FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

"Strat nije bio dobar. Tokom celog vikenda imali smo problema sa kvačilom. Tokom celog formaciskog kruga stvari nisu bile dobre, tako da nismo imali puno samopouzdanja oko starta", dodao je Alonso.

"Imali smo težak start, ali posle prvih nekoiko krugova bio sam peti. Pokušali smo da preteknemo ostale preko pit-stopa, ali u tome nismo uspeli jer je Robert Kubica i posle boksa bio ispred nas. Morali smo da napadnemo Kubicu kao bi napredovali u plasmanu. Tada sam dobio kaznu, izašao je sigurnosni auto na stazu i posle kazne pao sam za 14 mesta", izjavio je Španac.

"Tada sam se našao na 18. poziciji, pokušao sam da uživam u trci, da napravim što više preticanja kako bi ulepšao trku", rekao je Alonso.

:confused:

Imam i ja neka pitanja :)
Koloiko njih to sedi sa Alonsom u bolidu(da nije to autobus u pitanju :idea: )?I, zasto nisu ravnopravni?Oni su imali problem,oni su napali Kubicu,a samo njega kaznilo :eek: :lol:

Mislim,stvarno cu se jednog dana us*ati od ovog njihovog ,lazno skromnog,uopstavanja :roll:.Ne pricam samo o Alonsu,ovde je on posluzio tek za primer.
Medju "znacajnijim" vozacima,jedino mi Button deluje manje egoisticno od ostalih i samo njega mogu shvatiti ozbiljno,kada bi ovako govorio u mnozini.
Znam da im to nalazu "pravila bontona" ,ali mi se cini da malo preteruju u postovanju istih.
Bolje da se na stazi tako trude u doslednom postovanju pravila trkanja.

Hoces li da obrazlozis sto vece sanse imaju Vetel, Veber i Baton :) Za Luisa se slazem da je u prednosti, i ko god od njih dvojice (Luis i Fernando) da uzme bice mi drago.

pa ukratko Weber i Vetel imaju do sad najbolje bolide jedino što do sad to nisu baš iskoristili jer su mogli biti ladno 50 boda ispred svih samo da su bili malo pametniji nego ŠBBKBB.
A što se Batona tiče on skuplja bodove redovno i slabo pravi grške što na kraju može biti dovoljno za titulu kad ovi sa vrući glavama nastave da se sami isteruju (Weber.Vetel i Alonso-Masa)

Hoces li da obrazlozis sto vece sanse imaju Vetel, Veber i Baton :) Za Luisa se slazem da je u prednosti, i ko god od njih dvojice (Luis i Fernando) da uzme bice mi drago.

U ovako haoticnoj sezoni,gde oba vozaca Red Bulla grese,a i Alonso za dvojicu,Button je ozbiljan faktor,ako McLaren zadrzi pribliznu formu ili je popravi u nastavku.
Mogao bi postati sampion ni kriv,ni duzan....ponovo.
Ipak,verujem da je Lewis sasvim sazreo da mu to ne dopusti.
Alonsu pod hitno treba pobeda,ne toliko zbog bodova,koliko zbog samopouzdanja.
Steta je sto Kimi ne vozi ove godine,ali u konkurentnom bolidu.Imao bi dobru priliku za drugu titulu,posto su mnogi preuzeli njegovu ulogu.Bio bi ravnopravan u tom pogledu.

Nije toliko Alonso kriv koliko celo rukovodstvo Ferrarija, potrebne su promene unutar ekipe (ne mislim na vozacku postavu). Mada, nama ovo stanje odgovara, tumaranje oko 14-15. mesta je bas ono sto me cini srecnim :lol:

U ovako haoticnoj sezoni,gde oba vozaca Red Bulla grese,a i Alonso za dvojicu,Button je ozbiljan faktor,ako McLaren zadrzi pribliznu formu ili je popravi u nastavku.
Mogao bi postati sampion ni kriv,ni duzan....ponovo.
Ipak,verujem da je Lewis sasvim sazreo da mu to ne dopusti.
Alonsu pod hitno treba pobeda,ne toliko zbog bodova,koliko zbog samopouzdanja.
Steta je sto Kimi ne vozi ove godine,ali u konkurentnom bolidu.Imao bi dobru priliku za drugu titulu,posto su mnogi preuzeli njegovu ulogu.Bio bi ravnopravan u tom pogledu.

I ja isto, zato ne dajem neke sanse Batonu. A Fetelu ne dajem velike sanse, jer je mnogo psihicki slab. Veber im je mnogo bolji izbor, ali znaju oni iza koga je veca lova :) A i da ne znaju, Berni ce im reci :)

Nije toliko Alonso kriv koliko celo rukovodstvo Ferrarija, potrebne su promene unutar ekipe (ne mislim na vozacku postavu). Mada, nama ovo stanje odgovara, tumaranje oko 14-15. mesta je bas ono sto me cini srecnim :lol:

E to :ok: nemaju si veze :mrgreen:

Poslednja izmena:
FIA tri puta upozorila Ferari da Fernando Alonso vrati poziciju Robertu Kubici
sreda, 14 jul 2010 18:25 Aleksandar Gavrilović

Direktor trka Čarli Vajting upozorio je tri puta ekipu Ferari da Fernando Alonso mora da vrati poziciju
vozaču Renoa Robertu Kubici, ali i posle upozorenja Ferari nije preneo Alonsu tu informaciju i zato je Alonso dobio kaznu prođi-kroz.:hahaha:

Alonso je na nelegalan način pretekao Kubicu presecajuću "Klub" krivinu a pošto nije vratio poziciju Kubici zaradio je kaznu prođi-kroz i samim tim oduzeo sebi mogućnost borbe za bodove i podijum. Ekipa Ferarija je na svom oficijalnom sajtu napisala; "Formula 1 najbrži sport na svetu, sa najsporijim odlukama na svetu." Ipak, FIA-in direktor trka Čarli Vajting za "Autošprint" izjavio da je odmah nakon preticanja Roberta Kubice, savetovao Ferari da Alonso vrati poziciju Robertu Kubici, ali ga ekipa Ferari nije poslušala, pa je Čarli Vajting morao da uključi sudije u donošenju odluke. "Preko radija sam im preporučio da bi trebalo da vrate Robertu Kubici poziciju, i da u tom slučaju sudije neće intervenisati. Tri puta sam rekao Ferariju da vrate poziciju Robertu Kubici. To sam im rekao odmah nakon manevra Fernanda Alonsa, a oni su mi se javili tek nakon trećeg upozorenja, sa izjavom da je Kubica već daleko iza njih i da usporava zbog tehničkog problema, tako da nisu u mogućnosti da mu vrate mesto", izjavio je Vajting. Šef Ferarija Stefano Dominikali je rekao u ponedeljak da je Ferari morao da čeka na konačnu odluku FIA-e da li Alonso treba da vrati poziciju ,"inače bi bili optuženi da nismo bili suviše agresivni", rekao je Dominikali.

Raikkonen umesto Schumachera?

Dve stvari koje su se pojavile nakon VN Velike Britanije bi mogle biti povezane. Naime, Jackie Stewart, trostruki šampion Formule 1 je izjavio da misli da će se Michael Schumacher ponovo penzionisati na kraju ove godine, a Norbert Haug, šef Mercedesove sportske divizije je potvrdio da je nedavno posetio Kimija Raikkonena.
Stewart je za nemačke novine izjavio da je ključno pitanje: „Da li će Michael voziti i sledeće godine?“, da bi ujedno dao i odgovor da veruje da će Nemac odustati nakon završetka tekuće sezone.
Što se tiče Haugove posete Raikkonenu, vest o njoj je su objavile novine u Finskoj, ali je informacija potvrđena jednoj TV stanici.
„Bio sam u kontaktu sa Kimijem na prijateljskoj bazi“, tvrdi Haug. „Kimi će sam doneti odluku, ali se nadam da će se vratiti jer bi to bilo dobro za Formulu 1.“
Od Raikkonena je svojevremeno odustao Ferrari, da bi na njegovo došao Fernando Alonso. Finac sada vozi za Citroen Junior Team u WRC-u. Kada je napuštao Formulu 1, Kimi nije odbacio mogućnost povratka, ali je naglasio da bi vozio isključivo za vrhunski tim.
Schumacherovo izdanje je možda izazvalo zabrinutost u Mercedesu. Dok je Nico Rosberg osvojio treći podijum ove sezone u Silverstoneu, bivši šampion je završio na devetom mestu, i bio je konstantno par desetinki iza timskog kolege. Nakon odvozanih deset trka od ukupno devetnaest, Rosberg ima 90 poena a Schumacher samo 36.
„Nakon odlaska u boks, forsirao sam da se nađem ispred Barrichella, ali sam napravio grešku u sporoj krivini, otišao preširoko, našao se van asfalta, i to me je koštalo gubljenja pozicije ne samo od strane Rubensa, već i Kobayashija“, priznao je sedmostruki šampion.
Schumacher definitivno nije tip koji odustaje, ali je priznao da mora da podigne nivo svojih performansi.
„Nadam se da ću popraviti svoje izdanju u Hockenheimu“, izjavio je on. „Još uvek nemam rezultate koje očekujem, ali sam strpljiv. Znam kako se stvari mogu preokrenuti, i zapravo još uvek veoma uživam u svemu što radim, tako da je najbolje još malo pričekati, i stvari će doći na svoje mesto. Voljan sam da pokušam da podignem nivo i kvalitet vožnje, i još uvek sam samouveren.“

[14.7.2010 08:51]

Koliko god da sam uveren u njegov talenat, zabrinjava me već. Ni u nagorim sezonama nije ovako loše rezultate pravio,,..

Jednostavno, jedna sezona je ipak nedovovoljno da se varti u totalno drugaciju formulu, p;osle toliko odsustva, ali i dalje mislim da je za njegov los povratak najvise kriva zabrana testiranja. Znajuci kako je Sumaher radio ranije, on bi testirao dan i noc i za brzo bi postao konkurentan. Ali ovako bez testiranja - nema terorije.

Koliko god da sam uveren u njegov talenat, zabrinjava me već. Ni u nagorim sezonama nije ovako loše rezultate pravio,,..

Sad je jasno koliko je Ferari bolid bio nadmocniji od ostalih u sezonama kada je Smrdaher pobedjivao :per:

Jednostavno, jedna sezona je ipak nedovovoljno da se varti u totalno drugaciju formulu, p;osle toliko odsustva, ali i dalje mislim da je za njegov los povratak najvise kriva zabrana testiranja. Znajuci kako je Sumaher radio ranije, on bi testirao dan i noc i za brzo bi postao konkurentan. Ali ovako bez testiranja - nema terorije.
O kakvoj se zabrani testiranja radi (ocigledno nisam obavesten dovoljno)?

Sad je jasno koliko je Ferari bolid bio nadmocniji od ostalih u sezonama kada je Smrdaher pobedjivao :per:

DA, narocito 97. 98. itd. ;)

O kakvoj se zabrani testiranja radi (ocigledno nisam obavesten dovoljno)?

PA kako sam ja shvatio bolidi smeju da se voze samo na nezvanicnim i zvanicnim treninzima pre trke i na zajednickim testiranjima pre sezone i u toku sezone jedno 2-3x . Ne moze da se testira van toga, recimo sad Mercedes ode na neku stazu u pici koliko hoce i isprobava sta hoce.

Budi siguran da "bi bilo tako" :ok: ...sreća naša što nije inače bi sve otišlo u monotoniju dedinih pobeda :(

vozio ne vozio njegovo vreme je prošlo i hvala bogu što je tako jer treba još neko da pobeđuje osim dekice,a i njemu alavo dupe pa se vratio.za njega ce biti premija ako još jednom u životu stane na podijum u šta ja čisto sumnja da će se desiti.

vozio ne vozio njegovo vreme je prošlo i hvala bogu što je tako jer treba još neko da pobeđuje osim dekice,a i njemu alavo dupe pa se vratio.za njega ce biti premija ako još jednom u životu stane na podijum u šta ja čisto sumnja da će se desiti.

U svakoj trci koja krene normalnim tokom, nema teorije da ce se on popeti na podijum, ali uvek postoje one trke, tako da nije iskljuceno, i gori od njega, sa jos gorim bolidima su uzimali podijum :)

Vidim diskutuje se da li ce se povuci zbog losih rezultata. Mislim da nema sanse to da se desi, ali zato uvek moze da se pojavi neka povreda, ili nesto slicno :D I da, verujem da je u zabludi i da misli da je sledeca sezona njegova :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back