatram ne baš sa izraženom epmatijom, guranje pod tepih, prevare i ostalo, ne tiče se nikoga do samih supružnika...

Dok se ne nađe ozbiljna veza, pretpostavka je da ljudi stiču islustva u neobaveznim ili ozbiljnijim, ali neformalnim vezama... neformalne veze i vanbračne zajednice često bolje funkcionišu.

Ko je tu pozvan uopšte da sudi kako neko bira..ako ne preturi garnizon muškaraca-žena, što je takođe, stvar ličnog izbora, al može da mu se nalepi etiketa....zašto da ne...? :lol:

Ljudi imaju različite stepene emotivnosti i odnosa, nisu svi podjednako zreli i to je apsolutno njihova lična stvar.

Poslednja izmena:
Ako govorimo o braku, reći ćemo da je to njihov izbor, a za probleme u braku postoje institucoije sisteme, prinudne ili ne. Dobrovoljno ostajanje u paklu braka, da se tako izrazim, mada ja te ljude iz svoje perspektive posmatram ne baš sa ematijom, guranje pod tepih, prevare i ostalo, ne tiče se nikoga do samih supružnika...

Dok se ne nađe ozbiljna veza, pretpostavka je da ljudi stiču islustva u neobaveznim ili ozbiljnijim, ali neformalnim vezama... neformalne veze i vanbračne zajednice često bolje funkcionišu.

Ko je tu pozvan uopšte da sudi kako neko bira..ako ne preturi garnizon muškaraca-žena, što je takođe, stvar ličnog izbora, al može da mu se nalepi etiketa....zašto da ne...? :lol:

Ljudi imaju različite stepene emotivnosti i odnosa, nisu svi podjednako zreli i to je apsolutno njihova lična stvar.

:klap:

Kako je srednji vek bio turbulentan u matici civilizacije tako sada oslobadjanje ima svoju turbulenciju.

Kada si u matici ne vidis tihu vodu s krajeva civilizacije. Ako je zivot u matici da li je zivot i van nje?

Najvazniji deo opredeljenja je da li zelis u maticu ili ne i da li ti smeta sto neko zivi u tisaku i ne zeli u maticu.

I ovo što sad komentarišete je obuhvaćeno mojim post-om koji ste citirali. A o primitivnosti bolje da ne počinjem... Primitivni su oni koji kroz život idu nagonski.

koliko planova u zivotu ljudi ostvare bez intuicije? Vrlo malo. Vecina ne poznaje ni sebe dovoljno iz opravdanih razloga, drugi koji poznaju sebe ne poznaju druge, a u sve to jos se umesaju slucajnosti. Tako da kalkulacije i velika razmisljanja retko vode uspehu bez intuicije.

Najbolji nacin kalkulisanja je stvaranje mogucnosti i otvaranje prema tim mogucnostima, to su najdalje mogucnosti coveka.

U takvoj dinamici se desavaju i provere izbora same od sebe.

Ili da povezem sa temom, drzati se cvrstih stavova lako pogresimo.

Ako govorimo o braku, reći ćemo da je to njihov izbor, a za probleme u braku postoje institucoije sisteme, prinudne ili ne. Dobrovoljno ostajanje u paklu braka, da se tako izrazim, mada ja te ljude iz svoje perspektive posmatram ne baš sa izraženom epmatijom, guranje pod tepih, prevare i ostalo, ne tiče se nikoga do samih supružnika...

koliko planova u zivotu ljudi ostvare bez intuicije? Vrlo malo. Vecina ne poznaje ni sebe dovoljno iz opravdanih razloga, drugi koji poznaju sebe ne poznaju druge, a u sve to jos se umesaju slucajnosti. Tako da kalkulacije i velika razmisljanja retko vode uspehu bez intuicije.

Najbolji nacin kalkulisanja je stvaranje mogucnosti i otvaranje prema tim mogucnostima, to su najdalje mogucnosti coveka.

U takvoj dinamici se desavaju i provere izbora same od sebe.

Ili da povezem sa temom, drzati se cvrstih stavova lako pogresimo.

Meni nekako sa ova dva posta priča "zaokružena"

Meni nekako sa ova dva posta priča "zaokružena"

Meni nije i to zbog ovog posta..

Divno iskustvo. :zaljubljena:
Toliko nam je lepo bilo i toliko sam se dobro pokazao da vise nismo ni prijatelji, niti se karamo.
Padne poneka kafa, al` kad bi spomenuo tu temu, zarila bi mi nokte u grkljan :lol:

:zcepanje:

Dakle, celo jutro pokusavam da zamislim kakav je to seh bio...:malav:

Znaci seh bez emocija... legne sama ili je bacis na krevet i ona ne mrda ili mrda (?) mozda prevrce ocima ili te ipak ljubi sa razumevanjem?...ccc

Znaci seh bez emocija... legne sama ili je bacis na krevet i ona ne mrda ili mrda (?) mozda prevrce ocima ili te ipak ljubi sa razumevanjem?...ccc

Sex je sex ! Emocije su emocije ! Meni su to dva različita pojma i osećanja.
I jedan i drugi su za upotrebu, može zasebno, a može i mixano :zkez:

Sex je sex ! Emocije su emocije ! Meni su to dva različita pojma i osećanja.
I jedan i drugi su za upotrebu, može zasebno, a može i mixano :zkez:

Ja sam za mixanu varijantu...:zkez:

- - - - - - - - - -

Ne podnosim coporativne napade, gomile sa bakljama i spaljivanje vestica

Na ovoj temi se uopste ne zna ko su vestice...:lol:..svi nekog jure...

Osnova svake veze je bliskost, moze se biti blizak i sa neprijateljem kada ga razumes i znas njegova opredeljenja.

Kada si sa nekim prijatelj, a imas drugacije opredeljenje, ne znaci da iz toga ne moze ispasti nesto dobro, a cak ne znas ni kako reagujes,
ako je osnova emocije.

Ja sam za mixanu varijantu...:zkez:

- - - - - - - - - -

.
Milk-šejk najlepše :D :klap:

Osnova svake veze je bliskost, moze se biti blizak i sa neprijateljem kada ga razumes i znas njegova opredeljenja.

Kada si sa nekim prijatelj, a imas drugacije opredeljenje, ne znaci da iz toga ne moze ispasti nesto dobro, a cak ne znas ni kako reagujes,
ako je osnova emocije.
Da baš govori iskustvo iz tebe. Nauči se čovek to vremenom.
Meni je to nekad bilo ne pojmljivo, ali sada je ok , u nekim sitacijama i poželjno i zdravo-normalno. Što kažu

Govana ce na kraju jos ispasti i pozitivac... :)

xixi kakva omaska :lol:

- - - - - - - - - -

Emocije su razne i niko ne poriče njihovo postojanje...samo to nisu emocije da zauvek poželiš da ostaneš tu :)
To što ti je lepo da se (povremeno) probudiš pored nekoga, nekad odeš na putovanje, uživaš u razgovorima i imaš fantastične čajne kolutiće..to nit je ljubav nit je zaljubljenost...
Samo što ljudi svašta zovu ljubavlju kako bi imali društveno prihvatljiv alibi za svoje ponašanje.
Ovo se ne odnosi lično na tebe, ne poznajem te, niti želim da spuštam razgovor na lični nivo...samo uopšteno komentarišem

:tick:

Naprotiv to je stvar izbora.
Mozes da sednes na kamen i posmatras maticu zivota,
mozes da skocis i zivis, mozes da se povuces u tisak i zivis lagano.
Ni jedno nije za osudu i nije kapsula.

Kapsula je kada ti svet nije razumljiv.

Upravo to ! Menja se vrema, običaji i navike. Život neumoljivo ide napred !
Ako nisi sklon menjanju razmišljanja, stavova i navika , ostaćeš zarobljen u nekoj vremenskoj kapsuli i tu te čeka lagano izumiranje i vegetiranje !

...nažalos, istorija nam kaže suprotno:

mnogo naprednih civilizacija je izumrlo.
ovaj svet koji poznajemo naizgled superioran, prilagodljiv i koliko god napredovao, širom planete postoje najprimitivnije zajednice još uvek.;)

Naprotiv to je stvar izbora.
Mozes da sednes na kamen i posmatras maticu zivota,
mozes da skocis i zivis, mozes da se povuces u tisak i zivis lagano.
Ni jedno nije za osudu i nije kapsula.

Kapsula je kada ti svet nije razumljiv.

Nismo se razumeli, a i nisam dobro definisao post !,
cenim stvar izbora i tudju volju. Sam robujem navikama i svojoj volji, i ako mi se neki put obija o glavu.
Hteo sam reći na stvari koje donosi novo vreme , mladi ljudi i progres.
:" Nije svaka starost mudra, niti je svaka mladost luda"
Po prvi put se srećem sa jednim po mene fenomenom.
Svi su govorili kako su nekada vremena bila teža i kako je nekada bilo teže.
Kad pogledam sada neke stvari , nikad više usamljenih ljudi, nikad veća borba i strah za egzistenciju, ...
Mislim da je sadašnjim generacijama i budućim mnogo gore i teže nego meni kad sam bio mladji.

U današnje vreme i stari i mladi mora da nauče da se brže adaptiraju i prilagodjavaju i upoznaju sami sebe.
Privilegija je steći izbor i biti samo svoj . Treba to "zaraditi"- (figurativno )

Poslednja izmena:
pa muško ženski odnosi su 'dinamična stvar' baš iz razloga relativizacije morala, a ne obrnuto. ne možeš znači relativizovati moral zato što su muško ženski odnosi 'dinamični'

znači ako neko kaže da su prostitutke postale suvišne zbog modernih žena i devojaka, on bi bio potpuno u pravu

ili kako je to jednom prilikom jedna od njih rekla jednom mom drugaru - ne možemo da dođemo do posla od 'poštenih' devojaka (gde su poštene devojke moderne devojke koje za sebe tvrde da su poštene a kurvanje kojim se bave smatraju za moderan lajfstajl)

Šta su za tebe najvažnije moralne vrednosti?

Nisam ja svoje mišljenje postavila kao standard, nego jedan zdrav i realan odnos, dublji i posvećeniji, kao standard.

I uzgred osudu i vređanje drugih koji imaju bilo kakav drugi odnos, kao standard.

Ok, brutalna sam sa rečnikom i to je moj greh? Imam jezičinu? Pa pre ljudima tako dobre do mozga kad si brutalno direktan nego kad "ga cicaniš" i kitiš reči. Ako si fin, onda si (opet u kontekstu današnjice) smatran budalom.

Eto, sad je i svako ko ne vređa druge budala.

Šta su za tebe najvažnije moralne vrednosti?

to je pitanje koje potiče sa temelja relativizovanog morala. ti u stvari hoćeš da znaš koji nivo promiskuiteta ja smatram moralnim time potvrđujući ono što sam već napisao - definisanje morala na osnovu muško ženskih odnosa koji su posledica relativizovanog morala. to je logička greška

to dovodi do licemerne situacije da je žena koja ima 4 seksualna partnera nedeljno od kojih uzme pare drolja, dok žena koja izađe 6 puta nedeljno i svako veče završi s drugim likom nije drolja jer im nije uzela ni dinara. ona eto vodi takav lajfstajl

ti i ja smo sličnih godina i verovatno se sećaš vremena kad mlade devojke nisu bile u stanju da se kresnu tek tako jer su imale blokadu (blokadu u pozitivnom smislu) koja uopšte nije bila društveno nametnuta, nije dakle bila spoljašnji uticaj. tek kad su prošle dril prljavštine kojoj su bile izložene preko trendova tv-a serija filmova raznih 'oslobađanja' i 'emancipovanja', jednog drugog trećeg trinestog partnera, znači tek kad oguglaju na smeće i nemoral dođe se do 'ja imam drugi odnos kao standard'

ne postoji 'drugi odnos'. ili si neiskvaren i imaš problem da olako ulećeš u intimne odnose sa ljudima, ili si iskvaren i nemaš taj problem. prosto

odrastao čovek koji komforno laže nije nikakav maher i faca u odnosu na dete koje recimo ne ume da slaže. on je samo iskvaren. i to su mnogo ozbiljnije stvari nego što misle ljudi koji žive u svetu u kom se promiskuitet, laž i ostale budalaštine glorifikuju. i to jeste bolest

to je pitanje koje potiče sa temelja relativizovanog morala. ti u stvari hoćeš da znaš koji nivo promiskuiteta ja smatram moralnim time potvrđujući ono što sam već napisao - definisanje morala na osnovu muško ženskih odnosa koji su posledica relativizovanog morala. to je logička greška

Hoću da ti pokažem da, konkretno u ovom slučaju opisanog odnosa, najvažnije moralne vrednosti (bar najvažnije za mene), na kojima počivaju moralne norme, nisu povređene. Da li je čovek zao ako ima takvu vezu? Da li ga to čini nehumanim, nepoštenim, nepravednim, neiskrenim, neodgovornim prema drugima?

Ti to nazivaš relativizacijom, ja bih to nazvao evolucijom. Nekada ropstvo nije bilo nemoralno i kao takvo osuđivano od strane društva. Nije ni inkvizicija, diskriminacija žena, segregacija... Moral je skup društvenih normi koji se oblikuje vremenom kroz njihovo ponavljanje, ali i one nastaju i nestaju pod uticajem različitih stvari, zavisno od jedne do druge kulture.

Kao što rekoh i Đovani, nemam nužno problem sa takvim stanovištem, većina ljudi ga uostalom i deli. Razumem te. Smatraš tako nešto degradirajućim jer je pogubno po osnovne stubove društva kakvo nam je poznato. Verovatno pomišljaš gde se onda sve zaustavlja i da uskoro neće biti ničeg što će nas razlikovati od životinja i slično. Možda si i u pravu. Možda će nas neobavezni seks sve odvesti dođavola. Ali ja tome još uvek ne mogu da pridajem toliku važnost.

Постом. Шта ће ти цртица пре падежног наставка.

Zato što "post" nije srpski, već engleski izraz.

- - - - - - - - - -

Pogađa ih to sto nisu sposobni da se razuzdaju cak i kada imaju tu potrebu. Sukobe se zelje i kocnice koje nisu potrebne jer nikoga ne ugrozavas time.
I ovo ne pisem kao neko ko brani licno iskustvo, takvo nisam imala. Ali to ne znaci da mi stoji oreol nad glavom pa ostale mogu da pljujem i moralisem.
Zanimljivo je da su ljudi glasniji kada se potegnu teme koje se ticu dvoje ljudi, koji imaju izbor. A tamo gde je neko zaista ugrozen a nema mogucnost da se zastiti, budu puki posmatraci koji slegnu ramenima jer to, eto, nije njihova stvar.

Civilizovan čovek ima samokontrolu. Samo je životinja nema. Razuzdanost, "puštenost sa lanca", delirijumi isl. sve je to odlika čoveka koji podleže svojim strastima i nema kontrolu nikakvu nad sobom. Kontrola ne treba, naravno, ni da bude apsolutna, ne trebamo zalaziti u drugu krajnost, ali ne treba ni da postoji raskalašnost i raspuštenost uma.

Da li to znači da je neko ko se prežderava i prenapija neko koga treba da pohvalimo?

Ugrožen je samo onaj ko se kroz život vodi nerazumno i zadovoljava se površnostima.

- - - - - - - - - -

Sta je nagon, intuicija, iracionalno, emotivno? Nije isto, ali pripada tom skupu i sta je to?

Ako ćete ih staviti u isti koš, onda je taj skup, recimo, skup različitih ljudskih ponašanja i ništa drugo. Iracionalno i racionalno su tu na različitim krajevima skupa. Ne mešajte babe i žabe.

- - - - - - - - - -

Da, zivimo u vremenima kad seksualna revolucija, koja je sa decom cveca krenula sezdesetih-sedamdesetih, dozivljava svoj vrhunac.
Danas smo svedoci erozije svih moralnih vrednosti i mnogi vide kuda to vodi a vodi u potpuno rasulo..
Nek digne dva prsta onaj kom jos uvek stoji oreol nad glavom ali da treba malo zauzdati nagone, treba...zato negde i raazumem giovanu..

Ma bitno je da je većini lakše da mi "skoče za vrat" nego da porazmisle na šta ja mislim sve vreme. :)

Back