ako je iko smesan to su tvoji ljubimci
Onda im se smej.

Pricao sam o pristupima "ozbiljnih" ekipa(ozbiljnih ove godine).
Apsolutno se ne slazem. Hamilton je prosle godine imao bolid koji je bio nadmocan po kisi i zato su ga njegovi navijaci proglasili dobrim kisnim vozacem. Sad ako treba da ceka da kisica tek pokvasi stazu (verovatno ciljas na Belgiju 2008) da bi pokazao briljantnost onda jäbiga. Sta ce da bude sledece? Da se trka vozi u pravcu kazaljke na satu, da duva severni vetar i da bude mlad mesec da bi bio briljantan?
Ako bude dosta takvih trka mozda i odbrani titulu.
Ja bih mu ipak savetovao da nauci da vozi na "full wet" jer drugi ocigledno nemaju problema sa time.
" Nadmocnost" po kisi,kao karakteristika,nekako se ne vezuje toliko za bolid,koliko za gume i vozacevo umece.Vidimo da i inferiorna Force India moze parirati mnogo boljim bolidima,ako je vozac vest po kisi.Besmisleno je verovati da su ga konstruisali bas za kisu(mada bi to nekom moglopasti na pamet,ako ovako nastavi da poliva sa neba).
Set up bolida je nesto drugo.tu vec mozemo pricati o podesenosti za kisu,ali to je vec isto do vozacevog umeca i osecaja.
Dakle,ako je Hamiltonov McM prosle godine bio nadmocan po kisi,to je Lewisova zasluga.
Senna i Prost su imali isti auto,pa je Ayrton cinio smesnim "Profesora" u kisnim trkama.
Vozac je jedino bitan.

Inace,ja sam i pokusao reci da Lewis nije najbolji na full wet.Verovatno je u stanju napraviti najblistaviji manevar,ali ne uspeva odrzati konstantnost kroz celu trku i na svim trkama(Vettel je svoje dve pobede tj. trke fascinantno iskontrolisao po kisi-svaki krug bez greske).
A cinjenicu da na slikovima briljira na porosenoj stazi nisam naveo u tonu prizivanja te situacije,kao spasonosne za odbranu titule,vec samo kao podatak(i,da,aludirao sam na Belgiju 2008.

).
A,kao poruku obojici,
ponavljam da ce biti jos kise.
---------------------------------------------------
Nevezano sa ovim,da li ste i vi stekli utisak da Vettel i Webber nisu bas nesto prisni bili na podijumu i pre izlaska na podijum?Kao da tu ima tenzije