FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Nije čudo što je izgino...

Ne znam sta sve da ti kazem i kako da te nagrdim a da me administratori ne uzmu na zub. Cini mi se da si neki klinac koji nikada uzivo nije gledao najveceg majstora volana na svetu, da nije tako verovatno bi bio vise upoznat sa likom i delom Airtona Sene. Tvoj komentar mogu samo nazvati idiotskim i preporuciti da pogledas nesto:

Bogte mazo, trošili su po 600-700 mliona, za ovih 8 sezona znači oko 5 milijardi, a bodova skromno ukupno 278.5 ili oko 34,8 po sezoni, izašao ih je svaki bod po 18 miliona

Poslednja izmena:
Bagudina:
Ja te isto ne razumijem,sta si htio reci?
Snimak koji si stavio samo pokazuje koliki je majstor bio,a da je bio covjek to niko ne moze da spori.

Bio je majstor kakvog vise nece biti. Za stvari koje je on radio na stazi, bilo mokroj, bilo suvoj, trebalo je imati dosta hrabrosti i ludosti, da bi terao bolid do krajnjih granica u svim uslovima.
Srcano, agresivno... i zato kazem da nije cudo sto je izgin'o.

Bio je majstor kakvog vise nece biti. Za stvari koje je on radio na stazi, bilo mokroj, bilo suvoj, trebalo je imati dosta hrabrosti i ludosti, da bi terao bolid do krajnjih granica u svim uslovima.

I pored nekog tvog "objašnjenja" opet te ne razumem...navedeno gore za Senu,opet ne ide na tvoj zaključak za njegovu smrt...barem sam bio dosta blaži od srebrnog kompanjona Miloša ali kad se neko dotakne Sene u bilo kojem negativnom smislu,veoma gadnu narav imam...verovatno sam pritisnuo dugme u stilu tvog nika.

Steta za Tojotu. 7 godina u F1, bez pobede i nekog znacajnijeg uspeha. Zlatno doba je bilo tamo 05 kad su Ralf i Truli vozili, ovo ostalo bledo.
Za Gloka i Kobajasija bi se moralo pronaci mesto na gridu. Mozda cak i za Trulog.

Zamisli to bato. Bolje da ne zamisljamo.
Bice steta ako Kobajasi izvisi zbog Tojote.
Nadam se da nece izvisiti,jer :arrow:
Posto je Tojota izasla, znaci da Zauber ima zagarantovano mesto sledece godine.
...ovi imaju bar jedno mesto prazno i,ako su pametni,uhvatice maldog samuraja.
Bogte mazo, trošili su po 600-700 mliona, za ovih 8 sezona znači oko 5 milijardi, a bodova skromno ukupno 278.5 ili oko 34,8 po sezoni, izašao ih je svaki bod po 18 miliona
Hehehe...di su brojke,tu je i pixies.:ok:

Smrt Ayrtona Senne je i dalje pod velom tajne,narocito uz cinjenicu da Jergovic i danas tvrdi da zna nesto u vezi te tragedije sto bitno menja pozadinu svega,ali ne sme jos da progovori(i ovo je malo cudno,ali dobro).
Kako god,mislim da smrt velikog majstora nije posledica njegovog stila voznje,temperamenta ... Jednostavno,nije imao srece,kao Massa,recimo.Sennina kaciga nije izdrzala.:(
A onaj start i voznja po mokrom Doningtonu '93. ostaju jedan od najvecih momenata u F1.
Vidim da nisi mislio nista lose,ali je malo nezgrapno zvucalo,a mi smo ti osetljivi na pomen imena Velikog Majstora,narocito ako nam se kontekst ucini negativnim.;)

Kova ce verovatno u neki od novih timova sledece godine,ako mu se posreci :)
Fiziko je ispunio decacke snove i mogao bi polako da pakuje kofere.
E sad sto se tice Algersuarija, izneo bih jednu diskutabilnu tezu. Ne znam zbog cega, ali on mene neodoljivo podseca na Alonsa u ranijim danima. Zapravo dok je bio u Minardiju. Imam osecaj da ce i ovaj tako isplivati i postati klasa. Ali cini mi se da bi mu godila jos jedna godina usavrsavanja u GP2 ili tome slicnom, ipak ima samo 19 godina.

Kova ce verovatno u neki od novih timova sledece godine,ako mu se posreci :)
Fiziko je ispunio decacke snove i mogao bi polako da pakuje kofere.
E sad sto se tice Algersuarija, izneo bih jednu diskutabilnu tezu. Ne znam zbog cega, ali on mene neodoljivo podseca na Alonsa u ranijim danima. Zapravo dok je bio u Minardiju. Imam osecaj da ce i ovaj tako isplivati i postati klasa. Ali cini mi se da bi mu godila jos jedna godina usavrsavanja u GP2 ili tome slicnom, ipak ima samo 19 godina.

Taman da upotpuni slicnost i pauzira jednu sezonu,kao i Alonso.:D

Kako izgleda kada se Japanci oprastaju od F1

2lcbpj4.jpg

Tadashi Yamashina (dobro mu prezime :) ), direktor Tojota F1 tima

Што се тиче Тојоте, жао ми је што се повлаче али не због саме Тојоте него због чињенице да одлази фабрички произвођач.

Што се тиче оне дискусије пре 50, 30 година и сада.
Незахвално је о томе причати.
Ја сам већ једном изнео неке чињенице о Фанђовој каријери.
Па ако то погледате ипак видите да није то баш толико спектакуларно.
Ако ме не буде мрзело да чепркам по теми, објавићу то опет.
Шта мислите да ли би Фанђо, Сена..., (наравно хипотетички говорећи) знали да возе садашње болиде?
Једноставно "они" возачи су одрасли у "оним" временима, у временима када је таква безбедонст односно не безбедност била нормална.
Не разумем чему то форсирање, е данашњи возачи би се усрали када би сели у оне болиде :dontunderstand:
Ми можемо причати да ли је боља ондашња или овдашња формула, а оно, он не би знао да возио то и то, то је плитко.

А што се тиче малверзација.
Хаха, па тога је увек било и биће, само што се нешто сазна, а нешто не.
Нпр. вероватно сви знате онај датаљ када су Фанђови механичари преко ноћи заменили болид са болид клупсог колеге, јер нешто нису могли да поправе, па је Фанђо на тој трци победио....
Убеђен сам да је таквих и још горих скандала било ихахај...

У ову дискусију о Сени ћу покушати да се не увлачим, јер смо толико о томе причали (барем неки) тако да све што кажем ће бити само по стоти пут копирање оног што сам већ рекао.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back