FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro,da li stvarno mislis da je Massa bolji vozac po kisi od Hamiltona?Ako se ne gleda samo sadasnja trka vec sve do sada.
Kratko i jasno-Da ili Ne.
Pitanje za obojicu,posto si se ubacio izmedju da ne pisem dvaput.

Ne mislim da je bolji ali ni da je nesto gori. Gledajuci proslu trku i ovu sada ne znam sta da mislim.

Kimi je imao problem sa motorom pa ga je zato lako i obisao i ne samo on nego mnogi, tako da komentar nije na mestu, kakva desetka :lol: za sta ? Kao srebrna balerina moze da dobije desetku :lol:

Spolja je spolja.:D
I nije taj Ferrari bio bas tako spor,a i uslovi na stazi su znacajno umanjivali razliku.Pogledaj BGP-oduvali ih "bikovi".NA suvoj stazi bi to teze uspeli.;)
P.S.Dobro,smanjicemo ocenu iz postovanja prema Webberovoj majstoriji.;)

Jeste,a i nije isto napredovati u gornjem domu i iz sredine ili sa kraja kolone.
Kad se pogleda realno,losiji auto je imao samo Kimi od ovih ispred(Trulli je prica za sebe).
U takvim okolnostima nije lako napredovati.

Кими се не рачуна;)
Маса отпао.
Алонсо, погрешна тактика.
Три места су освојена без већих проблема.
Чак се и Зутил у једном тренутку нашао испред њега, а Ковалаинен је био неухватљив.
Ову трку је лоше одвезао.

Кими се не рачуна;)
Маса отпао.
Алонсо, погрешна тактика.
Три места су освојена без већих проблема.
Чак се и Зутил у једном тренутку нашао испред њега, а Ковалаинен је био неухватљив.
Ову трку је лоше одвезао.

Nije za pamcenje u svakom slucaju.
Imam utisak da i Lewis pati od Kimijevog "sindroma".
Dok je sve ok i on je ok,a kad nesto ne stima,juri iz greske u gresku.
Veliki je hendikep sto Lewis nije prosao razvojni put,kao Alonso,Vettel...Prerano je prekinuo detinjstvo i usao u veliki tim sa velikim mogucnostima,ali i ocekivanjima.
Zato periodicno upada u pocetnicke greske.
Ipak,sve ovo treba shvatiti kao jako relativno,jer mnogi grese kada im ne krene kako ocekuju ili zele.Danas je i Alonso pogresio,veoma naivno,a sve zbog prevelike zelje.
Uostalom,zar "zid sampiona" nije dovoljan dokaz da i najbolji grese?!

Умало да заборавим коментаторе.
И ову трку су били на висини задатка:lol::neutral::dash::rtfm:

Само један пример да наведем:
ситуација:
Хамилтон је најпре претекао Раиконена, али се убрзо окренуо и пао иза Кимија, наравно то су сјајни Кинези приказали тек након 20 минута, али без обзира могло се из преноса видети какво је стање.
Овај наш коментатор је у року од минут поновио 3-4 пута како је Хамилтон испред Кимија, то не би било ништа чудно да није нашао разлику од 0,7 секунди у корист Хамилтона:eek:

Dobro,da li stvarno mislis da je Massa bolji vozac po kisi od Hamiltona?Ako se ne gleda samo sadasnja trka vec sve do sada.
Kratko i jasno-Da ili Ne.
Pitanje za obojicu,posto si se ubacio izmedju da ne pisem dvaput.

Na ovo pitanje nema jednostavan odgovor. Ni jedan vozac nije bolji od bolida u kojeme sedi (ovo treci put ponavljam).

Kovalainen je odlicno odvozio i oduvao svetskog sampiona. Ovo sto se sada desava Hamiltonu desavalo se Masi prosle godine. Jednostavno ne moze da se voze preko mogucnosti bolida.

Bice jos kise,pa cemo videti ko sta ume.;)
Inace,vec vise puta sam pisao da Hamilton na full wet gumama ne briljira kao na slikovima u trenutku kad kisica tek pokvasi stazu.

Apsolutno se ne slazem. Hamilton je prosle godine imao bolid koji je bio nadmocan po kisi i zato su ga njegovi navijaci proglasili dobrim kisnim vozacem. Sad ako treba da ceka da kisica tek pokvasi stazu (verovatno ciljas na Belgiju 2008) da bi pokazao briljantnost onda jäbiga. Sta ce da bude sledece? Da se trka vozi u pravcu kazaljke na satu, da duva severni vetar i da bude mlad mesec da bi bio briljantan?

Ako bude dosta takvih trka mozda i odbrani titulu. ;)

Ja bih mu ipak savetovao da nauci da vozi na "full wet" jer drugi ocigledno nemaju problema sa time.

ako je iko smesan to su tvoji ljubimci :D

Onda im se smej.:idea:;)
Pricao sam o pristupima "ozbiljnih" ekipa(ozbiljnih ove godine).;)

Apsolutno se ne slazem. Hamilton je prosle godine imao bolid koji je bio nadmocan po kisi i zato su ga njegovi navijaci proglasili dobrim kisnim vozacem. Sad ako treba da ceka da kisica tek pokvasi stazu (verovatno ciljas na Belgiju 2008) da bi pokazao briljantnost onda jäbiga. Sta ce da bude sledece? Da se trka vozi u pravcu kazaljke na satu, da duva severni vetar i da bude mlad mesec da bi bio briljantan?

Ako bude dosta takvih trka mozda i odbrani titulu. ;)

Ja bih mu ipak savetovao da nauci da vozi na "full wet" jer drugi ocigledno nemaju problema sa time.

" Nadmocnost" po kisi,kao karakteristika,nekako se ne vezuje toliko za bolid,koliko za gume i vozacevo umece.Vidimo da i inferiorna Force India moze parirati mnogo boljim bolidima,ako je vozac vest po kisi.Besmisleno je verovati da su ga konstruisali bas za kisu(mada bi to nekom moglopasti na pamet,ako ovako nastavi da poliva sa neba).
Set up bolida je nesto drugo.tu vec mozemo pricati o podesenosti za kisu,ali to je vec isto do vozacevog umeca i osecaja.
Dakle,ako je Hamiltonov McM prosle godine bio nadmocan po kisi,to je Lewisova zasluga.
Senna i Prost su imali isti auto,pa je Ayrton cinio smesnim "Profesora" u kisnim trkama.
Vozac je jedino bitan.;)
Inace,ja sam i pokusao reci da Lewis nije najbolji na full wet.Verovatno je u stanju napraviti najblistaviji manevar,ali ne uspeva odrzati konstantnost kroz celu trku i na svim trkama(Vettel je svoje dve pobede tj. trke fascinantno iskontrolisao po kisi-svaki krug bez greske).
A cinjenicu da na slikovima briljira na porosenoj stazi nisam naveo u tonu prizivanja te situacije,kao spasonosne za odbranu titule,vec samo kao podatak(i,da,aludirao sam na Belgiju 2008. :ok: ).

A,kao poruku obojici,ponavljam da ce biti jos kise.;)

---------------------------------------------------
Nevezano sa ovim,da li ste i vi stekli utisak da Vettel i Webber nisu bas nesto prisni bili na podijumu i pre izlaska na podijum?Kao da tu ima tenzije :confused:

E,a onaj Piquet..kao da sam ga ja....mislim,da sam mu ja otac.:lol:
Ja,tako,kad vozim F1 na kompu,pa dok ne pohvatam putanje,porusim pola stiropora oko staze.Posle namam orijentire za kocenje.:mrgreen:
Stvarno je covek trosak za ekipu.Dobro da Alonso nije nesto polomio,jer bi morao voziti okrnjen boilid.Ovaj potrosio i njegove delove.
I ne znam koji je djavo BMW-u. :confused:Valjda ce te izmene od Spanije da ih ucine dostojnim proslogodisnjeg uspeha,mada mi ne deluju optimisticno.Kubica se iz vise razloga ne moze "usaglasiti" sa KERS-om,a Heidfeld ni sa cim.Kakav god bio taj novi aero-paket,plasim se da nece biti dovoljan za ozbiljniju borbu sa britkom konkurencijom.
Malo mi dr Mario deluje suvise konzervativno i ustogljeno.Nemacka pedantnost nije u stanju zauzdati trenutni haos u F1,sva je prilika.

Aha, a Kova ima ? Nece moci, majstorima, kraljevima i ne znam kako ste ga jos zvali, se ne desava da na istom mestu izlete tri puta za trku i izokrece se po stazi. Bolid nije bio los i dobro je bio podesen za kisne uslove, Kova je dokaz tome...

I sta je poenta ovoga? Da je Hamilton los vozac? Da ne zna da vozi po kisi? Pa i sam sam rekao da je covek izgresio ali je i obilazio. Ko radi taj i gresi. Da nije pogresio opet biste nesto drugo pronasli kao zamerku znam ja :p :D

I sta je poenta ovoga? Da je Hamilton los vozac? Da ne zna da vozi po kisi? Pa i sam sam rekao da je covek izgresio ali je i obilazio. Ko radi taj i gresi. Da nije pogresio opet biste nesto drugo pronasli kao zamerku znam ja :p :D

Budi bezbrizan,imamo mi razloga za zadovoljstvo.Danas smo se popeli na postolje u ekipnom smislu(treca ekipa po ucinku,jel).:D Objasnice Lewis crvenoj posadi neke detalje na sledecem pljusku,a to ce biti dovoljno i njihovim navijacima,siguran sam.:lol:
ok race masteru.. posto si pricao o ozbiljnim ekipama razumem sto ne pominjes ferari i mclaren :D

Eto,kako je jednostavno.;)
Imam utisak da ces dogodine navijati za jednu od te dve ekipe u skladu sa tvojim opredeljenjem da bodris slabije.
Kako cemo se onda lepo slagatiiiii.:lol:

hamilton je čini mi se tri puta pogodio pasicu iz želje da izvuče što bolju putanju, ja ga i cijenim što se čovjek trka. Za to da mu je bolid bio dobar se baš i ne bih složio njegovo najbolje vrijeme je tek 12. oko 2 sekunde lošije od Rubinjovog. Truliju pišem još jedan minus, Massa se popravio, Buemi opet odličan. O Vettelu ne treba trošiti riječi, oni nemaju dvostruki difuzor, ali imaju neki prorez na donjem dijelu bolida koji popravlja downforce. Žao mi je Sutila i Nike.

е, сад питање за тебе:
Ко је по теби у овој трци до Масиног одустајања био бржи, сигурнији, једном речју више показао. Маса или Хамилтон?
Masa,to sam i ja napomenuo-u ovoj trci.
Кими се не рачуна;)
Маса отпао.:tick:
Алонсо, погрешна тактика.:tick:
Три места су освојена без већих проблема.:tick:
.

Na ovo pitanje nema jednostavan odgovor. Ni jedan vozac nije bolji od bolida u kojeme sedi (ovo treci put ponavljam).

Kovalainen je odlicno odvozio i oduvao svetskog sampiona. Ovo sto se sada desava Hamiltonu desavalo se Masi prosle godine. Jednostavno ne moze da se voze preko mogucnosti bolida.

Jednom u sto godina,i Pike je jednom bio bolji od Alonsa,Barikelo od Sumahera.
Sto se tice drugog dela,postavljao sam ranije tabele,sad me mrzi pa cu ukratko;
Najvecu razliku izmedju timskih vozaca su pravili Alonso I Hamilton i to je jedan od razloga zasto smatram da su trenutno najbolji vozaci,
Prosle sezone Hamilton je osvojio 98,Kova 53.Duplo manje.
Kad je Alonso bio sampion i vozio,kako kazu Ferrarijevci "nelegalni" auto kao Brawn sada,Fizikela nije bio ni blizu.razlika je bila cak 2.5x u korist Alonsa 133:58 2005.godine i neso manja 134:72 2006.
Sada su Baton i Barikelo blizu,Weber i Vettel takodje,dobar auto-oboje dobri.
Kimi I masa dok su imali dobar auto razlika nije bila veca od 15 bodova,sad imaju los auto nema ih nigde-obojica nule.
Renault prosle godine kanta,ali Alonso je ostvario dve vezane pobede i bio na kraju 5.Ukupno 61 bod dok je Pike imao 3x manje.
I sad mi opet kazi da je samo auto bitan.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back