French Open - Roland Garros - други од 4 грен слем турнира у години

Skandinavci ubedljivi​

1653578873217.png

Danac Holger Rune i Norvežanin Kasper Rud lako su se plasirali u treće kolo Rolan Garosa.

Rune je bio ubedljiv protiv Švajcarca finskih korena Henrija Laksonena sa 6:3, 6:4, 6:2

Danac je tokom manje od dva sata dominantno servirao pa je rival imao samo jednu brejk šansu.

U sledećoj rundi Rune će igrati sa boljim iz duela između Argentinca Pedra Kaćina i Francuza Iga Gastona.

Jednako ubedljiv bio je i Rud protiv Finca Emila Rusuvorija sa 6:3, 6:4, 6.2.

Njihov duel je trajao nešto duže, 130 minuta, tokom kojih je Rud spasao sve četiri brejk lopte, dok je koristio svoje šanse za rutinsku pobedu.

Norvežanin u sledećem kolu čeka boljeg iz duela između Žoaa Souze i Lorenca Sonega.

https://www.b92.net/sport/rolandgarros2022/vesti.php?nav_id=2161133

Aleksandra Krunić ispala, pa poručila: Zadovoljna sam nastupom​

1653579066469.png

Srpska teniserka Aleksandra Krunić, uprkos ispadanju u drugom kolu Rolan Garosa, zadovoljna je svojim nastupom u Parizu.

Ona je slavila u tri kvalifikaciona meča, zatim i u duelu sa Rahimovom, da bi je iz glavnog žreba eliminisala Veronika Kudermetova.

"Veronika je bila čvrsta danas. Zameram sebi jedino procenat prvog servisa, ali žurila sam da serviram jer sam znala da dolazi brži ritern nazad. Mnogo je napredovala u poslednjih nekoliko godina, jedna od najtežih protivnica za drugo kolo. Nisam imala mnogo mečeva na ovom nivou, trebalo mi je vremena da se adaptiram. Ona je ispunila plan, pogađala je", rekla je Krunićeva.

Imala je problema sa povredom ruke u proteklom periodu, tako da je sve u svemu zadovoljna nastupom.

"Jesam zadovoljna, četiri nedelje nisam trenirala zbog ruke. Bila mi je dislocirana ključna kost, a bila je pogrešna dijagnoza pre, mučila sam se od Australije. Miljan me je oporavio za tri dana, FED kup sam igrala na tabletama. Svakakvih saveta je bilo, drago mi je što je rešeno, ali žao mi je što sam izgubila pet meseci lutajući bez pronalaska uzroka", istakla je Krunićeva i dodala:

"Izvukla sam maksimum iz sebe. Znam šta treba da radim kako bih se vratila tamo gde sam bila na listi. Sada sam srećna što sam zdrava."

Otkrila je i planove za nastavak sezone.

"Prekosutra idem za Hrvatsku, sutra ću da testiram neke rekete jer ovi kojima igram uskoro neće imati gde da se kupe. Slede Makarska, pa Valensija, pa Birmingem, Istborn i Vimbldon ako uđem u glavni, a mislim da hoću. Trećeg juna je definitivni spisak", zaključila je Aleksandra.

https://www.b92.net/sport/rolandgarros2022/vesti.php?nav_id=2161155

Za ovo nema diskvalifikacije - reket u publici, dete plače...​

Incidentna situacija dogodila se danas tokom meča drugog kola Rolan Garosa u ženskoj konkurenciji, između Rumunke Irine Begu i Ruskinje Jekaterine Aleksandrove.

Begu je ovaj meč dobila sa 2:1 u setovima, ali je detalj s početka trećeg seta izazvao najveću pažnju.

Naime, rumunskoj teniserki u tim trenucima nije najbolje išlo, pa je u jednom trenutku nervozu ispoljila bacajući reket. Međutim, reket se odbio od tla i završio u publici gde je sedelo jedno dete koje se uplašilo i počelo da plače.

Glavni sudija je sišao sa stolice, vrlo brzo je stigao i supervizor, ali za razliku od US opena 2020. godine kada je Novak Đoković diskvalifikovan jer je lopticom pogodio linijsku sutkinju, ovoga puta nije bilo takve kazne za Irinu Begu koja je u nastavku meča zaigrala bolje i odlučujući set dobila sa 6:4.

https://sportske.net/vest/tenis/za-ovo-nema-diskvalifikacije-reket-u-publici-dete-place-467014

HOROR SCENA NA ROLAN GAROSU: Trener pronašao argentinskog tenisera bez svesti u lokvi krvi!​

Argentinski teniser, Kamilo Ugo Karabelji, doživeo je jezivu nezgodu u prestonici Francuske. Kamilo je najpre iznenadio kompletnu tenisku javnost trijumfom nad favorizovanim Aslanom Karecevim u prvoj rundi Rolan Garosa, da bi potom zabrinuo sve ljubitelje belog sporta.

Ugo je nakon meča pronađen u svojoj hotelskoj sobi, kako leži na zemlji bez svesti, u lokvi krvi oko glave. Argentinca je na podu pronašao trener, a Kamilo se ne seća šta se tačno dogodilo.

-Stvarno se ne sećam ničega, ne znam kako sam se onesvestio. Sećam se samo da me je trener podigao, a moje lice je bilo puno krvi. Video sam tragove udarca na ramenu i na zidu, tako da pretpostavljam ta sam u padu ramenom udario u zid, a potom glavom u pod – istakao je Karabelji nakon poraza od Feliksa Ože-Aljasima u drugom kolu grend slema i dodao:

-Trenirao sam samo sat vremena pre meča jer me je bolela glava. Popio sam tablete protiv bolova, ali se nisam dobro osećao na terenu – otkrio je Argentinac.

https://hotsport.rs/2022/05/26/horo...rgentinskog-tenisera-bez-svesti-u-lokvi-krvi/

Back