FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mercedes podešava bolid za Schumachera

Mercedes GP modifikuje Schumacherov bolid, kako bi bolje odgovarao njegovom načinu vožnje.

Dok se sedmostruki šampion sveta bori na stazi sa svojim W01, otkako se vratio u ovaj sport, njegov timski kolega napreduje na lestvici vozača, pa je trenutno drugi, posle VN Kine gde je završio na podijumu.

Ali šef tima, Ross Brawn, je zabrinut zbog osnovnih karakteristika ovog automobila.

"Novi propisi su doneli uže prednje gume, što znači da morate prebaciti više prijanjanja na prednji deo bolida, nego što je to bio slučaj ranije", izjavio je Brawn za The Times.

"Michael mora biti u stanju da se snažnije oslanja na prednje gume, kako bi mogao da vozi svojim stilom", dodao je Brawn.

Zbog svega toga, tim je fokusiran na unapredjenje prednjeg dela bolida, pred VN Barcelone, sa većim medju-osovinskim rastojanjem.

"Imamo modifikovani bolid za VN Barcelone, koji nam omogućuje da bolje rasporedimo težinu i postignemo bolje rezultate", potvrdio je Brawn.

Ali Niki Lauda smatra da je Schumacher taj koji treba da se prilagodi bolidu.

"On mora što pre da promeni svoj stil vožnje", izjavio je trostruki svetski šampion za Blick.

"Novi bolidi, sa manjim prednjim gumama su ga iznenadili, ali i Rosberg vozi isti auto, a nije imao nikakvih problema i radi senzacionalno svoj posao", dodao je Lauda.

Schumacherov nekadašnji rival, Mika Hakkinen, podržava odluku Nemca da se vrati u sport i da čak pobedi u nekoj od trka u 2010., ali je zabrinut nedostatkom strpljenja koje vlada u ovom sportu.

"F1 mu neće dati mnogo vremena da se prilagodi. Ovaj sport nema milosti i ne dozvoljava nikakve izgovore", završio je Hakkinen za Bild am Sonntag.

Kubica: Mora se pametnije voziti

Robert Kubica kaže da nova pravila nagradjuju vozače koji voze pametno, a ne brzo.

Zabrana dolivanja goriva ove godine, dovela je do toga da vozači imaju jedan pit-stop po suvom vremenu, i da moraju da obrate pažnju na stanje pneumatika pri dugačkim stintovima.

Kubica veruje da su prve četiri trke dokazale da vozači moraju mnogo više da razmišljaju tokom trke, a ne samo da voze i jure brze krugove.

"Ove godine trend je drugačiji. Jako je bitno brinuti o gumama, voziti mnogo pametnije, a ne samo voziti brze krugove jer ćete time uništiti gume", izjavio je prvi vozač Renaulta.

"Sada moramo razmišljati kako da dovezemo auto što brže do finiša, a ne samo da što brže odvozimo jedan ili dva kruga tokom trke."

"Nekako morate preduhrititi promene balansa, pritisak na pneumatike ili podešavanja diferencijala, kako bi pomogli gumama da vam pruže što bolju i uspešniju trku", završio je Poljak.

a ono cik-cak sa Petrovim ste mnogo brzo zaboravili, i - ništa.
Deco, prvi ste se pozivali na pravila kad je bilo halabuke oko Ferrarija... pa znaju se pravila oko odbrane pozicije, samo je neko zažmurio. Kao i za ono jurcanje u boxu...

Počeo sam brojati sva ta preticanja nego sam se zabrojao negde oko 37 :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Nemam vremena sad pa ako neko ima vremena nek izbroji za nas.:worth:
negde sam pročitao 32 ukupno do sada uključujući preticanja na startu:mrgreen::klap:

ultrapassagens-2010-002.jpg

ovo je broj preticanja bez računanja prvog kruga
generalno ne pokazuje ništa,zanimljiv odnos Šumaher - Rozberg :mrgreen:

joj ala će ova gomila pljuvača da pojee svoje reči kad proradi "fon deda"... jedva čekam :)

Nece. Nemoj se osvrtati na patoloske tipove prema najboljem svih vremena.
Njega moze svako dostici od tih istih, jer ima samo:
7 titula
91 pobedu
xx nebitnih pole pozicija.

Mnogi ce napisati da nije najbolji, ali je pitanje sta je za nekog merilo najboljeg. Titule ili lepo lice.

Ja mislim da je ovo dobra stvar,ako ne budu po obicaju muvali na tenderu i krali novac. Namenski je za F1 ,i nadam se da ce proci sve uslove za tako nesto i da cemo jednog dana svi lepo ici u pazovu da gledamo trke. Ovako nam najbliza solucija dodje Madjarska,svaka im cast, kod njih ima i F1 i Red Bull Air Race :eek:,gde ces bolje.

Jedna od veoma korisnih stvari je ta sto ova staza osim za formulu moze da bude upotrebljena i za auto i moto trke,tuning/drift manifestacije, :hahaha:aero miting:hahaha: ,i da smo pametni pa da bude kao na Nürburgring-u,dodjes,platis i izduvas se ko covek na stazi,testiras svog nabudzenog yuga,a ne da ljudi ginu na ulicama svaki boziji dan

Van sezone i trka neka je koriste i kao auto pijacu,neka prodaju i paprike sto se mene tice,al dajte da imamo neke koristi od toga,a ne da bude tek onako zarad necije licne promocije i zgrtanja novca.
Realno ovo mi liči samo na Stefanovićev pokušaj da dobije malo na kredibilitetu pogotovo posle njegovih izjava da je njegova kompanija sarađivala sa Bundeswehr -om što se ispostavilo kao potpuna laž a da ne govorim o finansijskim rezultatima njegove kompanije koje su iskopali nemački mediji :rotf:
Ta staza ne može namenski da bude za F1 iz prostog razloga što je prekratka po F1 standardima.Tu je negde samo sa Monakom po dužini (čak je i Hungaroring ceo kilometar duži),a realno Stara Pazova teško da ima glamur jednog Monte Karla :mrgreen:
Neraelno je očekivati da pored mnogo većih zemalja (možda je bolje da kažem mnogoljudnijih jer niko nije veći od nas :mrgreen:) bogatijih ,sa većom tradicijom u auto sportu i brojem ljudi koji prati trke mi dobijemo organizaciju trke.Možda u nekom paralelnom univerzumu :mrgreen:
Za organizovanje ostalih takmičenja i popularizaciju auto-sporta u Srbiji ova staza bi bila pun pogodak :ok:

MA da gluposti, nama fali jedna prava trkacka staza da uopste mozemo MI da se vozimo na njoj kvalitetno, a jos ako bi dovukli nekog iz Evrope, ili bar sa Balkana, bilo bi super...

A Formula 1 bi mozda dosla jednog dana....

Zato ne verujem u te price...

Ferari je uspeo da identifikuje problem sa njihovim motorima.Navodno je reč o pneumatskim ventilima koji dopuštaju da previše vazduha "pobegne".Ferari će morati da traži dozvolu od FIA da bi rešili ovaj problem jer je razvoj motora zamrznut.
Alonso je danas potvrdio da je Ferari uspeo da identifikuje problem sa motorima,ali je demantovao priče o pneumatskim ventilima :roll:

Ferari je uspeo da identifikuje problem sa njihovim motorima.Navodno je reč o pneumatskim ventilima koji dopuštaju da previše vazduha "pobegne".Ferari će morati da traži dozvolu od FIA da bi rešili ovaj problem jer je razvoj motora zamrznut.
Alonso je danas potvrdio da je Ferari uspeo da identifikuje problem sa motorima,ali je demantovao priče o pneumatskim ventilima :roll:

Ja procitao da su vec trazili.
Kad smo vec kod njih.

.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back