Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Cropovana je. Ipak je to malo predaleko

Тако сам и мислио. Ипак мене интересује колико је милиметара потребно (да не буде предалеко)...где неће морати да се кропује...јер бих волео да направим једну такву и да је одштампам у великом формату и окачим на зид, што са кропом не могу :)

e pa hvala vam ljudi na cestitkama, bas ste me prijatno iznenadili. :) ova fotografija je u pitanju

2755905028_9b1c7a2834_o.jpg

to samo tripujes, kladim se kada bi izlozila svoje radove u nekoj galeriji da bi ljudi odlepili.... u blicu traze zanimljive fotke ne umetnicke.. blic je komercijala... isto kao i stock... ufotkas sredis posaljes i brises... a sta su ti levaci leba ti ?

"levaci" su ljudi koji nemaju veze sa zivotom... znas kako se kaze da su levoruki nespretni i svastanesto... e to od toga potiche... levak je lik koji nema pojma sta radi ali se ljudi i dalje odushevljavaju time... dobijam napad besnih glista u guzici kada vidim da ljudi pishaju petrolej na njihove fotke a milion drugih odlichnih fotografa amatera ne dobija ni pohvalu za ono sto radi...

да се сложим са креатрикс:

Пре месец дана, можда и мање, срео сам се сасвим случајно са неколико наших фоторепортера. Затекао сам се на месту где се дрво под налетом ветра сломило и пало на улицу прекривши тако 30 метара улице и срећом никог не повредивши. Носио сам апарат па сам то и забележио. Новинари су дошли нешто касније, неки од њих су дошли са фоторепортерима а неки их нису повели. Тако је моја слика изашла у Политици, баш зато што им је понестало фотографа тог дана а требала им је фотка. Сви су они дошли са неким буџама од Канона, огромним објективима...и свом пратећом опремом (сасвим нормално), међутим, једна ствар ми је упала у очи. Један од њих је био Јапанац (или Кинез или Кореанац...не разликујем их :)) и он је сликао ваљда за Блиц или Прес, заборавио сам. Е видите, левак је у овом случају онај који га је запослио, поред свих наших фотографа...Pall Mall

П.С. Можда је то ствар егзотике, као рецимо имати тамнопуту новинарку на Пинк-у, опет, понављам се, поред свих наших...

taj japanac kinez il' sta je, je bio fotkao sahranu naseg pilota istvan kanasa.. ja mislim da je on freelancer koji prodaje fotke beti fonetu i ostalim agencijama... ima nekog canona sa 300mm objektivom.. ruzan jako...

@creatix nadam se da ja ne spadam u tu tvoju grupu levaka. :)

jesam... ali izgleda da fotografija stvarno nije za mene... niko me ne shvata ozbiljno a najvise me nadrkava kada se pojave neki levaci i oni su sad kao nesto mnogo dobri i kreativni...

@zoran, svaka ti chast... uspeo si da kada se osecam najnize da me ubedachis jos malo...

Ma sta saljes u Blic, nisi ti dokumentarni fotograf, ti si umetnik bre! :P

I nije poenta kako te vecina kapira, nego kako ti sebe kapiras. Razumes? :P

...naprotiv...

...jedan cura na jednom drugom forumu je ostavila neke svoje fotke... pa recimo da je veci amater od svih nas ovde... bas suvi pochetnik i uglavnom da ne duzim prichu krenula je sa stavom kako su fotke do jaja i sta ja znam sta... svim silama sam se potrudila da ne budem ono sto jesam (jezivac) i lepo joj objasnila da to sto je uradila ne valja... ...na sta ona reche- meni je bitno da je meni to dobro...

...nazalost, zavisimo od onoga sto se vecini dopada... onaj ko je alternativa slabo ce da prodje i leba da se najede od toga sto radi... a ja imam neku zelju da jedem leb od fotografije... ali cini mi se da su mi shanse slim to none!

...u krajnjoj liniji... zarazena sam trenutachno virusom foto-reporterstva... za to krivim foto-reportere iz Associated Press-a koji mi razduvavaju mozak svakom svojom fotografijom!

...znam samo da me jako deprimira trenutachna situacija u kojoj se nalazim a svojski se trudim da nadjem izlaz... nevrmajnd...

ja sam to vreme radio u blicu tako da su mi svakako objavljivali slike:), posao moze da bude ekstra dosadan( ides da slikas cev koja je pukla, wtf!? svi znamo izgleda cev) a moze i da bude nesto bas zanimljivo i sa mogucnoscu da se bas izrazis. znaci odslikaj ono sto je pos'o i sto moras a ti posle ako hoces slikaj nekoga za intervju i iz helikoptera za sebe.... :)
inace, to je Joshida i slika za Alo i verovatno za neku agenciju...
A sto se tice novinske fotke to je danas tako degradirano...znaci mozes da imas kompakt i da cepas...papir trpi sve...a jos na tu svu nesrecu fotografi ne biraju koje ce fotke izaci nego prelamaci...pa jos kada pocnu da kropuju glave, tela...sta sve...'naci katastrofa...

da ume da bude veoma smorno... a i zanimljivo u isto vreme... he he

smrdljivo

zanwt-2.jpg

opasno

11111-3-2.jpg

dosadno

12-13-2.jpg

ovu sam istagovao kao manijak... ne znam koji mi je bio

133-1.jpg

smesno

111-4.jpg

sve u svemu sve vidis sve znas... putujes dosta.. upoznas mnogo bitnih ljudi... lepo.. lepo je dok traje.

@creatix hoces da putujemo negde da fotkamo ? ja sam trebao u cernobil pa je sve propalo kada su uhapsili knezevica... ako si za samo javi idemo negde u fotkanje.

edit: sad sam pogledao te fotke creatix, jako su dobre... znaci nemam reci...

Poslednja izmena:
jao Dulle, vec si mi predlagao to pa je sve palo u vodu... ne mogu ozbiljno da te shvatim ;)

...elem... ovo bi bile neke kao moje fotoreporterske... promocija peshchanika... moj problem je sto bih ja trazila neke face i neke izraze lica, chekala dobre portrete a ne radila svoj posao... dakle da prenesem sta se desavalo... chekala bih da neko napravi neku smorenu facu ili sl.

n1685329302_50948_4502237.jpg

n1685329302_50946_729390.jpg

n1685329302_50953_292129.jpg

n1685329302_50955_1072137.jpg

n1685329302_50957_588974.jpg

...to je moje fotoreporterstvo... mnjah... nemojte da me teshite i tome slichno OK!?

pa dobre su ti fotke i treba da se hvataju izrazi lica itd.. ja to nikada ne radim zato sto se jako smorim...

predlagao sam jesam... samo sto nista nije palo u vodu, no dobro... nek me shvata ko kako hoce :)

...nazalost, zavisimo od onoga sto se vecini dopada... onaj ko je alternativa slabo ce da prodje i leba da se najede od toga sto radi... a ja imam neku zelju da jedem leb od fotografije... ali cini mi se da su mi shanse slim to none!

...u krajnjoj liniji... zarazena sam trenutachno virusom foto-reporterstva... za to krivim foto-reportere iz Associated Press-a koji mi razduvavaju mozak svakom svojom fotografijom!

...znam samo da me jako deprimira trenutachna situacija u kojoj se nalazim a svojski se trudim da nadjem izlaz... nevrmajnd...

Јесте да цитирам креатрикс али односи се на све оне који ће сутра живети од фотографије. Морам да вам кажем да вам свима завидим. Ма колико ће неко наћи мана у послу једног фотографа и рећи да је то превише тешко и несигурно, за онога ко то искрено воли...њему ће тај посао пасти као игра. Као што је и неко једном рекао: "Ако изабереш посао који волиш, никада нећеш морати да радиш"...нисам сигуран ни кога сам а ни да ли сам тачно цитирао али важна је поента. Мени је избор да се до краја живота бакћем са децом, али фотографија и још неки хобији и спортови ће ми стално бити део живота. Али вама, који се опредељујете искључиво за фотографију, скидам капу. Први мислим да не бих имао храбрости да се упустим у тако нешто. Мислим да је прошло време "правих" фотографа који су могли да раде оно што су мислили а да од тога живе и уживају поштовање. Исто важи и за однос некадашњих и данашњих научника, који данас могу да бирају тек између великих корпорација..индивидуализам се изгубио...а то је управо оно што треба да покреће уметност, што фотографија и јесте.

Dule, bravo za fotku i NG, svakako veliko zadovoljstvo :)

Imas u BM foto i u Axel foto te stalke, drzace i razne dzidzu-bidze. Mada mozes i sam da napravis ako imas strpljenja za to.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back