gost 431298
Elita
- Poruka
- 16.701
Imala sam toliko šašavu mladost.
Predivnu.
Predivnu.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ma kul smo hehhehhe, malo matori al okJa sam šašav još uvek.
A strain sam, zar ne, Duzme...![]()
Nisam - iako su me zvali.Esi li isao na aftere na oficircu i tamo na ostrvu kod karlovaca?
Joj...Esi li isao na aftere na oficircu i tamo na ostrvu kod karlovaca?
Verovatno je znam.Joj...
Ne smem ni da ti pričam - mislim da je baš iz karlovaca... Crnokosa, I ona se bavi fitnesom, pravi kolače...
Poznato?
Promovise se ideja da covek treba da se ponasa prirodno u vestackom okruzenju. To ti je kao da prodajes pricu komarcu da treba da leti prema zapper-u zato sto mu je, eto, u prirodi da leti prema izvoru svetlosti. I jos ga slazes kao "Pa vi volite zapper-e, to vam je u prirodi. Vasi preci su isto voleli zapper-e." Nema veze sto zapper-i onda nisu postojali. Ne voli komarac zapper-e, on prosto ima urodjenu tendenciju da prati izvor svetlosti. Komarci mozda ne mogu da shvate, ali ljudi svakako mogu, da ne treba uvek da se prati izvor svetlosti. Ali se gleda da se delovima mozga koji primecuju te stvari smanji uticaj na ostale delove mozga i uopste na drustvo. Ljudi kod kojih su delovi tog mozga uticajniji, ali ne mnogo tj. ne dovoljno da mogu dosledno da ih slede u praksi, se nazivaju licemerima i folirantima. Zasto? Da bi im se unistila reputacija -- i ne samo njima vec i ovim drugima. Oni kod kojih ti delovi mozga imaju minimalan uticaj se uce da budu osetljivi, tako da ovi drugi ne mogu nista da postignu (s obzirom da je jako tesko razgovarati o bilo cemu s osetljivim osobama.) Drugi benefit osetljivih ljudi je to sto su pogodni za sprovodjenje cenzure. Onda imam to sto isti koji velicaju zivotinjski svet i paleolit nazivaju ove druge nazadnim zato sto (navodno) velicaju srednji vek. Nigde logike. To su isti oni ljudi koji tvrde da je svet poceo da se krece u pravcu konzervativizma. Zasto? Zato sto su navikli na okruzenje bez konzervativaca i onda kada se pojavi nekoliko njih, onda odmah vicu "Fasizam!" Mozes li da zamislis koji je to stepen netolerancije? To su isti oni ljudi koji tvrde da je hriscanstvo nekakav veliki problem -- hriscanstvo koje danas nema apsolutno nikakvog uticaja. Da ima, seks ne bi bio glavna tema u drustvu. A glavna je. Opet ista stvar. Naucili da zive u drustvu u kom ne postoje hriscani, i onda kad se pojavi jedan ili dva, onda odmah dreka. I ovo kazem kao neko ko nije hriscanin. Promovisu se seksualne slobode. Zasto? Da bi se unistili brakovi. Kako? Tako sto seksualne slobode omogucavaju zenama da pumpaju svoje samopouzdanje do iznemoglosti, a to rade tako sto salju muskarcima poruke o tome kakav su materijal. To dovodi do toga da je muskarcima konstantno na umu pitanje "A sta ako je neka druga bolja?" sto ih eventualno dovodi do gubitka razuma. Sta drugo moze da ti se desi kad ti je konstantno na pameti da mozda postoji nesto bolje, zaboravljajuci na to da nema smisla da se ceo zivot posveti takvim stvarima. Onda i brakovi koji su inace okej pocinju da pucaju -- samo zato sto bi muskarac da proba nesto drugo, nesto sto je mozda, i samo mozda, bolje.Pa upravo, zato se i priroda coveka danas redefinise. A pod time i razne seksualnosti.
to se na selu zove: BUDALA TEŠKAVreme je da se i o ovome prodiskutuje.
Probacu da sazmem
Frejseksualna osoba je ona koja moze da dozivi seksualnu privlacnost samo sa osobama koje ne poznaje. Cim pocne dublje upoznavanje, prirodno gube seksualnu zelju za tim osobama.
Moram li pitanja forme radi? Ili moze da se diskutuje bez toga?
![]()
https://m.wikidata.org/wiki/Q108504840
Malo si ti to sve izmesao. Prvo vecinu razvoda ne potezu muskarci, nego zene. Neka poprilicno velika cifra.Promovise se ideja da covek treba da se ponasa prirodno u vestackom okruzenju. To ti je kao da prodajes pricu komarcu da treba da leti prema zapper-u zato sto mu je, eto, u prirodi da leti prema izvoru svetlosti. I jos ga slazes kao "Pa vi volite zapper-e, to vam je u prirodi. Vasi preci su isto voleli zapper-e." Nema veze sto zapper-i onda nisu postojali. Ne voli komarac zapper-e, on prosto ima urodjenu tendenciju da prati izvor svetlosti. Komarci mozda ne mogu da shvate, ali ljudi svakako mogu, da ne treba uvek da se prati izvor svetlosti. Ali se gleda da se delovima mozga koji primecuju te stvari smanji uticaj na ostale delove mozga i uopste na drustvo. Ljudi kod kojih su delovi tog mozga uticajniji, ali ne mnogo tj. ne dovoljno da mogu dosledno da ih slede u praksi, se nazivaju licemerima i folirantima. Zasto? Da bi im se unistila reputacija -- i ne samo njima vec i ovim drugima. Oni kod kojih ti delovi mozga imaju minimalan uticaj se uce da budu osetljivi, tako da ovi drugi ne mogu nista da postignu (s obzirom da je jako tesko razgovarati o bilo cemu s osetljivim osobama.) Drugi benefit osetljivih ljudi je to sto su pogodni za sprovodjenje cenzure. Onda imam to sto isti koji velicaju zivotinjski svet i paleolit nazivaju ove druge nazadnim zato sto (navodno) velicaju srednji vek. Nigde logike. To su isti oni ljudi koji tvrde da je svet poceo da se krece u pravcu konzervativizma. Zasto? Zato sto su navikli na okruzenje bez konzervativaca i onda kada se pojavi nekoliko njih, onda odmah vicu "Fasizam!" Mozes li da zamislis koji je to stepen netolerancije? To su isti oni ljudi koji tvrde da je hriscanstvo nekakav veliki problem -- hriscanstvo koje danas nema apsolutno nikakvog uticaja. Da ima, seks ne bi bio glavna tema u drustvu. A glavna je. Opet ista stvar. Naucili da zive u drustvu u kom ne postoje hriscani, i onda kad se pojavi jedan ili dva, onda odmah dreka. I ovo kazem kao neko ko nije hriscanin. Promovisu se seksualne slobode. Zasto? Da bi se unistili brakovi. Kako? Tako sto seksualne slobode omogucavaju zenama da pumpaju svoje samopouzdanje do iznemoglosti, a to rade tako sto salju muskarcima poruke o tome kakav su materijal. To dovodi do toga da je muskarcima konstantno na umu pitanje "A sta ako je neka druga bolja?" sto ih eventualno dovodi do gubitka razuma. Sta drugo moze da ti se desi kad ti je konstantno na pameti da mozda postoji nesto bolje, zaboravljajuci na to da nema smisla da se ceo zivot posveti takvim stvarima. Onda i brakovi koji su inace okej pocinju da pucaju -- samo zato sto bi muskarac da proba nesto drugo, nesto sto je mozda, i samo mozda, bolje.
Sta hoces da kazes? Da muskarci ne varaju ili da muskarci varaju ali ne zele razvod? Ako je ovo prvo, onda ne znam sta da odgovorim. Ako je ovo drugo, ne znam kako to menja stvari. Prevario si zenu i stvorio si nemir u kuci.Prvo vecinu razvoda ne potezu muskarci, nego zene. Neka poprilicno velika cifra.
Pogledaj zivot prosecnog coveka, pogledaj drustveni zivot, pogledaj ovaj forum, pogledaj celokupnu zabavljacku industriju, pogledaj sta se predaje po skolama, pogledaj kako se upravlja drzavom -- pogledaj sve te stvari i reci mi koliko sve to ima veze s hriscanstvom. U poredjenju sa sekularizmom, hriscanstvo nema nikakvog uticaja. Osim toga, za ocekivati je da uticaj prave opozicije bude naduvan zahvaljujuci postojanju lazne. Neophodno je da se opozicija demonizuje kako bi se unistila -- a to, izmedju ostalog, znaci da javnost moras da izdresiras da misli da je prava opozicija nekakva dolazeca opasnost epskih proporcija koja je, uz to, uzasno neozbiljna i infantilna.Drugo, religija ima veliki uticaj u drustvu. I veoma opasan. Ima moc i uticaj. Cak i pravislavlje. Evo ti primer litija koje su se odrzavale za vreme pandemije i onoliki br ljudi koji su odlazili na ista uprkos svim upozorenjima medicine. Pa i onjaj pop postade rahmetli. Pazi, jbg, nije lepo ali i jeste malo za humor. Da ne pricam mesanje pravoslavlja upravo u pitanja sekaani seksualnosti u drustvu. Znam na koju seksualnost mislis, e pa ta seksualnoat im je omiljena da o njima caskaju, da se ne skidaju s medija kako oni imaju jako bitno nesto da kazu u vezi toga i naravno sve to opravdavaju kako su zaboga porodice ugrozene.
Ne znam koji to covek. Pogledaj ovaj forum. Sve puca od suptilnostiCovek je danas suptilnije bice
Varaju obe strane ako ima razloga i ako su veste. I m i z. U ostalom, sta je varanje? Zasto se vara? Ako je, kako kazes, monogamija nekakvo normalno, pa cak i prirodno stanje coveka, zasto bi varali? U ostalom, varanje znaci prevara, kao da je kocka. Jel brak/veza/monogamija kocka?Sta hoces da kazes? Da muskarci ne varaju ili da muskarci varaju ali ne zele razvod? Ako je ovo prvo, onda ne znam sta da odgovorim. Ako je ovo drugo, ne znam kako to menja stvari. Prevario si zenu i stvorio si nemir u kuci.
Pogledaj zivot prosecnog coveka, pogledaj drustveni zivot, pogledaj ovaj forum, pogledaj celokupnu zabavljacku industriju, pogledaj sta se predaje po skolama, pogledaj kako se upravlja drzavom -- pogledaj sve te stvari i reci mi koliko sve to ima veze s hriscanstvom. U poredjenju sa sekularizmom, hriscanstvo nema nikakvog uticaja. Osim toga, za ocekivati je da uticaj prave opozicije bude naduvan zahvaljujuci postojanju lazne. Neophodno je da se opozicija demonizuje kako bi se unistila -- a to, izmedju ostalog, znaci da javnost moras da izdresiras da misli da je prava opozicija nekakva dolazeca opasnost epskih proporcija koja je, uz to, uzasno neozbiljna i infantilna.
Ne znam koji to covek. Pogledaj ovaj forum. Sve puca od suptilnosti![]()
Pitanje je sta je ispravno a ne sta je prirodno i/ili normalno. Normalno znaci uobicajeno. Ono sto je uobicajeno nije nuzno ispravno. Danas je normalno da svako ima pametni telefon (pa i malo dete koje jos nije krenulo u skolu.) Je l to dobro ili je samo uobicajeno? Ja ne bih rekao da je dobro. Isto vazi i za rec "prirodno". Prirodno je da komarac tezi ka izvoru svetlosti ali nije uvek ispravno. Mene zanima cost-benefit analiza. Zanima me sta ce se desiti ako uradis ovo, a sta ce se desiti ako uradis ono. Zanimaju me posledice. Zanima me koje odluke imaju najpozeljnije posledice. Zanima me buducnost. Ne zanima me sta je uobicajeno za danasnje ili neko drugo vreme. Ne zanima me kako se organizmi ponasaju u prirodi. Ni kako su pecinski ljudi ziveli. To su sporedne stvari koje mogu da budu od koristi ali koje nisu presudne.Ako je, kako kazes, monogamija nekakvo normalno, pa cak i prirodno stanje coveka, zasto bi varali?
Koliko je nesto uticajno ogleda se u kolicini stvari na koje ima uticaj. Da je Danica Crnogorcevic popularna kao sto su Jelena Karleusa i Cardi B, mogao bih da te razumem. Ali ovako, mogu samo da zakljucim da hriscanstvo ne definise zivot savremenog coveka. U pitanju je nesto drugo. Hriscanstvo je u najboljem slucaju pretnja, ili prosto prepreka odnosno smetnja, dominantnoj sili.Zabavljacka industrija je industrija. To nema veze sa prisustvom ili nedostatkom crkve.
Hriscanstvo je spaljivanje neistomisljenika na lomaci i mehanizam odrzavanja monarhije na polozaju. Toliko o tome. Ne zna ni gde uguravas popa ovde u ovoj prici. Sta sempopa tice ko se koliko s kim tuca? Ne tice se. I ne treba da se tice.Pitanje je sta je ispravno a ne sta je prirodno i/ili normalno. Normalno znaci uobicajeno. Ono sto je uobicajeno nije nuzno ispravno. Danas je normalno da svako ima pametni telefon (pa i malo dete koje jos nije krenulo u skolu.) Je l to dobro ili je samo uobicajeno? Ja ne bih rekao da je dobro. Isto vazi i za rec "prirodno". Prirodno je da komarac tezi ka izvoru svetlosti ali nije uvek ispravno. Mene zanima cost-benefit analiza. Zanima me sta ce se desiti ako uradis ovo, a sta ce se desiti ako uradis ono. Zanimaju me posledice. Zanima me koje odluke imaju najpozeljnije posledice. Zanima me buducnost. Ne zanima me sta je uobicajeno za danasnje ili neko drugo vreme. Ne zanima me kako se organizmi ponasaju u prirodi. Ni kako su pecinski ljudi ziveli. To su sporedne stvari koje mogu da budu od koristi ali koje nisu presudne.
Ali hajde da odgovorim na tvoje pitanje. Ako su pecinski ljudi bili monogamni -- sto ja licno ne tvrdim, s tim sto u isto vreme ne tvrdim suprotno tj. da su bili poligamni -- kako to da je se danas ljudi gade? Mislis da nije moguce da se covek promeni npr. pod uticajem okruzenja u kojem zivi? Postavicu ti kontra-pitanje. Ljudi vole da jedu. Oduvek su voleli da jedu. Ali kako to da pecinski ljudi, koji se nisu prezderavali, imaju potomke koji se prezderavaju? Ako su se pecinski ljudi ispravno hranili, zasto je to tolika muka prosecnom Amerikancu?
Koliko je nesto uticajno ogleda se u kolicini stvari na koje ima uticaj. Da je Danica Crnogorcevic popularna kao sto su Jelena Karleusa i Cardi B, mogao bih da te razumem. Ali ovako, mogu samo da zakljucim da hriscanstvo ne definise zivot savremenog coveka. U pitanju je nesto drugo. Hriscanstvo je u najboljem slucaju pretnja, ili prosto prepreka odnosno smetnja, dominantnoj sili.
Ja se pitam kako nastane takva seksualnost.
A pikiram da ima veze sa tim uslovljenim seksom kroz neku sudbonosnu ljubav i garant za bolju buducnost. I onda se neki ljudi toliko smore, da su u fazonu: razocaracu se, ako te bolje upoznam i to predje na bioloski nivo, spadne volja ako krene to "da se duboko upoznamo"
Meni se nekako vise cini da je to ono da te ne smori. Kad se upoznas, neka procedura, pa upoznaj joj roditelje, rodbinu, drugare, idi bre, kako posle sado mazo s njom? Zamanes da je ispenkas a ono slika njene keve u glavi : Mili, spremila sam kolach s orasima.Tako ti to ide kad otvoris temu i postavis pitanje, i svako procita ono sto njega ili nju pomera, a ne sta tebe pomera. Nekad ispadne da covek mora sam da iskopava i pronalazi. Sta ces. Takvi smo mi ljudi. Ne citamo, shvatamo drugacije, odgovaramo na nepostavljena pitanja, sprdamo se, prevrcemo ocima, ignorisemo....
A na pitanje.... Verujem da ne nastaje takva nekakva seksualnost ili bilo koja druga, nego postoje predispozicije za nesto, iz ko zna koje kombinacije mozga i koje se otkrivaju i rafiniraju vremenom. Tako neko zastrani u fetish, ili voza klasiku, ili sta god vec oseca kao adekvatno ili ga pali i uzbudjuje.
Kad zivis dovoljno dugo, sve si vise probao, i sve manje ima originalnih ideja na koje mozes da se primis. Mnogo je verovatnije da ces izaberes neku liniju i nju upraznjavas jer te to 'radi'. Tako ovo i nije tako lose, seks samo sa nepoznatima, nikad ne znas na sta ce da ispadne.