Foto caskaliste-tehnika-trikovi-saveti-chat

• Začetnik teme Začetnik teme divlja
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
^ takav je odgovor ljudi iz ovlascenog servisa, postoji kvarovi koji podlezu i koji ne podlezu garanciji. Ja sam pokusala s njima da se dogovorim, ali posto nisam uspela vratila sam aparat jer je popravka preskupa.
Ne mozes ti njima dokazati da ti aparat nije ispao i da nije udaren isto kao sto ni oni ne mogu dokazati da jeste.
... ma, nije to stvar vredna mojih zivaca.

duskas:
^ takav je odgovor ljudi iz ovlascenog servisa, postoji kvarovi koji podlezu i koji ne podlezu garanciji. Ja sam pokusala s njima da se dogovorim, ali posto nisam uspela vratila sam aparat jer je popravka preskupa.
Ne mozes ti njima dokazati da ti aparat nije ispao i da nije udaren isto kao sto ni oni ne mogu dokazati da jeste.
... ma, nije to stvar vredna mojih zivaca.

e sad si me baš :? ...onda oni mogu uvijek tako reći...čemu onda garancija?:?

limunada:
e sad si me baš :? ...onda oni mogu uvijek tako reći...čemu onda garancija?:?

Na zalost oni uvek tako nesto i kazu, fora je u tome da pokusaju da te od**** , ali ja bih ti predlozio da budes uporan, u prvo vreme na kulturan nacin, a ako ne ide onda malo i pripretis, sta da radimo kad je takav sistem kod nas, na zalost. Ovo ti govorim iz licnog iskustva, drugacije ne ide.

divlja:
Ljudi, stigao mi novi komp i novi ekran, al' ne znam kako da namestim boje, sve mi je cudno. Jel' ima neko neki savet? :lol:

Ako mislis ozbiljno da se bavis fotografijom, nema duge nego da nabavis neki kalibrator. Ja upravo cekam da mi stigne Spyder2Express (http://www.northlight-images.co.uk/reviews/spyder2express.html) baci pogled ako te zanima da vidis o cemu se radi.
Ta stvarcica je neophodna svakome ko se bavi fotografijom, ne samo profesionalno. Mislim da je cena sada pristupacna i kod nas, oko 80 eura. Mozda je to nekome mnogo ali nema druge kada je kalibracija monitora u pitanju, nema tog oka koje ce to da odradi kao ova stvarcica.

divlja:
Naravno, super ti je ideja! :-P

Kliko, ti zivis u Kanadi, brate, Srbija je zemlja pirata! :lol:
Da, da kalibracija monitora, sve mi je Scott Kelby objasnio....:-)

Mislim da se niste ti i Klika razumeli,covek je narucio hardwerski uredjaj za kalibraciju i koji je stvarno prava stvar,tu piraterija ne pomaze (mozda Kinezi) a ostali predlozi su besplatni (piratski) tj. softverski programi kao pomocno sredstvo.

divlja:
Naravno, super ti je ideja! :-P

Kliko, ti zivis u Kanadi, brate, Srbija je zemlja pirata! :lol:
Da, da kalibracija monitora, sve mi je Scott Kelby objasnio....:-)

Nisam siguran da sam te najbolje razumeo u vezi piraterije. Ovo je hardverski uredjaj za koji ti piraterija ne pomaze i koji vredi svakog ulozenog centa. Matematika je jednostavna, ako das recimo za aparat 200-300 eura, za komjuter 500, i na kraju uradis post produkciju fotografije bez kalibrisanog monitora koja ti upropasti ceo trud, onda se zapitas da li povrh 700-800 ulozenih eura vredi dodati jos 80, naravno mislim na sve one koji se ozbiljnije bave fotografijom, a da ne pricam o ljudima koji postavljaju slike na stock sajtove i zarade po koji $$$ pa samim tim i isplacuju ulozni novac u opremu.

Ne moze ti 156 Kelby-ja pomoci da kalibrises monitor sa svojim okicama :-), verujem da su lepe :-) ali .........takodje, dva manikira manje, preskocis jedno farbanje kose i eto ti kalibrator :-), ako je do love problem.......
A jos da dodam, u vezi piraterije, moze se kasnije nabaviti jos i Pro verzija samog sotftvera koja ide uz ovaj uredjaj , a to sve recimo kosta skoro $300 ( u Kanadi/USA) u paketu sa samim uredjajem. Takodje, moguce je sam uredjaj koristiti i sa drugim softverom iste nemane.

Razmisli o ovome.

p.s. Sto se tice pozajmljivanja uredjaja, ne vredi ti mnogo jer se monitor mora kalibrisati jednom u dve nedelje, tako se bar preporucuje, znaci ovaj uredjaj nije bacen novac u smisli, jednom ga kupis, kalibrises monitor i onda ti skuplja prasinu negde na polici, koristi se stalno jer se samim koriscenjem kompjutera , paljenjem-gasenjem, vremenom kvari kolorit.

Ljudi, odlučio sam da kupim Canon PowerShot A710 IS.:)
51ZP3VGQZJL-1.jpg

klika:
monitor mora kalibrisati jednom u dve nedelje, tako se bar preporucuje, znaci ovaj uredjaj nije bacen novac u smisli, jednom ga kupis, kalibrises monitor i onda ti skuplja prasinu negde na polici, koristi se stalno jer se samim koriscenjem kompjutera , paljenjem-gasenjem, vremenom kvari kolorit.
Ne bih se potpuno slozio sa tobom.
Ja odradih dosta poslova vezanih za fotografiju, zajedno sa stock slikama, i jos stosta i samo jednim sam kalibrisao monitor.
Samo sto ja znam kako se boje razlikuju na mom manitoru, na monitoru na poslu, na slici koja se razvije i u stampi(ne na kucnom stampacu, vec u stampariji). :-)

danez:
Ne bih se potpuno slozio sa tobom.
Ja odradih dosta poslova vezanih za fotografiju, zajedno sa stock slikama, i jos stosta i samo jednim sam kalibrisao monitor.
Samo sto ja znam kako se boje razlikuju na mom manitoru, na monitoru na poslu, na slici koja se razvije i u stampi(ne na kucnom stampacu, vec u stampariji). :-)

Baci pogled malo po netu pa ces videti sta kazu ljudi koji korste kalibratore monitora.

Back