Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Оде и Манда...
Film_201014_RAS%20foto%20Mitar%20Mitrovic%20024_preview_1000x0.jpg

:(

Poslednja izmena:
Фемка се...
Ви'ш да има и сталак и исправан објектив (аутофокус)...
Ум'о ја то и без та два...
умео и да паднем једаред...
и више немам тај објектив...
:sad2:
ал' и онако био тек делимично исправан...:mrgreen:

А то је неки стари пластик фантастик...
неисправног сам и купио, дуго ме је и служио... и то одлично... и ето, десило се...
Није то најстрашније... хехе
Ено га он и даље... функционалан, релативно...
Мало буџен, лепљен, са неким подглавицам и заглавицама... али може да служи...
додуше, после првог крпљења ми се, пар недеља касније, буквлано распао у рукама...
Замисли ситуацију где гвириш кроз апарат, фокусираш, ручно, наравно, и осетиш да испада прстен са поредњег елмента, остаје цев у руци и чујеш како крцка пластика унутра...
невероватан осећај...
после сам га јуначи утего и саставио... али га и не користим баш...

А то је неки стари пластик фантастик...
неисправног сам и купио, дуго ме је и служио... и то одлично... и ето, десило се...
Није то најстрашније... хехе
Ено га он и даље... функционалан, релативно...
Мало буџен, лепљен, са неким подглавицам и заглавицама... али може да служи...
додуше, после првог крпљења ми се, пар недеља касније, буквлано распао у рукама...
Замисли ситуацију где гвириш кроз апарат, фокусираш, ручно, наравно, и осетиш да испада прстен са поредњег елмента, остаје цев у руци и чујеш како крцка пластика унутра...
невероватан осећај...
после сам га јуначи утего и саставио... али га и не користим баш...

joj :lol:
aj obektiv ako je bio vec star, al aparat qq jel mu bilo nesto?

Ма ништа... извежбаоп сам већ да падам са бицикле и притом скрцам само себе, а не ранац, ил шта већ носим у руци или на бицикли...
пре неку годину сам нокат скоро цео исчупао грабуљајући једном руком, да не паднем са стене, а у другој био апарат и она се већ инстинктривно грчила и обргљивала апарат преко груди, за случај да ипак паднем...
а ни тај апарат није баш млад... ал' што кажу, црквено и мтрвено... други немам...

- - - - - - - - - -

и нисам пао тај дан...ал' тесно било... а високо...

ja se vise ne zajebavam sa takvim stvarima, rekoh ti onamad tamo i sto....bilo nekad to ludovanje
a posebno kad se cuvanje kostiju iskombinuje sa drzanjem aparata....mrtva trka sta mi je vrednije u tom momentu
ne bih sela na bajs u pozi ko sa slike pa da ne znam sta pre da mi se slomi dal koske dal aparat, pa sile nema
nit imam taj luksuz da se slomim niti imam luksuz da slomim aparat :pop:

ja se vise ne zajebavam sa takvim stvarima, rekoh ti onamad tamo i sto....bilo nekad to ludovanje
a posebno kad se cuvanje kostiju iskombinuje sa drzanjem aparata....mrtva trka sta mi je vrednije u tom momentu
ne bih sela na bajs u pozi ko sa slike pa da ne znam sta pre da mi se slomi dal koske dal aparat, pa sile nema
nit imam taj luksuz da se slomim niti imam luksuz da slomim aparat :pop:

a u kojoj pozi sedas :lol:

skot kelbi ti kaze da uzmes stativ, sater 3-4, blenda f/11

ja nisam slikala vatromete do sad, ali logika kaze da mora dugacka expozicija, a kad je iz ruke onda imas problem
ako otvoris mnogo blendu (u odnosu na njegov savet 11) da bi nadomestila brzinu satera, pa da stavis brzi sater da probas iz ruke, imaces problem sa dof i nece biti bistri coskovi
jel imas stativ, ili nesto da ga glumi?

- - - - - - - - - -

okaci primer sta si dobila sad

Све што Метла рече, рече тачно!
Само је мало промашила око тог старатељства над опремом...:mrgreen:

Оно највише зависи од интензитета ватромета и жељеног резултата...
Сталак, дабоме, јако пожељна ставка...
Кратке експозиције су бесмислене за ватромет... туфне светла на небу и нису атрактивне... пар секунди, до десетак, петнаест су оптимум...
што дужа експозиција, дужи и трагови...
Имао ја једну серију неке године...

http://s196.photobucket.com/user/Moghrion/library/staro trunje?sort=3&page=3
ту на трећој, четвртој страни...
1.jpg
3.JPG
2.jpg

и јес... ваља тесна бленда да би се и компензовало за ту дугу експозицију а и да би се виделе боје, уместо белине...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back