FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ono što sam rekao za Miku,sasvim je tačno,pratio sam ga od prvih dana,i sve do prve pobede u Jerez-u 1997, kao da nije bio motivisan dovoljno da pravi bolje rezultate do tada.Sve dok nije dobio bolid koji zaista samo zna da pobeđuje,e,tek onda je Mika počeo da "dobro vozi".Pravi šampion ostvaruje natprosečne rezultate i sa slabijim bolidima isto kao što je Schumacher radio sa Ferrari-em od 1996 do 1999,ona je išsao na pobede,nije dozvoljavao da se bude srećan i sa drugim mestom,a Mika,mislim da je samo čista sreća što je dobio takav bolid.A koji mu je bio najbolji rezultat pre njegove serije pobeda?Jedno drugo mesto u Aidi 1995,sa prosečnim McLaren-om.Mika je svo vreme bio samo službenik u Formuli 1,jedan od onih slučajnih šampiona koji se zadese tu kada imaju najbolji bolid.Da je McLaren hteo i 1996 doveo umesto Coulthard-a,Michaela,titula bi bila osvojena 1997 godine,a za kasniji perdiod da ne pričam.
Sve u svemu,samo slučajni šampion.

Da,da,novi McLaren izgleda obećavajuće,i to je lepo.
A David Coulthard je uvek tu da pomogne na ovaj ili onaj način Kimi isto kao što je radio sa Mikom. Kimi ima dovoljno sposobnosti,ali tek toliko da bude uvek iza Schumacher-a.U McLaren-u su shvatili (napokon) da jedan Coulthard nema nikakve šampionske predispozijcje,ali je zato odličan kada treba klupskom kolegi da obezbedi prvo mesto (Australia i Belgija 1998),kao i iscenirani spori izlazak iz boksa na poslednjoj trci u Japanu.Istina jeste da Ferrari i nemanajbolji bolid više,ali zato ima vozača koji jeste u stanju da nadmaši performanse svog bolida,tako da dokle god je god Schumacher u Formuli 1,za sve ostale mlađe snage postoji samo uzaludna nada.Pa zar ne idu i sva pravila protiv Ferrari-a a on je ipak uzeo titulu.

Naravno da bi imao...
Airton Sena je bio veliki vozac, nema sumnje, ali nista veci od nekih koji su vec vidjeni (Prost, Pike...), a usao je u legendu samo zbog svoje smrti. Tacno je da je imao mnogo pobeda i pol pozicija (to je jos jedini rekord koji mu Sumaher nije preuzeo - a cisto sumnjam da ce i moci), ali je to sve osvojio ovako kao sto sada (tj. ne sada nego '02 godine) Sumaher osvaja, jer je tih tri godine imao ubadljivo najboji bolid (kao i Sumaher prosle godine). Jedine godine kada je vodio neizvesnu borbu sa Prostom (ja mislim da je bilo '89 godine - kada sam i poceo da pratim formulu), vodio je do zadnje trke sa (valjda) samo jednim bodom prednosti, i pogodite sta je uradio taj vas heroj Sena - na prvoj krivini posle starta (Prost je bio ispred Sene) se skucao u Prosta i zajedno su zavrsili trku a Sena uzeo titulu (kao Sumaher i Hil). O tome su tada novine i TV pisali na veliko nekoliko nedelja pa se zaboravilo (opet kao Sumaher i Hil).
Zakljucak: svi su oni (Sena, Sumaher...) isti.

To ko je isti a ko nije,nije na tebi da raspravljash a josh manje da kritikujesh i omalovazavash Airtona Senu.I ti po nekoj trci o kojoj i sam kazesh da se zaboravilo,sudish o jednoj legendi formule1.Mislish li da su svi mrtvi vozaci ushli u legendu?
U Monaku je rodjena i legenda o Kishnom Coveku(kako su nazivali Senu)kada je svojeumece dokazao i po loshim vremenskim uslovima.U pocetku svoje karijere nije mogao da «zablista» zato shto nije vozio odgovarajuci bolid,zbog cega 1988 prelazi u tim Meklaren-Honda.Te godine je i po prvi put postao shampion.Tim osvaja josh dve titule 1990.i 1991.,kada su mu glavni protivnici bili Prost i Mensel.Kasnije je preshaou tim Vilijamsa.Grand pri u Imoli kada je poginuo i Roland Racenberger(DA LI JE I ON POSTAO LEGENDA FORMULE1?)bio je kraj,tada se tragicno zavrshava jedna sjajna karijera a pocinje druga...
Kao sto sam vec rekla i dokazala da ti u stvari veze nemash o Airtonu Seni,i nisi strucan da rasudjujes(a to radish)...je strashno.Cinjenica da ti «pratish»formulu1 od 1989. ne menja stvari.I svojim iskazima demantujesh svoj(nevazni)zakljucak.
Sve mozesh da kazesh i da blatish ali o Seni vishe ni reci dok ne neucish i ne shvatish....
:twisted: :evil: :x

dont_break_the_oath:
Michael Schumacher,i svaki tim u kome vozi,jer kada je on uspeo 1991 da jednog Piquet-a otera u penziju, onda to govori ssvim dovoljno.
a
Gospodin je sasvim napaljen na svog SHumija,pa ne moze da smisli drugachije mishljenje.Ko da ga je ovaj lichno pozvao u padlock i dao mu bar 1 krug u formuli!!??!!
VAMOS M O N T O Y A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

U pravu si to je bila sezona 1990 (a ne '89), ali sve ostalo sto sam napisao su cinjenice, sa mojim misljenjem na kraju (sa kojim ljudi mogu da se sloze ili ne). Ne razumem ovoliku ostrascenost ovim, kao da sam dirnuo u samog Boga. Opet ponavljam on je definitivno bio veliki vozac i tu nema sumnje (bez obzira sto ga u to vreme, tj za zivota, mnogo njegovih kolega u F1 nije monogo volelo, bas kao i Sumahera sada), ali je i cinjenica da se nakon '94 svelo na ono staro "o pokojniku sve najbolje".
U svakom slucaju meni to ne smeta, svako ima pravo na svoje misljenje... Ja sam samo hteo da vam ukazem na to da niko nije idealan.
Evo neka dva linka na taj dogadjaj koji se desio u Japanu te 1990 (ovde pise da je kasnije i priznao da je namerno udario u Prosta):
http://www.gpracing.net192.com/races/reports/499.cfm
http://www.atlasf1.com/2000/jpn/preview/jones.html

Ja mislim da ce ove sezone biti McMercedes u ofanzivi i bice medu prva tri mada i BMW tim gotivim pa nista videce mo sta ce biti hmm jedva cekam prvu trku mislim da je 9marta by

Ako neko pazljivo prati formulu1,ali bas pazljivo,cudno je da ne primeti ili da zazmuri na to cime se bave u Ferrari-ju.Pa zar niko ne vidi da je Barichello samo figura u ovom timu pomocu koga Michael osvaja ove silne VN i titule.Po meni je Rubens duplo bolji vozac od Sumija,ali je ovaj samo mnogo izvikan.O Montoji ne bi ni da pricam jer je on savrsen vozac.Znaci sve najbolje kvalitete jednog vozaca ima on.Pocev od kocenja,prolaska kroz sikane,hrabrosti,da ne kazem m..a.Ali nazalost bmw-ovi glupi mehanicari,umeju da useru kao niko,kao npr na trci u Indianapolisu,u kojoj je mogao da ostane u trci za titulu,ali 16 sekundi u pit stopu je mnogo stvarno.Videcete ove godine ko je JPMontoya,a tek one sledece i da ne pricamo.O ovakvim temama treba da raspravljamo,ali kao sto vidim slabo je interesovanje na zalost.Pozdrav.

Kao prvo,Montoya nije tek rodjen,vec ima iskustvo od 25 godina,naravno poceo je sa kartingom,i svojih nepunih 29 godina(puni 29 20.septembra ove godine).Ali u svekom slucaju ne moze da se poredi nekakav Michael Schumacher sa ovakvim vozacem.Da Montoya ima tretman kao Sumi,ja ne znam gde bi mu bio kraj.O tome sam vise pisao u temi Sumi ili Montoya.Ove godine JPMontoya osvaja sigurno titulu,ne kazem to tek tako,vec iz mnogo razloga,koje ne bih hteo da pominjem,jer ih ima mnogo.P.S.oborio je 29.januara ove godine rekord staze u Valensiji 8)

bobsapp20:
Ako neko pazljivo prati formulu1,ali bas pazljivo,cudno je da ne primeti ili da zazmuri na to cime se bave u Ferrari-ju.Pa zar niko ne vidi da je Barichello samo figura u ovom timu pomocu koga Michael osvaja ove silne VN i titule.Po meni je Rubens duplo bolji vozac od Sumija,ali je ovaj samo mnogo izvikan.O Montoji ne bi ni da pricam jer je on savrsen vozac.Znaci sve najbolje kvalitete jednog vozaca ima on.Pocev od kocenja,prolaska kroz sikane,hrabrosti,da ne kazem m..a.Ali nazalost bmw-ovi glupi mehanicari,umeju da useru kao niko,kao npr na trci u Indianapolisu,u kojoj je mogao da ostane u trci za titulu,ali 16 sekundi u pit stopu je mnogo stvarno.Videcete ove godine ko je JPMontoya,a tek one sledece i da ne
pricamo.O ovakvim temama treba da raspravljamo,ali kao sto vidim slabo je interesovanje na zalost.Pozdrav.
pa o cemu da raspravljamo kada i ja isto mislim sumaher je jedna velika p...a sto je dokazao vise puta a monti ce pokazati ja se nadam ove godine kako se vozi.mislim vec je pokazao. samo da se ne ozeni. e a jel znas da kada se vozac ozeni i kad dobije dete rezultat mu se pogorsava za u proseku jedne sekunde po trci ili po sezoni, nisam siguran.

Montoja je odlican vozac i od njega mozemo da ocekujemo da ce da uzme ovu titulu. Ali je suludo jednog pocetnika izjednacavati sa imenom Ayrtona Sene.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back