Forumi i Internet uopste-potreba ili zavisnost?

We Found Love

Zainteresovan član
Poruka
429
Na ovu dobru temu sam naleteo na jednom drugom forumu :mrgreen: ..Voleo bih da se javi sto vise ljudi i da prokomentarisu ovu temu..

"Sta trazimo na internetu (forumu, razgovoru sa nepoznatim ljudima)? Zar je komunikacija medju ljudima toliko otisla do djavola da ne mozemo o necemu sto nas muci da razgovaramo sa partnerima, drugovima, roditeljima? Statisticki gledano, koja je verovatnoca da ce se naci neko ko ce nam zaista dati pravi odgovor na nasa pitanja? Usamljeni smo, izgubljeni, ocajni ili nam je samo dosadno? Zelimo da budemo primeceni ili zelimo da budemo anonimni? Zelimo da ostavimo neki trag? Trazimo pomoc u drugima, jer nismo se samo otudjili od onih sa kojima zivimo vec i od samih sebe?
Ja, na primer, verujem da svi imamo psihickih problema, samo je nekima potrebno klinicko lecenje, neki se jos sami pokusavaju izleciti, dok su treci u totalnom mraku jer imaju toliko odbrambenih mehanizama da ni ne znaju da imaju problem. Kako onda mozemo jedni drugima pomoci? Mozemo li?"

Hmmm... mislim da zauzimas poziciju ekstremiste. (:

Internet je izuzetna korisna stvar. Naime, jedna od koristi je to da mozes da upotpunis neke svoje hobije i neka svoja interesovanja koja nisu bas toliko popularna ili svakodnevna; interesovanja koja su toliko uska da je vrlo malo ljudi sa takvim interesovanjima. E sad, da li si ti usamljen ili ne - to je tvoj problem. Naravno, usamljena osoba se previse oslanja na Internet jer je Internet operisan od emocija. Da li ce Internet da im pomogne, ne znam - to zavisi od toga koliko su zainteresovani da realizuje svoja Internet poznanstva.

Onda imas ljude koji koriste Internet kao razonodu, puko gubljenje vremena koje je ekvivalentno sedenju ispred televizora.

Tako da, ono (:

Poslednja izmena:
Internet jeste izuzetno lijepo otkrice bar za mene ...
U mojim godinama u vremenu brzog zivljenja kad jedna informacija pretice drugu .
Zeljna znanja ,prave informacije iz vise izvora o istoj.
Klikam, otvaram, citam, gledam ,slusam i zabavljam sebe onako i onoliko koliko i kako hocu...
Pisem postove polemisem ,otvaram nove teme na omiljenom forumu.
Srecem ljude iz cijelog svijeta sa vise kontinenata upoznajem ih polako.
Nazirem kakvi su koliko znaju ili koliko hoce da pokazu koliko znaju.
Kako reaguju na svoje bice i kako ga prezentuju...
U vecini svega sto mi internet i forum nudi ja izvlacim najbolje za sebe .
Sve sto hocu da saznam.
Ugadjam sebi i sve dok me to ispunjava bicu tu ,sireci ljubav za covjeka,toleranciju ,razumijevanje .
Postujuci tudje misljenje i kad tako licno ne mislim.
Mijenjam se upotpunjujem i nije mi krivo sto je tako, naprotiv...

TO SE I JA PITAM...:think:

Što ja posćujem forum i surfujem internetom...?

Verovatno imam više ...SLOBODNOG VREMENA..;)..VOLIM DA SE INFORMIŠEM ( ali da ja biram informacije ).:ok:..TREBA MI ZA POSAO KOJIM SE BAVIM..:ok:.DA KONTAKTIRAM UDALJENE PRIJATELJE ( Skype ..itd )..:ok:..DA SE ZABAVLJAM ..:ok:..I DA POMAŽEM..:ok:..
------------------------------------------------------------
Citrano ( postavljač TEME )
Ja, na primer, verujem da svi imamo psihickih problema, samo je nekima potrebno klinicko lecenje, neki se jos sami pokusavaju izleciti, dok su treci u totalnom mraku jer imaju toliko odbrambenih mehanizama da ni ne znaju da imaju problem. Kako onda mozemo jedni drugima pomoci? Mozemo li?"

Ako ...STVARNO MISLIŠ...ovo što si napisao.....MOŽDA I TI IMAŠ ...NEKI PROBLEM...:think:.

Kako da ti...POMOGNEM...:think:

Ја мислим да смо се у стварним животима отуђили, то је потреба за форумом.Пишеш, нико те не види и не зна....мада има и слика негде...;)
А интернет је страховито добро откриће, најбржи извор информација, могућност комуникације и са познатима.
А форум може да пређе и у болест.....како каже Олга.....:sad2:

Moj stav zasto pišem ovde je, jer volim da pišem. Pišem o onome sta me muči, o onome sta znam, o onome sto ne želim vise nikada nikome reci, ovde citam ono sta zelim procitati, pitam sta ne znam od ljudi kojima je to struka. Sve u svemu, korisna stvar je Internet. Kao i sve, u zivotu, sve se moze zloupotrebiti. I lek postaje otrov ako je u velikim kolicinama. Sve sto pisem i sto drugi pisu je svojevsrtan pecat nas i neki nas u ovom virtuelnom vremenu. Trag u vecnosti. Ekvovalentnost prvedenog vremena ovde je i kao da ga provedes u kaficu ili ispred televizora; ne treba ni u cemu preterivati.Uvek ce biti ljudi sa slicnim nekim pitanjima, sa nekim slicnim situacija...Zivot je cudo, nekome je neciji tekst uteha, neko u necemu nadje dobar savet, neko upozna dobrog prijatelja, neko samo ubija vreme, svi su iz razlicitog razloga ovde i to je ok. Sta ko trazi, taj to i nadje, sta god to bilo za svakoga i to je tako. Mnogo sam puta procitala nesto korisno, procitala neku dobru knjigu koju je neko preporucio, dobila savet kada sam imala zdravsteve probleme oko stitne zlezde, dobila kompliment da je nekome moj post i vidjenje tog problema promenilo zivot i shvatanje na bolje, dobila pomoc u vidu saveta za komp sto nekada od najblizih nije bilo moguce. Tako da, ne treba potcenjivati moc Interneta ali ako precenite, moze biti opasno. :kiss:

Poslednja izmena:
Internet jeste izuzetno lijepo otkrice bar za mene ...
U mojim godinama u vremenu brzog zivljenja kad jedna informacija pretice drugu .
Zeljna znanja ,prave informacije iz vise izvora o istoj.
Klikam, otvaram, citam, gledam ,slusam i zabavljam sebe onako i onoliko koliko i kako hocu...
Pisem postove polemisem ,otvaram nove teme na omiljenom forumu.
Srecem ljude iz cijelog svijeta sa vise kontinenata upoznajem ih polako.
Nazirem kakvi su koliko znaju ili koliko hoce da pokazu koliko znaju.
Kako reaguju na svoje bice i kako ga prezentuju...
U vecini svega sto mi internet i forum nudi ja izvlacim najbolje za sebe .
Sve sto hocu da saznam.
Ugadjam sebi i sve dok me to ispunjava bicu tu ,sireci ljubav za covjeka,toleranciju ,razumijevanje .
Postujuci tudje misljenje i kad tako licno ne mislim.
Mijenjam se upotpunjujem i nije mi krivo sto je tako, naprotiv...

колико имаш година?

pa mislim da je jednostavno dosada u pitanju..
kad nemam sta da radim tad sam na netu, a kad imam obaveze ni ne padne mi na pamet
a kakve ima veze sa usamljenoscu.. msm ne koristimo svi net samo zbog dopisivanja sa nekim, usamljeni su oni koji ovde traze drustvo, srodnu dusu, itd. :lol:
forum mi prija bas zato sto nikoga ne znam, malo da se opustim i iskuliram od svih :)

pa mislim da je jednostavno dosada u pitanju..
kad nemam sta da radim tad sam na netu, a kad imam obaveze ni ne padne mi na pamet

ја сам на интернету увек кад имам обавеза.:(..а кад не знам шта да радим, радим нешто друго, нпр цртам или пишем...или тако нешто...а у слободно време учим :hahaha:

ја сам на интернету увек кад имам обавеза.:(..а кад не знам шта да радим, радим нешто друго, нпр цртам или пишем...или тако нешто...а у слободно време учим :hahaha:
А форумашење ти обавеза..?Тужићу те родитељима....

Internet koristim prevashodno zbog posla,jer drugacije ne bih mogao da obavljam isti,posto na taj nacin komuniciram sa partnerima iz zemlje i inostranstva,tako da svakodnevno provodim bar sat vremena za racunarom,bez obzira u koje doba dana ga koristim.Nekada je to ujutru,nekada popodne,a nekada uvece.

S druge strane forum posecujem kako bih se odmorio od obaveza i opustio misli.Isto tako,uvek se moze procitati nesto zanimljivo,nauciti nesto novo,podeliti iskustva,porazgovarati sa ljudima koji mogu i zele da sa drugim podele pozitivnu energiju,bez obzira sto je sve ovo virtuelno i sto prakticno jedni druge ne poznajemo.Mozda cu pre pronaci ovde neku informaciju koja me zanima tako sto otvorim temu o istoj,nego kada sednem sa prijateljima/poznanicima cija su struka i interesovanja vezana za nesto sasvim drugo.Isto tako,ukoliko ja imam neku informaciju koja je potrebna drugima ili misljenje o nekoj temi,uvek cu to podeliti sa drugima.U realnom zivotu je to nemoguce,jer nikad ne mogu da znam o cemu neko zeli da prica,kakve ga teme zanimaju,kakve informacije su mu potrebne i tako dalje.

Osim toga,ponekad zelim da budem sam.Nije mi do izlaska,do razgovora uzivo,prosto umoran sam i zelim da budem sam sa sobom.Onda ili pogledam sta ima novo na forumu,ili odigram GranTurismo na Sony-u … u svakom slucaju pronadjem neku zanimaciju koja mi odgovara u tom trenutku.

I nevezano sa forum,internet je uopste,riznica raznoraznih informacija koja ima visestruke koristi,sto naravno ne znaci da u tome treba poreterivati i zapostaviti one glavne obaveze. :)

Back