Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mene je to zanimalo kako ne bi nova tema bila "vec vidjeno"...posle sam tebe kontaktirala i imamo novu temu. :)

Ja sam danas već uslikao neke stvari zelene...prototip takmičarske fotografije :D
Bio sam u nekom šumarku, ima i potok neki - raj za ove što vole macro fotografiju. A mene je ujeo krpelj :D Primetio sam ga odmah, pa nije bilo nikakvih problema.
I njega sam fotografisao :lol:

kad nisam šiznula!:evil:
jutros nisam imala vremena da snimim parče trave kod crkve-svo se crveni od bulki-slika za pamćenje.
Stoka pokosila SVE travnate površine..umrlo je crvenilo od Boga poklonjeno :rida:

kad nisam šiznula!:evil:
jutros nisam imala vremena da snimim parče trave kod crkve-svo se crveni od bulki-slika za pamćenje.
Stoka pokosila SVE travnate površine..umrlo je crvenilo od Boga poklonjeno :rida:

Nema stoka kosilice Tolče draga...Što kaže Jovanović u predstavi"Profesionalac"...mi smo gowna..."...:(
Nemam ja iluzija da sam bolji-naviklo se kakiti po ulicah...

Može jedno pitanjce : Da li je meni kao amateru dozvoljeno snimanje objekata bez dozvole vlasnika objekta, a snimanje je izvršeno iz dela javne površine tj. hodam ulicom i vidim zanimljivu fasadu neke kuće i fotografišem je i objavom na netu. Da li sam počinio krivično delo povrede privatnosti i da li mi je trebala dozvola za fotografisanje nečije kuće ( napominjem da je fotografisanje učinjeno na ulici tj javnoj površini ) ??

Može jedno pitanjce : Da li je meni kao amateru dozvoljeno snimanje objekata bez dozvole vlasnika objekta, a snimanje je izvršeno iz dela javne površine tj. hodam ulicom i vidim zanimljivu fasadu neke kuće i fotografišem je i objavom na netu. Da li sam počinio krivično delo povrede privatnosti i da li mi je trebala dozvola za fotografisanje nečije kuće ( napominjem da je fotografisanje učinjeno na ulici tj javnoj površini ) ??

Za fasade, to ne verujem da nije dozvoljeno ... osim ako preko ograde i spalira fotografises ... malo dublje u privatnu sferu. Za ljude na ulici tek tako bez dozvole nije ok. - kao naprimer to sto sam ja uradila par puta :mrgreen: ... sa ledja ili sa strane gde se lice ne prepoznaje mislim da nije strasno ;)

Po krivičnom zakonu, nisam narušioo ničiju privatnost na svim svojim fotografijama...Nije mi jasno, kakvu to strašnu tajnu krije fasada nečije kuće da bi trebao da tražim dozvolu da istu fotografišem s ulice?
U svakom slučaju, lep je dan za lepe foografije

Po krivičnom zakonu, nisam narušioo ničiju privatnost na svim svojim fotografijama...Nije mi jasno, kakvu to strašnu tajnu krije fasada nečije kuće da bi trebao da tražim dozvolu da istu fotografišem s ulice?

Pa nisi narusio nikakav krivicni zakon - kakvi je to zakon da ne smes da slikas fasade? Nikad cula ... :confused:

Jel ti neko pravio probleme ili to pitas onako...?
Mislim da nisi napravio nikakav prekršaj..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back