French Open - Roland Garros - други од 4 грен слем турнира у години

.
Да ли ће неко будалу која коментарише за српски Еуроспорт обавестити да преноси историјски меч и да бесмислени подаци и статистике типа колико је Надал или Ђоковић одиграо турнира и кога је све победио и од кога изгубио ове године никог живог не интересују, а и иначе, те податке лако може да нађе свако кога стварно интересују!!!

.

pih... mada se mora uzeti u obzir da Nadal ima 13 RG, ovo nikada nije bio Noletov turninr kao AO za koji su ga zeznuli :confused:

više sreće na wimbledonu....
Da,pobedio bi Nadal i lakse ali ..Hebiga...peta...Nadal je sljakac...Novak je uverzijalan Kralj!

prosto je poklonio nadalu gs..ko ga ****..
To nisam siguran...i da je Novak pobedio...nije ovo finale...a ispuhali su se...

Meni bezveze ovaj nocni termin na RG-u... nekako smo navikli vec godinama da se igra preko dana, sunce przi, 40 stepeni, atmosfera :D Bude i vise publike

Jos sam i zaspao tokom treceg seta, Rafa ga isprasio kao beba zvecku.

Sto su zvizdali Nolu kad je izlazio, jel opet tukao linijske sudije i skupljace loptica? Nisam pratio ceo turnir

Novak pao u borbi titana! Nadalu otvoren put ka 22. grend slem tituli!​

Imao je Nole set loptu u četvrtom setu, ali dozvolio je rivalu da se vrati, posle čega više nije bilo povratka.

Ono čemu smo se nadali, Novak i Rafa su nam večeras i priuštili, ali konačan ishod nije bio onakav kakav smo priželjkivali.

Teniski velikani odigrali su još jedan antologijski meč na Rolan Garosu, šteta samo što je već u četvrtfinalu, a na našu žalost Novak je doživeo 29. poraz u ukupno 59 mečeva protiv svog najvećeg rivala.

Na kraju, posle četiri sata i 15 minuta igre, Nadal je trijumfovao sa 3:1, po setovima 6:2, 4:6, 6:2 i 7:6 (7:4).
On će se u polufinalu sastati sa nemačkim teniserom Aleksandrom Zverevim, koji je ranije danas eliminisao mladog Karlosa Alkaraza, takođe posle velike borbe u četiri seta.

U većem delu meča Španac je diktirao tempo, bio agresivniji, a u prva tri seta je svaki put pravio brejk već u prvom gemu, da bi potom sticao i po dva brejka prednosti. U drugom setu je Novak uspeo da se vrati posle 0:3, preuzme inicijativu i dobije taj set sa 6:4, ali je treći set bio repriza prvog kada je Nadal dominirao na terenu. Gledali smo maratonske gemove od po petnaestak minuta, kakve samo Novak i Nadal mogu da igraju, a samo je drugi set trajao gotovo sat i po.

Međutim, četvrti set je Novakova velika propuštena prilika. Konačno je od početka seta imao stvari pod kontrolom, nije morao da juri rezultat i to mu je mnogo olakšalo posao u ovom delu igre.

Poveo je Đoković sa 3:0 na početku četvrtog seta, sada je on stekao brejk prednosti i izgledalo je da će tu prednost i zadržati. Imao je dve set lopte pri vođstvu od 5:3, ali nije ih iskoristio, što Španac odmah kažnjava, vraća brejk i ujedno vraća dramu u četvrti set!

Nadal je krenuo u novi nalet u najgorem trenutku za Novaka, posle brejka je uspeo na svoj servis da izjednači na 5:5 i tako stavi srpskog tenisera pod dodatni pritisak.

Đoković je ipak uspeo da bez većih problema dobije naredni gem na svoj servis, ali je Nadal bez izgubljenog poena izborio ulazak u taj-brejk - 6:6!

A u taj-brejku, Španac je agresivan kao u prvom setu, kao da ovaj meč nije ušao u peti sat igre. Poveo je sa 3:0, video šansu da stavi tačku na ovaj meč i nastavio je u tom ritmu. Usledilo je vođstvo Nadala i od 6:1, čak pet meč-lopti, od kojih je Novak spasio tri, ali Španac koristi četvrtu i zasluženo odlazi u polufinale.

Sportske net

https://informer.rs/sport/tenis/708420/roland-garos-nole-kontinuitet-publika-spanija-francuska-kralj

Bogdan kaze da je uzrok nedostatak kontinuiteta. I da je Novak u australiji zaustavljen u koraku i snu.

A za Nadala ono sto smo svi videli da se pravio grbav i sepav

-Nadal ti je Lisica. Folira pticu na drvetu da je povređen, ptica dođe i lisica je pojede, to su klasični trikovi.
On pred Novakom želi da stvori atmosferu da nije u maksimumu, a jeste u maksimumu - jasan je Bogdan Obradović

Rekao sam da cu pisati (ni)malo. Ovo je to "malo".

Medije je interesovalo kako je za njega izgledao Nadal u fizičkom smislu – posle svih priča i izveštaja o lošem stanju njegove povrede. „Nisam video nikakve probleme u njegovom kretanju vezane za neku povredu. Nije ovo prvi put da se Nadal na ovaj način podigne – tek nekoliko dana od povrede, kada jedva hoda – a onda izađe na teren i bude 100% spreman. Uradio je to puno puta u karijeri, i to me večeras uopšte nije začudilo“, komentariše protivnikovo zdravlje Novak.

Nole je bio kratak, odmeren i jasan. Ono sto uopste nikome nije jasno je kako to Nadalu uspeva?! Tri ili cetiri meseca pred Australiju bila je noga u gipsu i on na stakama. (Medvedev vodio sa 2:0). Ipak Nadal je osvojio G.S. Mesec dana pred Rolan Garos imao je uzasne bolove u stopalu (misteriozna bolest kojoj nema leka). Ipak je pobedio Noleta. Ako vi mislite ono sto ja nisam rekao – onda "imate mnogo pokvarenu mastu”. 😉
Morao sam ovo da kazem, ali me nemojte razapeti.

A evo i jednog mog komentara “postavljenog” u grupi NOLE VOLIMO TE ciji sam odavno clan.

Pa opet, da nije te neshvatljivo velike, idiotske pljacke, i dalje bi bio prvi. Otimacina 4000 bodova, a ne dobra igra rivala, vestacki ga je skinula sa prvog mesta. Samo neka bude zdrav eto njega opet na prvom mestu jer mu je konkurencija nikakva.

P.S. I tako moje "malo", kao i uvek, ispadne malo mnogo veliko.

Back