FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Овај Алонсо баш нема среће са точковима, већ трећи пут му због тога пропада трка, а имао је темпо водећих.
Вебер је заслужио казну, мада је грешку направио онај што га пушта из бокса (ако сте приметили и Кими је у првом пит стопу остао нешто дуже баш из тог разлога).

Ови што су одустали на почетку, шта рећи, сви хоће да профитирају а то нејде...
Велики пропуст је тај што нисмо имали снимак те ситуације из ваздуха, да видимо од кога је то све кренуло,

Видели смо пар претицања, што је сасвим солидно.
Stvarno nema srece Alonso.
Mislim da je i Webber odgovoran za gresku.Nije bas morao da se gura.Imao se gde skloniti,daleko vise od Heidfelda.da ne pricam o veoma korektnom postupku Ferrarija kod servisiranja Kimija.:ok:
Mislim da FOM ispodprosecno radi neke prenose.Nekada su bili dosta bolji.Mnoge situacije ove sezone nismo dobro mogli da vidimo.Svakako tu spada i danasnji start i onaj krs posle.:thumbdown:

Izem ti šampionat kada će jedan buđavi BGP da objedini titule :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:
.

Mi kao da smo delili tastaturu.:lol:

Ako ga sretnes,kazi mu da ne glasa za McLaren vise.
Upropasti covek i sebe i nas.:lol:
P.S. Jesu li ono sinoc bile "kondicione" pripreme ili "trening sa loptom" pred vecerasnji nastup?:lol:
Kondicione :ok:
Juče sam se približio na korak od izgleda kakav je bio BROJ JEDAN iz Alan Forda...postao sam punoletan za starački.
Biću kod štanda Temišvarskog ako su došli ove godine.

Главна ствар је да Кими није секао кривину и на тај начин стекао предност.
У овом случају Кими је ишао дужом путањом (није ништа секао), под нормалним условима он би био на губитку, односно то није идеална путања, а опште је познато да свако скретање са идеалне путање аутоматски значи губитак времена.
Несумњиво је да је Кими на тај начин стекао предност (због грешке возача испред њега), али је то учинио на сасвим легалан начин.
У прилог томе иде и податак да се нико од тимова (возача) није жалио...
Овде је Хајдфелд направио грешку јер је касно кочио па је онда прошао кривину нешто мањом брзином од обичне, иза њега се заглавио Трули, а заглавио би се и Кими, чак се види да је Кими мало оклевао са путањом...(да је Хајдфелд нормално прошао кривину, то би урадио и Трули, а Кими не би имао разлога да коригује путању).
Све у свему нема овде места казни...

Start Kimija..Da nije izasao van staze,bio bi na 5.mestu posle izlaska iz krivine,ovako je "ukrao" 2 mesta.Propisno?Ja mislim ne.

I meni se ucinilo, samo nisam hteo da dizem prasinu, da ne pokvarim slavlje. Mnogo mi je to cudno, pogotovo kad pogledam koliko je siroko otisao...

Pa izisli su siroko jos neki iza njega,start je trke,malo guranja,izguravanja,mislim da je sve regularno.Zato i postoji prosirenje.
Da se mozda odmah pokusao vratiti u guzvu,vjerovatno bi bilo karambola.

Start Kimija..Da nije izasao van staze,bio bi na 5.mestu posle izlaska iz krivine,ovako je "ukrao" 2 mesta.Propisno?Ja mislim ne.

Propis kaze da je propisno,ali ja ne mislim da su svi propisi "propisni".
Tacno je da to prosirenje nije idealna putanja,ali nije ni toliko losa putanja.
Ono smanjuje mogucnost nekog masovnijeg sudara,ali bi ga trebalo napraviti tako da malo vise usporava bolid i da destimulise vozaca da dodje u situaciju da "mora" tuda voziti.
Glupo je reci nesto protiv ove divne staze,ali mi je prvi zavoj oduvek stvarao nelagodnost.

Главна ствар је да Кими није секао кривину и на тај начин стекао предност......он би био на губитку
чак се види да је Кими мало оклевао са путањом....
Da ga je gledao zid,siguran sam da ne bi oklevao vec bi prikocio i prosao kao 5.:lol:
1.Stekao je prednost VAN staze i bio je duzan da te pozicije vrati.Sad dal jeiso preko betona,trave ili sodera mislim da je svejedno.
2.Nije kocio zato jer bi izgubio brzinu,i tako bio na gubitku,a ovim je samo dobio,jos je mogao da koristi KERS jer nikog nije bilo ispred.;)
Nije se ni prosle godine niko zalio na Spa, pa znamo sta je bilo ;)

:tick:

Konačno! Bila sam potajni optimista, ovo je ipak Kimijeva staza. Mislim da ovde uvek nađe način da izvuče 110% iz bolida. Uspeh je još veći kad se ima u vidu da je pre par trka obustavljen razvoj F60. Kapa dole za vožnju.
Kapa dole i Fisichelli i Force Indiji- njihovo dostignuće mi je tek potpuna misterija.
Vettel je bio odličan. Šteta za start, da se bolje snašao, mogao je i do pobede. Bio je najbrži. Da li ste gledali konferenciju za štampu posle trke? Pokidala sam se od smeha kad je rekao: "With all the SHIT we've been through..."
Ono sa Webberom (u pit lane-u) se dešava već treći put u poslednje 3-4 trke i nije mi nimalo žao što je popio kaznu.
Trka je bila ok, videli smo solidan broj preticanja (u odnosu na ono celo 1,5 u Valensiji, ako je verovati Jergoviću- ja se ni tog 1,5 ne sećam), a poslednjih par krugova sa Rubensovim motorom na izdisaju su- bar meni- bili jako dramatični.
Kakav je srećnik onaj Button, da čovek ne poveruje! Već nekoliko trka ne pokazuje ama baš ništa, ali niko od rivala nije profitirao na tome.
Nego, je li i njega i Hamiltona izbacio isti lik? Grosjean? Ili je jednog udario Jaime (nikako da mu zapamtim prezime)? Onaj metež mi je ostao potpuno nejasan.

P.S. Slažem se sa Tasmanom u svemu rečenom za Kimija i izlazak sa staze. Uostalom FIA i Charlie su poznati po tome da ne škrtare sa kaznama- da su primetili neku nepravilnost, ne sumnjam da bi prionuli na posao. Uostalom, to proširenje su vozači često koristili u poslednjih par godina. Ne sećam se da se ikad postavljalo pitanje kažnjavanja.

P.S. Slažem se sa Tasmanom u svemu rečenom za Kimija i izlazak sa staze. Uostalom FIA i Charlie su poznati po tome da ne škrtare sa kaznama- da su primetili neku nepravilnost, ne sumnjam da bi prionuli na posao. Uostalom, to proširenje su vozači često koristili u poslednjih par godina. Ne sećam se da se ikad postavljalo pitanje kažnjavanja.

Tacno,kad je McLaren u pitanju.

Grozan Batona a Alguersuari[ako sam potrefio :D] Hamiltona.

Potrefio si- sad sam proverila. Mada i dalje lomim jezik da mu izgovorim prezime. :lol:

Istina, McLaren je često kažnjavan poslednjih par sezona, ali je Lewisovo glupiranje u par navrata samo pomoglo da se broj tih kazni poveća.
I tako će istorija da beleži Massu kao pobednika VN Belgije 2008., u trci u kojoj je njegov najbrži kišni krug bio nekih 15 sekundi sporiji od vodećih. Sramota. Nisam Hamiltonov fan, ali više bih volela da se nije glupirao sa presecanjem šikane tog dana.

glupost. nije sjekao šikanu kako bi stekao prednost kao lani hamy. otišao je preko trave van staze;). 4. se vratio sa proširenja (a bio 4. u 1. zavoju) tako da se ne može govorit o prednosti. to što ima kers problem je BMW-a, toyote i ostalih:hvala:

Da ga je gledao zid,siguran sam da ne bi oklevao vec bi prikocio i prosao kao 5.:lol:
1.Stekao je prednost VAN staze i bio je duzan da te pozicije vrati.Sad dal jeiso preko betona,trave ili sodera mislim da je svejedno.
2.Nije kocio zato jer bi izgubio brzinu,i tako bio na gubitku,a ovim je samo dobio,jos je mogao da koristi KERS jer nikog nije bilo ispred.;)

:tick:

E da imamo šodera više onda ne bi bilo i ovolikog vozanja van staze, ja bi to potpuno izbacio (asfaltna proširenja).

Ja samo kazem da se prosle godine nije digla prasina i onda odjednom bum :)
Ne mora to nista da znaci.
Na onom klipu se lepo vidi i slikovito je objasnjeno, a i potvrdjuje se ono sto sam i ja rekao; ranije je mogao dodati gas i imati vece ubrzanje. Nije tu bilo nikakve opasnosti po njega.
Naravno da nisam za to da se nekome poklanjaju pobede van staze i za stolom, ali neka pravila se moraju postovati :)

Тај Хамилтонов маневар је ишао само једном тиму на штету, а сви знамо да се тај тим ретко жали ;)

A inace, mogu ti priloziti istu situaciju kao sto je bila ta u Spa prosle godine, u kojoj Alonso nije kaznjen. Svi znamo kakvo je pravilo doneseno nakon proslogodisnje trke :p

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back