FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A ta prednost (sta god da je) je onakva kakvu je imao bolid nesretnog sampiona sveta u odnosu na sve ostale tokom vise od trecine trka lane?

I bas sam mislio na Zauber i Toro Roso

Slozicemo se da se ne slazemo :mrgreen:

Sta je poenta? Poenta cele price i mog izlaganja je da covek koji je prvi u generalnom plasmanu u prve tri trke nije pokazao apsolutno nista sto bi opravdalo njegovo mesto na tabeli.

Sta je poenta? Poenta cele price i mog izlaganja je da covek koji je prvi u generalnom plasmanu u prve tri trke nije pokazao apsolutno nista sto bi opravdalo njegovo mesto na tabeli.

I to bi mu na kraju oduzelo titulu ako se ovako nastavi? Ili mu je mozda lako da bude prvi u sampionatu nakon sto je pre jedva vise od pola godine za malo nastradao na najbizarniji moguci nacin?

Drzite se vi svog ''mangupa''.. pustite Masu

Za razliku od nekih (ne bih da ih imenujem namerno :cool: ) on vecinu prilika iskoristi i ne vozi ko penzioner celu trku. Ne kazem da je njegova voznja uvek korektna, ali bar ima petlju da napadne i pretekne. Uostalom, to je odlika jednog sampiona.

Ma nista ja ne kazem, eto i po mom misljenju najveci vozac svih vremena :per: je 94. tako dosao do titule. I ko da ga krivi, njegovo je da pokusa.. .Jednostavno, ne da da prodje niko drugi do krajnjih granica. Od ljudi koji voze trke, a verujem da trenutno nema niko takav prisutan u nasoj diskusiji, cuo sam da SVAKI vozac tako razmislja na stazi... Nema milosti.

Ali onda ne volim da neko kaze, ma to je OK a ono sto onaj drugi radi nije OK. Evo neko je spomenuo Vebera... Moze da bude "odvratan" ili sta god, ali zasto je on losiji covek? On koristi svoju priliku pa i po cenu da pola trke pravi vozic iza sebe... :lol:

Cekaj, poeni se jednako dodeljuju svima... I niked nije ravnopravno, ako se favorizuje 1. onda ne valja, ako se ne favorizuje opet ne valja... Svakome se jednokako daje za isto mesto, i tu nema zbora... Secam se pre neku godinu je bio neki sampino u Moto GG sto ni jednu pobedu nije imao... :)

Mislim, ne vredi sada oko toga razmisljati... :)

Cekaj, poeni se jednako dodeljuju svima... I niked nije ravnopravno, ako se favorizuje 1. onda ne valja, ako se ne favorizuje opet ne valja... Svakome se jednokako daje za isto mesto, i tu nema zbora... Secam se pre neku godinu je bio neki sampino u Moto GG sto ni jednu pobedu nije imao... :)

Ako mislis na kraljevsku klasu jako se lose secas!!

I to bi mu na kraju oduzelo titulu ako se ovako nastavi? Ili mu je mozda lako da bude prvi u sampionatu nakon sto je pre jedva vise od pola godine za malo nastradao na najbizarniji moguci nacin?

Drzite se vi svog ''mangupa''.. pustite Masu

Niti sam rekao da bi mu oduzelo titulu, niti sam spomenuo njegovu nesrecu. Njegova voznja je slicna, ako ne i ista proslogodnisnjoj Batonovoj; a znamo koje je misljenje vladalo prosle godine. Masa je prvi samo zahvaljujuci maleru Vettela i Hamiltona u prosloj trci ( za koju je izmedju ostalog delimicno kriv i jedan od vasih pulena ;) ). Naravno da ce vec u sledecoj trci izgubiti tu prednost i meni je drago zbog toga, jer svojim krstarenjem nije zasluzio ni da se disikutuje o njemu ;)

Nas mangup je vaseg sporetara obisao i danas i prosle nedelje. I to na stazi :) Tu opravdanja vise nema :cool:

Evo objasnio sam gore zbog cega je Masa prvi u generalnom plasmanu :) Sticaj srecnih okolnosti i nista vise. Nece njega sreca do kraja sezone tako gledati :)

E pa eto,ne bi mu oduzelo titulu a u Evropi (mozda vec i kod zutih) ga prelazi mladi Nemac koji je vec nakon danasnje trke trebao imati osetnu prednost nad svim ostalim vozacima

I za razliku od ebenog batona Felipe bar vozi bolid koji ne odskace u odnosu na tri glavna konkurenta

Poslednja izmena:
Ne znam zaista gde i kada tacno, ima mozda i vise od 10 g ali znam da je lik bio sampion bez i jedne pobede. Bio je Moto GP, e sada da li 250 ili 500 ccm, da ga jeb... ne znam.

Daleka 1999. (za ostalo nisam siguran jer mi je ova urezana u secanje).. Melandri i Azuma zanju pobede i na kraju mirno predaju titulu Alzamori (Chupa-Chups man,kao i moj miljenik Horhe) koji nije imao nijednu :D

:dash::dash: :hahaha:

Necu nista komentarisati, jer ne bi ni vredelo... :lol: Samo cu ovo da prikazem.

Da, da. Prikazuju vožnju iz 1995: najbolja šasija + najbolji motor. Ako si pazljivo slusao Jonathana Palmera u jednom momentu kaze "dobili smo RETKU priliku da postmatramo telemetriju i sa Šumaherovog i sa Herbertovog automobila". Zašto u svim timovima podatke sa telametrije međusobno razmenjuju vozači, samo u Šumaherovom on gleda tuđu, a ne da svoju!? Ljudi Šumaher se od starta bavi prevarama i pritiscima. 94-te udes sa Hilom, afera sa dolivanjem goriva kada je beneton skinuo filter sa creva da poveca protok goriva i smanji vreme provedeno u boksu, nije Šumaherov bolid planuo, ali mogao je, pa izguljena daska na podu bolida više od dozvoljenog, pa je brži od Verštapena sekundu po krugu... Siguran sam da 94 Šumaher nije osvojio titulu istorija bi bila drugačija. Na osnovu te titule beneton je dobio renoove motore i dominirao u 1995, a bez toga?????

Da, da. Prikazuju vožnju iz 1995: najbolja šasija + najbolji motor.

PA da taj ISTI bolid koji su 96. Alezi i Berger jedva vozili i zalili se kako je los, i kako nemaju pojma kako je Sumehorm mogao da ga vozi... :lol:

Ma daj, ta prica kako se "sve potrefilo+najbolja sasija+najbolji motor+nema konkurencije+prevare+pritisci" pa to sve odjednom moze da pije vodu da mu se "posrecilo" jednom ili dva puta, ali bas toliko godina koliko je on bio prvi, a kad nije onda je 2. ili 3. u stalnoj borbi za 1. mesto... Haha, pa to moze da poveruje samo neko ko je pao sa Marsa. :lol:

Realno Sumaher samo 96. nije bio u borbi za 1. mesto.

95 je Šumaher vozio B195 a naredne godine Alezi i Berger na zalasku svojih karijera voze B196. Do tada su ostali timovi usvojili radikalan dizajn benetona sa podignutim nosem, a najdalje je otišao vilijams. Epilog 12 pobeda vilijamsa u sezoni. Šumaher 3 pobede u sezoni i pobedio ga je u generalnom plasmanu tada ruki Žak Vilnev.

95 je Šumaher vozio B195 a naredne godine Alezi i Berger na zalasku svojih karijera voze B196. Do tada su ostali timovi usvojili radikalan dizajn benetona sa podignutim nosem, a najdalje je otišao vilijams. Epilog 12 pobeda vilijamsa u sezoni. Šumaher 3 pobede u sezoni i pobedio ga je u generalnom plasmanu tada ruki Žak Vilnev.

Nije se taj novi bolid mnogo razlikovao od starog, u osnovi je bio isti.

Dobro je sto si spomenuo Vilneva, e on je jedan od onih koji su neste napravili samo zato sto nisu imali pravu konukrenciju. Nije da ga ne cenim, cak naprotiv, ali tako je bilo. Ajde nadji podatak na kojim je pozicijama tada Sumaher zavrsavao. 3, 2, 2,1, 4, 9, 1, 1, 3, 2, samo 2x nije bio u prva 3 mesta, (da nije i to slucajno, isforsirano, posrecilo mu se, nije imao konkurenciju itd.) ali nije zavrsio cak 6 trka. Da mu je samo malo bio bolid pouzdaniji bila bi druga prica.

http://en.wikipedia.org/wiki/1996_Formula_One_season

Master3-1.jpg

Master2-1.jpg

Master1-1.jpg

Nije se taj novi bolid mnogo razlikovao od starog, u osnovi je bio isti.

Dobro je sto si spomenuo Vilneva, e on je jedan od onih koji su neste napravili samo zato sto nisu imali pravu konukrenciju. Nije da ga ne cenim, cak naprotiv, ali tako je bilo. Ajde nadji podatak na kojim je pozicijama tada Sumaher zavrsavao. 3, 2, 2,1, 4, 9, 1, 1, 3, 2, samo 2x nije bio u prva 3 mesta, (da nije i to slucajno, isforsirano, posrecilo mu se, nije imao konkurenciju itd.) ali nije zavrsio cak 6 trka. Da mu je samo malo bio bolid pouzdaniji bila bi druga prica.

http://en.wikipedia.org/wiki/1996_Formula_One_season

I ja smatram da su se B195 i B196 malo razlikovali, ostali su napredovali i pregazili ih u sezoni '96.
Vidim da si veliki fan Šumahera, reci mi iz tvoje perspektive, zašto Šumaherovu telemetriju niko ne gleda sem njega, a on gleda sa drugog bolida i zašto u celoj karijeri nije imao jaku konkurenciju unutar ekipe?

I ja smatram da su se B195 i B196 malo razlikovali, ostali su napredovali i pregazili ih u sezoni '96.

:dash: Da ti ne radis mozda na RTSu? :hahaha:

Vidim da si veliki fan Šumahera, reci mi iz tvoje perspektive, 1) zašto Šumaherovu telemetriju niko ne gleda sem njega, a on gleda sa drugog bolida i 2) zašto u celoj karijeri nije imao jaku konkurenciju unutar ekipe?

1) Male tajne velikih majstora. Znas zasto? Zato sto moze. :neutral: Naravno da bi to svako hteo, a on je i mogao. Ali tvrditi da je samo zbig toga bio bolji??.... Osim toga telmetriju treba znati gledati i razumeti.

2) A zasto bi bilo koji tim dovodio 2 jaka vozaca odjednom u tim, kada vec ima vozaca koji moze da im obezbedi pobede? I sada su retki vozaci koji su imali direktne konkurente u svom timskom kolegi, a i to se pokazalo kao lose. Seti se Hamiltona.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back