Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
2nhpy6w.jpg

:)

Saznah nesto o masenju fokusa, izgleda da je to sira pojava nego sto sam mislila. Citiram koleginicu koja ima 85icu!

"moj drugar je tako mislio da mu je 85 pokvarena jer maši fokus, pa je nosio kao na popravku, no ispostavilo se da je sve uredu, nego izgleda da maši stalno fokus na ostalim aparatima osim na Canon 5D. ---posle su mi neki drugari objasnili da postoji dve vrste objektiva - oni za običnije amaterske poluprofi digitalce i objektivi koji se mogu koristiti samo na višoj klasi aparata tipa 5D! Svi ti bolji objektivi maše fokus na 30D, ali recimo da je 40D bolji jer ima neku bolju centralnu tačku i onda 85mm na 40D ne maši fokus, pa sam ja tako rešila da kupim 40D na jesen ;) hi hi hi eto jednog rešenja "

Nista, moram da vezbam manuelni. :lol:

moj drugar je tako mislio da mu je 85 pokvarena jer maši fokus, pa je nosio kao na popravku, no ispostavilo se da je sve uredu, nego izgleda da maši stalno fokus na ostalim aparatima osim na Canon 5D. ---posle su mi neki drugari objasnili da postoji dve vrste objektiva - oni za običnije amaterske poluprofi digitalce i objektivi koji se mogu koristiti samo na višoj klasi aparata tipa 5D! Svi ti bolji objektivi maše fokus na 30D, ali recimo da je 40D bolji jer ima neku bolju centralnu tačku i onda 85mm na 40D ne maši fokus.

Tvoja koleginica je mnogo vrlo puno nesto pogresno cula/shvatila. Ovakva tvrdnja nema veze.

"postoji dve vrste objektiva - oni za običnije amaterske poluprofi digitalce i objektivi koji se mogu koristiti samo na višoj klasi aparata" - za ovo ne mogu dovoljno da se nasmejem, drugarica ti je legenda :)

Uf, ajmo malo da pricamo.
Drugaricka ti je i u pravu i nije.
Svi objektivi pasuju i jesu za aparate sa crop senzorima. A samo su EF-S za njih i ne idu na full frame. Mogu da idu ali imaju deo koji ne pokriva ceo senzor.

Kako objektiv reaguje na full tako ce i na crop. Ima i tu neke razlike, uglavnom su ljudi imali problema sa 24-70mm 2.8 L . Masi na 5D pa rastura, a na 30D takodje masi, ali manje, kao masi na blizu na ne na daleko, dok na 5D masi svuda i to sve za ispred. Uglavnom treba da se "upuca" objektiv (servis), slicno kao puska, i posle nema problema.

Divlja, pozajmi od nekog drugu(pa i trecu) 85-ticu,a i tvoju stavi na druge aparate pa vidi kako reaguje. Moze biti da ti treba "upucavanje".
Ja bi ti drage volje dao svoj aparat da probas i probao i ja objektiv, ali smo daleko.

...dakle, CS2 nece da chita formate nekih canona i D60 NEF format... upoznata sam s time ali da li neko zna koji to tachno plug-in treba pribaviti da bi CS2 mogao to da otvori... nemote mi govoriti da je jednostavnije da instaliram CS4 jer nije jednostavnije zbog toga sto mi komjuktor ne podrzava zahteve CS4...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back