FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da je ovo dobra stvar,ako ne budu po obicaju muvali na tenderu i krali novac. Namenski je za F1 ,i nadam se da ce proci sve uslove za tako nesto i da cemo jednog dana svi lepo ici u pazovu da gledamo trke. Ovako nam najbliza solucija dodje Madjarska,svaka im cast, kod njih ima i F1 i Red Bull Air Race :eek:,gde ces bolje.

Jedna od veoma korisnih stvari je ta sto ova staza osim za formulu moze da bude upotrebljena i za auto i moto trke,tuning/drift manifestacije, :hahaha:aero miting:hahaha: ,i da smo pametni pa da bude kao na Nürburgring-u,dodjes,platis i izduvas se ko covek na stazi,testiras svog nabudzenog yuga,a ne da ljudi ginu na ulicama svaki boziji dan

Van sezone i trka neka je koriste i kao auto pijacu,neka prodaju i paprike sto se mene tice,al dajte da imamo neke koristi od toga,a ne da bude tek onako zarad necije licne promocije i zgrtanja novca.

Većina timova dolazi sa gomilom novih delova i poboljšanja u Barselonu, biće zanimljivo da se vidi koje najviše napredovao.
Skoro svi timovi moraju da promene polozaj retrovizora (od vodećih čini mi se samo McLaren ne mora)što će uticati na protok vazduha ka zadnjem krilu,neki kažu gubitak od 0.1 do 0.2 sekunde,videćemo...Iz nekih timova kažu da to neće uticati na performanse ali mislim da lažu :mrgreen:
U izjavi za špansku televiziju Marc Gene,Ferarijev test vozač, kaže da u Barselonu donose "paket" koji će im doneti oko 0.4 sekunde.Alonso je nedavno izjavio da očekuje da će Ferarijev auto u narednih nekoliko trka prestići konkurente.Ferarijev najveći problem su motori,Alonso je već spržio 2 a 2 je načeo i mora će da ih iskoristi u naredne 2-3 trke,pogotovo što je jedan od ta 2 koristio još u Australiji.Ti motori sa protokom vremena postaju "matori" i gube na performansama,što znači da ostaje sa 4 motora za gomilu trka.
McLaren je poznat po tome da zna da enormno unapredi auto u toku sezone,imaju i prednost F-Ducta što drugi timovi neće moći u potpunosti da kopiraju (nisu dozvoljene promene na šasijama).Vitmarš je izjavio da auto poseduje gomilu neiskorišćenog potencijala,to i ne čudi jer su koristili potpuno novi dizajn a sa razvojem auta počeli kasnije od Ferarija koji je počeo da razvija auto još polovinom prošle sezone i RedBula koji nije znatno menjao dizajn auta u odnosu na prošlogodišnji.McLaren ima problema sa mehaničim prijanjanjem i to se posebno oseća u sporim krivinama,tako da će Monako nedelju dana posle Barse biti veliki izazov za njih.Najveći problem su i dalje kvalifikacije, pokušali su da se "igraju" sa pritiskom u gumama u Q3 u Kini ali im se nije isplatilo,gume su u drugoj polovini kruga bile pregrejane.
RedBulov RB6 je evolucija RB5 i zbog toga mnogi misli da RedBul ima najmanje mesta za poboljšanja jer su većinu stvari doveli do maksimuma.Realno je očekivati da počnu da gube trku sa Ferarijem i McLarenom kad je razvoj automobila u pitanju.
Mercedes Gp planira da poveća međuosovinsko rastojanje za Barselonu kako bi rešili problem sa distribucijom težine koji ih muči od početka sezone.Još veća muka je sve veći pritisak na Šumahera :hahaha:
Barikelo je izjavio da neočekuje veliki skok u performansama za Vilijams,biće zanimljivo videti i da li će proraditi Hulkenberg od koga se mnogo više očekivalo,pošto uz Hamiltona ima najimpesivniju biografiju pre F1.
Od novih timova Lotus donosi gomilu novih delova,Kovalainen je rekao da će biti znatno brži :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back