FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pojavljuje se teorija da Red Bull koristi active suspension. Da li , ako je to tacno, vozaci treba da budu kaznjeni ?

Da-ako se ispostavi da su inzenjeri flagrantno prekrsili propise i omogucili vozacima znacajnu prednost.Nije da sam pristalica kaznjavanja vozaca,ali takve stvari ne mogu da se ne znaju,a svesna zloupotreba pravila mora da se sankcionise.
Samo,sumnjam da se tako daleko otislo.Eventualno je to u nivou Renaultovog Mass- Dumpera od onomad:dovoljno dobro da daje prednost,ali ne dovoljno veliku da dovede do kazne.
Ukidanje nelegalnog dela je maksimum.
A i da je to nesto epohalno,vec bi druge ekipe to skontale i bilo bi galame na sve strane.Na granici legalnosti je to,ako je uopste i ilegalno.

Ljudi, sve ja to verujem... i da je bio kvaran ponekad (ali ništa manje nego Senna, Kultard, Montoya, Alonso ili poslednji smrad Hamilton). Ali tako je.
Ono što ne verujem da je uspeo sve menadžere i sve ljude da podmiti i prevari kako bi pobedio 91 put i uzeo 7 titula. Pa nije on svima simpatičan, sigurno bi ga neko zapeo negde...

Ljudi, sve ja to verujem... i da je bio kvaran ponekad (ali ništa manje nego Senna, Kultard, Montoya, Alonso ili poslednji smrad Hamilton). Ali tako je.
Ono što ne verujem da je uspeo sve menadžere i sve ljude da podmiti i prevari kako bi pobedio 91 put i uzeo 7 titula. Pa nije on svima simpatičan, sigurno bi ga neko zapeo negde...

PA da i ja kazem. Ne mozemo ga svi voleti. Nekome je simpatican a nekome antipatican, ali ici toliko daleko i osporavati necije dostignuce je ipak preterivanje...

Poslednja izmena:
Jedino se mi Srbi vracamo i zivimo stalno u proslosti. Sta je bilo, bilo je idemo dalje.
Vidim da si dobro upoznat sa M.S istorijatom.
Posto pokusavas da budes realan u mrznji prema istom, aj se potseti kako se zarsavao duel dva jednaka vozaca u to vreme, Prosta i Senne. Pa sam Senna je izjavio da je ciljano gadjao Prostov bolid u V.N Japana. O cemu ti pises covece...

Sumaher je samo vozac i nije on taj koji diktira pravlia. Isti taj Sumaher je konstantno cuvao ledja Irvajnu u trkama, posle povratka u F1, nakon loma noge.

Izjava Irvajna: http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/8279-irvine-schumacher-greatest-ever.html

Eddie Irvine (to Michael Schumacher in 96-99)
"He's not only the best driver in the world, he's also the best No. 2 in the world," said Irvine of Schumacher when the German came back from a broken leg to help him win the 1999 Malaysian Grand Prix and put him firmly in the title hunt. In reality it was Irvine, not Schumacher, who was the perfect No. 2. "I did the majority of the testing, the tyre work and the chassis work. Michael could just get in the car and drive it faster than anyone else," admitted the Ulsterman, who would never again get close to winning the drivers' title.

Nemoj da postujem linkove gde Mika Hakkinenn ima samo reci hvale o Schumacheru, kao i David Coulthard, kao i Damon Hill.

U ostalom niko se vise ne seca gola Maradone postignut rukom ili t.Henryja koji je Francuze odveo na SP. DA li je to posteno. Naravno , ako si navijac Francuza.

Da se vratimo na ovu sezonu.

Pojavljuje se teorija da Red Bull koristi active suspension. Da li , ako je to tacno, vozaci treba da budu kaznjeni ?

Niko ne kaze da Sena to nije uradio namerno, ali je cinjenica da je on to i javno rekao, a da je Šumaher stalno potencirao da je to trkački incident između njega i Hila. A što se tiče Irvajna, na poslednjoj trci Šumaher završava drugi, a Irvajn treći taman kako treba da Irvajn ne postane šampion. Mislim da Šumaher ne bi podneo da Irvajn uzme titulu, a on ne. Razmislite o tome, tada je Šumaher bio samo dvostruki Šampion. Ako je stvarno čuvao leđa Irvajnu trebao je da pobedi u poslednjoj trci, uzme Hakinenu 4 boda i Irvajn postane šampion. Te godine su on i Irvajn 6 puta pobedili. Bio je u konkurentnom bolidu, dakle bilo je moguće. Tu je trebao da pokaže svoje kvalitete, ali kada ja bilo potrebno da pobedi on je završio drugi, taman kako treba da Irvajn ne bude šampion. Ne čini li vam se da je to malo čudno? Šumaher ni po koju cenu ne bi dozvolio da njegov timski kolega postane šampion. To je deo njegovog karaktera po kome on ne zaslužuje da bude najveći vozač svih vremena. I ako bolje pogledate, često se pominje da je Šumaher STATISTIČKI najbolji vozač u istoriji formule jedan.

sta mislite jel ima neke sanse da se se odvozaju baem 2 kruga u nekom bolidu f1 (po mogucnosti ferari) i kako bi to najlakse i najjeftinije izveli
1. npr. neki primerak iz 2004 godine, jel moguce zakupiti ga za ta dva kruga, ili oni ne bi pristali npr. da pomisle da hocemo da otkrijemo neke aerodinamicke, mehanicke ili druge tajne bolida pa da prenesemo drugim timovima jel bi to moglo da se resi tako sto bi bio jedan ili vise predstavnika tog tima koji bi sve to nadgledao, znaci da se bude sigurno da je to samo iz zelje za tim brzim krugom, jel moguce tako nesto?
2. ili da se otkupi neki bolid iz isto talo ranijih sezona moze i manje havarisan (ako to iko skladisti negde) pa da se vozi npr. ovde kod nas u srbiji na nekoj stazi

koliko bi te opcije kostale npr. zakupljivanje bolida za 2 kruga, tog clana njihove ekipe koji ce nadgledati regularnos iz razloga zloupotrebe, zakup stze ili sl, nzm. ...
jel izvodljivo to uopste na bilo koji nacin i bilo kako samo da se odvozaju 2 kruga, sta bi moglo da bude kocnica, sve probleme tipa neke nesrece ili sl bi overio da oni nemaju bas nikakve veze i da je to bila moja zelja, bla bla bla, ...
kako bi iole naucio upravljanje jel bi mi neko iz tima dao barem par casova i za koje pare, i nije mi bitno makar vozio prvom, ili se slupo, platio bi ja njima

Jedino se mi Srbi vracamo i zivimo stalno u proslosti. Sta je bilo, bilo je idemo dalje.
Vidim da si dobro upoznat sa M.S istorijatom.
Posto pokusavas da budes realan u mrznji prema istom, aj se potseti kako se zarsavao duel dva jednaka vozaca u to vreme, Prosta i Senne. Pa sam Senna je izjavio da je ciljano gadjao Prostov bolid u V.N Japana. O cemu ti pises covece...

Sumaher je samo vozac i nije on taj koji diktira pravlia. Isti taj Sumaher je konstantno cuvao ledja Irvajnu u trkama, posle povratka u F1, nakon loma noge.

Izjava Irvajna: http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/8279-irvine-schumacher-greatest-ever.html

Eddie Irvine (to Michael Schumacher in 96-99)
"He's not only the best driver in the world, he's also the best No. 2 in the world," said Irvine of Schumacher when the German came back from a broken leg to help him win the 1999 Malaysian Grand Prix and put him firmly in the title hunt. In reality it was Irvine, not Schumacher, who was the perfect No. 2. "I did the majority of the testing, the tyre work and the chassis work. Michael could just get in the car and drive it faster than anyone else," admitted the Ulsterman, who would never again get close to winning the drivers' title.

Nemoj da postujem linkove gde Mika Hakkinenn ima samo reci hvale o Schumacheru, kao i David Coulthard, kao i Damon Hill.

U ostalom niko se vise ne seca gola Maradone postignut rukom ili t.Henryja koji je Francuze odveo na SP. DA li je to posteno. Naravno , ako si navijac Francuza.

Da se vratimo na ovu sezonu.

Kad spominjes incident Sene i Prosta, sto ne kazes da je Prost godinu dana ranije u Japanu njega izbacio (iako se vidi na snimku da je Sena nastavio posle je diskvalifikovan)

sta mislite jel ima neke sanse da se se odvozaju baem 2 kruga u nekom bolidu f1 (po mogucnosti ferari) i kako bi to najlakse i najjeftinije izveli
1. npr. neki primerak iz 2004 godine, jel moguce zakupiti ga za ta dva kruga, ili oni ne bi pristali npr. da pomisle da hocemo da otkrijemo neke aerodinamicke, mehanicke ili druge tajne bolida pa da prenesemo drugim timovima jel bi to moglo da se resi tako sto bi bio jedan ili vise predstavnika tog tima koji bi sve to nadgledao, znaci da se bude sigurno da je to samo iz zelje za tim brzim krugom, jel moguce tako nesto?
2. ili da se otkupi neki bolid iz isto talo ranijih sezona moze i manje havarisan (ako to iko skladisti negde) pa da se vozi npr. ovde kod nas u srbiji na nekoj stazi

koliko bi te opcije kostale npr. zakupljivanje bolida za 2 kruga, tog clana njihove ekipe koji ce nadgledati regularnos iz razloga zloupotrebe, zakup stze ili sl, nzm. ...
jel izvodljivo to uopste na bilo koji nacin i bilo kako samo da se odvozaju 2 kruga, sta bi moglo da bude kocnica, sve probleme tipa neke nesrece ili sl bi overio da oni nemaju bas nikakve veze i da je to bila moja zelja, bla bla bla, ...
kako bi iole naucio upravljanje jel bi mi neko iz tima dao barem par casova i za koje pare, i nije mi bitno makar vozio prvom, ili se slupo, platio bi ja njima

Prva opcija me zivo zanima :D

Pa postoje licitacije na kojima se mogu kupiti stariji bolidi, to znam, ali sume su OGROMNE, tako da to ne dolazi u obzir... E sada, ne znam koliko stari/novi bolidi se mogu kupiti, ne znam da li bas moze iz 2004. Opet, za ljude koji imaju bruka puno para mislim da je dostupno, gledao sam neke seike u Dubaiju, kako voze formule na stazi. Taklo da ne verujem da bi nekome u bilo kom timu smetalo to jer bi se bojali da im se otkrije neka tajna...

Tako da je neka varijanta iznajmiti ga za par krugova. Verujem da bi i tu bila ogromna kinta u slucaju da moze, ali drugi problem je sto je pitanje koliko bi ljudi moglo da sedne i samo vozi F1 bez prethodne DETALJNE obuke. I sami vozaci moraju da imaju tu licencu, a znam da i ta licenca da se dobije, posle kursa kosta citavo bogatstvo.... :think:

Ja bih bio zadovoljan za pocetak, :lol: da pprovozam neki Superturismo auto... :D Neki stariji BMW E36 ili tako nesto...

Ferrari priznao zabrinutost oko svoje pouzdanosti

Ferrari je istakao da je zabrinut oko pouzdanosti celog bolida

Fernando Alonso je izgubio značajne poene na VN Malezije posle pucanja motora samo nekoliko krugova pre kraja. Takodje i Ferrarijev klijent, Sauber je imao poteškoća oko motora, tako da tim iz Maranella mora da što pre reši ovaj problem.

Kako ovo neverovatno lepo zvuči :D...samo neka tako nastave :klap: :super:

Ne trazis li sada malo puno ;) To bi bilo, kad bi bilo, sto se kaze... :lol:

Moze biti da bas namerno nije hteo da ga pretekne, ali mi to zaista ne mozemo znati.

Baš tako, namerno nije hteo da Irvajn donese titulu ferariju. Ne znam što se toliko srdiš, pa mogu valjda i ja da iznesem neko mišljenje? Inače početkom 90-tih ferari je bio pod pritiskom da počne da ostvaruje rezultate jer matična kuća (fiat) nije više htela da pokriva ferarijeve gubitke kako u prodaji automobila tako i troškove učešća u F1. Očajnički su im trebale pobede i titule. Najbolja šansa je bila 1997, znamo kako se to završilo. Naredne sezone, opet ništa, a odlučivalo se na poslednjoj trci. I onda 1999, bolje ne može biti. Poslednja trka, Irvajn ulazi u trku sa 4 boda prednosti. Ne mora da pobedi, može da bude i iza Hakinena, ali sa najviše 3 boda zaostatka i šta se desi: veliki Kajzer baš zakaže kad je bitno, kad treba tim da stavi ispred svojih ciljeva. Što tada nije čuknuo Hakinena, malo, taman toliko da ovaj ne završi trku. Ali ne, onda titula ide Irvajnu, a to mu se nikako ne uklapa u mentalni sklop.

Sumnjam da su sanse izgledne.
Inace,potrazi link od prosle godine,kad je onaj arapin slupao Renaultov bolid,a vozio svojevremeno reli sampionat.
Nije to lako voziti,ako se uopste uglavis u kokpit.

Kaz'te,gospojice...:lol:

P.S.Eto,sad moram biti fini deran u prisustvu "vlasti".:mrgreen:

P.P.S. 'Aj,laku noc svima. ;)

Prva opcija me zivo zanima
po meni je bolje da kupim bolid nego da zakupim za 2 kruga al, izgleda nista ni od prve ni od druge opcije:lol:
Pa postoje licitacije na kojima se mogu kupiti stariji bolidi, to znam, ali sume su OGROMNE, tako da to ne dolazi u obzir... E sada, ne znam koliko stari/novi bolidi se mogu kupiti, ne znam da li bas moze iz 2004. Opet, za ljude koji imaju bruka puno para mislim da je dostupno, gledao sam neke seike u Dubaiju, kako voze formule na stazi. Taklo da ne verujem da bi nekome u bilo kom timu smetalo to jer bi se bojali da im se otkrije neka tajna...

Tako da je neka varijanta iznajmiti ga za par krugova. Verujem da bi i tu bila ogromna kinta u slucaju da moze, ali drugi problem je sto je pitanje koliko bi ljudi moglo da sedne i samo vozi F1 bez prethodne DETALJNE obuke. I sami vozaci moraju da imaju tu licencu, a znam da i ta licenca da se dobije, posle kursa kosta citavo bogatstvo....

Ja bih bio zadovoljan za pocetak, da pprovozam neki Superturismo auto... Neki stariji BMW E36 ili tako nesto..
mozda radeci ceo zivot skupim para da uplatim prvi cas obuke:think: al mislm da mi tad to nece biti zanimljivo
Sumnjam da su sanse izgledne.
Inace,potrazi link od prosle godine,kad je onaj arapin slupao Renaultov bolid,a vozio svojevremeno reli sampionat.
Nije to lako voziti,ako se uopste uglavis u kokpit.
cuo sam za to, pazio bi ja, samo nek mi kazu gde je gas, kocnica, menjanje brzina, pa sta bude ne bi zalio
btw. jel i taj bio seik, wish i had an sheikh
}

najbolje da jednostavno zamolim npr. Masu da mi dopusti 2 kruga, rekao bi ba dosta to zelim i volim ferari i njega, on bi mi i pokazao to za upravljanje, dobar je on covek

Poslednja izmena:
Sumaherov prvi bolid je bio na aukciji prosle godine. Prodavao ga je neki lik iz Kanade. Dok sam je pratio cena je bila par miliona, a valjda je prodat za 15. Sto se tice superautomobila, iznajmljivanje i nije bas skupo, npr. Galardo ili F430 Spajder se moze uzeti za 1400$, ukljucene 50 milje, svaka sledeca 2$, a Aston Maratin za 1000 i svaka milja preko 50 za dolar :D

@ moperbefago
Samo mu kazi da si vatreni fan crvenih raketa, i ima nemas problem :)

Samo mu kazi da si vatreni fan crvenih raketa, i ima nemas problem
pa naravno, dodam jos da bi dao zivot za crvene i njega , da sam se molio za svaku pobedu i da mi je to deo zivota i slicne stvarcice:D
pa pustili bi me ozbiljno, zasto to niko nije pokusao

nebi se zadovolji sa super automobilima, formula 1 ili nista, eventualno neka formula reno, al u crvenim nijansama

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back