Frekvencije Reklama Sa Ekrana?

An0nymus

Početnik
Poruka
34
Zivimo u svetu u kojem smo okruzeni visokom tehnologijom...
Danas skoro svaka kuca ima televizor...

U reklamama se nalaze razne poruke poslate nasoj potsvesti koje nasa svest retko ili nikad ne primeti...

Da li mi zivimo zivot tako sto smo Vodjeni frekvencijama reklama sa ekrana?

Koliko je to stetno po nas...? Kako to utice na nasu psuhu?

Ne verujem u subliminalne poruke sa TV-a, mada znaju one koliko-toliko da uticu na psihu.

tom_may28.jpg

Ja cu sad zbog ove reklame da kupim ovaj Tim Ford, samo jer su mi skrenuli paznju zenskim grudima? Ne.
Da li cu mozda zbog te reklame gledati na zene samo kao na seksualne objekte jer ih tako predstavljaju u reklami? Ne.

Na neki slabiji um mozda i utice, tipa vidi Axe parfem i seti se reklame kako se one kolju koja ce pre do njega, jer ima Axe, pa mu mozak kaze "kupi, kupi, povecace ti sansu za parenje sa potencijalnom partnerkom".
Ok, to i nije mozda suptilna reklama, ali verovatno ima onih za osiguranje ili sta vec koje koliko-toliko nasem mozgu porucuju sigurnost, pouzdanost, sa svom onom decom, penzionerima i cime vec, pa mozda se neko upeca na to.

Da li je stetno, pa zavisi, ti hoces da kupis oni da prodaju, tako da postena trgovina na kraju krajeva.
Opet, zavisi i od psihe pojedinca koliko ce se on povinovati tome i prepoznati sablone.

Zivimo u svetu u kojem smo okruzeni visokom tehnologijom...
Danas skoro svaka kuca ima televizor...

U reklamama se nalaze razne poruke poslate nasoj potsvesti koje nasa svest retko ili nikad ne primeti...

Da li mi zivimo zivot tako sto smo Vodjeni frekvencijama reklama sa ekrana?

Koliko je to stetno po nas...? Kako to utice na nasu psuhu?

Ne mogu uticati na svesne.

Na nesvesne utice sve i svasta a ne samo reklame...

Opste je poznato da su reklame uvek glasnije od "regularnog" programa i to je zakonski dozvoljeno.Znate ono kada gledate neki film normalnog tona i odjednom zagrmi neka reklama.Razlog tome je da se naglasi poruka reklame i da ostavi jaci utisak.

Ne mogu uticati na svesne.

Na nesvesne utice sve i svasta a ne samo reklame...

Reklame su napravljene upravo tako da podsvesno uticu na nas.Kada gledas reklame tesko ces svesno obratiti paznju na njih ali ce zato njena poruka ostati negde u dubini tvog mozga i upamtices je htela to ili ne.

Opste je poznato da su reklame uvek glasnije od "regularnog" programa i to je zakonski dozvoljeno.Znate ono kada gledate neki film normalnog tona i odjednom zagrmi neka reklama.Razlog tome je da se naglasi poruka reklame i da ostavi jaci utisak.

Reklame su napravljene upravo tako da podsvesno uticu na nas.Kada gledas reklame tesko ces svesno obratiti paznju na njih ali ce zato njena poruka ostati negde u dubini tvog mozga i upamtices je htela to ili ne.
Nije to tako ne tripuj se :lol:
ja nikada ne kupujem nista sa reklama :aha:
znam kada se nesto reklamira da bas to ne valja
tj i ne gledam reklame kada ih vidim kao da ih i ne vidim ne uticu na mene...
kada su reklame smanjim zvuk i prebacim na drugi program

Nije to tako ne tripuj se :lol:
ja nikada ne kupujem nista sa reklama :aha:
znam kada se nesto reklamira da bas to ne valja
tj i ne gledam reklame kada ih vidim kao da ih i ne vidim ne uticu na mene...
kada su reklame smanjim zvuk i prebacim na drugi program

Takav uticaj na covekovu podsvest pre ide preko simbola nego preko zvuka.
Glasniji zvuk sluzi de se coveku skrene paznja na ekran.
A,poruke tog tipa se mogu slati preko bilo kog medija,ne more da bude samo tv.

Upravo te reklame i te stvari su i stvorile potrebe ljudi tj napunile im glavu da npr moraju imati Nike ili nisu srecni, da moraju biti savrseni ili frustrirani, da moraju uraditi ovo da bili moderni... Upravo to je i dovelo do gomile ljudi koji skoro isto izgledaju, isto se ponasaju, danas ako ne pratis neki rijaliti program kao da nisi in, kao ne zanima te tudja privatnost...

Back