FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Malo si smesan, od samog starta u benetonu, telemetrija je samo njegova.
2. Sena i Prost su bili u istom timu, jer su hteli da vide ko je bolji, ali Šumaherov ego to nebi podneo.

Između ostalog, ovako je pobeđivao

2) A zasto bi bilo koji tim dovodio 2 jaka vozaca odjednom u tim, kada vec ima vozaca koji moze da im obezbedi pobede? I sada su retki vozaci koji su imali direktne konkurente u svom timskom kolegi, a i to se pokazalo kao lose. Seti se Hamiltona.

Treba biti frajer,pa dovesti dva "jaka" vozaca u tim u isto vreme.
Ron Denis je bio takav.I nije to bas uvek bilo lose po njega,a jos manje za konkurenciju i ljubitelje F1.
Ove godine je McLaren doveo Buttona,koji je aktuelni sampion,kakav god da je i sta god ja lose pricao o njemu.
Svojevremeno su u Williamsu vozilii Hill i Villeneuve.
Nema tu nista lose.
Evo,cak i Ferrari krece tim putem-uprilicili su Massi drustvo dvostrukog sampiona.:mrgreen:
Jedino ne znam kako ce Mercedes resiti problem sa dva prijednaka vozaca.:hahaha:

Odesh na ovaj site http://thefreevpn.com/ i skinesh softver.
Startujesh program i okachish se na treci UK server (free)
odesh na site http://www.bbc.co.uk/iplayer/ i gledash trku direktno, ako hocesh kasnije je skinesh celu.
prenose sve, kvalifikacije i trku.
radi savrsheno ako ti treba neka pomoc ti kazhi.

Ne direktno vec recimo u sl.sredu popodne, ali da je ne skidam vec gledam kao klip.

mozhe i to, mislim da drzhe snimak on line jedno 4-5 dana minimum.
Erliceee,Erliceeeee...!!!
Ne daju mi da gledam :sad2:
Samo radio da slusam.
Necu radio,hocu video!:poludeo:
V-I-D-E-O!

P.S. Ono iz Australije radilo super on line.:)

Vettel izbegao kaznu zbog žutih zastava

Nemac je izbegao kaznu zbog preticanja Jarna Trullija pod žutom zastavom

Vozač Red Bulla je sigurno vodio trku dva kruga pred kraja kada je naišao na zaostali Lotus Jarna Trullija na krivini 4. Na tom mestu bila je na snazi lokalna žuta zastava zbog odustajanja Fernanda Alonsa.

Vettel je pretekao Trullija sa unutrašnje strane na krivini 4 i tako prekršio pravilo o zabrani preticanja pod žutim zastavama.

Sudije su pričale sa Nemcem posle trke, gledajući video i telemetrijske podatke i tada su uočile da je Vettel znatno usporio na delu staze koje je bilo pod žutim zastavama, ali i da je Trullijev bolid znatno usporio zbog nekog problema, tako da kazna ovde neće biti primenjena.

[

Ferrari priznao zabrinutost oko svoje pouzdanosti

Ferrari je istakao da je zabrinut oko pouzdanosti celog bolida

Fernando Alonso je izgubio značajne poene na VN Malezije posle pucanja motora samo nekoliko krugova pre kraja. Takodje i Ferrarijev klijent, Sauber je imao poteškoća oko motora, tako da tim iz Maranella mora da što pre reši ovaj problem.

Ovo nije prvi put da takav problem pogadja italijansku ekipu ove sezone. Naime, Ferrari je morao da promeni oba motora na bolidima izmedju trke i kvalifikacija na VN Bahreina. Šef tima Stefano Domenicali je rekao da je njihov bolid u prve tri trke pokazao da ima brzinu ali da se značajno mora popraviti pouzdanost bolida kao i da se više ne ponavljaju greške kao na kvalifikacijama za VN Malezije.

'' Tu smo. Veoma smo konkurentni, dosta smo snažni, ali moramo da rešavamo sve naše probleme. Nažalost ovaj vikend je bio najteži za sve timove i to iz više faktora. Pouzdanost našeg bolida nije na zavidnom nivou. Loš rezultat proizilazi iz veoma loših kvalifikacija, startovali smo sa 19-te i 21-ve pozicije'', izjavio je Domenicali.

'' Kada imate problem sa pouzdanošću to vas dovodi do velike zabrinutosti i želite da da taj problem rešite u najkraćem mogućem roku. Mi za sada ne znamo šta je izazvalo Fernandov problem kao i što ne znamo kakav se problem javio kad Sauberovih bolida. Za sada koliko znam, ova dva problema su različita'' ,dodao je šef Ferrarijevog tima.

Domenicali se osvrnuo i na loš kvaifikacioni rezultat : '' Ono šta se desilo u subotu nije prihvatljivo za naš tim. Mi moramo da prihvatimo odredjene rizike, kao što su i ostali timovi uradili. Ovo je bila lekcija za dosta veliku grupu ljudi. Mi moramo da nastavimo sa veoma dobrim radom, da nastavimo sa unapredjenjem automobila, jer očekujem da će i ostali timovi naprave veliki korak."

'' Imamo veoma konkuretan paket ali nikada nije dovoljno, tako da uvek moramo da dodajemo nove delove na automobilu. Naši podaci moraju to 100% da potvrde, jer bez testiranja mi moramo da se oslanjamo na kompjuterske simulacije. Ovakav pristup mora da potraje još nekoliko trka'', dodao je on.

Sutil: Force India je dokazala da se može boriti za bodove

Adrian Sutil i vlasnik Force Indije Vijay Mallya su uvereni da će se njihova ekipa do kraja sezone redovno boriti za bodove.

Adrian Sutil smatra da će se Force India nakon njegovog petog mesta na VN Malezije redovno boriti za jednu od pozicija prve desetorice na svim preostalim trkama sezone.

"Trka je bila uzbudljiva, a naš rezultat je veliko postignuće," rekao je Sutil. "Nadao sam se dobroj trci jer smo imali brzinu na prve dve, ali malo loše sreće nas je sprečilo da dođemo do rezultata. Performanse cele ekipe su bile jako dobre."

"Celo sam vreme u završnici trke bio izjednačen s Lewisom, ali znao sam da neće biti problema osim ako ne napravim grešku. Zato sam bio vrlo koncentrisan na svoju vožnju. Morao sam pritiskati, ali sve sam držao pod kontrolom."

"Nadam se da ovakvo stanje možemo preneti i u Kinu. Još uvek smo jedan od solidnih timova među prvih 10 i samo moramo nastaviti ovako - Q3 i nekoliko bodova su sjajni za ovaj stadij sezone."

Mallya oduševljen rezultatom

Force Indijin vlasnik Vijay Mallya je ponovio Sutilove reči, dodavši da je njegova ekipa dokazala da se na nju od sada može ozbiljno računati."

"Tri trke i tri puta smo osvojili bodove. Apsolutno sam oduševljen," rekao je.

"Adrian je imao dobru trku, zadržao je hladnu glavu dok ga mu je Lewis Hamilton bio na repu. Još jednom smo pokazali da imamo brz bolid i sposobnost umešati se u sredinu poretka."

Liuzzi odustao zbog problema s gasom

Mallya je rekao i da je razočaran tehničkim problemima koji su se pojavili na bolidu Vitantonija Liuzzija, a koji je prije odustajanja također bio među osvajačima bodova.

"Razočaravajuće je što nemamo oba bolida u bodovima, ali vrlo je pozitivno što se možemo trkati i bodove osvajati svojim zaslugama."

Ne znam shta si radio. Snimak je on line i radi. Jel' si se ulogovao na VPN kao UK?
nisi garant :D
Ja sam se ulogovao na Krstaricu i odbijam svako drugo logovanje :mrgreen:
Aj videcu jos jednom,mada me donji citat demoralise :neutral:
Ja skidam Australiju sa torenta,bice valjda gotovo za sat vremena

Ovo za BBC mi je radilo jedne noci,polse vise nije htelo jer onaj programcici stalno kaze da sam diskonektovan

Pricali i meni o kojekakvim torentima,ali...mnogo je to posla...:lol:

Ja sam se ulogovao na Krstaricu i odbijam svako drugo logovanje :mrgreen:
Aj videcu jos jednom,mada me donji citat demoralise :neutral:

Pricali i meni o kojekakvim torentima,ali...mnogo je to posla...:lol:

Ma ja ih u principu ne koristim jer mi uvek daje neku bednu brzinu ali danas kod druga krenuli da skidamo neku igricu sa torenta pa rekoh da pokusam ja ponovo kod kuce.. jos 3 minuta i Australija je tu :D

Da, da. Prikazuju vožnju iz 1995: najbolja šasija + najbolji motor. Ako si pazljivo slusao Jonathana Palmera u jednom momentu kaze "dobili smo RETKU priliku da postmatramo telemetriju i sa Šumaherovog i sa Herbertovog automobila". Zašto u svim timovima podatke sa telametrije međusobno razmenjuju vozači, samo u Šumaherovom on gleda tuđu, a ne da svoju!? Ljudi Šumaher se od starta bavi prevarama i pritiscima. 94-te udes sa Hilom, afera sa dolivanjem goriva kada je beneton skinuo filter sa creva da poveca protok goriva i smanji vreme provedeno u boksu, nije Šumaherov bolid planuo, ali mogao je, pa izguljena daska na podu bolida više od dozvoljenog, pa je brži od Verštapena sekundu po krugu... Siguran sam da 94 Šumaher nije osvojio titulu istorija bi bila drugačija. Na osnovu te titule beneton je dobio renoove motore i dominirao u 1995, a bez toga?????

Jedino se mi Srbi vracamo i zivimo stalno u proslosti. Sta je bilo, bilo je idemo dalje.
Vidim da si dobro upoznat sa M.S istorijatom.
Posto pokusavas da budes realan u mrznji prema istom, aj se potseti kako se zarsavao duel dva jednaka vozaca u to vreme, Prosta i Senne. Pa sam Senna je izjavio da je ciljano gadjao Prostov bolid u V.N Japana. O cemu ti pises covece...

Sumaher je samo vozac i nije on taj koji diktira pravlia. Isti taj Sumaher je konstantno cuvao ledja Irvajnu u trkama, posle povratka u F1, nakon loma noge.

Izjava Irvajna: http://www.m5board.com/vbulletin/e39-m5-e52-z8-discussion/8279-irvine-schumacher-greatest-ever.html

Eddie Irvine (to Michael Schumacher in 96-99)
"He's not only the best driver in the world, he's also the best No. 2 in the world," said Irvine of Schumacher when the German came back from a broken leg to help him win the 1999 Malaysian Grand Prix and put him firmly in the title hunt. In reality it was Irvine, not Schumacher, who was the perfect No. 2. "I did the majority of the testing, the tyre work and the chassis work. Michael could just get in the car and drive it faster than anyone else," admitted the Ulsterman, who would never again get close to winning the drivers' title.

Nemoj da postujem linkove gde Mika Hakkinenn ima samo reci hvale o Schumacheru, kao i David Coulthard, kao i Damon Hill.

U ostalom niko se vise ne seca gola Maradone postignut rukom ili t.Henryja koji je Francuze odveo na SP. DA li je to posteno. Naravno , ako si navijac Francuza.

Da se vratimo na ovu sezonu.

Pojavljuje se teorija da Red Bull koristi active suspension. Da li , ako je to tacno, vozaci treba da budu kaznjeni ?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back