Frekvencija seksa pre 150 godina i sad

Danas i to se ne moze porediti, prosto pre 150 god drustvo je bilo konzervativnije, patrijahalno, daleko veci uticaj crkve pa je bilo sramota ukoliko devojka nevina ne ulazi u brak a musko zenski odnosi bili su pod lupom javnosti i bilo kakve naznake iole slobodnijeg odnosa bile bi stigmatizovane .

Više partnera danas, ali broj samih "seksova"... ne bi me čudilo ni da je više bilo tada.

Tada su ženili klince-pubertetlije već sa 16 god. Do 25 god to je već 365 (dana) x 9 (god) x 1,5 ( dnevni prosek ) = 4900 sexića

Viđanjem od 2 puta nedeljno ( tipična veza danas ) to ne može da se stigne ni za 20 godina

Danas i to se ne moze porediti, prosto pre 150 god drustvo je bilo konzervativnije, patrijahalno, daleko veci uticaj crkve pa je bilo sramota ukoliko devojka nevina ne ulazi u brak a musko zenski odnosi bili su pod lupom javnosti i bilo kakve naznake iole slobodnijeg odnosa bile bi stigmatizovane .

јесте али су раније улазили у брак и мислим да су имали квалитетнији сексуални живот него што је то данас
док данас је више партнера али неквалитетније и ређе

Više partnera danas, ali broj samih "seksova"... ne bi me čudilo ni da je više bilo tada.

Tada su ženili klince-pubertetlije već sa 16 god. Do 25 god to je već 365 (dana) x 9 (god) x 1,5 ( dnevni prosek ) = 4900 sexića

Viđanjem od 2 puta nedeljno ( tipična veza danas ) to ne može da se stigne ni za 20 godina
Matematika bi ti bila tačna da je prcao klinac koji se oženio sa 16 godina ali
problem što nije on prrcao nego tatko . Borisav Stanković je pisao o tim običajima .

POzdrav, Boze kakvi komentari, uz psovke, al nema veze,nasi smo. Tada su krili to ista zelja,zato ja i razumevam mlade danas, idu s kim hoce, a vreme im je za brak, al iako je to tacno, a ja sam malo konzervativniji sto znaci da znam za nesto da je istina a nesto da je laaz,delim to, seks je nekada i sada prilicno kao tabu samo pre nekad vise no sad, mladi su se stideli pre vise, udavali su se zarad interes,kazu da je to bolji brak.Negde je bilo ljubavi a negde naravno upravo mrznje, niko ne zna dovoljno dal to moze i danas,kako kazu popovi, nacionalistic.neke org.koji moralisu pljuju polne odnose da su greh i klerikalci. Mozda je bilo vise svakako reda to ja potpisujem, al drugo vreme, musko je do 25.bio ohohoj ozenjen momak, a posle 25.nije ni bio mlad vise. Sem bioloski. Danas je industrijalizacija, moderan brz zivot 60tih god.20.veka i sada najvise potpuno seks.revolucije gadjenja na taj traditional life style, ali nije sve ni namesteno.Prosto ljudi danas jesu u krizi nesrecni, pa beze u lutanje,drogu sex itd.Nije bilo ja bih rekao NIKAKO NIJE BILO sto posto ,po pricama drugih pre 150.godina vise nego sad. Ali ovo sad uopste nije najgore. Desavalo se u renesansi da su se ljubili ko sad jaavno i u katedralama i bili nemoralni ,zenili su jadnu decu cak i pre 150.tih godina od 16.15.a zasto,upravo sam naucio da je to zbgo prirode i znanja starijih koji me nerviraju ali ih razumem.hormoni rade, mladi da ne bi lutali i spavali sa svakim uprte ih u kucu nadju momka,curu i dedovi blagovslove i tako cela planete bukvalno a ne samo Srbi iliti Crnogorci najvise ,o tome se i sale zbivaju itd.NIje nije bilo sigurno, ne znamo sve, ali price, kazivanja,knjige ne kazu tako a mozemo i mastati i lupati bezveze ovako napamet. Bilo je uvek svaleracija i laganja, nekad vise nekad manje, ali danas je slobodan polni odnos potpuno bez ustezanja sem za nas kojima drugi popuju i napadaju nas, ili celibat ljude koji nece,ne smeju iz moralnih razloga i kanonskih,koliko god to neko ismejavao i meni je glupo to,jer je mladost samo jedna. Moja baba je meni pricala uvek kako ipak daanas je bolje, ali jadno je to bilo na selu, naravno nije ona udata iz interesa posredstvom oca majke, ali siromastvo, neznanje i POTPUNO nmg ni izgovoriti kakva razlika nenormalna nego danas. Neki mrze ovo vreme, ima nemorala preteruju stvarno svi,zive za uzivanje, ali najgori su matori oni.. Tako da, bilo je ali ne pre 150g vise no danas....To je sigurno.Udavali su i zenili ranije, bili smerniji roditelji babe dede tutori i cuvari bili,ziveli u kucama svi zajedno bre do pre samo 40godina a ne tada...:confused::neutral:

Matematika bi ti bila tačna da je prcao klinac koji se oženio sa 16 godina ali
problem što nije on prcao nego tatko . Borisav Stanković je pisao o tim običajima .

Znači zato su tad navijali da dobiju mušku decu ?:think: Plus su još žurili šte pre da dovedu snajke, jer tad po apotekama nije bilo vijagre a masna 'rana radi svoje i eto...
Što više sinova - više snajki , dakle više sexa za tatka..

Pa dobro je to ako nemaš ćerke ili sinove zlopamtila :mrgreen:

Poslednja izmena:
Pre 150 godina kolicina sexa koji ce neko u celom svom zivotu da ima, verovatno se merila minutima, ne cak ni satima.
Ali za sve je bilo priblizno slicno.

Danas, s druge strane,sexa je mnogo mnogo vise, ali neki jedu samo kupus, drugi samo meso :) Izrazenija je podela na alfe i ostale, blizi smo praistoriji nego vremenu od pre 150 god.

Back