Francuski major:Srbi ne smeju da zaborave prošlost

• Začetnik teme Začetnik teme AZTEC
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

AZTEC

Buduća legenda
Poruka
27.335
PARIZ
OD STALNOG DOPISNIKA

BOMBARDUJUĆI Beograd, kao što su to činili nacisti za vreme Drugog svetskog rata, saveznici su sebe ocrnili za večnost. Tim rečima, između ostalih, bivši major Pjer Anri Binel, kog su francuske vlasti osudile zbog špijunaže u korist naše zemlje, uputio je, preko svoje prijateljice iz Pariza Mile Alečković, pismo podrške građanima Srbije, na četrnaestu godišnjicu NATO bombardovanja.

- Pre četrnaest godina, počela je NATO agresija protiv ponosnog i slobodnog srpskog naroda, drama koja se dogodila uz saučešće dela javnog mnjenja koje su zloupotrebili NATO i njegovi sateliti. Upravo zato sam odlučio da osujetim takvu nesreću. Bio sam primoran da iza rešetaka francuskog zatvora pratim dalji tog događaja koji će njegove učesnike i krivce zadugo istorijski obeležiti - istakao je u svom pismu Binel.

Bivši francuski oficir osuđen je zbog otkrivanja potencijalnih ciljeva neposredno pred bombardovanje NATO. U ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" na desetogodišnjicu bombardovanja Binel je objasnio da je na komadu hartije napisao određeni deo elemenata koji su se nalazili u radnom dokumentu s tabelama, tipovima i brojem važnih vojnih ciljeva koji bi mogli da budu bombardovni.

To je, kao šef kabinteta francuskog predstavnika pri NATO u Briselu, predao srpskoj vezi, generalu Jovanu Milanoviću. Vojni sud u Parizu ga je zbog toga osudio u decembru 2001. na pet godina zatvora, od čega tri uslovno. Za "Novosti" je tada rekao da se ne kaje i da bi i sada učinio isto, kada bi se našao u sličnoj situaciji.

U pismu podrške upućenom ovih dana, Pjer Anri Binel ističe da se, priznavnjem nezavisnog Kosova i Metohije od strane vašingtonskih satelita, drama danas nastavlja, podsetivši na to da je i Francuskoj svojevremeno bio oduzet Alzas, pa da ga je vratila.

- Narodi koji nemaju prošlost, nemaju ni budućnost. A oni koji sačuvaju svest o tome ko su i šta su, svest o onima koji su ih stvorili, ako od modernizma uzmu ono što je dobro, mogu da nastave put dalje - poručio je Binel, koji je, zbog svoje podrške Srbima, ostao i bez priznanja Legije časti.

OSEĆAJ STIDA I PONOSA

BINEL u pismu podseća da je pred najavljenim zločinom bombardovanja osetio istovremeno i stid i ponos.

- Stid, jer sam video svoju zemlju kako se dobrovoljno upušta u veliko izdajstvo, pre svega same sebe. Učestvovanje u takvom zlodelu nije moglo da služi francuskom narodu. Ali, ono najgore u svemu bilo je to što su naše vlasti izdale tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda izgrađeno na nasleđu istorije. Ali, osetio sam tada i ponos. Iz mog pariskog zatvora osetio sam veliko prijateljstvo prema Srbima, koje su tukli zato jer su branili život, kulturu i slobodu, svoja najosnovnija prava.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...ora-Binela-Srbi-ne-smeju-da-zaborave-proslost

Castan,hrabar i POSTEN covek!

Pismo majora Binela: Srbi ne smeju da zaborave prošlost

G. ČVOROVIĆ | 25. mart 2013. 20:56 |

Pismo Pjera Binela koji je bio osuđen što je Srbima odavao planove NATO bombardovanja. Zbog podrške Srbima ostao i bez priznanja Legije časti. Narod koji nema prošlost, nema ni budućnost

Pjer Anri Binel u Bosni u svom domu

[SIZE=+0]BOMBARDUJUĆI Beograd, kao što su to činili nacisti za vreme Drugog svetskog rata, saveznici su sebe ocrnili za večnost. Tim rečima, između ostalih, bivši major Pjer Anri Binel, kog su francuske vlasti osudile zbog špijunaže u korist naše zemlje, uputio je, preko svoje prijateljice iz Pariza Mile Alečković, pismo podrške građanima Srbije, na četrnaestu godišnjicu NATO bombardovanja

[/SIZE]

[SIZE=+0]- Pre četrnaest godina, počela je NATO agresija protiv ponosnog i slobodnog srpskog naroda, drama koja se dogodila uz saučešće dela javnog mnjenja koje su zloupotrebili NATO i njegovi sateliti. Upravo zato sam odlučio da osujetim takvu nesreću. Bio sam primoran da iza rešetaka francuskog zatvora pratim dalji tog događaja koji će njegove učesnike i krivce zadugo istorijski obeležiti - istakao je u svom pismu Binel.

[/SIZE]

[SIZE=+0]
REP-Pjer-Anri-Binel-MALA-%281.jpg
[/SIZE]
[SIZE=+0]
Bivši francuski oficir osuđen je zbog otkrivanja potencijalnih ciljeva neposredno pred bombardovanje NATO. U ekskluzivnom intervjuu za "Novosti" na desetogodišnjicu bombardovanja Binel je objasnio da je na komadu hartije napisao određeni deo elemenata koji su se nalazili u radnom dokumentu s tabelama, tipovima i brojem važnih vojnih ciljeva koji bi mogli da budu bombardovni.

[/SIZE][SIZE=+0]To je, kao šef kabinteta francuskog predstavnika pri NATO u Briselu, predao srpskoj vezi, generalu Jovanu Milanoviću. Vojni sud u Parizu ga je zbog toga osudio u decembru 2001. na pet godina zatvora, od čega tri uslovno. Za "Novosti" je tada rekao da se ne kaje i da bi i sada učinio isto, kada bi se našao u sličnoj situaciji.

[/SIZE]

[SIZE=+0]U pismu podrške upućenom ovih dana, Pjer Anri Binel ističe da se, priznavnjem nezavisnog Kosova i Metohije od strane vašingtonskih satelita, drama [/SIZE][SIZE=+0]danas[/SIZE][SIZE=+0] nastavlja, podsetivši na to da je i Francuskoj svojevremeno bio oduzet Alzas, pa da ga je vratila.

[/SIZE]

[SIZE=+0]- Narodi koji nemaju prošlost, nemaju ni budućnost. A oni koji sačuvaju svest o tome ko su i šta su, svest o onima koji su ih stvorili, ako od modernizma uzmu ono što je dobro, mogu da nastave put dalje - poručio je Binel, koji je, zbog svoje podrške Srbima, ostao i bez priznanja Legije časti.

[/SIZE]

OSEĆAJ STIDA I PONOSA

BINEL u pismu podseća da je pred najavljenim zločinom bombardovanja osetio istovremeno i stid i ponos.

- Stid, jer sam video svoju zemlju kako se dobrovoljno upušta u veliko izdajstvo, pre svega same sebe. Učestvovanje u takvom zlodelu nije moglo da služi francuskom narodu. Ali, ono najgore u svemu bilo je to što su naše vlasti izdale tradicionalno prijateljstvo dvaju naroda izgrađeno na nasleđu istorije. Ali, osetio sam tada i ponos. Iz mog pariskog zatvora osetio sam veliko prijateljstvo prema Srbima, koje su tukli zato jer su branili život, kulturu i slobodu, svoja najosnovnija prava.

http://www.novosti.rs/vesti/naslovna...orave-proslost

************************************************** ************************************************** ******

Поштовани господине мајоре Бинел,

хвала Вам на часним и моралним поступцима,
хвала Вам што сте се понели људски и човечно.

СРБИЈА И СРБИ СУ ВАМ ВЕЧНО ЗАХВАЛНИ!!!

Nemaš pojma :lol:
Ja sam je zimus tek otkrila kada su je reprizirali ne znam koji put. Nisam je pre toga gledala.

Nije to pominjao, ali kaže da ga je jako potresla izdaja njegove zemlje.

Ja sam gledao nekoliko epizoda, i svaki put mi se dizao pritisak :mrgreen: Scenarista je onaj SNS-ovac sto je pravio Sovinisticku Farsu.

Mene je jako potreslo jer nam je trener bio rezervista, a bio je retko ok osoba, pa nas je umesto njega trenirao jedna budala koja veze sa kosarkom nema.

- - - - - - - - - -

Šta da zaboravimo? Treba da se setimo da smo sami krivi što su po nama padale demokratske i anđeosko milosrdne bombe....

Pa kada mozete da zaboravite da ste namenski postavljali pusku pored svakog ubijenog Albanca na Kosovu, sto pa i ovo ne bi mogli da zaboravite?:dontunderstand:

Pa kada mozete da zaboravite da ste namenski postavljali pusku pored svakog ubijenog Albanca na Kosovu, sto pa i ovo ne bi mogli da zaboravite?:dontunderstand:
Po starom dobrom običaju ispoljavanje tvoje otvorene mržnje ka svemu što je srpsko nije teško isprovocirati, što dokazuje ovaj tvoj potpuno besmislen post.

"Mi" smo "namenski" postavljali puške pored svakog ubijenog Albanca??????

Bravo kami, ovo je zaista biser nad biserima.

Po starom dobrom običaju ispoljavanje tvoje otvorene mržnje ka svemu što je srpsko nije teško isprovocirati, što dokazuje ovaj tvoj potpuno besmislen post.

"Mi" smo "namenski" postavljali puške pored svakog ubijenog Albanca??????

Bravo kami, ovo je zaista biser nad biserima.

Ma naravno, ja mrzim kada pljujem po Srbima (pisuci istinu), a vi ne mrzite kada pljujete po desetini zapadnih drzava pisuci pomahnitalosti o zapadu. Super ti je takva logika Deki, daj pozajmi mi je malo.

Ma jok, Ameri su namenski postavljali puske pored svakog ubijenog Albanca.

Ma naravno, ja mrzim kada pljujem po Srbima (pisuci istinu), a vi ne mrzite kada pljujete po desetini zapadnih drzava pisuci pomahnitalosti o zapadu. Super ti je takva logika Deki, daj pozajmi mi je malo.

Ja opet kažem, ti nemaš pojma o čemu pišeš, pa bi zaista mogao da poslušaš Reg. Lepo ti je napisala.

Kako drugacije nazvati bombardovanje SCG nego pomahnitalost?

Poslednja izmena od moderatora:
Витеза и племића (не можда по пореклу, него пре свега по поступцима) Пјер Анри Бинела, не видим само као осведоченог пријатеља Срба, него, пре свега, као француског патриоту. Тешко је да се процени колико је он живота спасао својом јуначком активношћу. Ипак, његов подвиг је, сигуран сам, био мотивисан много више спасавањем душе и образа некада велике француске нације.

Морам да се сложим са изразом Стјепана Месића - Србији је потребна катарза. Али она у којој ће да се, после више од полувековног комунистичко-са малим и делимичним прекидима-па онда ЕУ-ропског пута врати сама себи.

Тек онда ће бити достојна таквих пријатеља као што је овај француски мајор.

Ako jos jednom neko na ovom forumu pomene osiromaseni uranijum dobicu epilepticni napad...:dash: Ma jeste li to vi svi preko noci postali strucnjaci za fiziku subatomskih cestica?:roll:

Evo, odmah cu da te poslusam, tako racionalnu i nehistericnu, i odmah idem kod strucnjaka.

Tako je Reg, samo je prema Srbima izvrsen zlocin, samo su Srbi zrtve, i samo su Srbima pretili silom.:ok:

- - - - - - - - - -

Kako drugacije nazvati bombardovanje SCG nego pomahnitalost?

Nemam nikakav problm sa tim. Zovite ga kako god hocete. Ono sa cime ja imam problem je kada silovanja albanskih devojcica za koje niko nije kaznjen ne nazivate pomahnitalostima, nego prljavom propagandom. E to je ono sto je gadno, jadno i bedno. To je uvek kontekst svih mojih pisanja, a to sto ti nisi u stanju da razumes moj kontekst, nisam ti ja kriv.

Ne pattisi, gde sam uopste pomenuo 'pravednu borbu'?

Ako jos jednom neko na ovom forumu pomene osiromaseni uranijum dobicu epilepticni napad...:dash: Ma jeste li to vi svi preko noci postali strucnjaci za fiziku subatomskih cestica?:roll:

Evo, odmah cu da te poslusam, tako racionalnu i nehistericnu, i odmah idem kod strucnjaka.

Tako je Reg, samo je prema Srbima izvrsen zlocin, samo su Srbi zrtve, i samo su Srbima pretili silom.:ok:

Nisu samo Srbima, videli smo kako su prosli Libijci, npr. Tako prodje svako ko im se zameri.

I ne moras biti expert za fiziku, dovoljno je imati trunku opste kulture i bez problema shvatiti sta je osiromaseni uranijum i kakve posledice ostavlja.

Niko ne kaže da je samo prema Srbima izvršen zločin i da su samo Srbi žrtve, da se samo Srbima preti silom...

Ali, činjenica je da je prema Srbima izvršen zločin za koji niko nije pozvan na odgovornost, pa kada se to ppomene krećete vi srbomrsci da kao kontratezu iznosite vašu istinu o srpskim zločinima potpuno zanemarujući zločine počinjene nad Srbima. Kao da su po vama Srbi bića neke niže vrednosti.
Pa dokle, pobogu?

- - - - - - - - - -

Nemam nikakav problm sa tim. Zovite ga kako god hocete. Ono sa cime ja imam problem je kada silovanja albanskih devojcica za koje niko nije kaznjen ne nazivate pomahnitalostima, nego prljavom propagandom. E to je ono sto je gadno, jadno i bedno. To je uvek kontekst svih mojih pisanja, a to sto ti nisi u stanju da razumes moj kontekst, nisam ti ja kriv.

Za silovanje se ide u zatvor, ne bacaju se tone bombi po drugim devojcicama i decacima, tupane jedan.

Nisu samo Srbima, videli smo kako su prosli Libijci, npr. Tako prodje svako ko im se zameri.

I ne moras biti expert za fiziku, dovoljno je imati trunku opste kulture i bez problema shvatiti sta je osiromaseni uranijum i kakve posledice ostavlja.

Naravno, Libijci, Iranci, Iracani, Srbi..Sve same zrtve.

Druga recenica- to je tacno. Nazalost, vecina ljudi nema tu opstu kulturu i opste obrazovanje, i oni znaju sta je uranijum, radijacija i osiromaseni uranijum tako sto gledaju crtace sa Perom Detlicem.

- - - - - - - - - -

Za silovanje se ide u zatvor, ne bacaju se tone bombi po drugim devojcicama i decacima, tupane jedan.

Ko jos pa u Srbiji ide u zatvor za silovanje, narocito Albanki, svasta a tobom?

Histerises i pattises, ponovo.

Druga recenica- to je tacno. Nazalost, vecina ljudi nema tu opstu kulturu i opste obrazovanje, i oni znaju sta je uranijum, radijacija i osiromaseni uranijum tako sto gledaju crtace sa Perom Detlicem.

- - - - - - - - - -

Ne mogu da se nerviram pred spavanje.

Aj' laku noc...

- - - - - - - - - -

Kakvo li ti obrazovanje imaš?

A što se tiče silovanja Albanki, da li znaš koliko je Albanaca bilo u zatvoru zbog silovanja srpskih devojčica?

Kami jesi li ti slavio prijateljske bombe kad su padale po tvojoj zemlji?
Mislim da bi stvarno trebao da pokreneš inicijativu da se tvoja nepokretna imovina pridruži teritoriji Albanije. Nije mi jasno kako neka tako moralna osoba kao ti može da živi pored nas krvožednih nasilnika :roll:

Back