FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ajmo pljuvaci po Michaelu.
Voleo bih da procitam vas cenjeni komentar na namerno zadrzavanje istog na pit lane-u od strane sudija ?
Javio se i Alonso , sa opaskom da je trka namestena i da mu nije jasno oko Hamiltona i preticanja SC-a.
Istini za volju Hamilton moze da radi sta mu je volja, dobija kazne od kojih ima samo koristi.

Ja dotičnog dekicu nikad nisam voleo jer ceo život navijam za Srebrne strele međutim što se tiče onog njegovog čekanja na semaforu je sam baksuzluk jer kad te ide ide a kad te ne ide onda te i svaki semafor hvata na crveno (kao i u životu čim žuriš na semaforu je obavezno crveno).
Mislim da sudije nisu baš samo čekale dekicu da upale semafor neko im je palo na pamet da imaju i semafor pa da vidi narod kako oni kao nešto prate i rade.

Sve u svemu počeo sam da ga sažaljevam jer da nije ušao u taj famozni pit-stop bio bi na kraju bar ispred Kobajašija tj u bodovima na mestu gde ga ja vidim ove sezone oko 8 mesta.

Napokon slobodan 2 dana :D
Čestitke Šumaheru na (zamalo) izvezenom najbržem krugu :worth:
Hamilton JESTE napravio prekršaj ali sigurno nije za giljotinu kakvu ovde crveni stvaraju...idu komentari "Uradio je namerno"...uradi ti nešto namerno a da znaš da ćeš snositi posledice!!!???
Sve je ovo više ličilo na ono što ja već nedeljama pišem - frustracije paćenika u crvenim bolidima.

McLaren: Silverstone će biti ključni test
Autor F1Racing Ponedjeljak, 28.06. 2010 15:41

McLaren-Mercedes će na VN Velike Britanije predstaviti veliki paket tehničkih poboljšanja na svom modelu MP4-25, što će biti ključno za nastavak sezone.

whitmarsh_interview.jpg

MP4-25 u proseku dobije jedno poboljšanje na svakih 20 minuta
McLarenov direktor Martin Whitmarsh je izjavio da će se njegova ekipa za dve nedelje u Silverstoneu suočiti s ključnim testom u kojem će saznati imaju li šanse pobediti Red Bull Racing do kraja godine.
McLaren će na Silverstonu predstaviti obnovljenu specifikaciju MP4-25, koja će uključivati i novi izduvni sistem po uzoru na Red Bullov.
"To će biti važna trka za nas," izjavio je Whitmarsh. "Na takvom tipu staze moramo biti konkurentni Red Bullu ako ih želimo pobediti ove godine. Ako tamo budemo konkurentni, onda imamo dobre šanse osvojiti oba naslova."
"To će biti velika trka, ali nije zadnja, bez obzira što se dogodi. Ako ih pobedimo, neće ni oni stajati prekrštenih ruku. Isto će biti i u suprotnom slučaju, ako oni nas pobede. Nadam se da će trka biti izjednačena, puno izjednačenija nego prošle godine."

Whitmarsh o Valenciji

"Nismo znali koliko će poboljšanja drugi imati, ali u petak smo mogli vidjeti da se radi o puno novih delova, tako da su drugo i treće mesto prilično zadovoljavajući."
"Trebali smo biti u drugom redu. Red Bull je u kvalifikacijama bio brži od nas, a oba naša vozača su napravila pogreške tako da ih nismo uspeli pobediti."
"Mislim da na trci imamo laganu prednost u odnosu na njih, što smo već nekoliko puta videli ove sezone. Nadali smo se da će do kraja biti još malo više utrkivanja. No, kazna je onemogućila takvu priliku."

izvor F1 Racing.hr.

-samo za "mog" prijatelja Sinišu srbijanca !!! -

:sad2:Timovi osudili "plakanje" Alonsa:sad2:
ponedeljak, 28 jun 2010 20:44 Aleksandar Gavrilović

Većina timova reagovala je na optužbe Fernanda Alonsa da je trka bila izmanipulisana,nazvavši izjavu Alonsa kao besmislicu. Alonso i Ferari su bili ljuti na odloženoj kazni za kažnjavanje Hamiltona zbog preticanja bezbednosnog auta i da zbog kazne nije izgubio poziciju,dok se ostali timovi uključujići i
Red Bul ne slažu sa Alonsovim optužbama i da ništa FIA-a nije loše uradila u procenama i da jednostavno je loša sreća poslužila Ferari na trci u Valensiji. Šef tima Red Bul Kris Horner kaže da događaji u Valensiji pokazuju da neka pravila oko bezbednosnog auta treba da se pojasne i poprave ali ne vidi ništa nepošteno u događanju na trci. "Ja u te priče ne verujem," rekao je Horner kada je upitan o komentaru Alonsa da je trka izmanipulisana."Mislim da pravila bezbednosnog auta nisu išla na ruku Ferariju,bezbednosni auto se pojavio tačno ispred dvojca Ferarija Alonsa i Mase,Hamilton je bio paralelno sa bezbednosnim autom ali je mogao da uspori i da se vrati iza bezbednosnog auta, ali u tom trenutku ni ja ne znam šta bih uradio,da li da ga prođem ili da se vratim iza njega e to je ono što nije doslovno regulisano u pravilima i takvoj situaciji. Ipak,Hamilton je dobio kaznu i odradio je. Činjenica je da se vratio na poziciju sa koje je i otišao da odradi kaznu i to je to,ne vidim čemu plakanje",dodao je Horner. Tehnički direktor Lotusa Majk Gaskoin je izjavio povodom optužbe Alonsa: "Mislim da od kada smo počeli da menjemo pravila o bezbednosnom autu možemo očekivati ovakav scenario jer se nisu svi detalji deklarisani jasno da zna vozač u takvoj situaciji šta da uradi i smatram da je to samo bilo u ovoj situaciji. Čarli (Vajting,FIA-in direktor trke) je pokušao da uradi posao najbolje što je mogao i onako kako je to on video i on ima težak posao kao i svi mi ostali i uradio je posao onako kako pravila i nalažu,ne vidim šta u ekipi Ferarija nije jasno,bezbednosni auto se pojavio ispred njih i to je to.":hahaha:
Šef Meklarena Martin Vitmarš ne razume zašto je Alonso toliko besan,Hamilton je kažnjen zbog greške i dobio je kaznu u skladu sa pravilima. "Pogledajte na incident sami,veoma je bilo teško izbeći to što se dogodilo",rekao je Vitmarš. "Takve situacije uvek idu kod sudija. Oni donose odluku. To je sasvim normano u mom iskustvu u motosportu,ali Alonso igleda ima neki drugi set iskustva",dodao je Vitmarš.

Cenim ja Alonso tokom cele njegove karijere, najvise bih voleo da je ostao u Mclarenu.
Ali zaista ne vidim razlog ovakvog ponasanja. Problem je sto je Hamilton zavrsio ispred njega, da je kojim slucajem zavrsio iza, sigurno se ne bi dizala ovakva prasina. Zato kazem, za sve je kriv Kobajasi :)

Cenim ja Alonso tokom cele njegove karijere, najvise bih voleo da je ostao u Mclarenu.
Ali zaista ne vidim razlog ovakvog ponasanja. Problem je sto je Hamilton zavrsio ispred njega, da je kojim slucajem zavrsio iza, sigurno se ne bi dizala ovakva prasina. Zato kazem, za sve je kriv Kobajasi :)

Jeste 100% !!!
Za kaznu Kobajaši da se obesi nekoj prelepoj japanki oko vrata !!! :zper::zcepanje:

A stvarno je sramota da Alonso onako plače. I ja lično mislim da se mnogo nešto toleriše Hamiltonu i da je dečko sve više bahat, ali to je moje subjektivno mišljenje. Za Ferrari je loša sreća i to je to.

To je upravo uradio vodeći dvojac.

Да, само што је Фетел имао среће па је прошао пре изласка СЦ-а, а остали нису били те среће

:hahaha:
Isto sam i ja pomislio.:D
Ipak,detaljnim citanjem mi se ucinilo da je to onaj jezik,koji se nekad u lingvistici neprecizno nazivao srpsko-hrvatski,a za koji se ispostavilo da se ,zapravo,radi o sest jezika.:lol:

Овде му Душан дође као служба превођења.
Е сад треба установити колико је било: именица, заменица, глагола, придева, прилошки одредби за време... како би установили колико Синиша дугује за ту услугу

пс.
Ако на црнском кажемо ја читам, како се то каже на горском? :hahaha:

Izgleda da ste ovog puta, svi upravu. Kao kod dva advokata.
Sto se tice opaske za H.H. Frencena i D.Hilla, te odluke ipak vise govore o njima samima.
Gde su sada i cime se bave. Jos samo treba i Villeneuve da bude sudija.

Да, само што је Фетел имао среће па је прошао пре изласка СЦ-а, а остали нису били те среће

Овде му Душан дође као служба превођења.
Е сад треба установити колико је било: именица, заменица, глагола, придева, прилошки одредби за време... како би установили колико Синиша дугује за ту услугу

пс.
Ако на црнском кажемо ја читам, како се то каже на горском? :hahaha:

A ne nema duga, dobih ja od mog prijatelja reputaciju ko vrata!!! :hvala:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back