FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo moje vidjenje Šumagera:

Ulazi u sampionat 1991 svi znamo kako. Posle 2 godine uhodavanja dolazi 1994 godina. Pike se povukao, Prost se povukao, Sena je poginuo. U formuli 1 nema aktivnih sampiona, samo par vozaca je uopste pobedjivalo na trkama. Šumaher vozi aerodinamicki napredan beneton sa podignutim nosem ali ga pogoni ne konkurentan fordov V8 zetec-r. Te godine stupa na snagu zabrana aktivnog ogibljenja tako da Vilijams koji se najvise na to oslanjao ima problema. Vilijams u toku sezone napreduje (Šumaher u prve 3 trke ima 3 pobede sto je Hil morao da nadoknadi) i u poslednju trku sezone Šumaher ulazi sa 1 bodom prednosti. Trka se zavrsava Šumaherovim izletanjem sa staze i udesom sa Hilom. Meni je jasna namera da Šumaher sa ostecenim bolidom pokusava da se odrzi na stazi sto je moguce duze. Opstao je taman toliko da izbaci Hila iz trke. Da je Hil malo sacekao istorija bi bila drugacija.
Kao sampionski tim beneton sledece sezone ima renoov V10 motor i uparen sa nadmocnom sasijom glatko dominira. Od 96-te do 99-te sampioni su Hil, Vilnev i Hakinen 2x. Gde je bio Šumaher tada? Ferari se tada prebacuje sa V12 na V10 motor. Dosli su Tod, Birn i Bron. Kada je masina proradila dolazu 5 titula za redom. Neko bi postavio pitanje: zasto to nije uradio neki drugi vozac?
Jos od vremena benetona Šumaher je 1. vozac ekipe. Sve je njemu podredjeno. Bolid se razvija prema njegovim zeljama, on gleda telemetriju drugog vozaca, a njegovu gledaju samo on i njegov inzenjer. Kada je 2005 dominacija ferarija nestala, Šumaher se utopio u prosek.
Ove godine Šumaher tri puta startuje i zavrsava trke iza Rozberga, a mislim da Rozberg bas i nije cudo od deteta. Njegovo vreme je proslo, imao je sjajne trenutke, ali vise onih drugih (izbacivanje Hila, pokusaj izbacivanja Vilneva 97, propustanja drugih vozaca ferarija). Sto se tice propustanja, svi oni koji misle da je F1 timski sport neka pogledaju tabelu malo bolje i videce da pored plasmana u poretku konstruktora postoji i sampionat vozaca.
Kao komplet, bolid + vozac, najbolji je svih vremena, ali u kategoriji vozaca po meni je Šumaher samo prosecan sampion.

Ne bih baš rekla "sitan" bezobrazluk. I sam Jergović je rekao da bi za to prošlih sezona dobio kaznu a i da među vozačima postoji dogovor da se to ne radi zbog sigurnosti. Time ne sporim njegovu današnju dobru vožnju. Šteta što je Alonso od samog početka imao problem sa mjenjačem inače bi bilo još zanimljivije.
Pa ja sam to sitan stavio pod navodnike sa razlogom,mada je meni to bilo vise mangupski,jer ni jednog momenta Petrov nije imaopriliku da se poravna sa njim i da nastane opasna situacija.Ipak,ne opravdavam takvo ponasanje.Jel sad bolje?:)
Ja uopste nisam! Izgleda da je ove godine u skladu sa svetskim trendovima i formula promenila ime pa se sad umesto "formula 1" takmicenje(dosuse nezvanicno) zove "formula sranje"

Cekaj,sta fali dvema poslednjim trkama?:confused:
Prethodna je bila izvanredna,puna preokreta i uzbudjenja.
Ni ova danas nije bila siromasna desavanjima.
Bilo je bar 15 preticanja.Gde ces vise?!

Ja uopste nisam! Izgleda da je ove godine u skladu sa svetskim trendovima i formula promenila ime pa se sad umesto "formula 1" takmicenje(dosuse nezvanicno) zove "formula sranje"

Pa gledaj, ako mislis na trke i to, i ja mislim da su bile bolje prethodnih godina, ali i ove sad su ok (ako izuzmemo onu prvu) o.O Ali srecna sam zato sto je vozac za kog ja navijam prvi, sta je tu cudno ;)

Svako vidi ono sta zeli.;)

A Force je brz dovoljno da mnoge razocara ove sezone.
P.S.Jel neko danas vise preticao i napredovao od Lewisa?:whistling:

Ma ja opet imam zamerku na voznju Hamiltona, a tu je i ona opomena od strane sudija kad je tri puta menjao putanju u borbi za poziciju sa Petrovim. To je veoma daleko od sportskog ponasanja i steta sto se provukao samo sa opomenom!

Posle 2 godine uhodavanja dolazi 1994 godina.

jao ne lupaj. posle dve sezone "uhodavanja" od kojih je u prvoj ('92.) bio ispred Sene u Meklarenu u konacnom poretku??

Od 96-te do 99-te sampioni su Hil, Vilnev i Hakinen 2x. Gde je bio Šumaher tada?

Sumaher je poceo da pobedjuje vec '96., u u autu sa kojim je Irvajn jedva mogao da sakupi par bodova u celoj sezoni. a tih narednih godina je disao za vrat i Vilnevu i Hakinenu. konkretno u periodu 1996.-1998. - 16 pobeda. Malo li je??

Ove godine Šumaher tri puta startuje i zavrsava trke iza Rozberga, a mislim da Rozberg bas i nije cudo od deteta

mene bi samo zivo zanimalo da vidim sta bi sada uradio Hakinen da je na Sumijevom mestu. pa on 2007.-e u DTM-u nije mogao da prismrdi vozacima koji ne bi mogli da budu u klasi ni sa Candkokom. toliko o "prosecnim" i "natrposecnim" sampionima...

jao ne lupaj. posle dve sezone "uhodavanja" od kojih je u prvoj ('92.) bio ispred Sene u Meklarenu u konacnom poretku??

Sumaher je poceo da pobedjuje vec '96., u u autu sa kojim je Irvajn jedva mogao da sakupi par bodova u celoj sezoni. a tih narednih godina je disao za vrat i Vilnevu i Hakinenu. konkretno u periodu 1996.-1998. - 16 pobeda. Malo li je??

mene bi samo zivo zanimalo da vidim sta bi sada uradio Hakinen da je na Sumijevom mestu. pa on 2007.-e u DTM-u nije mogao da prismrdi vozacima koji ne bi mogli da budu u klasi ni sa Candkokom. toliko o "prosecnim" i "natrposecnim" sampionima...

92 je Šumaher imao

Kao što reče RACE MASTER,Masa ničim izazvan prvi u poretku :confused: uz 2 lična smajlija :vudu::kletva:
Vetel rutinski posle 2 nečije vudu magije koje su ga proklele...Veber-odvratan da odvratniji ne može biti :kletva:
Danas sam imao prilike da uživam u 2 scene nakon kojih je pivo samo skliznulo,onako božanstveno - pregrejani smederevac kod crvenih i fon Deda kada se parkirao na pašnjaku :cool:
Dobar,vrlo dobar Hamilton i opet prava odlika da se ne juri 5 pozicija nakon one njegove konstatacije da je Zutil odličan na pravcima...očekivao sam da će ga juriti do besvesti ali mudro je postupio.
Baton - ma za.ebavao se čovek...a mogao je da pusti Alonsa ispred :whistling:
A ovaj što je prenosio na FOX-u počeo da prevodi i nemački (Vetel,Rosberg),pokazuje kako zna i taj jezik :roll:...pitao bih ga da je kojim slučajem Kobajaši bio na postolju,e mićo moj,snađi se onda pa nam prevodi šta taj trtlja.

92 je Šumaher imao 4 odustajanja naspram Seninih 7 i osvojio samo 3 boda vise. Naredne godine kada su i Sena i Šumaher imali fordove inferiorne motore Sena je pobedio 5 puta, a Šumaher jednom.
Sto se tice Irvajna, do Šumaherovog preloma noge Irvajn je pobedio samo jednom, a kada je Šumaher bio van trka, Irvajn pobeđuje još 3 puta i bori se za titulu na poslenjoj trci. Kada drugi vozač ekipe dobije tretman od ekipe kao Šumaher, odjednom počne da pobeđuje. Meni je to malo čudno. Šumaher jeste sedmostruki šampion, ali su mu se kockice složile na fantastičan način. Pike, Mensel, Prost su se povukli, a Sena poginuo. Pri cemu je Sena mogao voziti jos bar 5 godina. Ubrzo posle osvojenih titula povlače se i Hil i Hakinen, a Vilnev ide za novcem. Nikada Šumaher nije morao da se bori sa šampionom više od 1 sezone (i to samo 2000) i isto tako nikada nije imao konkurenciju u svom timu. Sve do sada. I siguran sam da će Rozberg sezonu završiti ispred Šumahera ako ga tim ne izneveri.

Ulazi u sampionat 1991 svi znamo kako. Posle 2 godine uhodavanja dolazi 1994 godina. Pike se povukao, Prost se povukao, Sena je poginuo. U formuli 1 nema aktivnih sampiona, samo par vozaca je uopste pobedjivalo na trkama. Šumaher vozi aerodinamicki napredan beneton sa podignutim nosem ali ga pogoni ne konkurentan fordov V8 zetec-r. Te godine stupa na snagu zabrana aktivnog ogibljenja tako da Vilijams koji se najvise na to oslanjao ima problema. Vilijams u toku sezone napreduje (Šumaher u prve 3 trke ima 3 pobede sto je Hil morao da nadoknadi) i u poslednju trku sezone Šumaher ulazi sa 1 bodom prednosti. Trka se zavrsava Šumaherovim izletanjem sa staze i udesom sa Hilom. Meni je jasna namera da Šumaher sa ostecenim bolidom pokusava da se odrzi na stazi sto je moguce duze. Opstao je taman toliko da izbaci Hila iz trke. Da je Hil malo sacekao istorija bi bila drugacija.
Kao sampionski tim beneton sledece sezone ima renoov V10 motor i uparen sa nadmocnom sasijom glatko dominira. Od 96-te do 99-te sampioni su Hil, Vilnev i Hakinen 2x. Gde je bio Šumaher tada? Ferari se tada prebacuje sa V12 na V10 motor. Dosli su Tod, Birn i Bron. Kada je masina proradila dolazu 5 titula za redom. Neko bi postavio pitanje: zasto to nije uradio neki drugi vozac?
Jos od vremena benetona Šumaher je 1. vozac ekipe. Sve je njemu podredjeno. Bolid se razvija prema njegovim zeljama, on gleda telemetriju drugog vozaca, a njegovu gledaju samo on i njegov inzenjer. Kada je 2005 dominacija ferarija nestala, Šumaher se utopio u prosek.
Ove godine Šumaher tri puta startuje i zavrsava trke iza Rozberga, a mislim da Rozberg bas i nije cudo od deteta. Njegovo vreme je proslo, imao je sjajne trenutke, ali vise onih drugih (izbacivanje Hila, pokusaj izbacivanja Vilneva 97, propustanja drugih vozaca ferarija). Sto se tice propustanja, svi oni koji misle da je F1 timski sport neka pogledaju tabelu malo bolje i videce da pored plasmana u poretku konstruktora postoji i sampionat vozaca.
Kao komplet, bolid + vozac, najbolji je svih vremena, ali u kategoriji vozaca po meni je Šumaher samo prosecan sampion.

:dash::dash: :hahaha:

Necu nista komentarisati, jer ne bi ni vredelo... :lol: Samo cu ovo da prikazem.

Ma ja opet imam zamerku na voznju Hamiltona, a tu je i ona opomena od strane sudija kad je tri puta menjao putanju u borbi za poziciju sa Petrovim. To je veoma daleko od sportskog ponasanja i steta sto se provukao samo sa opomenom!

Nista cudno od njega, ocigledno nema zivaca da se obuzda, kada oseti priliku, kao onda kada je secenjem sikane smanjio prednost, pa posle (ali u istom krugu) obisao Kimija, valjda. PA su ga sa razlogom kaznili...

Nista cudno od njega, ocigledno nema zivaca da se obuzda, kada oseti priliku, kao onda kada je secenjem sikane smanjio prednost, pa posle (ali u istom krugu) obisao Kimija, valjda. PA su ga sa razlogom kaznili...

Za razliku od nekih (ne bih da ih imenujem namerno :cool: ) on vecinu prilika iskoristi i ne vozi ko penzioner celu trku. Ne kazem da je njegova voznja uvek korektna, ali bar ima petlju da napadne i pretekne. Uostalom, to je odlika jednog sampiona.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back