FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne bih da pametujem ali mislim, da je presudna po tom pitanju bila ona sramotna trka u USA kada su na stazu izašli svi timovi, i posle kruga za zagrejavanje se povukli svi timovi koji su koristili michelin tvrdeći da im gume nisu dobre i da ne garantuju bezbednost vozačima. Tada su trku vozili samo Ferrari, Jordan i Minardi.

Da secam se te trke...pa moguce, ali da li je dovoljno da povuces celog proizvodjaca iz igre...e to su bila vremena, bila je trka u trci....mishelin protiv bridgestona...
a sada samo budjavi bridgeston...tvrde protiv mekih...:mad:

Ok, definitivno je postalo jasno da F1 nacisto propada u smislu trkanja i preticanja. Upropastavaju staze stalnim dodavanjem sikana, bolidi sve jaci a ne mogu da pokazu tu snagu. Osim na startu, a i tu se vec zna ko ce koga blokirati i ko ce mu pomoci. Bolidi ne mogu izdrzati vise ni najmanji kontakt. A onda izlazi safety car na stazu i upropastava sve. Strategije pitstopova padaju u vodu, gubi se nekoliko krugova dok se nameste kako treba pa onda daju znak za box, cista glupost. Haidfeld danas nadrlja zbog tih pravila. A covek ostajao bez goriva, mora da natoci nece valjda da stane na stazi, i naravno sledi kazna. F1 trka suvise kratko traje (u odnosu na Nascar recimo) da bi se smelo gubiti toliko vremena na safety car, jer posle toga obicno nema vise vremena da se stvari poprave ko je lose prosao. F1 je ogroman biznis, i sve se vrti oko para, tako da vozi i gomila losih vozaca na celu sa Kultardom i Fizikelom i ostalim indijancima.
Celnici F1 su svesni pada zanimljivoti same trke, i zato odrzavaju interesovanje kostantnim zakulisnim radnjama, spletkama, intrigama, uglavnom vesti iz F1 nikad vise a trke i staze sve gore. Kao bore se protiv rasizma, a rasizma ne bi ni bilo kad se ne bi stalno isticalo da je Hamilton prvi tamnoputi vozac u F1. I samim pominjanjem borbe protiv rasizma, rasizam se stavlja u prvi plan. A sve da bi se skrenula paznja sa Mozlijevog skandala.
Kvalifikacije su dosadnije nego ikad, stvarno vise nemam zivce da to gledam.
Da ne bude da samo kritikujem, drago mi je sto je BMW tako dobar,a posebno Kubica, i mislim da ce BMW mozda vec ove godine imati pobedu.

interesantno zapažanje

nego ovo za Moslija...eto ja objavio tu vest na svojoj temi No Comment pdf Politika odmah kad se pojavio na webu....al nešto čtam kao da i nije bilo baš tako...šta je sad na kraju istina s tom starkeljom jel orgijao ili ne? jel bio on na onim vieima ili ne?

Da secam se te trke...pa moguce, ali da li je dovoljno da povuces celog proizvodjaca iz igre...e to su bila vremena, bila je trka u trci....mishelin protiv bridgestona...
a sada samo budjavi bridgeston...tvrde protiv mekih...:mad:

Pazi ovako ja sam pristalica Bridgestona zbog Ferrarija i njihove uspešne saradnje, ali smatram da bi trebalo dopustiti da timovi sami odluče kojeg proizvođača žele, nebitno dali je to u pitanju bridgeston, michelin, good year ili pireli.

Normalno da je Mosley na snimku.
On nije ni poricao to,vec se brani tezom da je to njegova privatna stvar i da to ne utice na F1.
E,malo morgen,kazem ja.
I onaj incident Alonso -Hamilton u Madjarskoj prosle sezone je bio McLarenova "privatna stvar" i nije uticalo ni na koju drugu ekipu(mada bi na kraju uticalo na ishod sampionata,ali to je neka druga tema i tada se to nije moglo znati),pa je Max presudio i kaznio Alonsa.

Danas je Jergovic pricao o tome da samo Ferrari i dve ekipe koje gravitiraju ka njemu(RB i STR) se protive odlasku Mosleya zbog tog skandala.
Fasciniran sam.
Dobro,znam,interesi su to i dublje veze,ali ipak sam "fasciniran".:roll:

On nije ni poricao to,vec se brani tezom da je to njegova privatna stvar i da to ne utice na F1.
E,malo morgen,kazem ja.
I onaj incident Alonso -Hamilton u Madjarskoj prosle sezone je bio McLarenova "privatna stvar" i nije uticalo ni na koju drugu ekipu(mada bi na kraju uticalo na ishod sampionata,ali to je neka druga tema i tada se to nije moglo znati),pa je Max presudio i kaznio Alonsa.

Danas je Jergovic pricao o tome da samo Ferrari i dve ekipe koje gravitiraju ka njemu(RB i STR) se protive odlasku Mosleya zbog tog skandala.
Fasciniran sam.

I ja takođe mislim da je to njegova privatna stvar kako provodi svoje slobodno vreme. A što se tiče kažnjavanja prošle sezone to je sasvim opravdano jer to nije McLarenova privatna stvar jer utiče na ceo šampionat.

Fasciniran sam.

da podsetimo ostale o čem je reč:
http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6314326&postcount=130

trebalo ga je uškopit i stavit u zatvorsko odeljenje sa gejevima, crncima ili punkerima:mrgreen:...da ga dobro "odrade" :idea: naci-pedofilska-matora beštija:evil:, a ne da se još zalažu da ostane

I ja takođe mislim da je to njegova privatna stvar kako provodi svoje slobodno vreme. A što se tiče kažnjavanja prošle sezone to je sasvim opravdano jer to nije McLarenova privatna stvar jer utiče na ceo šampionat.

Ne branim Alonsa.Onaj idiotluk nije primeren F1.
Ali on je tada popio jednu "disciplinsku" kaznu i naturano mu je na nos nesportsko ponasanje,rusenje ugleda F1 i sportsokg duha.Niko se nije osvrtao na materijalni uticaj na sampionat(bodovni).A ako cemo posteno,kazna Alonsu je mnogo vise uticala na ishod sampionata,nego sto bi njegov postupak to ucinio,da je ostao nekaznjen,jer se onaj pordak u Q3 moze smatrati realnim,bez obzira na sve.
Kako god,to je sad istorija.
Meni samo smeta "vetar u jedra" Mosleyu koji duva iz Maranela i sestrinskih ekipa(RB-a i STR-a).

Ne branim Alonsa.Onaj idiotluk nije primeren F1.
Ali on je tada popio jednu "disciplinsku" kaznu i naturano mu je na nos nesportsko ponasanje,rusenje ugleda F1 i sportsokg duha.Niko se nije osvrtao na materijalni uticaj na sampionat(bodovni).A ako cemo posteno,kazna Alonsu je mnogo vise uticala na ishod sampionata,nego sto bi njegov postupak to ucinio,da je ostao nekaznjen,jer se onaj pordak u Q3 moze smatrati realnim,bez obzira na sve.
Kako god,to je sad istorija.
Meni samo smeta "vetar u jedra" Mosleyu koji duva iz Maranela i sestrinskih ekipa(RB-a i STR-a).

Neću da ga branim ali i ja isto kao i ceo Ferrari smatram da je to njegova privatna stvar i da nema veze sa F1 šampionatom.

Kako utice na ceo sampionat?

Pazi ovako da se Alonso nije ponašao kao razmaženo derište koje ne ume da vozi ako mu ne titraju ... možda bi prošle godine stanje bilo drugačije, mada je meni drago što je ispalo kako je ispalo jer je sad definitivno da smo završili poglavlje o Alonsovom dolasku u Ferrari. Ne sviđa mi se samo što ispada da je Ferrari profitirao iz njihove svađe.

Pazi ovako da se Alonso nije ponašao kao razmaženo derište koje ne ume da vozi ako mu ne titraju ... možda bi prošle godine stanje bilo drugačije, mada je meni drago što je ispalo kako je ispalo jer je sad definitivno da smo završili poglavlje o Alonsovom dolasku u Ferrari. Ne sviđa mi se samo što ispada da je Ferrari profitirao iz njihove svađe.

O,pa to je prosta matematicka racunica,nama tu sta da ti se svidja ili ne.
Druga je stvar sto tu Ferrari nije ni kriv ni duzan.
McLarenova brljotina,njihova i steta.

Istina je da se Alonso ponasao razmazeno,ali je istina i da mu se svasta obecavalo i da se obilato koristilo njegovim umecem i iskustvom.
On od Lewisa koristi imao nije,sto ne vazi u obrnutom smeru-sta vise.

utiče i to mnogo jer zbog njihove svađe su stradali i drugi na stazi u par navrata. A i njih dvojica nisu mogla da pruže maksimum jedan od drugog i time su uticali na sam ishod sezone kao što sam rekao u prethodnom postu da se ne ponavljam opet.

Mislim da fernando jos nece biti zadovoljan odgovorom.;)
A ono boldovano je,iz ugla Ferrarija,najvazniji dogadjaj prosle sezone.
Nema to nikakve veze sa ovom raspravom o kazni.
McLarenove unutrasnje slabosti su svima koristile i niko se zbog toga i nije zalio.
Nije Alonso kaznjen sto je doneo korist nekoj drugoj ekipi,vec sto je "ostetio" Lewisa.

Veoma teška srca moram da čestitam.
Opet i opet taj treći sektor...mi kao da se tamo pentramo na nekoj planini.
Postavimo najbolja vremena u prva dva sektora i onda khhhmm,khhhmm :(
Nemamo snagu,motor se dosta muči.Čak sam možda i očekivao da će u onoj jurnjavi u zadnjih 11-12 krugova za Masom da nam možda vrisne motor...loše,veoma loše.:x
A za Ekstona je bilo bolje da je skinuo gaće u boksu Renoa :-x:-x:-x
Heiki,sve najbolje;)

utiče i to mnogo jer zbog njihove svađe su stradali i drugi na stazi u par navrata. A i njih dvojica nisu mogla da pruže maksimum jedan od drugog i time su uticali na sam ishod sezone kao što sam rekao u prethodnom postu da se ne ponavljam opet.

Opet ne razumem,ili sam jako zaboravan pa molim sve da me podsete.U kojim situacijama su stradali drugi.
Da li je trebalo da bude kaznjen Ferrari kad je Massa poklonio titulu Kimiju,i kada je Barikelo propustao Sumahera?

Opet ne razumem,ili sam jako zaboravan pa molim sve da me podsete.U kojim situacijama su stradali drugi.
Da li je trebalo da bude kaznjen Ferrari kad je Massa poklonio titulu Kimiju,i kada je Barikelo propustao Sumahera?

pazi ovako jedno je nekoga pustiti da uzme titulu a drugo je nekoga blokirati da bi gas sprečio u tom. Uostalom svima je dobro poznata politika prvog i drugog vozača u Ferrariju jer mi i ne krijemo da se kod nas zna ko kosi a ko vodu nosi, naravno prema zaslugama da su Barichelo ili Massa imali šansu za osvajanje titule isto bi ih pustili da pokupe bodove ali pošto nisu zna se gde im je mesto i šta treba da rade.

Veoma teška srca moram da čestitam.
Opet i opet taj treći sektor...mi kao da se tamo pentramo na nekoj planini.
Postavimo najbolja vremena u prva dva sektora i onda khhhmm,khhhmm :(
Nemamo snagu,motor se dosta muči.Čak sam možda i očekivao da će u onoj jurnjavi u zadnjih 11-12 krugova za Masom da nam možda vrisne motor...loše,veoma loše.:x
A za Ekstona je bilo bolje da je skinuo gaće u boksu Renoa :-x:-x:-x
Heiki,sve najbolje;)

Plasim se da nije problem u trecem sektoru,vec u nasem autu.
Jednostavno,izgleda da Ferrari ima bar pola sekunde prednosti po krugu i ako nase najavljeno poboljsanje aerodinamike ne donese koju desetinku uskoro,Kimi ce se prosetati do druge titule.

Plasim se da nije problem u trecem sektoru,vec u nasem autu.
Jednostavno,izgleda da Ferrari ima bar pola sekunde prednosti po krugu i ako nase najavljeno poboljsanje aerodinamike ne donese koju desetinku uskoro,Kimi ce se prosetati do druge titule.

Sigurno je problem u našem autu i neshvatljivo mi je da su tamo (Barselona) vršili testiranja i nemoguće je da tako nešto im se tek sada dešava...a imali su plus još i trening u subotu gde je to bilo uočljivo.
Grafika nam je pokazivala da smo bili brži od Ferarija u prvom i drugom sektoru za nekih 0,100 do 0,150 a onda u trećem sporiji za 0,500 do 0,600...u čemu je tu taj veliki problem neznam ali definitivno mi se to uopšte ne sviđa (govorim generalno za dalje).

Ova trki mi je bila jedna od boljih od proteklih...steta sto je Akiju motor riknuo ili sta god...ali ipak je imao dobar rezultat gledajuci u kom timu vozi...Kimiju svaka cast..bas mi je drago sto je on prvi a ne mutavi Massa....A zao mi Plavusancica sto se slupao...mucenik...bas mi ga je bilo zao ali valjda se izvukao bez povreda..

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back