Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ovo?

Exceeding Borders © Frank Waechter

29388fullsize.jpg

(mental note: desni klik na fotografiju, properties->location (copy/paste) ;))

LOL... ladno je qrva ruzna rech... ako napisem prostitutka... oce li to uzvezdichiti...
...prihvati se moderatorstva ako ti u zivotu nije dosta "NE VERUJEM" momenata... i ako imas nizak pritisak...

onda radije nemoj... tek kada postanes mod shvatis koliko TACHNO glupih ljudi ima... ali TACHNO u broj... i to je veliki broj... velika kolichina... ali ti sve jedno postanes iz nevezushe svestan tog broja... radije budi bezbrizni korisnik... UVEK!

U Photoshopu ili bilo kom programu za obradu/pregled slika-trebalo bi pisati nesto kao resize,image size i sl.>samo u polja w i h (dimenzije slike) umesto starih ubacish mnove-zeljene(800 x 60o,npr) ili mu zadas da on odnos stranica slike umanji u procentima automatski...(photoshop)

... drugari,... ja sam ,,povecao rezoluciju,, onog ljubimca sto mu tepam ,,dzip u sandalicama,...
... sinoc sam preuzeo ,,dzip u patikama,, i srecan sam k'o malo dete,...... reno-kengur, 4x4, dizel,... vrlo mlad, posebno dobro opremljen,...
... obecavam da cu da kupim i foto aparat,... ovi' dana,... i da se ne zalim da nemam cim,.... ono,... mislim,... fotke....

Cao svima!

Moze li neko da mi objasni pojam ISO kod fotografije?
Amaterski se bavim fotografijom, i planiram da uzmem novi aparat, pa ne znam da li da uzmem npr. aparat sa ISO 1600 ili 6400. Jedino sto znam jeste da je povezano sa shumom...valjda...

Hvala unaprijed! :)

Uzmi aparat sa 6400. ISO se odnosi na osetljivost senzora koji je osetljiv na svetlo i tako nastaje fotografija. Kada su svetlosni uslovi slabiji ISO se poveca i senzor je osetljiviji i tako fotografija nije pretamna ali se pri vecem ISO javlja vise suma. Ako jedan aparat ima maksimum 1600 i na toj vrednosti se pojavi sum onda mozes da zakljucis da je tako i kod boljeg aparata na ISO 6400. Ali taj aparat na 6400 mozes da koristis na npr. 3200 i da budes satisfijed.

Cao svima!

Moze li neko da mi objasni pojam ISO kod fotografije?
Amaterski se bavim fotografijom, i planiram da uzmem novi aparat, pa ne znam da li da uzmem npr. aparat sa ISO 1600 ili 6400. Jedino sto znam jeste da je povezano sa shumom...valjda...

Hvala unaprijed! :)

Uzmi prvo procitaj strucnu literaturu pre nego sto kupis ozbiljan aparat.
npr Djuliano Bjelic-skini sa interneta.

hm,u teoriji Brdza bi bio u pravu-aliu praxi "moz'a i ne mora bit'" >gledaj Ti pa nadji na NETu kakav senzor ima taj foto aparat i ako ima test sa test-slikama?dzaba Ti aparat sa maximalnom osetljivoscu (ISO) od 6400 ako je upotrebljivo npr. do 800!>a ugl.je tako,kd kompakta!E sad imas aparata sa boljim i losijim senzorom tj kako se obradjuje signal sa senzora.Uglavnom Ti je Fuji jedan od boljih po tom pitanju i neki modeli Panasonica... A o samom pojmu ISOa moraces puuuno da ucis ako mislis da radis low-light fotografiju tj.da Ti visok ISO bude vazna stavka pri fotkanju

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back