FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Molim kraci pregled desavanja nakon izricanja kazne Lewisu za nas sa jeftinijim ulaznicama.:lol:

.... Хамилтон се враћа на стазу са око 15-ак секунди заостатка у односу на Фетела.
Кобајаши 3, Батон 4, Барикело 5....
Ништа специјанло се не дешава до одласка Кобајашија на редован пит.
Тада камиказа излази тик иза Алонса, Алонсо покушава да претекне Буемија јер овај прави пар грешака на кочењу међутим нема добар замах, то искориштава Кобајаши и претиче Алонса, а у задњој кривини пред циљем претиче и Буемија
То је оно најзанимљивије

едит:
Хулкенберг добија наредбу да паркира болид близу неког редара са против-пожарним апаратом, поред тога је имао озбиљно оштећење задње десне гуме.
Колико је само био љут, показује оно његово шутирање заштитних гума :-)

пс.
потрудићу се да окачим све те ситуације (надам се да ме Берни неће казнити)

Poslednja izmena:
Ono preticanje Kobajašija u zadnjoj krivini je klasična situacija za moto trke ali se ređe viđa u F1.

U svakom slučaju skidam kapu kamikazi koji potvrđuje da polako ali sigurno postaje jedan od boljih vozača u F1.

Poslednja izmena:
Alonso smatra da je trka izmanipulisana

Napisao Predrag Obradović nedelja, 27 jun 2010 16:10

Fernando Alonso je oštro kritikovao sudije na trci u Valensiji, i smatra da je trka nameštena.

Španski vozač završio je domaću trku na devetom mestu, nakon izlaska safety cara, zbog Webberovog udesa u devetom krugu.

Alonso je bio treći, odmah iza Lewisa Hamiltona, kada je safetu car izašao na stazu. Tada je Britanac pretekao safetu car i time sebi doneo drugo mesto na kraju trke.

Hamilton je zaradio drive-trough kaznu zbog tog svog incidenta, ali je zadržao drugo mesto dok je Alonso pao na mesto van bodova, zbog poštovanja pravila u trci.

Ferrarijev vozač je bio vidno iznerviran tom odlukom sudija, gde je izjavio da je trka izmanipulisana.

"To je sramota. Ne zbog nas koji se trkamo, već zbog svih fanova koji su došli da gledaju ovu nameštenu trku", Alonso je izjavio za špansku televiziju, nakon trke.

"Veoma dobro smo vozili, bili smo treći nakon starta. Tada je izašao safety car, što nije bilo dobro za nas, ali Hamilton je pretekao safety car, što nikada nisam video do sada, pretekao je i medicinski auto pod žutom zastavom. Bili smo na metar jedan od drugog, ja sam završio kao deveti, a on kao drugi na trci."

"Trebalo je da završim kao drugi. Onda, sa safety carom sam završio na devetom mestu, gde je i trebalo, a Hamilton je trebalo da završi kao osmi. Ali ovde, kada poštujete pravila, kao što bi trebalo, vi završite na devetom mestu, a oni koji ne poštuju pravila završe kao drugi", dodao je Alonso.

"Mora da je bilo veoma teško saznati", prokomentarisao je Alonso vreme za koje su sudije odlučile da kazne Hamiltona. "Trebalo im je puno krugova da bi videli snimak u kome je Hamilton pretekao medicinski auto."

"Ali, tako je kako je. Nažalost, sve je išlo protiv nas, i izgleda da je sve dozvoljeno", završio je Alonso.

Još devetorici vozača sleduje moguća kazna za učinjeni prekršaj u trci.

Ма какви, нема од тога леба...

Већина који деле твоје мишљење, говоре како је дужа шасија уведена само због Шумахера, а ту нема истине.
Јесте да њему одговара дужа шасија због веће тенденције ка преуправљању него подуправљању, али та дужа шасија је уведена само из разлога што на неким стазама то даје предност (видели смо после да је опет враћена краћа, сад не знам на којој возе)

Да Брон форсира Шумахера како би се возили на тамо неком 15-ом месту, а да не форсира Розберга где би у том случају можда могли да се пењу на постоље :hahaha: то су благо речено глупости.

Ја не видим ни једну "опипљиву" чињеницу која би ме убедила да се Розберг запоставља односно Шумахер форсира.

Evo i ovaj deli moje mišljenje:

Lauda: „Mercedes treba da počne da razmišlja o 2011.“

Napisao Žarko Samardžija nedelja, 27 jun 2010 11:37

Niki Lauda smatra da bi u Mercedesu uskoro trebali da počnu da razmišljaju o sledećoj sezoni.

Mercedes je u Vlaensiju doneo novi aero paket, ali je nakon kvalifikcija skoro sigurno da neće moći da se bori za veću količinu bodova.

„Smatram da bi za dve do tri trke trebali da prekinu razvoj ovog bolida i da se fokusiraju na sledeću sezonu“, rekao je Lauda.

Ipak direktor Mercedes Motorsporta, Norbert Haug, rekao je da se ekipa neće predati.

„Nećemo prestati da unapređujemo paket koji imamo. Konkurencija čini isto i ne smemo da dozvolimo da još više zaostanemo za njima.“

Cestitke Vettelu.
Webber em ne razmislja, em zuri i evo kako se zavrsi. Moglo je biti tragicno.
Mclaren sjajan danas. Ferrari bledo ponovo.
Cini se da je Luis upropastio Alonsu trku kad je obisao SC-a. Ne bi Alonso tako pricao da se nije Kobajasi nasao na trecem mestu i napravio onu kolonu, Luis bi se vratio daleko iza njih i svi srecni i zadovoljni ;)

Evo i ovaj deli moje mišljenje:

Па не бих баш рекао, односно ова изјава Лауде нема никакве везе са твојим ставом који смо коментарисали
Ово је твоје мишљење које смо ми коментарисали:

Siniša Srbija:
Ovo prevremeno ispadanje mercedes gp iz Q1 je rezultat koncentracije Rosa Brauna na Dekicu i zapostavljanje Rosberga.

pa nije direktno povezano sa komentarom ali dolazi na ono u šta sam ja ubeđen da je grška GP ali nema veze danas se samo to potvrdilo da sa novim aero-paketom mogu samo biti brži od ovih 6 smetala na stazi a to je po meni žalosno zbog Srebrne boje i mercedesa.

Cestitke Vettelu.
Webber em ne razmislja, em zuri i evo kako se zavrsi. Moglo je biti tragicno.
Mclaren sjajan danas. Ferrari bledo ponovo.
Cini se da je Luis upropastio Alonsu trku kad je obisao SC-a. Ne bi Alonso tako pricao da se nije Kobajasi nasao na trecem mestu i napravio onu kolonu, Luis bi se vratio daleko iza njih i svi srecni i zadovoljni ;)

Алонсо замера судијама што су толико дуго чекали са казном
А управо то чекање је Луису дало времена да стекне разлику, и на крају се испоставило иако је добио казну прошао је практично некажњен.

Као што рекох Луис је много профитирао са оним "претицањем" и сигурносног и медицинског возила, јер да то није урадио сигурно би се нашао иза Алонса а вераватно још које место иза, јер је он мењао предње крило.

pa nije direktno povezano sa komentarom ali dolazi na ono u šta sam ja ubeđen da je grška GP ali nema veze danas se samo to potvrdilo da sa novim aero-paketom mogu samo biti brži od ovih 6 smetala na stazi a to je po meni žalosno zbog Srebrne boje i mercedesa.

Шумахер је данас могао да уђе у бодове.
Добро је стартовао (са 15-ог на 11-то), имао је темпо да нападне.
Али тактика је и овај пут била катастрофална.
Шумахер је био у одличној ситуацији, јер је стартова као и Кобајаши са тврдим гумама
Након изласка СЦ-а био је на месту 3, и ту долази до грешке.
Или су га требали одмах звати у пит или су трабали чекати као и ови из Зубера са Кобајашијем.
Хоћу да кежем да је Шумахер био у бољем положају у односу на Камиказу, а видели смо на којем је месту овај завршио, што ме наводи да је и Шумахер могао најмање толико, а вероватно и више јер је Мерцедес имао бољи темпо од Заубера и у квалификацијама и на старту трке

Е сад овај главни део приче:

Данас је Бабић добро приметио следеће: Брон ГП је правио и финансирао фабрички тим а водио га је приватни, а Мерцедес ГП је правио и финансирао приватни тим а води га фабрички
Брон је прошле сезоне до самог краја био окренут ка тада текућој сезони и када су кренули са развојем имали су финансијских потешкоћа (Мерцедес је дошао пред сам старт сезоне)
Тако да мислим да од њих можемо очекивати нешто виште тек следеће сезоне

Poslednja izmena:
Алонсо замера судијама што су толико дуго чекали са казном
А управо то чекање је Луису дало времена да стекне разлику, и на крају се испоставило иако је добио казну прошао је практично некажњен.

Као што рекох Луис је много профитирао са оним "претицањем" и сигурносног и медицинског возила, јер да то није урадио сигурно би се нашао иза Алонса а вераватно још које место иза, јер је он мењао предње крило.

Vidi se za koga navijam ali ovo što se danas desilo je samo bruka za FIA i slepce koji iz danau u dan izmišljaju vruću vodu i ubacuju nova pravila, kojih sad ima verovatno preko 1000 pa su počela da se preklapaju.

Ali opet gledano sa druge strane Alonso bi bio samo ispred Luisa(zbog promene "nos") i opet bi bio na začelju kolene u bodovima.

Шумахер је данас могао да уђе у бодове.
Добро је стартовао (са 15-ог на 11-то), имао је темпо да нападне.
Али тактика је и овај пут била катастрофална.
Шумахер је био у одличној ситуацији, јер је стартова као и Кобајаши са тврдим гумама
Након изласка СЦ-а био је на месту 3, и ту долази до грешке.
Или су га требали одмах звати у пит или су трабали чекати као и ови из Зубера са Кобајашијем.
Хоћу да кежем да је Шумахер био у бољем положају у односу на Камиказу, а видели смо на којем је месту овај завршио, што ме наводи да је и Шумахер могао најмање толико, а вероватно и више јер је Мерцедес имао бољи темпо од Заубера и у квалификацијама и на старту трке

Ne znam koliko si upoznat ali već posle par krugova Šumaheru javljaju da mu se pregrevaju prednje kočnice i da nešto tu nije uredu a to isto javljaju i Rosbergu negde na pola trke a on pošto ništa nije uradio po tom pitanju oni ga posle 2 kruga upozoravaju da ako tako nastavi neće završiti trku.
A i ja se slažem sa tobom da nije trebao Šumaher da ulazi u box sa 3 mesta kad već nije ušao kad i ostali.

Ali opet gledano sa druge strane Alonso bi bio samo ispred Luisa(zbog promene "nos") i opet bi bio na začelju kolene u bodovima.

Слажем да би Алонсо на данашњој трци добио само то једно место и то му не би ништа пуно значило, али ајде да гледамо колико би Хамилтон изгубио... изгубио би пуно, а управо тај велик губитак за Хамилтона значи велик добитак за Алосна јер су њих двојица још увек директни конкуренти за титулу.

Ne znam koliko si upoznat ali već posle par krugova Šumaheru javljaju da mu se pregrevaju prednje kočnice i da nešto tu nije uredu a to isto javljaju i Rosbergu negde na pola trke a on pošto ništa nije uradio po tom pitanju oni ga posle 2 kruga upozoravaju da ako tako nastavi neće završiti trku.
A i ja se slažem sa tobom da nije trebao Šumaher da ulazi u box sa 3 mesta kad već nije ušao kad i ostali.

Да, кочнице су почеле да им се прегревају јер су били веома близу болида испред, па онда "купе" тај врућ ваздух...итд... Вероватно ћеш рећи, па и други су били близу једни других, јесте, мислим да је и Кубици речено да мало направи растојање и још неком, али изгледа да је то код Мерцедеса баш било изражено.
Али опет када се Шумахер нашао на том месту 3, испред себе је имао чисту стазу, и верујем да би ти проблеми са кочницама убрзо нестали ако већ нису у та два круга.
Како год, поред лошег болида праве и лоше тактике а та комбинација је ....

Следећи возачи су кажњени са 5 секунди:
Батон, Барикело, Хулкенберг, Кубица, Петров, Зутил, Љуци, Буеми и Де ла Роса

Стварно ово су такве глупости да је то невиђено :hahaha: ко овде кога, где нађоше баш тих 5 секунди... брука... они тамо су аматери :hahaha:

едит:
па имамо нови поредак:

1. Sebastian Vettel
2. Lewis Hamilton
3. Jenson Button
4. Rubens Barrichello
5. Robert Kubica
6. Adrian Sutil
7. Kamui Kobayashi
8. Fernando Alonso
9. Sebastien Buemi
10. Nico Rosberg
11. Felipe Massa
12. Pedro de la Rosa
13. Jaime Alguersuari
14. Vitaly Petrov
15. Michael Schumacher
16. Vitantonio Liuzzi
17. Lucas di Grassi
18. Karun Chandhok
19. Timo Glock
20. Bruno Senna
21. Jarno Trulli

Poslednja izmena:
Evo i na srpskom:

Devet vozača dobilo po pet sekundi kazne

Napisao Žarko Samardžija nedelja, 27 jun 2010 18:16

FIA je dodala po pet sekundi na konačna vremena devetorici vozača koji su prekršili pravila.

Jenson Button, Rubbens Barrichello, Nico Hulkenberg, Robert Kubica, Vitaly Petrov, Adrian Sutil, Sebastien Buemi, Redro de la Rosa i Vitantonio Liuzzi su kažnjeni pošto su prebrzo ušli u boks u momentiu kada je sigurnosni automobil bio na stazi.

To znači da je Alonso skočio sa devetog na osmo mesto, a Nico Rosberg je preskočio de la Rosu i zauzeo deseto mesto.

Ostatak plasmana se nije menjao.:dontunderstand:

Sudije su još objavile da su dodali dvadeset sekundi kazne na vreme Tima Glocka, zbog nepoštovanja plavih zastava.:kpozdrav::hahaha::zcepanje::rotf:

Poslednja izmena:
Sudije su još objavile da su dodali dvadeset sekundi kazne na vreme Tima Glocka, zbog nepoštovanja plavih zastava.:kpozdrav::hahaha::zcepanje::rotf:

Оно је била срамота, мислим да је он био у делу са Сеном када су их водећи сустизали за цео круг.
Ако је то та ситуација, па оно је брука, сконцентрисали су се на своју вожњу а друге ко...Исекао је Сену, оштетио му предње крило а себи пробушио задњу десну гуму, па након тога благо ударио у зид.... и то све непосредно испред водећих :eek:
Оно је био циркус

I ja mislim da je u pitanju ta situacija gde umalo nije nastradao i Luis pa Kobajaši i Baton i na kraju pred sam ulazak Gloka u box i Baričelo-Kubica.

Za to sve zajedno samo 20 sekundi????

......ma to sve kad se sabere treba ga kaznit CEO DAN.

Nije Luis kriv što traži rupe u pravilniku i što ovi iz FIA više neznaju gde teraju i prave cirkus od F1..
Nije to nikakva rupa u pravilima. Tačno se zna: Sigurnosno auto izlazi na stazu ispred vodećeg bolida a ne kao što je uradio na ovoj trci da upada u po poretka. Tu nije kriv Hamilton i ostali već FIA. Ova trka je bila totalno neregularna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back