FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma super je sve,uživajte,nema nikakvih problema.....i k'o što kaže moj prijatelj nordi "znam,nije vam lako" jeste tako je,upravo nam nije lako.....ALI šta ćeš,to je tako moralo biti.....ma Masa je sila od vozača...možemo mi srebrni da se okrećemo koliko god hoćemo d.pe će nam biti pozadi.
Dakle očekujem u naredne dve trke odličnu vožnju Hamiltona i barem još dve kazne za njega i titulu za neprikosnovenog ove godine brazilskog šporetara...stvarno nas je sve zasenio njegovom oštrinom,umećem,snalažljivošću,lucidnošću :klap::klap::klap::klap::klap:

Ma super je sve,uživajte,nema nikakvih problema.....i k'o što kaže moj prijatelj nordi "znam,nije vam lako" jeste tako je,upravo nam nije lako.....ALI šta ćeš,to je tako moralo biti.....ma Masa je sila od vozača...možemo mi srebrni da se okrećemo koliko god hoćemo d.pe će nam biti pozadi.
Dakle očekujem u naredne dve trke odličnu vožnju Hamiltona i barem još dve kazne za njega i titulu za neprikosnovenog ove godine brazilskog šporetara...stvarno nas je sve zasenio njegovom oštrinom,umećem,snalažljivošću,lucidnošću :klap::klap::klap::klap::klap:

bice bolje :lol:

odlicnu voznju tog lika si trebao videti danas a on kao sivonja zapeo posle 5 sekundi trke (na zalost,ostao je citav)

Masa nije nista posebno ali bogami nije ni smesko. nekim cudom bogova bi korektni mladic iz Poljske trebao biti prvak pa bi se glavni timovi malo zapitali o svim ovogodisnjim greskama

Јутрос сам нажалост био у прилици да одгледам само пар уводних кругова.
Сад сам одгледао репризу на ХРТ 2, тако да могу и рећи коју...

Најпре све честитке Алонсу, одвезао је одличну трку.
Кубица је био на свом нивоу.
Кими, па могло се више, али и ово је добро.
На основу Пикеовог резултата може се закључити да је Рено направио велики помак ка напред.
Е, сад:
Ако ћемо по правилима Хамилтон је заслужио казну због поступка на почетку, али због саме ''дражи'' га можда и нису требали казнити.
Маса је ''оно'' урадио у ''жару'' борбе, али ипак помало непромишљено и та његова грешка сигурно има већу тежину од Хамилтонове, мада опет кажем вероватно је није направио намерно.
Питам се да ли би тако исто поступио да је знао како је Хамилтонов поступак под истрогм:think:
Такође онај мали ицидент између Масе и Бурдеа није ни требао да долази на сто судија.
Све је то део овог спорта и не треба тако неке борбе спутавати правилима (све док не буде намерно).

Е, сад:
Ако ћемо по правилима Хамилтон је заслужио казну због поступка на почетку, али због саме ''дражи'' га можда и нису требали казнити.
Маса је ''оно'' урадио у ''жару'' борбе, али ипак помало непромишљено и та његова грешка сигурно има већу тежину од Хамилтонове, мада опет кажем вероватно је није направио намерно.
Питам се да ли би тако исто поступио да је знао како је Хамилтонов поступак под истрогм:think:
Такође онај мали ицидент између Масе и Бурдеа није ни требао да долази на сто судија.
Све је то део овог спорта и не треба тако неке борбе спутавати правилима (све док не буде намерно).

Jutro je pametnije od noci.:lol: U nasem slucaju,jutro je popodne zbog vremenske razlike.
Ti si jos dao najpriblizniju ocenu dogadjaja.:ok:
Nema svrhe ni ovde isterivati pravdu,jer je tu FIA sveznajuca i svemoguca.
Neka su i Lewis i Massa zasluzili kazne,ali ostaje cinjenica da je Lewis "omeo" Kimija,kome nista ne znace bodovi,a Massa izbacio iz trke Lewisa,kome jako znace bodovi.
Svestan sam da kazna nema kvalitativni karakter tj. da je kvantitativne prirode u najvecem broju slucajeva,ali bar da se zna da ni Massu od danas ne treba smatrati maleroznim.
Imao je pehova do sada,ali i srece,a danas je "besplatno" smanjio za dva boda.
Duel Massa -Bourdais je u najmanju ruku trkacki incident,a ako se bas insistira na krivcu,mislim da je on danas nagradjen.Ili su krivi obojica za +25 sekundi, ili niko nije kriv.

komentar jednog Engleza

I really, really am beginiing to wonder at how does LH's mind works...............madness

So, you have pole and all you really need to do for just three races is keep Massa covered - THAT'S IT...............!!!

Mistake #1 - poor start
Mistake #2 - a very poor attempt into T1 - result lose several places, cause mayhem and wreck your tyres
Mistake #3 - on tyres that you MUST KNOW need changing; risk a hugely aggressive move on Massa

Result.............very large cock-up and VERY VERY lucky to only drop a point.

I really can't be bothered to stress about the penalties - again, the application seems wrong (ish) given how many similar incidents occur at a race start/first lap; but I think they both deserved their stop/go.

If (for example) Piquet had started P1 and finished P12 making those exact mistakes - I reckon he would have been shown the door straight after the race and the forums would have been baying for his blood (mind you, over a year LH is more often than not pulling amazing drives in between his brain-fade bits).

Alonso & the Renault pit-wall really showed everyone just how to drive and think - simply brilliant stuff.

I'm still AGHAST at LH!!!!!!!!!!!!!!

nekim cudom bogova bi korektni mladic iz Poljske trebao biti prvak pa bi se glavni timovi malo zapitali o svim ovogodisnjim greskama

Mene takav ishod ne bi mnogo rastuzio.
U ime fer-pleja bi mi cak bilo malo i drago.
Kimi i Kubica su za vecinu vozaca moralne gromade.
Ali,ako gledam Massu i Lewisa,ne uzimajuci u obzir ekipe za koje voze,sampion treba da bude Lewis.Imao je na momente srece,imao je i pehova,sve gluposti je debelo platio...i opet je prvi.I kakav god bio,bolji je od Masse,a ubedjen sam da ce to narednih sezona pokazati,kada jos malo vozacki sazre.Massa je vec zreo vozac,a ko bi to rekao.:???:

Mene takav ishod ne bi mnogo rastuzio.
U ime fer-pleja bi mi cak bilo malo i drago.
Kimi i Kubica su za vecinu vozaca moralne gromade.
Ali,ako gledam Massu i Lewisa,ne uzimajuci u obzir ekipe za koje voze,sampion treba da bude Lewis.Imao je na momente srece,imao je i pehova,sve gluposti je debelo platio...i opet je prvi.I kakav god bio,bolji je od Masse,a ubedjen sam da ce to narednih sezona pokazati,kada jos malo vozacki sazre.Massa je vec zreo vozac,a ko bi to rekao.:???:

pa covece vidis li ti kakvu je on glupost danas napravio??

o.k,ocajan start ali u tom trenutku treba da se setis da je tvoj jedini konkurent iza tebe. medjutim ne!! on lepo kao kamikaza krece na drugi bolid suparnickog tima koji je tako ladno mogao da ga odvali da bi to bilo za smejanje. ako bi kroz zutu kacigu krenuo nesto da se*e bila bi mu pokazana zastava sa javorovim listom a sva je prilika da ce je vec na sledecoj trci dobiti ako nastavi ovako

F1 jeste srozana na najnize grane ali nezreli likovi trebaju jos da uce

pa covece vidis li ti kakvu je on glupost danas napravio??

o.k,ocajan start ali u tom trenutku treba da se setis da je tvoj jedini konkurent iza tebe. medjutim ne!! on lepo kao kamikaza krece na drugi bolid suparnickog tima koji je tako ladno mogao da ga odvali da bi to bilo za smejanje. ako bi kroz zutu kacigu krenuo nesto da se*e bila bi mu pokazana zastava sa javorovim listom a sva je prilika da ce je vec na sledecoj trci dobiti ako nastavi ovako

F1 jeste srozana na najnize grane ali nezreli likovi trebaju jos da uce

Ja i racunam na to "sazrevanje",kao sto rekoh.
Jergovic je jako lepo definisao Lewisove vatolomije na startu u fazonu da je jako pozitivno sto je usao u fajt,iako nije morao,ali da mu nije pametno raditi takve stvari u takvoj situaciji.
Jedino Lewis ove sezone pokusava nekoga napasti.Nekad zablista,nekada ispadne budala.Greske je skupo platio.ja ne mogu dovesti u sumnju ispravnost odluke da napadne.Mogu samo konstatovati da je pogresno procenio svoje mogucnosti i platio kaznu.
A u stvari,Kova je mnogo vise izgurao Kimija nego sto je to ucinio Lewis.
I kad smo kod gluposti,Massina je veca.Izgubio j epoziciju,a onda udario protivnika,iako je mogao pretpostaviti da ce ovaj biti kaznjen,ako vec mozda nije i znao.

ko god od njih dvojice bude prvak pored imena na listama mu se treba staviti upitnik posto Kubica sa znatno losijim bolidom ima vise nego skroman zaostatak a Alonso im je pokazao sta bi bilo da su mu dali normalan bolid

na zalost,nisu samo glavesine krive za ovakvo stanje u F1 jer si godinama u nazad imao velike vozace koji ce izvuci stvar. sada ih nema

Ja i racunam na to "sazrevanje",kao sto rekoh.
Jergovic je jako lepo definisao Lewisove vatolomije na startu u fazonu da je jako pozitivno sto je usao u fajt,iako nije morao,ali da mu nije pametno raditi takve stvari u takvoj situaciji.
Jedino Lewis ove sezone pokusava nekoga napasti.Nekad zablista,nekada ispadne budala.Greske je skupo platio.ja ne mogu dovesti u sumnju ispravnost odluke da napadne.Mogu samo konstatovati da je pogresno procenio svoje mogucnosti i platio kaznu.
A u stvari,Kova je mnogo vise izgurao Kimija nego sto je to ucinio Lewis.
I kad smo kod gluposti,Massina je veca.Izgubio j epoziciju,a onda udario protivnika,iako je mogao pretpostaviti da ce ovaj biti kaznjen,ako vec mozda nije i znao.

pa Finci su se nasli u cudu,dobro su ostali citavi

Malo sam se potrudio da skontam sta Massa misli o incidentu sa Lewisom.
Evo: http://www.autosport.com/news/report.php/id/71364

Mislim da je ovo vrhunski bezobrazluk.
Pa snimak jasno pokazuje da je namerno udario Hamiltona.
Ko je njega terao da se vrati odmah na stazu?!!
A i to sto je izleteo,nije mu kriv Lewis,vec ona sam.Bolid mu je plesao celom krivinom,jer nije bio sposoban da je izveze dobro kao Lewis.
Iskustvo nas uci da je Massa kriv bas onda kada tvrdi suprotno.
Tako "nije bio kriv" za onu blamazu sa dva okretanja u dve trke na pocetku sezone.
Kao sto rekoh u ranijem jednom postu,stekao je poziciju nepropisno i trebao je da je vrati onome od koga je preoteo,pa da onda pricamo o trkanju.Drive thorugh je smesna kazna.

Meni je trka bila skroz zanimljiva. Ali moram da izjavim da je prava šteta što će jedan od ova dva buzdovana da osvoji titulu.
:

:klap:

Ah, pozdrav i ovom našem Fernandu- svaka čast za izbor vozača- to su i moja tri miljenika (doduše Alonso je ušao u ovu grupu tek ove sezone, ali nebitno)... Obrnut redosled podijuma bi potpuno zadovoljio moj ukus, ali posle toliko trka sa DNF za mog No.1 vozača, i treće mesto je nešto... :)

Najbolje se uvek ostavlja za kraj.:D
Nemam nista protiv da se stalno smenjuju njih trojica na podijumu,ali da Kimi promeni tim.
:bye:

Јутрос сам нажалост био у прилици да одгледам само пар уводних кругова.
Сад сам одгледао репризу на ХРТ 2, тако да могу и рећи коју...

Најпре све честитке Алонсу, одвезао је одличну трку.
Кубица је био на свом нивоу.
Кими, па могло се више, али и ово је добро.
На основу Пикеовог резултата може се закључити да је Рено направио велики помак ка напред.
Е, сад:
:tick: :ok:

Masa je žešća jajara, ne znam šta je pokušavao u šikani. Idiot za volanom.

Hoces da kazes: Yebo ga onaj ko mu dade volan.:lol:

.

:klap::super:
A sto se tice kazne +25sec,kako li ce objasniti odluku da se odlucuje o kazni tek posle trke iako su sve ostale donosene veoma brzo.Za ovu je bilo vise nego dovoljno vremena.
Ovo niko nije pominjao,cini mi se:
TODT KAO NASLJEDNIK MOSLEYA?

Uglavnom se slazem sa stavovima koje je izneo DB 06. Hamilton i u poslednje vreme Fetel su jedini koji imaju jajca da voze muski. Raikonen je to nekad imao, ali ove godine samo pravi gluposti. "Incident" na prvoj krivini je najobicnija odbrana pozicije. Hamilton je imao kasno kocenje i produzio je pravo. Ako Veber moze na pravcu onako da brani poziciju, ne vidim zasto ne bi mogao i Hamilton posle nekoliko stotina metara. Ako je vec trebalo nekoga kazniti (a nije, jer se takve situacije cesto desavaju) onda je to trebao biti Kovalainen a ne Hamilton.
Ali posto znamo kako razmislja Ferrari International Assistance, nije bilo razloga da ne kazne Hamiltona. Stvar je utoliko gluplja sto Hamilton u tom duelu nije bio sa direktnim konkurentom za titulu, dok je malo kasnije u sikani Masa ostetio direktnog konkurenta za titulu. Kada se sve ovo posmatra kroz prizmu Belgije postaje jasno da je Berni odavno izgubio kompas i da zajedno sa Maksom tera F1 u provaliju. By the way, obojica su Englezi i ne vidim da oni nesto pomazu engleskim timovima, vec teraju vodu na italijansku vodenicu. Samim tim sve teorije engleske zavere u korist Meklarena padaju u vodu.
Kako god da se zavrsi ova sezona, ovaj sport je unisten uplitanjem pristrasnih sudija. Mozda cemo uskoro kao u nekim ekipnim sportovima imati sudijsko vozilo koje ce aktivno ucestvovati u trci i i deliti zute i crvene kartone ili dosudjivati licne greske. Ne vidim razlog zasto Burde nije kaznjen tokom trke, jer bilo je ostalo 20-ak krugova do kraja (mozda i koji manje) kada se cuknuo sa Masom. Zasto je incident istrazivan posle trke? Kao nije bilo dovoljno vremena da zalepe Burdeu ono sto se znalo da ce mu zalepiti?
Ovo nije formula 1 koju sam nekada davno zavoleo.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back