FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni ni malo nije zao zbog gresaka "velikih".
Neka se malo sezona zakomplikuje.
Ujedno ce nam "majstori" moci pokazati sta znaju.
Samo da se prezivi start.
Od svega mi je najgore kad neka budala napravi lom na startu i izbaci vozace koji nam mogu priustiti mnogo uzbudjenja tokom trke.

Dajte 18 cola!
DAJTE 18 COLA!!!
Kakav crni KERS?!!Povratak korenima najzanimljivijih sezona je resenje.
18 cola!!!:super:

Onda(k) povecati zadnje krilo-bas kako je nekad bilo.;)

Bas ne... ovako ce biti interesantnije. Sto slabije prianjanje guma to vise dolazi do izrazaja sposobnost vozaca.
Visoka tehnologija moze od prosecnog vozaca da napravi majstora (npr Smrdaher ;) )

Meni ni malo nije zao zbog gresaka "velikih".
Neka se malo sezona zakomplikuje.
Ujedno ce nam "majstori" moci pokazati sta znaju.
Samo da se prezivi start.

Od svega mi je najgore kad neka budala napravi lom na startu i izbaci vozace koji nam mogu priustiti mnogo uzbudjenja tokom trke.

Da se kladimo da ce na startu biti krkljanac i da ce zacelje da ima najvecu vajdu jer ce vecina njih koji mogu da iskoriste prednost prvih mesta na startu morati da menja noseve i delove bolida (li ce da zagaze u riljano i tu da ostanu)

Konacno da i ovima svane :) Suvereno i rutinski. Svaka cast. Mada, imali su olaksan posao jer nije bilo nikog od "velikih" napred da im pomuti racune, ali to nikako ne umanjuje vrednost dvostruke pobede.
Sta reci za Luisa? Jos jednom je odrzao cas voznje manekenima iz Ferrarija. A i ostalim. Crveni su toliko danas preticali da se prosto ne zna koji je vise i koji je bolji :) Mislim da onaj Babicev smeh pri citanju poretka na kraju objasnjava sve. Alonso 0.
Ocekivao sam kisu da makar malo unese pometnju, ali nista. Da nije bilo Luisa, bila bi ista pesma kao u Bahreinu. Ovo mamurno jutro se svakako moglo bolje zavrsiti.

Vettel :cool:

Lewis :worth:
Algersuari :super:
Petrov :klap:

Webber :thumbdown: kako za nastup,tako i posle njega(uaaa za malodusnost).
Vettel je toliko dominirao da nije bilo prilike za neke bravure tipa Lewisa i jos nekih,ali zasluzuje sve smajlije potonje trojice na mojoj listi.
Lepa trka.Odlicna,zapravo.
Bilo je jako lepo gledati i osetiti ogromnu zelju i odlucnost Lewisa da nesto napavi.
Oplemenio je prvu polovinu trke.Sutil je bio suvise dobar i brz da bi se mogao prestici.
Zakon velikih brojeva se ostvario u praksi...jos jednom.ovog puta je Alonso osetio njegovu "pravicnost".Sve se doceka,ako se dovoljno dugo ceka.Sto je dobio na prve dve trke,sada je izgubio.
Ne znam da li bi preziveo do kraja da nije forsirao Buttonovo preticanje,ali ga ne krivim.Pa to je trkacki duh,uostalom.
Trka je presadrzajna da bi se sve prokomentarisalo.
Mora se istaci i sjajno uocena sansa od strane Masse na startu i maksimalno iskoriscavanje "vakuuma" na stazi koji mu je napravio Lewis.
Mora se spomenuti i onaj "sitan" bezobrazluk Lewisa nakon drugog preticanja Petrova.
Vidi se da je dobro prostudirao tehniku najveceg majstora takvih poduhvata,dakle-Schumachera.
Ovo svrljanje danas je bilo manje opasno,a vise atraktivno,ali ne opravdavam.
Simptomaticno je da Massa vec dve trke drzi Alonsa iza sebe.Nece tu jos dugo biti mira i ljubavi.:mrgreen:
I,koliko god da je bodovni sistem naklonjen pobednicima,vodeci na tabeli je covek bez pobede-Massa.:confused:
Sramota me je da vise pisem.
Ajd sad vi.:lol:

Poslednja izmena:
Trijumf sjajnog Fetela u Maleziji

Vozač Red Bula Sebastijan Fetel pobednik je treće trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1, Velike nagrade Malezije.

Fetel je do prvog trijumfa ove sezone, a šestog u karijeri došao u vremenu od 1:33:48.412 sata na stazi "Sepang", s prednošću od skoro pet sekundi u odnosu na klupskog kolegu Marka Vebera. Na treći stepenik pobedničkog postolja u Maleziji popeo se vozač Mercedesa Niko Rozberg.

Mladi Nemac, ujedno najmlađi pobednik u istoriji Formule 1, je dva puta pre trke u Maleziji startovao sa pol pozicije, ali zbog kvarova nije uspeo da ih pretvori u pobede. U njegovom slučaju se ispostavilo da je trka na stazi “Sepang” bila ‘treća sreća’, a ključni trenutak se desio na startu, posle kojeg je vozio sjajnu i mirnu trku.

Posle prve trojice kroz cilj su na kraju redom prošli Robert Kubica u Renou, vozač Fors Indije Adrian Zutil, Luis Hamilton u Meklarenu, vozač Ferarija Felipe Masa i aktuelni šampion Dženson Baton. Prvu desertoricu, ujedno osvajače bodova, na trećoj trci sezone osvojili su vozač ekipe Toro Roso Haime Algersuari i Niko Hilkenbergu u Vilijamsu, a njima dvojici su to ujedno bili prvi bodovi u Formuli 1.

Posle veoma uzbudljivih kvalifikacija u kojima je pljusak promešao poredak na startu mnogi su mislili da će se ista situacija ponoviti i tokom trke. Međutim, kiša u nedelju nije napala na „Sepangu“, bar u toku trke, ali uzbuđenje nije izostalo.

Odličnim startom sa treće pozicije Fetel je posle prve krivine uspeo da se nađe ispred Vebera, osvajača pol pozicije, i Rozberga, a potom su sledili Kubica, Zutil, Šumaher, Liuci i Hilkenberg. Na startu su se našla samo 23 vozača jer Pedro de la Rosa u Zauberu nije ni izašao iz garaže zbog problema sa kvačilom i motorom.

Dok na vrhu nije bilo mnogo uzbuđenja jer se Fetel ustalio u vođstvu iza njih, tačnije daleko iza njih se odvijala velika borba. Već posle kvalifikacija u kojima su šampioni Formule 1 Dženson Baton, Luis Hamilton i Fernando Alonso zauzeli 17, 19, odnosno 20. mesto, odmah ispred Felipea Mase, bilo je jasno da se oni neće zadovoljiti takvim plasmanom i u trci.

Posle starta Hamilton je došao do 13. Mesta, ispred Mase, Batona i Alonsa, ali se takav poredak nije dugo zadržao. Već u drugom krugu Španac je pretekao aktuelnog šampiona, dok je Hamilton krenuo sa borbom ka vrhu.

Britanac je u dva kruga uspeo da pretekne obojicu vozača ekipe Toro Roso Sebastijana Buemija i Haimea Algersuarija, a do četvrtog kruga je već bio deseti kada je pretekao Kamuija Kobajašija u Zauberu. Već tada je viđeno prvo odustajanje kada je posle kontakta sa vozačem Lotusa Jarnom Trulijem Timo Glok izleteo sa staze.

Već u šestom krugu Hamilton je krenuo u napad na Vitalija Petrova u Renou, ali je uspeo da ga pretekne tek posle dva kruga velike borbe. Britanac je posle preticanja na startno-ciljnom pravcu više puta menjao pravac pa je zbog toga dobio upozorenje, ali je izbegao kaznu. Nekoliko krugova kasnije trka je bila gotova i za Kobajašija, koji je prema prvim informacijama odustao zbog problema sa motorom.

Iako je u devetom krugu uspeo napokon da se nađe ispred Alonsa Baton je samo krug kasnije otišao u boks na zamenu pneumatika. U istom krugu Šumaher je iznenađujuće usporio, a nekoliko trenutaka kasnije i odustao. Nemac je u razgovoru sa timom istakao da je osetio da je nešto puklo na bolidu, a na njemu je bilo vidljivo oštećenje prednjeg levog točka.

Dva kruga kasnije trka je bila gotova i za Liucija, koji je naglo usporio na stazi, ali je uspeo da nastavi još nekoliko krugova pre nego što se u 15. krugu parkirao u boksu. Baš tada su vozači među prvih deset krenuli sa odlascima u boks, prvi su to učinili Hilkenberg i Petrov, a ptoom su ih sledili Buemi, Zutil i Kubica. U međuvremenu se u boksu parkirao i Kovalainen, ali je on posle osam krugova rada mehaničara na bolidu uspeo da se vrati na stazu.

Vodeći trio je u boks otišao u razmaku od tri kruga, prvi je bio Rozberg, a pratili su ga Fetel i Veber, a na stazu su se vratili istim redosledom, koji je i mogao da bude promenjen da Australijanac nije iskusio probleme pri zameni pneumatika. Posle ostalo da u boks odu samo Hamilton i Alonso, a oni su to učinili u 31, odnosno šest krugova kasnijke.

U 34. krugu trka je bila gotova za Petrova, koji je do tada imao nekoliko odličnih poteza na stazi, a to nije bilo poslednje odustajanje pošto je zbog kvara na motoru dva kruga pre cilja odustao i Alonso. Španac je pre tog trenutka pokušavao da pretekne Batona, ali nikako nije uspevao, a samo nekoliko minuta kasnije se ispostavilo i da neće uspeti da završi trku.

Upravo nekoliko trenutaka kasnije Fetel je prošao kroz cilj prvi put ove sezone kao prvi, a Veber iza njega je kompletirao fantastičan dan za Red Bul. Pored mladog Nemca epitet ’junaka trke’ mogao bi da ponese i Hamilton, koji je sa 20. mesta došao do šestog, dok treba napomenuti i vožnju Alergsuarija.

Posle tri trke u generalnom plasmanu šampionata vodi Masa sa 39 bodova, dva više od Alonsa i Fetela. Kod konstruktora prvi je Ferari sa 76 bodova, a prate ga Meklaren sa 66 i Red bul sa 61 bodom.

Šampionat Formule 1 nastavlja se 18. aprila trkom za Veliku nagradu Kine na stazi u Šangaju.

Izvor B92

Veoma sam zadovoljan Hamiltonom, Baton me je razocarao, Algersuari ponovo odusevio :D Iako je iz Barselone, mnogo gotivim tog lika :) Masu ove sezone oce ko Inzgaija :( Rozberg ponovo na nivou :super: Iako ne volim Kubicu, moram priznati da je uradio dobar posao.

Vettel :cool:
Mora se spomenuti i onaj "sitan" bezobrazluk Lewisa nakon drugog preticanja Petrova.
Ne bih baš rekla "sitan" bezobrazluk. I sam Jergović je rekao da bi za to prošlih sezona dobio kaznu a i da među vozačima postoji dogovor da se to ne radi zbog sigurnosti. Time ne sporim njegovu današnju dobru vožnju. Šteta što je Alonso od samog početka imao problem sa mjenjačem inače bi bilo još zanimljivije.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back