FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Capture-1-1.png

Алонсо је изненађење, само колико је тежак :think:
Кими и Хамилтон један поред другог :lol:

kazu da je kimi spremio extra mega super wet gume :mrgreen:

Sjajni Vettel i Red Bull.:super:
Dobar i Alonso.Odlican,sta vise.
Obojica su verovatno laki kao perce.Drugacije se ne moze objasniti ovakav rezultat.Narocito za Renault.Ako im je novi difuzor toliko poboljsao performanse preko noci(bukvalno),onda su veliki sreckovici.
A treci slobodnjak me je obradovao zbog tipovanja na kladionici,ali ce biti da je Rosberg malo vise natankovao u Q3.
Valjda me Vettel nece zeznuti za fl.
Bas zbog tipovanja na kladionici sam juce prizivao cudo za Alonsa i dozvao ga.:D
Plasim se da Lewis,ovako tezak i na kratkoj distanci do prve krivine,nece mnogo profitirati sa KERS-om.
Zivo me zanima da li ce BGP-ovci pokusati nesto spolja u prvom zavoju.Ne deluje mi da imaju dovoljno prednosti za tako nesto.A i suvise je rizicno.Pre ce biti da ce cekati svoju sansu pri kraju stinta.
BMW-katastrofa.:( Kubica i bez KERS ima problema sa aerodinamikom i balansom(em visok,em nos nije u skladu sa propisima :lol: ),a sa "baterijom" je nemocan.Steta.
Kad mucnina zbog muljaze sa difuzorom malo popusti,jos ce ovo biti prijatna sezona.:)

Sjajni Vettel i Red Bull.:super:
Dobar i Alonso.Odlican,sta vise.
Obojica su verovatno laki kao perce.Drugacije se ne moze objasniti ovakav rezultat.Narocito za Renault.Ako im je novi difuzor toliko poboljsao performanse preko noci(bukvalno),onda su veliki sreckovici.
A treci slobodnjak me je obradovao zbog tipovanja na kladionici,ali ce biti da je Rosberg malo vise natankovao u Q3.
Valjda me Vettel nece zeznuti za fl.
Bas zbog tipovanja na kladionici sam juce prizivao cudo za Alonsa i dozvao ga.:D
Plasim se da Lewis,ovako tezak i na kratkoj distanci do prve krivine,nece mnogo profitirati sa KERS-om.
Zivo me zanima da li ce BGP-ovci pokusati nesto spolja u prvom zavoju.Ne deluje mi da imaju dovoljno prednosti za tako nesto.A i suvise je rizicno.Pre ce biti da ce cekati svoju sansu pri kraju stinta.
BMW-katastrofa.:( Kubica i bez KERS ima problema sa aerodinamikom i balansom(em visok,em nos nije u skladu sa propisima :lol: ),a sa "baterijom" je nemocan.Steta.
Kad mucnina zbog muljaze sa difuzorom malo popusti,jos ce ovo biti prijatna sezona.:)

hehe ceo tvoj report ne pominje ferari :think:

Odlican posao je napravio Kimi, bez difuzora i kersa a opet brzi od McLarena koji ima difuzor i kers i jos novo prednje krilo. Nesto se mislim sta ce biti kada se sve kockice sloze kod crvenih :) Vettel je poceo da se izivljava :lol: svima je skinuo osmeh sa lica :lol::lol: samo penzioner (kako je Briatore nazvao Barrichella) je od srca cestitao. Posle svega najveci lazov u celom ovom cirkusu je FIA. i dalje nema nikakvog objasnjenja zasto su difuzori dozvoljeni, zasto su ih za jedne zabranili a sad za sve odobrili. Mogli bi i oni neko ojasnjenje da daju kada vec znaju da zakeraju i po deset puta saslusavaju McLaren.

Odlican posao je napravio Kimi, bez difuzora i kersa a opet brzi od McLarena koji ima difuzor i kers i jos novo prednje krilo. Nesto se mislim sta ce biti kada se sve kockice sloze kod crvenih :) Vettel je poceo da se izivljava :lol: svima je skinuo osmeh sa lica :lol::lol: samo penzioner (kako je Briatore nazvao Barrichella) je od srca cestitao. Posle svega najveci lazov u celom ovom cirkusu je FIA. i dalje nema nikakvog objasnjenja zasto su difuzori dozvoljeni, zasto su ih za jedne zabranili a sad za sve odobrili. Mogli bi i oni neko ojasnjenje da daju kada vec znaju da zakeraju i po deset puta saslusavaju McLaren.

bice veselije kad mclaren popije i konacnu kaznu :mrgreen: spijuni i lazovi.

501653b.jpg

Poslednja izmena:
. Posle svega najveci lazov u celom ovom cirkusu je FIA. i dalje nema nikakvog objasnjenja zasto su difuzori dozvoljeni, zasto su ih za jedne zabranili a sad za sve odobrili. Mogli bi i oni neko ojasnjenje da daju kada vec znaju da zakeraju i po deset puta saslusavaju McLaren.

Iz ovih stopa idem da ti "nagazim na vagu" za oznaceni deo citata(posebno podvuceni).:D
P.S.Ako se jos secam kako se to radi.:confused:

Znači,ćeraćemo se mi još :cool:

Brijatore traži blokadu novca Bron GP-a

Šef Renoa Flavio Briatore nastavlja sa napadima na ekipu Bron GP. Nakon što je ironično govorio o kvalitetu Bronovih vozača, Brijatore sada predlaže da se blokira novac koji bi ova ekipa mogla dobiti na ime televizijskih prava za 2009. godinu.

Kao pravni naslednik Honde, Bron GP ima mogućnost da dobije 30 miliona evra koji su bili namenjeni Japanskoj ekipi za takmičenje u ovoj sezoni, s čim se FOTA ranije složila.

Brijatore je najavio da će, nakon "difuzorske afere" koja je prouzrokovala dodatne troškove za većinu timova, predložiti da se ovaj novac podeli između ostalih članova FOTA-e.

"Iako su neki bili protiv toga, di Montezemolo je FOTA-u ujedinio u podršci Bronu, a to je uradio i Meklaren ponudivši im motore," izjavio je Briatore.

"Ali, pošto je Ros Bron naš tehnički delegat i pošto me je naterao da potrošim novac koji nemam u budžetu, a Hondin novac još uvek nije raspoređen, imaćemo sastanak."

"Bron je trenutno bogatiji od svih drugih timova, kompletan tim mu je platila Honda plus je od njih dobio još 130 miliona. Sasvim sigurno je bogatiji od mene."

"Ne želim da budem Robin Hud, ali čini mi se da je situacija svima jasna."

"U ovom trenutku pozicija je sledeća: treba da pronađem novac jer sezonu ne mogu da završim sa sekundom zaostatka za Bronom, i novac koji sleduje Bron-u treba preispitati u potpunosti. Mislim da je to oko 30 miliona evra."

Bron inače nema, još uvek, nikakve garancije da će dobiti tu svotu, jer ih FIA tretira kao potpuno novi tim. Briatore je rekao i da će se zalagati da Bron ne dobije nikakvu nadoknadu za putne troškove, koji inače sleduju timove koji se takmiče u F1 duže od 3 godine.

"Ajde da poslušamo FIA-u. Fia je potvrdila da su oni novi tim, i zato bar jednom treba da se složimo sa njima. Istina je da je Bron novi tim, Honda je zvanično napustila F1, sada ne zove Bron Honda nego samo Bron. Mislim da je FIA ovaj put u pravu."
"Kao komercijalni predsednik FOTA-e, predložiću da poslušamo FIA-u da se ovde radi o novom timu i da sledeće tri godine neće imati prava na nadoknadu putnih troškova ni bilo čega drugog." -zaključuje Brijatore.

Na pitanje kako komentariše ranije stavove FOTA-e, koja je predložila da se tih 30 miliona dodeli Bronu, Brijatore je odgovorio:

"To je bilo za vreme Božića, a Božić je prošao. O tome ponovno možemo da razgovaramo tek sledećeg Božića.

"Radi se o novom timu i taj tim mora slediti ista pravila koja smo i mi sledili kad smo počinjali. To ću predložiti FOTA-i, pa ćemo videti."

Na šta li će sve ovo da ispadne,cirkus do cirkusa :thumbdown:

Možda i dosta govori ovo poređenje težine sa današnjim treningom.

Nema sumnje da je tako.:ok:
Vidimo koliko je RB bolji od Renaulta i pored 7 kg viska,na sta god odlazio.
BGP je dobrano tezi od vodecih u Q3,a samo 3 desetinke zaostali(Boze gospode,pa oni su i dalje sekundu brzi od konkurencije :eek: ).
Lewis je solidan,obzirom na tezinu i Kimi bi mu sutra mogao gledati ledja,ako LH pametno upotrebi KERS.
Trullijeva Toyota dosta bolja od Rosbergovog Williamsa,a sam Trulli jako blizu Buttonu.
Italijanski "masinovodja" bi mozda mogao opet napraviti vozic na stazi,ali kao vodeci nakon prvog stinta,ako ga malo i sreca pomiluje.

Brawn-ovi imaju za 4-5 krugova više goriva od Alonsa, nešto manje u odnosu na Vettel-a. Lewis je pun ko brod, samo da gume izdrže biće valjda nepar bodića.

Mozda on krene na tvrdjim gumama.Ne znam koliko bi bilo pametno staviti mekse na pocetku.Ima da iz sadere za 5 krugova u prvom zavoju pod tolikim teretom.
Zato Alonso nema glavobolju.Super soft je jedini razuman izbor.Taman toliko i goriva ima,koliko ce gume da potraju.
Stvarno je tesko uskladiti taktiku ove godine.

P.S.A bolje je da bude paran broj bodova.Tako smo bar sigurni da ce biti vise od jednog.:D

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back