FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
U toj famoznoj krivini 8 su svi imali svoje probleme mada ja to nebi nazivao problemima nego već ispitivanje granica brzine prolaska kroz istu a pošto je široko i ima mesta za izletanje bez posledica oni su po meni opušteno terali dok će sutra biti druga priča i povest će se malo više pažnje, što ne znači da neće biti izletanja kad malo popuste pneumatici.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljiva trka gde bi trebali bikovi i meklaren da podele podijum..

Opet im je weber održao čas brze vožnje u jednom krugu.
Mada nisu bikovi ovaj put previše brži od meklarena tako da će sutra biti zanimljiva borba za podijum jer ni Baton nije prespavao kvalifikacije.
Iznenadio me dekica koji je ispred Rosberga a jedva se uvokao u 10 posle Q2.
Dok je masa na svom mestu tj, tu negde oko 8 mesta.
Kobajaši standardno dobar dok ne napravi gršku u toku trke i ispadne iz borbe za bodove.

FAlonso će opet mahati rukama i nogama da mu se sklone ovi "sporiji" ispred njega.

Sutra neće biti dosadno mada kiše neće padati.

He,he sva sreća da je ovaj put DiGrasi iza, inače bi bilo promaje od mahanja...:thumbdown:

2epn1c2.jpg

Рибам рибам све се пуши...:)
Вредни момци, свака част

po crvene se završio očekivano samo što su mesta zamenili tako da su po meni ove kvalifikacije prošle onako kako sam i predpostavljao.

Ma da, Alonso da bude osmi. Da se nije zeznuo ili da je imao jos malo vremena sigurno bi se ugurao negde oko petog mesta. Iako startuje sa P12, verovatno ce uzeti dosta bodova, osim ako se nije previse napalio pa da izleti :)

McLarenov dvojac zadovoljan tempom u odnosu na Red Bull

McLaren je zadovoljan manjim zaostatkom u odnosu na RB.

Britanski tim je uspeo da razdvoji vozače Red Bulla na kvalifikacijama, ali nije uspeo da se domogne pol pozicije. Lewis Hamlton se nalazi u sendviču izmedju Red Bullovih vozača, Marka Webbera i Sebastiana Vettela, gde je Australijanac na pol poziciji, dok će Button biti četvrti na startnom poretku.

"Osećam se fino, ovi momci su bili nedohvatljivi tokom cele godine zbog veoma jakog tempa, a ovaj rezultat je pravo osveženje za nas. Naš tempo ima veoma dobru bazu, dok nam je trkački tempo još bolji, tako da nas to sutra stavlja u veoma dobru poziciju", izjavio je Hamilton.

Lewis ne misli da Red Bullova prednost u kvalifikacijama neće biti toliko izražena i u trci: "Oni su veoma lako prolazili kroz krivinu broj 8. Tu su brži od nas za četiri desetinke, ali sa malo težim automobilom ova razlika i nije toliko velika. Ali, cela poenta je u tome da gume degradiraju veoma brzo, tako da ih moramo tretirati veoma dobro. Nadam se da ću sutra imati dobar balans".

Takodje, Hamilton se sprema za veoma agresivan start na Webbera: "Mislim da imam dobru poziciju na start. Ako se bude dovoljno približio Marku, bez sumnje ću gledati da što bolje iskoristim priliku. Posle samo treba da brinemo oko guma i na dalje videćemo šta će biti".

Button je takodje bio zadovoljan tempom svog tima: "Mislim da smo se dosta približili Red Bullu nego što sam očekivao. Moj najveći problem je krivina osam, gde mislim da je visina bolida previše niska pa sam imao dosta dodira sa stazom."

Ево сад читам да је на Фетеловом болиду у квалификацијама пуко рол бар, а ФИА ће дозволити поправку пре трке.
Значи Хамилтоне чувај задњицу :)

Ево сад читам да је на Фетеловом болиду у квалификацијама пуко рол бар, а ФИА ће дозволити поправку пре трке.
Значи Хамилтоне чувај задњицу :)

Slomljeni stabilizator zaustavio Vettela

StabilizatorRed Bull potvrdio grešku u vešanju bolida u Turskoj.

Prema nemačkom Auto Motor und Sport je slomljeni stabilizator sprečio Sebastiana Vettela da odvozi brz krug u poslednjem i odlučujućem delu kvalifikacija za VN Turske.

Mladi Nemac je bio najbrži u prvom i drugom delu kvalifikacija dok je u trećem delu imao problema, za koje je mislio da su povezani sa kočnicama.

Međutim, posle kvalifikacija, mehaničari Red Bulla su otkrili kvar i konstatovali da se radi o slomljenom stabilizatoru gibanja koji povezuje vešanja prednjih točkova.

Prema pravilniku FIA zamena delova na vešanju je dozvoljena, tako da će mehaničari zameniti ovaj deo do početka trke.

Vettel startuje sa treće startne pozicije, iza timskog kolege Marka Webbera i vozača McLarena Lewisa Hamiltona.

"Mi smo na čistoj strani staze na startu, trka je duga i videćemo kako će se stvari razvijati. Ali sa ovogodišnjim propisima po kojima nema dosipanja goriva je teško poboljšati poziciju", rekao je Vettel posle kvalifikacija.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back