FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hamilton najbrži na kišnom drugom slobodnom treningu.

Ferrarijevi vozači nisu iskoristili suvi period, što objašnjava njihove niske pozicije u ukupnom poretku drugog slobodnog treninga.

McLaren maksimalno iskoristio suvi period od 15 minuta

Lewis Hamilton i njegov timski kolega Jenson Button su maksimalno iskoristili kratki suvi period drugog slobodnog treninga voženog danas u Albert Parku, pa McLaren u ukupnom poretku čvrsto drži vodeću poziciju u odnosu na druge timove.

Lagana kiša koja je počela padati pet minuta prije početka sesije se do prvih instalacijskih krugova pretvorila u pravu kišu koja je nakon toga slabela, što je vozačima otvorilo prozor od 15-ak minuta sa suvom stazom.
Prvi u konkurentnom modu je bio Mercedesov vozač Nico Rosberg, no prvo mesto mu ubrzo uzimaju McLarenovi vozači, najpre Button, a onda i Hamilton.

Button je svoj najbrži krug odvozio samo nekoliko sekundi nakon što je Rosberg prošao startno-ciljnom liniom, nakon čega je vreme još jdnom poboljšao. No, Hamilton je s 1:25.8 ultimativno bio još brži.

Webber i Schumacher popravljaju vremena posljednjim pokušajem

Kiša nakon toga ponovno počinje jačati, a bolidi koji su se našli na stazi se vraćaju u boks. Jaime Alguersuari je bio jedini vozač koji je ostao na stazi, no i on se predao nakon što je izletio na poslednjoj krivini.

10 minuta prije kraja sesije stanje na stazi su ponovno postali dovoljno dobri za konkurentne krugove, a Mark Webber i Michael Schumacher su u poslednjim pokušajima skočili na treće odnosno četvrto mesto.
Vreme je u poslednjem pokušaju popravljao i Sebastian Vettel, ali je se izvrtio u 6. krivini, nakon što mu se prilikom kočenja jedan od točkova našao na travi. Vettel je drugi slobodni trening završio na 16. poziciji.

Krug prve desetorice zatvaraju Petrov, Buemi, Sutil, Liuzzi, Barrichello i Rosberg.

Ferrarijevi vozači su preskočili suvi period tokom kojeg nisu izlazili na stazu, što objašnjava Massino tek 15. i Alonsovo 17. mesto.

Virgin i HRT imali očajnu sesiju, Lotusu ide puno bolje
Novi timovi su imali još jednu tešku sesiju. Timo Glock je nekako uspeo odvoziti 9 krugova zbog problema s menjačem iz kojeg istieču lubrikanti, dok se njegov timski kolega Lucas di Grassi na stazi nije pojavio nakon nekoliko instalacijskih krugova koje je odvozio.

Situacija u HRT-u je bila još gora; Karun Chandhok je odustao nakon svega nekoliko stotina metara odvoženih u instalacijskom krugu zbog, pretpostavlja se, kvara na menjaču. Bruno Senna je izgubio celi drugi trening zbog problema s pritiskom goriva.

Zato je situacija u Lotusu bila nešto bolja, a Kovalainen i Trulli su kompletirali ukupno 32 kruga. Trulli je imao 20. najbrže vreme, dok je Kovalainen nešto bolje pozicioniran, na 18. mestu.

24kwod5.jpg

Kobajasi je maestralno izvukao ono proklizavanje u poslednjoj krivini, pre bi njega u reli umeso Kimija ;)

добро се извукао
Ипак се види предност Ред Була. Канда би сутра могла пасти двострука за њих
Све је лепо, једино ме брине Барикело на старту :roll: :)

Na zimskim testiranjima im nisam davao neki veliki znacaj i sansu da se bore za pobedu. Demantovali su me u potpunosti. Ukoliko ne dobijemo dar s neba, bice to jos jedna monotonija u nizu, mozda cak i gora nego ona u Bahreinu :confused:

добро се извукао
Ипак се види предност Ред Була. Канда би сутра могла пасти двострука за њих
)
Ako se dovuku do cilja,ima puno da se vozi nije samo jedan krug.:D
Ako opet nisu kupovali svecice u Bubanj potoku, cini se da je RB vidjen za prva dva mesta :)
Hamilton da se pokrije usima.

Oborio mi dobar tiket.:besan2:

Ne prihvatam izgovore,sve dok ne cujem koliko si piva sinoc sa'ranio.:lol:

Ma sto je najcrnje na saranjivanje piva idem veceras,sinoc sam u miru zaspao :lol:.. a jos sam se i probudio u 8 (navika posto svakog radnog dana rano ustajem) ali mi i pored toga na pamet nije palo (tad je vec sve bilo gotovo ali mi nikakav problem ne bi bio da skocim na noge lagane sat vremena ranije da sam se setio)

Sutra se dizem i bodrim klinca,nema greske :ok:

A secam se kako se nekada ustajalo u sred noci za Veliku nagradu Australije

Zadovoljni Alonso ne razmišlja o pobedi.

Fernando Alonso očekuje dugu i tešku VN Australije za koju ima samopouzdanje, premda ne očekuje da će se boriti za prvo mesto.

Alonso i Ferrari žele bodove

Ferrarijev vozač Fernando Alonso je izjavio da ne razmišlja o pobedi na VN Australije, nego da mu je glavni cilj da sutra osvoji što više bodova.

Španac će u sutrašnju trku krenuti s treće startne pozicie, iza dvojice Red Bullovih vozača koji su u prvom startnom redu.

"Kvalifikacije su bile dobre za nas. Znali smo da će biti teško pobediti Red Bull, pa smo se stoga koncentrirali na to da maksimiziramo svoj potencial. Treće mesto je vrlo dobar rezultat."

"Sutrašnja trka će biti duga i pokušat ćemo doći do pobedničkog postolja kao u Bahreinu. Želimo nastaviti osvajati bodove. Možda bude sigurnosnih automobila, nesreća i drugih problema, pa bi moglo biti vrlo teško."

"Najprije moramo završiti trku, a tek ćemo onda videti jesmo li dovoljno brzi za pobedu ili ne."

Alonso je rekao i da mu treće mesto s današnjih kvalifikacija nije iznenađujuće te da očekuje tešku trku, ali da ima samopouzdanja.
"Ovo nije iznenađenje jer nisam niti očekivao čisti poredak. Jučerašnja vremena nisu ništa značila jer ove godine svi voze s različitim količinama goriva i različito se pripremaju za vikend."

"Jučer sam imao 15. mesto što znači da smo se za trku pripremali malo više od svojih suparnika. Imam samopouzdanja za sutra, ali sva troica smo rekli da će trka biti vrlo duga sa svim stvarima koje se ovde obično dešavaju."

"Izuzetno sam sretan što sam među prvom trojicom, ali ovo je tek početak vikenda, dok sutra sledi prava stvar."

Komunikacija sa pit-a,Batona i Hamiltona

Commentary Log

0555:Qualifyingbeginsinfiveminutes'time.Followusheretohearfromthepitsanddriversduringthesession.

0555:WheneverJensonandLewisareon-trackatMelbourneyoucanwatchtheircars'telemetryinreal-timebelow.

0558:ThismorningJensonwassixthinpracticeandLewiswasseventh.

Pit:"Wheelsonthecarsplease."

Pit:"Lewis,radiocheckplease."

HAM:"Ihearyouloudandclear."

0603:Bothourcarsarestillinthegarage,everyoneelseisout.

HAM:"Itlookscrazyoutthere."

Pit:"Yepthere'salotoftraffic."

BUT:"JensonpleaseallowKovalainenandGlockpast."

Pit:"LewisRubensisrightbehindyou,heisonatimedlap."

Pit:"Lewis,Vettel,MassaandKobayashiarerightbehindyou,thereisalargegapbehindthem."

Pit:"OKLewisgapisnowgood."

0606:LewisandJensononthierfirstlaps.

0607:Lewisfastestofallinthemiddlesector.

HAM:"Whatisthegapbehindme?"

Pit:"Gapbehind8secondstoWebber."

0608:Lewisgoesseventhwithhisfirsttime,1'26.019.

HAM:"WherecanIfindtime?"

0608:Lewisbeingtoldwherehecanimprovehislap.

0609:Jensonisfourthona1'25.461.

0610:Jensonimprovestosecondfastestwitha1'24.897.

Pit:"OKJensonboxthislap.Yourpaceisgood.YouarecurrentlyP2."

0611:Lewismovesuptothirdwitha1'25.046.

0612:JensonandLewisbackinthepitsnow,aquickturn-aroundplannedbeforetheirnextruns.

BUT:"Balanceisgood."

Pit:"OKguyswewon'tberunningagaininQ1."

0617:Theteamarehappybothdrivers'timesarefastenoughtogetthemintoQ2.

0627:Q2hasbegunandLewisandJensonhavegonestraightoutonthetrack.

Pit:"JensonyouhaveBarrichellobehindyou.FernandoandRosbergarethecarsinfront.They'resixsecondsahead."

0628:JensonandLewiscomingaroundtostarttheirtimes.Followtheirprogressonthetelemetrybelow.

0630:Jensongoesfifthwithatimeof1'25.280.

0630:Lewis12thona1'28.596

HAM:"Boxthislap"

Pit:"OKunderstoodLewisboxthidlap."

0632:Jensondoesa1'24.897andgoesthird.

Pit:"OKJensonthatwasagoodlap.Weneedahardin-lapplease."

0634:Lewishasgonebackout.

0639:Lewishasmoveduptoseventhona1'25.251.

0641:Lewisis11thona1'25.184.

BUT:"Boxthislap."

Pit:"OKJenson."

Pit:"JensonyouarecurrentlyP4."

Pit:"LewisyouareP11.I'mafraidthat'stheendofourqualifyingsession."

0651:Jensonoutonthetrack.

Pit:"Jenson,Vettelistensecondsaheadofyouandyouhaveagoodgapbehindyou."

0653:Jensonsetsa1'24.912togofifth.

Pit:"Jensonboxthislappleaseconfirm."

BUT:"Boxthislap."

Pit:"OKJensonyouareP4."

Pit:"Jenson,Kubicaisonanoutlapsopleasedon'tholdhimup."

0700:Asthesessionendsno-oneelsehasbeatenJenson'stimesohestaysfourth.

0709:Soourcarsstarttomorrow'sracefourth(Jenson)and11th(Lewis).Joinusthentoseehowtheygeton.

...idemo kišice počni lagano da padaš pa sutra može i pljusak.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back