FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Мислио је на Бријатореа...(када је Пике добио наредбу да се слупа и на тај начин омогући Алонсу идеалну тактику, исход је познат...)

upss ja sam otišao na brazil valjda?a to tamo što se desilo glupo je sad i komentarisati.samo se nešto ne sećam da je neko plakao posle te trke preko radio veze i pitao za onog drugog.

upss ja sam otišao na brazil valjda?a to tamo što se desilo glupo je sad i komentarisati.samo se nešto ne sećam da je neko plakao posle te trke preko radio veze i pitao za onog drugog.

Па добро, нико у том тренутку није могао помислити да ће неко неком наредити да се слупа и да ће то овај стварно урадити...
Али свакако Алонсо треба да се сконцентрише на своју вожњу (ја сам давно рекао да га ценим као возача али као човека баш и не, управо због таквог понашања и којекаквих изјава)

Izgleda da smo jako brzo zaboravili Singapur 08. :) Ako je ova trka izmanipulisana, ja onda ne znam sta je ono bilo :)

Izmanipulisana je u nečijoj mašti.
Za Alonsa i crveni tabor:

20090830_003936_3523.jpg

Ovo nije vidjeno u istoriji F1...a mozda i jeste.:lol:
Dobro,sjajno je startovao,vec drugu trku zaredom,sto je najvise stvar iskustva,ali ima i umeca.
Samo,nije to umece preticanja,vec umece izbegavanja kontakta.Sredina grida je najrizicnija za start. Ne valja ici brzo(kao kad je proslu trku opalio Kubicu),a ne valja ni sporo,jer ce oni nedorasli sa zacelja da te katapultiraju.To treba znati preziveti,a kad se prezivi,onda se veci deo napretka svodi na koriscenje gresaka protivnika i njihovog medjusobnog blokiranja,kao ono na mostu.
Dakle,treba "tanjisati sa razumijevanjem" i eto skoka u poretku.Iskusniji i bolji vozaci iskoriste sansu izdasnije,kao Michael u Valensiji.

Луис вс СЦ :)

Види се да је успорио, па онда даје гас, али с' обзиром да то није велика брзина могао је Хамилтон видети да је прошао ону линију пре СЦ, тако да сам ипак убеђен како је Хамилтон био свестан да је направио прекршај, имао је он времена скоро цео круг да се врати иза СЦ али с' обзиром да га је чекала промена крила ипак му је било исплативије да то уради (мислим да му је управо такву калкулацију изнео тим преко радија)

Pa SC zaista NIJE mogao da ne vidi. Pitanje je samo da li je namerno napravio prekrsaj, nadajuci se da moze da se provuce "kao" da je bio ispred ili je nesvesno, bez razmisljanja, u zaru borbe.

Искључио би ово у "жару борбе", из простог разлога што су возачи знали пар кривина пре тога да излази СЦ на стазу, а то значи да Хамилтон није морао да "страхује" од евентуалног Алонсовог напада.
Него, чули смо и током преноса да је тим пренео Хамилтону како ће му крило бити промењено када буде била најбоља прилика за то, а мислим да је тим управо ту ситуацију проценио као најбољу.

едит:
Сада је само питање да ли је Хамилтон претекао СЦ па му је онда из тима речено да тако настави или му је из тима то речено пре претицања...

Poslednja izmena:
"Zar borbe" ne mora da bude samo trka sa trecerazrednima ;) (<-- Alonso) nego i bolja pozicija.
U Slicnoj situaciji i ALonso bi slicno reagovao. Ali posto je bio znatno iza SC, bilo bi to grubo krsenje pravila i kazna bi dosla odma' a ne 20 min kasnije.

Луис вс СЦ :)

Види се да је успорио, па онда даје гас, али с' обзиром да то није велика брзина могао је Хамилтон видети да је прошао ону линију пре СЦ, тако да сам ипак убеђен како је Хамилтон био свестан да је направио прекршај, имао је он времена скоро цео круг да се врати иза СЦ али с' обзиром да га је чекала промена крила ипак му је било исплативије да то уради (мислим да му је управо такву калкулацију изнео тим преко радија)

Pa i da se vratio iza opet bi dobio kaznu ;)

Pa i da se vratio iza opet bi dobio kaznu ;)

Ne bi, kad "nelegalno" steknes prednost i propustis onog koga si pretekao, ne dobijas kaznu.
Hamilton je ovde postupio onako kako bi svi uradili.
pogresili su glavni i odgovorni zato su mu i dali onakv kaznu.
Da nije blokirao Alonsa, kladim se da bi i on pretekao SC,
ovo je bila odlicna prilika, koja se ne propusta, da mu vrati za ono u Madjarskoj.sad, sto je jedan prosao bez kazne a drugi najebo to je vec nesto dugo...
A za ovo "plakanje" mi niste jasni, kako bi vi reagovali u tom trenutku?! Hamilton je jedin, direktnii, konkurent za titulu i normalno je da tako reaguje,
kao puno prica, ja ga bas zbog toga i volim, svi misle isto samo on kaze glasno sta misli, ne kao mutavi Kimi, jedino o cemu razmislja je kako da sto pre stigne do frizidera.
Mislim lepo je to, lake sponzoruse,milioni, al kad si vec tamo pokusaj da uzmes sto vise bodova...
nastavicemo ras[ravu kad se otreznim, ne da mis e da kucam...
Al nije on toliko los koliko vi mislite...
Pa mene kad neko tako zajebe na semaforu,[ceka i krene kad se upali zuto a ja ostanem] spomenem mu sve do 3.kolena :lol:, on je jos bio kulturan

Izgleda da ste ovog puta, svi upravu. Kao kod dva advokata.
Sto se tice opaske za H.H. Frencena i D.Hilla, te odluke ipak vise govore o njima samima.
Gde su sada i cime se bave. Jos samo treba i Villeneuve da bude sudija.

Večiti gubitnici i kompleksaši. Nule od ljudi, nesposobni da se nose sa svojim mogućnostima koje realno nisu na nivou Starog Asa, nikad nisu ni bile.

Mercedes je usrao trku pogresnom taktikom. Na Motorsport totalu postoji objasnjenje:

Mercedes: strategija bazirana na pogresnim GPS podacima

Neuspela strategija zaustavljanja u boksu za Mihaela Sumahera na Velikoj nagradi Evrope je kod mnogih posmatraca izazvala nevericu. Mercedesov pilot je tek u drugom krugu sejfti kar faze otisao u boks i nakon zamene pneumatika je morao da propusti celu kolonu - na semaforu u boksu je bilo upaljeno crveno svetlo.

U medjuvremenu je postalo jasno zbog cega se vodjstvo tima oko "supermozga" Rosa Brona odlucilo na ovaj neobican potez. Ocigledno je da su na Mercedesovom pit volu verovali da ce uspeti da vrate Sumahera u trku ispred Kamuija Kobajasija, jer je pilot Zaubera u krugu pre zaustavljanja u boksu vozio bitno sporije od sedmostrukog prvaka.

Kobajasi je tokom sejfti kar faze najpre oduzeo gas pod pretpostavkom da ce morati da se drzi u izvesnom vremenskom okviru koji iznosi oko 20 odsto od normalnog vremena kruga. To se ispostavilo kao greska, jer vozac Zaubera naknadno nije ni imao nameru da ode u boks, pa je tako smeo da zadrzi svoj normalan tempo.

Bron je u Kobajasijevom usporavanju video sansu. "Isli smo od pretpostavke da ce se razmak uvecati", kaze sef MGP tima za 'auto motor und sport'. Medjutim, to se nije desilo, posto je tim Zauber nakon otprilike polovine kruga uocio gresku svog pilota i savetovao ga preko radio veze da ponovo pritisne gas do daske.

To je promaklo Mercedesovom timu, jer zvanicna GPS navigacija na odredjenim delovima staze nije funkcionisala, a ni podaci sopstvenog timskog sistema nisu bili tacni. Bron je razmak izmedju Sumahera i Kobajasija ocenio kao prevelik, pa se spontana odluka o odlasku u boks pokazala pogresnom.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back