FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Motorsport total

Zestoka diskusija oko podesivog zadnjeg krila

Podesivim zadnjim krilom udruzenje timova FOTA zeli da stvori vise spektakla za gledaoce. Radna grupa "preticanje" je izmislila novi element za 2011. godinu, komisija F1 i svetski savet FIA su ga prihvatili. Medjutim, i dalje nije izvesno da li ce podesivi protocnik vazduha stvarno biti u upotrebi. Sa svih strana pljuste kritike, a mnogi piloti su vec sada zabrinuti za bezbednost.
Mozemo slobodno poci od pretpostavke da ce novi koncept postati vruca tema unutar sindikata vozaca GPDA. Piloti zele da sprece uvodjenje novog zadnjeg stabilizatora. "Najpre zelimo da vidimo da li je novi koncept uspeo da ubedi ljude ili ne", oprezan je predsednik FOTA, Martin Vitmars. Ovo novo resenje je nastalo zbog stalnih zahteva navijaca za vise akcije.
"Moramo jos vise da se pozabavimo razvojem i formulisanjem sportskih pravila", kaze sef Meklarena. "Kada uspemo u svemu tome, onda cemo pokusati i sa zadnjim krilom." Ne samo sto aspekti bezbednosti daju povoda za kritike, nego i komplikovani okvirni uslovi stvaraju konfuziju. Zadnje krilo bi trebalo da se podesava tek od treceg kruga trke, a i tada samo onda kada se pilot nalazi na manje od jednog sekunda zaostatka za vozacem ispred sebe.
Vitmars otvoreno kaze "da se krilo moze bez problema ukinuti ukoliko se ne pokaze kao pravo resenje. Ali pustite nas da probamo. To je jedan eksperiment". Medjutim, vozaci nisu voljni da se rado upuste u ovakvo eksperimentisanje. Upravo je udes Marka Vebera u Valensiji jos jednom pokazao sta se moze desiti kada se vozac sa znatno vecom brzinom priblizava vozacu ispred sebe.

Ako ce ovako eksperimentisati svake godine, a to vec cine, onda mogu samo da navuku gnev navijaca. Ukinu KERS, pa ga za dve godine ponovo vrate. Zabrane F-duct, pa ce ga 2012. ili 2013. ponovo dopustiti. Pa ce da vrate felne 13-ice, pa ce ko zna sta jos da izmisle. Jos malo pa ce vozaci morati da imaju vise znanja u glavi od vojnih pilota... I vec sada se ukazuju protesti preko radio veze "Hamilton je podesavao zadnje krilo dok sam ja pokusavao da ga prestignem"...

Molim kraci pregled desavanja nakon izricanja kazne Lewisu za nas sa jeftinijim ulaznicama.:lol:
Morao sam da prekinem pracenje trke u tim momentima,a ni do tada nisam bas sve pomno ispratio.
Zato necu detaljnije komentarisati,osim konstatacije da je trka za ovu stazu daleko prebacila ocekivanja.Na startu,borba na sve strane.Odlicno,odlicno.:klap:

Nadam se da nisi propustio tim radio kada se Alonso raspitivao za bivšeg timskog kolegu :per:

od alonsa me sad ne bi iznenadilo ni da popreči bolid negde u silverstonu kao dekica u MK. svojevremeno dok je harao.

Ne slazem se s tobom, kad se to desilo njegova era je prosla. To blokiranje je predstavljalo jedan od poslednjih poteza ocajnika :) A sto se tica Alonsa, mislim isto ko i nas kolega Fernando, interesuje se za Hamiltona jer samo njega smatra konkurentom za titulu :)

Bla, bla, bla... kako babe na trotoaru!
U poslednjih 15 godina McM je uzeo 3 titule... pa čemu onda hvalospevi pre kraja sezone, kada će vam taj odnos biti još gori na kraju ove sezone? Mislim da je maloj deci jasno da će neko od momaka iz Red Bula odneti kući trofej...

Bla, bla, bla... kako babe na trotoaru!
U poslednjih 15 godina McM je uzeo 3 titule... pa čemu onda hvalospevi pre kraja sezone, kada će vam taj odnos biti još gori na kraju ove sezone? Mislim da je maloj deci jasno da će neko od momaka iz Red Bula odneti kući trofej...

Da li ja to vidim da su se mala crvena deca već oprostila od titule?!
Ako ako,tešite se red bulovcima.

Pilići, razumem da ste se primili ko baba na penziju ali s' obzirom da imamo duplo više titula nego vi (da ne ulazimo sad u detaljnu statistiku biće vam muka) morate da shvatite da još puno vuruna 'leba morate da pojedete da bi mogli da se merite sa velikom decom...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back