Fotografije sa bivšima

SilverStar

Poznat
Poruka
9.755
Čitam danas neki post o ljubomornim partnerima.

I tako naiđem na komentar jedne devojke/žene koja je napisala da je njen partner zahtevao da obriše slike sa bivšim momkom na fejsu.

Kako je vaše razmišljanje na ovu temu?

Da li su bivši partneri, bivši sa razlogom?

Ili ste ostali u dobrim odnosima, i smatrate da su slike sa bivšim partnerom na društvenim mrežama ok?

istockphoto-1178133993-612x612.jpg

Malo je nelagodno kada si u toj situaciji jer možda je tvoja sadašnja devojka bila u petogodišnjoj vezi i ima puno uspomena, bilo da su to putovanja po svetu ili neki dogadjaji, slavlja. Nezgodno je uopšte tražiti da se neko odrekne tih sećanja. Kao neka vrsta kompromisa neka prebaci na fleš sve te fotografije i to je to. Stavi fleš tamo negde i to je to.

Recimo, zamisli da je tvoja bivša bila umetnica i naslikala te je. Debilno je da neko zahteva da ti to baciš. Neko je uložio emocije u to. Ukratko, tražiti tako nešto je neka vrsta nesigurnosti. Samo spakuješ na fleš i odložiš.

Pa jesu ljubomorni.
I ja sam imala prethodni život i on je imao prethodni život, koji god on to bio. I to treba poštovati. Oboje smo i voleli. Ukoliko neko to ne poštuje mislim da je sitan kao čovek.

Potreba da se uđe i zaposedne i to mesto pre nego smo i bili u vezi pokazuje veliku nesigurnost osobe.
Ljubomorni su, jasno, nesigurni ljudi. Obično sa potrebom simbioze. Znači da se nakače nekom da bi bili celi, jer sad nisu celi.

I još društvene mreže... mislim zar je bitno šta je na društvenoj mreži? Važno je šta je u srcu, u stvarnosti. To su opet ljudi iz one branše "živim na netu"
Dakle, kad se setim i kada sam najviše volela, gledala sam njegove slike na nekoj mreži sa drugom i na pamet mi ne bi palo da tražim da uklanja ono što je pre bilo. Svako od nas je sada baš ovakav kakav je zbog prethodnih iskustava, pa i tih veza i ljubavi.

Čitam danas neki post o ljubomornim partnerima.

I tako naiđem na komentar jedne devojke/žene koja je napisala da je njen partner zahtevao da obriše slike sa bivšim momkom na fejsu.

Kako je vaše razmišljanje na ovu temu?

Da li su bivši partneri, bivši sa razlogom?

Ili ste ostali u dobrim odnosima, i smatrate da su slike sa bivšim partnerom na društvenim mrežama ok?

Pogledajte prilog 1328891
pisma, fotografije, poklonchitje sve to treba chuvati , chak i u gradu kad se sretnu trebaju se lepo pozdraviti i prebaciti koju rijech

meni je divljachki zahtevati da neko svechano zapali vatru i sve to sagori samo shto neki novi tip/tipovica to tako zahteva kao dokaz ljubavi

nemojte biti divljaci

Sve bivše treba skloniti. Kontakt jedino ako mora (recimo zbog dece). To je prošlost i treba tamo i da ostane. Ako insistira da treba da se vidi onda to još nije prošlost a možda nikada neće ni biti.
vidi ti njega... :)
ali to su slike od pre... što brisati šta je bilo pre?
Mene bi to pogodilo, takav zahtev. Msilila bih da me ne uvažava, tačnije osećala bih se kao da hoće da me izoluje od svega i počela bih da sumnjam da li me voli ili me samo smatra svojim vlasništvom ... eto, nastao bi veliki moguće nesporazum .. ali teško bih to mogla razumeti.

Zapravo, pomislila bih da je to jedan niz koji sldi i kojem nema kraja.. šta će biti sledeće?

Imala sam, tj imam jednog prijatelja/poznanika, retko se viđamo ali kada smo imali 20+ jesmo bili u istom društvu.. koji je tako prestao sa mnom da se viđa na zahtev svoje žene. Nije mi bilo pravo. Njoj je sve smetalo. Na sve je bila ljubomorna. Jednom mi je bilo teško i pošto on ume da me nasmeje pozvala sam ga da se vidimo u gradu na limunadi posle posla, ali mi je on napisao ne mogu zbog Eme. I jbg, posle su se razveli i eto njega. Ali ja mu to nisam zaboravila. I sad se viđam sa njegovom novom ženom i njim zajedno. OK. Ali to nije my way. Svi se mi razlikujemo. Ok , tako nek drugi rade, ali ja ne volim te zatvorene zajednice. A to sa fotkama mi baš tako deluje.

U zivotu nisam naisla na profil koji sadrzi kolekciju partnera. Zamisljam gledam slicice...bebica, vencanje...onda sa jednom bivsom, drugom, trecom...ili bivsima svejedno...mislila bih da je neki psiho i da ne postuje trenutnog partnera.
Proslost je proslost.

Imati ih negde u privatnoj kolekciji je sasvim druga stvar.
Pa zar nije gore imati u privatnoj kolekciji? Šta to govori?

Kako vidim ljudi se razlikuju prema tom odnosu prema tim mrežama, forumu kako god... Ljudi kojima je i inače važno kako nešto izgleda oni su usmereni na to kako da se što bolje predstave.. U to predstavljanje im ide i koju će sliku da postave i kako će to drugi gledati. Moram priznati da me zabole kako će im izgledati. Stavljam na insta i slike koje su depresivne, mračne, stavljam ono što osećam. Bivših nema jer nisam imala ni jednu baš vezu kako imam taj insta. A i zato što sam introvert i ne volim da mi gledaju intimu. No, meni se i ne može desiti da budem u vezi sa nekim ko živi za te predstave i šta će ljudi reći. Mi smo dva sveta.

Svi imamo prošlost i bivše. Nisam se nikada javno kačila sa ljubavima a nije mi smetalo što su neki od njih imali neke slike bivše djevojke. Baš kao što Paula kaže, možda bi mi smetalo da u nekoj mirisnoj koverti u ladici ispod njegovih gaća ugledam slike njegove bivše.
ali ti ne bi smetalo da imate u vasoj kuci izlozene, uramljene slike svih bivsih pored vasih recimo porodicnih slicica, slicica dece..
pa onda objasnjavaj kada pitaju a ko je ta teta koju tata ljubi?
isto to ti je sa profilom...
bez tih romanticnih momenata, mirisljavih koverata, gacica...ljudi obicno drze u nekim folderima, diskovima, itd

ali ti ne bi smetalo da imate u vasoj kuci izlozene, uramljene slike svih bivsih pored vasih recimo porodicnih slicica, slicica dece..
pa onda objasnjavaj kada pitaju a ko je ta teta koju tata ljubi?
isto to ti je sa profilom...
bez tih romanticnih momenata, mirisljavih koverata, gacica...ljudi obicno drze u nekim folderima, diskovima, itd
A što će mu?
Djetinjasto je brisati slike sa profila jer si sad u vezi sa nekim drugim. Glupo je držati ih i dalje ako ta veze pređe u nešto stabilnije, ozbiljnije-u brak recimo? Po mom mišljenju tada ne samo da im ne trebaju slike bivših već im ne treba ni profil-bar ne sa slikama.

Pa to, nek sačuva za sebe? Pa zar nije poenta šta čuva za sebe? Što je važno šta je na mreži? Šta će ljudi reći?
Nemam profil sa slicicama. Nikada nisam ni kacila nista licno. Nikada mi nije bitno ko sta kaze jednostavno intima je intima.
Verovatno ne bih ni ja mogla biti sa nekim ko kaci sve bivse negde...

Jako davno sam plakala neutješno, suze u tri reda, mama vozi a seka i ja u autu s njom.
-šta je tebi? što toliko plačeš, šta se desilo?-pita mama
-izbrisao ju je E sa FB-odgovara moja sestra
-pa ti si ludica, dodaće te opet, ne plači-tješi me mama
-ma ne plačem ja što me E izbrisao sa FB
-pa što plačeš?
-jer nisam ja njega prva izbrisala!

Od tada nisam imala, dok sam imala FB, svog frajera u prijateljima :D

Back