Fotošopovanje, moderno oruđe i oružje

Koliko fotošopujete da bi ste prikrili stvarno stanje stvari i da li to radite? :lol:

dobro jutro kolega :)

nisam nikad do sada, ali...
muka me naterala kolega
postalo kritično u zadnje vreme, mnogo me smaraju ribe napadaju, da dišem ne mogu
pa ko velim daj dodradim malo hdr-a na fotku jerbo hdr te načini ružnijim
ne bih li se spasao, malo dušom danuo
i uradim ja to (postavljo sam čak i ovde, ona poslednja od 4 iste tamo na fotkama)
i šta se dešava?
pa ništa nije vredelo, i dalje me žele, čopori, nemani :sad2:

eto tako
a sad me izvinite kolega, morao bih na kunt, mešo sam pića pa me smlatilo
laku noć

Poslednja izmena:
Naravno. Bavim se digitalnom estetikom.

Samo kad pomislim koliko sam fleka skinuo sa odece, koliko sam tepiha ocistio, uklonio podocnjaka, bubuljica, fleka, nesimetricnosti...

Ma dobro ti si u tim vodama, više sam mislio na one obične osobe koje se ne bave digitalnom estetikom, nego naprosto koriste fotošop zarad bolje prezentacije.Ja naprosto ne mogu verovati posmatrajući kojekakve fotke po netu da je sve to baš tako kako izgleda, iako sam amater po pitanju fotografija i obrade istih.:lol:

Ma dobro ti si u tim vodama, više sam mislio na one obične osobe koje se ne bave digitalnom estetikom, nego naprosto koriste fotošop zarad bolje prezentacije.Ja naprosto ne mogu verovati posmatrajući kojekakve fotke po netu da je sve to baš tako kako izgleda, iako sam amater po pitanju fotografija i obrade istih.:lol:

Skoro sve što vidiš na netu ili na tv je prošlo kroz neki program. ;)

Може неко да се уради у фотошопу како хоће али кад стане пред огледало ту су ожиљци, боре, чибуљбе, крив нос...ко шта има. Не видим поенту те работе.

Nekada je bitan utisak koji će ta fotka da izazove kod onih koji je gledaju. Nekada je osoba samo deo veće slike i nema razloga da, recimo, fleka na čelu skreće pažnju posmatrača. Ili fleka na tepihu, ili neko ko je uleteo u kadar, ili, jednostavno, neki nedostatak koji je nastao zbog limita kamere.

Nekada je bitan utisak koji će ta fotka da izazove kod onih koji je gledaju. Nekada je osoba samo deo veće slike i nema razloga da, recimo, fleka na čelu skreće pažnju posmatrača. Ili fleka na tepihu, ili neko ko je uleteo u kadar, ili, jednostavno, neki nedostatak koji je nastao zbog limita kamere.

Ок, ако су неке рекламе, билборди у питању па је намера да се људи заинтересују за неки производ. Немам ништа против тога, али мени је лепше да видим ухваћен тренутак него да изгледа нереално, пластично. Кад су фотке црно беле то још и може да прође али у колору су 90% одбојне, барем мени.

Ок, ако су неке рекламе, билборди у питању па је намера да се људи заинтересују за неки производ. Немам ништа против тога, али мени је лепше да видим ухваћен тренутак него да изгледа нереално, пластично. Кад су фотке црно беле то још и може да прође али у колору су 90% одбојне, барем мени.

Sve je reklama danas. Tvoj avatar je reklama. Moj, takođe. Svi imaju neku poruku i plasiraju svoje virtuelno ja na način koji im odgovara. Inače bi postovali ovde, npr, pod ličnim imenom i fotkom iz lične karte.

Znaš kad Morfeus kaže Neu kada ga uči o Matriksu da je to kako sebe vidi unutra samo slika njegovog digitalnog Ja. :)

Sve je reklama danas. Tvoj avatar je reklama. Moj, takođe. Svi imaju neku poruku i plasiraju svoje virtuelno ja na način koji im odgovara. Inače bi postovali ovde, npr, pod ličnim imenom i fotkom iz lične karte.

Znaš kad Morfeus kaže Neu kada ga uči o Matriksu da je to kako sebe vidi unutra samo slika njegovog digitalnog Ja. :)

Da, ali šta ako se iz virtuelnog pređe u realno, kako objasniti neke stvari koje su bile preterane prilikom plasmana ? :mrgreen:

Da, ali šta ako se iz virtuelnog pređe u realno, kako objasniti neke stvari koje su bile preterane prilikom plasmana ? :mrgreen:

Isto kao kad ljudi lažu o sebi. U vezi prošlosti recimo. U jednom momentu stigne sudar sa realnošću. :D

Zato ne treba preterivati. A oni koji gledaju i uživaju u nečemu lepom, trebaju da budu svesni da su se i oni jutros našminkali, ili obrijali, ili ispeglali odeću, ili napravili frizuru, obrali zube, usisali tepih, odradili fiskulturu,... ;)

i koje su to fore...ovde sam ružan, pa se onda nabudžim i budem lep i takav lep se okačim...i onda taj koji me sretne uživo šokira se kolko ustvari nisam lep nego sam ružan i onda vidi da sam se budžio...
i onda bi još samo hvalilo da me pita pa što si se budžio ako si znao daće mo jednog dana da se vidimo...?
i onda ja propadnem jelda u zemlju...

Back