FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Glavu gore,saborce moj srebrni,mora jednom i Lewis da zablista na startu.:D
Mada,to vise zavisi od onih ispred.Ako krenu idealno,preticanja tesko da moze biti.

E prijatelju moj,držim ja glavu gore ali nikako taj odsjaj i bljesak srebrne strele da vidim ove godine.Za start jedino može da nas izvuče recimo usijana glava Alonsa pred domaćom publikom i Kimija da mu to ne dozvoli pa proizvod ta dva materijala da nam ide u korist.

E prijatelju moj,držim ja glavu gore ali nikako taj odsjaj i bljesak srebrne strele da vidim ove godine.Za start jedino može da nas izvuče recimo usijana glava Alonsa pred domaćom publikom i Kimija da mu to ne dozvoli pa proizvod ta dva materijala da nam ide u korist.

Sumnjam da Alonso moze prestici Kimija na startu,a jos manje kasnije.
Treba istaci i cinjenicu da Alonso ume biti ostar na startu,ali da nikad nije napravio neku veliku glupost.Covek ima strasan osecaj za granicu,kako svoju,tako i bolida.Da je takav i van staze i jos vise u boksu-(Msdjarska prosle godine,je li,ovaj),bio bi trostruki sampion.
Alonsu je dovoljno da ostane i na p2.
Ako odoli do prve krivine,ja bih vise brinuo za one iza sta ce uraditi,nego za Alonsa.

gotovo je Raikonen prvi ....moj favorit Hamilton treći

e da nije imao probleme na kvalifikacijama i da je startao bio prvi BIO BI DEFINITIVNO PRVI

uostalom već OSMU godinu ZAREDOM pobjeđuje vozač koji je prvi startao na Pole poziciji

a Hamilton je sa startne 5 pozicije došao do treće

BRAVO:):):)

Glavu gore,saborce moj srebrni,mora jednom i Lewis da zablista na startu.:D
Mada,to vise zavisi od onih ispred.Ako krenu idealno,preticanja tesko da moze biti.

E prijatelju moj,držim ja glavu gore ali nikako taj odsjaj i bljesak srebrne strele da vidim ove godine..

Nije da smo oslepeli od bljestavila,ali i ovo je nesto,bar za pocetak.:D

Kad smo kod tog starta,treba imati u vidu sitnije probleme koje BMW jos uvek ima sa startom,ali to ne umanjuje Lewisov "podvig",jer se videlo da je i startovao sa odlukom da ne ostane peti.

Ja ne mogu reći da mi je žao jer za mene uništeni srebrni predstavlja melem za oči, mada se nadam da će Heiki biti dobro. Glava je dobio šta je tražio i to mi je veoma drago, da je bio pametniji mogao je uzeti koji bod ali šta ćeš kad on mora tamo gde mu mesto nije.

Cestitke crvenima na 1-2.
Blago Kimiju sa ovakvim timskim kolegom.
Lewis bi prosle godine napao Alonsa u takvoj situaciji na startu,pa sta god bilo.

Vettel opet ni krug da zatvori.:-( Mada,msilim da se bas i nije pretrgao da izbegne sudar.
Znam da su to delici sekunde,ali vidjali smo da ljudi izbegavaju slicne sudare.Dobro,mlad je i neiskusan,a sto je najvaznije-korektan(po cenu licne stete).Njegov "mentor" bi skrenuo desno,a vi ostali vidite sta cete.:lol:
Bourdais veoma pocetnicki i neozbiljno.I jos kaze da nije video auto iza sebe,kad je poslednji put gledao u retrovizor.:roll: Samo jos da kaze kada je to poslednji put bacio pogled iza.:mrgreen:
I mali istorijski osvrt:
Na poslednjoj trci '91(mislim da je Australija),Mika Hakkinen je doziveo stravican udes.
Tada je jedva ziv izasao,sa teskim povredma glave,ali se oporavio na srecu.I uzeo dve titule.
Kimi je 2005. u Nemackoj prosao najbolje sto je moglo u toj situaciji.Ostao je samo bez tocka i bodova,ali je mogao dobro da se polupa.I onje na odlicnomputu ka drugoj tituli.
Danas je Heikki bio miljenik bogova.
Na redu su titule.:D

Ako Kimi i Massa ne ostanu bar 5 krugova duze od Alonsa u prvom stintu,onda mogu samo da se :worth: Alonsu.
.

Mislim da mu je mesto gde i njegovom klubskom kolegi ;)
Mislim da je mnogo laksi od konkurencije i da ce vec u prvom krugu izbiti na prvo mesto ali to ce biti jako kratko.. Prvi sint kratki, 13-17 krugova, .

FA nas je sve iznenadio.
Goriva tek nesto manje od Ferrarija.
Znaci da je juce Q3 odvezao perfektno,a i Renault je ipak malo napredovao.
Prema tome,Alonsu :worth: za Q3.

Ok, definitivno je postalo jasno da F1 nacisto propada u smislu trkanja i preticanja. Upropastavaju staze stalnim dodavanjem sikana, bolidi sve jaci a ne mogu da pokazu tu snagu. Osim na startu, a i tu se vec zna ko ce koga blokirati i ko ce mu pomoci. Bolidi ne mogu izdrzati vise ni najmanji kontakt. A onda izlazi safety car na stazu i upropastava sve. Strategije pitstopova padaju u vodu, gubi se nekoliko krugova dok se nameste kako treba pa onda daju znak za box, cista glupost. Haidfeld danas nadrlja zbog tih pravila. A covek ostajao bez goriva, mora da natoci nece valjda da stane na stazi, i naravno sledi kazna. F1 trka suvise kratko traje (u odnosu na Nascar recimo) da bi se smelo gubiti toliko vremena na safety car, jer posle toga obicno nema vise vremena da se stvari poprave ko je lose prosao. F1 je ogroman biznis, i sve se vrti oko para, tako da vozi i gomila losih vozaca na celu sa Kultardom i Fizikelom i ostalim indijancima.
Celnici F1 su svesni pada zanimljivoti same trke, i zato odrzavaju interesovanje kostantnim zakulisnim radnjama, spletkama, intrigama, uglavnom vesti iz F1 nikad vise a trke i staze sve gore. Kao bore se protiv rasizma, a rasizma ne bi ni bilo kad se ne bi stalno isticalo da je Hamilton prvi tamnoputi vozac u F1. I samim pominjanjem borbe protiv rasizma, rasizam se stavlja u prvi plan. A sve da bi se skrenula paznja sa Mozlijevog skandala.
Kvalifikacije su dosadnije nego ikad, stvarno vise nemam zivce da to gledam.
Da ne bude da samo kritikujem, drago mi je sto je BMW tako dobar,a posebno Kubica, i mislim da ce BMW mozda vec ove godine imati pobedu.

Ok, definitivno je postalo jasno da F1 nacisto propada u smislu trkanja i preticanja. Upropastavaju staze stalnim dodavanjem sikana, bolidi sve jaci a ne mogu da pokazu tu snagu. Osim na startu, a i tu se vec zna ko ce koga blokirati i ko ce mu pomoci. Bolidi ne mogu izdrzati vise ni najmanji kontakt.
. F1 je ogroman biznis, i sve se vrti oko para, tako da vozi i gomila losih vozaca na celu sa Kultardom i Fizikelom i ostalim indijancima.
Da ne bude da samo kritikujem, drago mi je sto je BMW tako dobar,a posebno Kubica, i mislim da ce BMW mozda vec ove godine imati pobedu.

Ovo raspadanje bolida si jako dobro zapazio.
Nekada su i mnogo jaci kontakti,da ne kazem sudari,prolazili sa manje posledica po bolide.
Danas,ako se i ne raspadnu,oni raseju po stazi gomilu otpada,ostrog kao zilet.
Posle se cudimo sto pucaju gume iz "cista mira",kao Heikkiju danas(mada imam utisak da je ne McM-u danas puklo nesto pre gume,sto je i Jergovic primetio,ali nema veze).Kao sto rekoh ranije,poskidao bihja njima te kerefeke i bilo bi bolje svima.:D
Ne slazem se u potpunosti sa tobom u vezi Fizika.Ove sezone je bolji nego u prethodne 2-3.Sutil mu nije ni za prineti,sto me jako cudi.Ja sam mislio da ce ga odrati na svim trkama.
Svi se nadamo pobedi BMW-a.Bar nesto pozitivno da nam donese sezona.

moze nako da mi kaze koji je razlog za ukidanje mishelin guma i ostawljanje samo jednog proizvodjaca u igri?
ako uopste postoji razlog...

Ne bih da pametujem ali mislim, da je presudna po tom pitanju bila ona sramotna trka u USA kada su na stazu izašli svi timovi, i posle kruga za zagrejavanje se povukli svi timovi koji su koristili michelin tvrdeći da im gume nisu dobre i da ne garantuju bezbednost vozačima. Tada su trku vozili samo Ferrari, Jordan i Minardi.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back