Foto caffe

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
verovatno ima veze da,ako fotkash u vertikalnom polozaju,pa ne koristish centralnu AF tachku,druge nisu tako precizne,pa omashi,ili je velika blenda,+teleobjektiv,>dobijesh jaako plitak DOF pa lichi na omashen fokus...e sad ako nije nishta od ova 2,ondak ne znam...

Ljudi, sta da radim?
Primetila sam da mi masi fokus kad fotkam 85om????
Je l' ima neka fora, osim rucno uostravanje?
ko sto kaze gost, plitak DOF na velikoj blendi, na 1.8 je mozda 1 cm pa ako izostri na nosu, oci su izvan fokusa ili obrnuto, ni manuel ti ne pomaze , samo manji otvor blende, tek iznad 8-11 imas malo dubinske ostrine, imas dugme dole levo na telu canona da proveris dof,
koliko dobijes sa koriscenjem loseg svetla toliko moras da ulozis u preciznost i perfekciju sto moze samo vezbom i radom
pozz

Izvinite što prekidam diskusiju, ali šta kažete na to da postavimo glasačku temu sa pitanjem "Da li da vratimo takmičarske teme?" i recimo ako 10-15 glasa za "da" da počnemo opet kao nekad. Svake druge nedelje nova. Šta mislite?

Rasveta i otvor blende su ok, iso ne sme da bude preko 100.
Danas cu da vezbam, vezbam, vezbam, tu mi je blic glava i kisobran, samo da nadjem zrtvu koja ce da mi pozira. Hvala.
Mada mi se cini da cu preci na rucno uostravanje.
A sve to se ne desava sa kit objektivom.

A sve to se ne desava sa kit objektivom.

kit se svrstava u sirikougani zum (18-55) a 85 je vec teleobjektiv (85*1.6=136 ) zato je velika razlika u DOFu plus na 55 ti je blenda 5.6, pa stavi na 85ici blendu toliku (ili 11) i nema problema sa fokusom

ili ti je ne daj Boze upao jedan od onih fush primeraka koji se u garanciji uredno menjaju, a ako si ga kupila polovnog pogledaj slike starog vlasnika, ja sam tako kupio teleobjektiv i celu zimu nisam mogao da odslikam nista normalno, dok nije granulo sunce a sada je poezija sa 300mm i blendom 11 ili 16

jos nesto , moja topla preporuka je da sa blicom radis sa 200 iso da sprecis pregorevanje od blica koje je prilicno normalno i uobicajeno

pozz

Poslednja izmena:
Vid Divlja sestro slatka zato i postoje,za one koji ne znaju/ne mogu/ne zele da improvizuju aparati sa vise krstastih FA tacaka,tj.veci deo njih je precizan isto kao cenntralnaOvako,ostaje Ti nekoliko varijanti:
1.Koristi shto manju blendu i da pozadina bude sto bliza>al obrati paznju,ne treba nekad ni previse zavrtati blendu-kod 50ice i 85 cak mislim da je 5 sasvim dovoljno,testiraj j....ga
2.ostalo Ti vec rekose,otprilike
3.a sto samo ISO 100>bez blica,f:11>ili shto manja blenda i mali ISO,hmmm...?realno li je?a Canon ima pristojan visok ISO,do 400,cak i 800,uz pazljivo exponiranje

da pozdravim drage forumase fotografe i da kazem da cu evo da se vratim malo na forum...dolazi lepo vreme valjda cu fotkati... malo sam bila zapustila...kad pogledam dusanov d200 onaj moj aparat me nervira koliko je jadan.. :(
ali fotkace i tasha fotkace!!

Šta kažete na to da postavimo glasačku temu sa pitanjem "Da li da vratimo takmičarske teme?" i recimo ako 10-15 glasa za "da" da počnemo opet kao nekad. Svake druge nedelje nova. Šta mislite?

Kao što natasha` reče, dolazi lepo vreme, još jedan razlog zašto bi trebali vratili takmičarske teme. Sve što treba je da napravimo glasanje, ali neću da otvaram glasačku temu ako mislite da je ideja glupa. Zato tražim vaše mišljenje, pa ako se slažete, neko može otvoriti tu glasačku temu.

Да ли неко зна где се у Панчеву одржава изложба фотографија Драгољуба Замуровића? Чуо сам, мислим у вестима, да је његова изложба у Панчеву планирана за овај месец, а поред тога чуо сам и да планира да одржи шестомесечну изложбу на обалама, претпостављам Саве. То је нека друга његова изложба која се тек планира, сваког месеца требала би да буде друга поставка фотографија...али ипак ме интересује ова тренутна, у Панчеву, ако неко нешто зна?

И заборавих, нашао сам интересантан линк на нету, па рачунам да ће неком бити од користи:
http://www.dbaja.net/foto_007.php#glavninaslov

Poslednja izmena:
Да ли неко зна где се у Панчеву одржава изложба фотографија Драгољуба Замуровића? Чуо сам, мислим у вестима, да је његова изложба у Панчеву планирана за овај месец, а поред тога чуо сам и да планира да одржи шестомесечну изложбу на обалама, претпостављам Саве. То је нека друга његова изложба која се тек планира, сваког месеца требала би да буде друга поставка фотографија...али ипак ме интересује ова тренутна, у Панчеву, ако неко нешто зна?

И заборавих, нашао сам интересантан линк на нету, па рачунам да ће неком бити од користи:
http://www.dbaja.net/foto_007.php#glavninaslov

Danas sam pogledala izlozbu. Na otvorenom je, u centru u njihovom parkicu.
Odlicne su mu fotografije, national geographic fazon, a sve Srbijaaa! :D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back