FORMULA 1

• Začetnik teme Začetnik teme Neo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
trening2-1.jpg

Kimica brilijantan! samo neka tako nastavi i evo prve pobede
Ako mu ne pukne guma,ogibljenje...rikne motor,menjac...ili Massa ne "pokaze zube".:lol:
Da ga ne ureknem,ali daleko je kraj trke.;)

cek da vidim u mojoj kugli jel je dobar mehanicar i ko je taj drugi, hahaha

dobar mehanicar je vettel, a za tog drugog kugla kaze da je Schumi i da je najbolje prosao ;)

nema definitivno sam postala vidovita, hahaha :lol:

Ja mislim da si navijacki pristrasna.:mrgreen:

Salu na stranu,ali mislim da je ovih 1.6 sekundi zaostatka Kimija iza Lewisa malo previse.
Verujem da ce to biti mnogo manje na treningu u subotu,ako Ferrari ne bude i brzi.
P.S.'Ajd uzivajte u F1 vikendu(moji srebrni saborci-forumasi da se raduju u nedelju :D),pa se pisemo iza vikenda.

Malo o pravilima za ovu sezonu

SEZONA

Šampionat startuje 16. marta u Australiji, a završava se 2. novembra trkom za VN Brazila.

TIMOVI

Ove sezone učestvovaće 11 timova, svaki sa po dvojicom vozača.

TRKE

Sezona 2008. sastojaće se od 18 trka.

BODOVI

Bodovanje je ostalo nepromenjeno: prvo mesto donosi 10, drugo 8, treće 6, četvrto 5, peto 4, šesto 3, sedmo 2, a osmo mesto 1 bod.

POREDAK

Poredak se određuje na osnovu odvezenih krugova. Vozači koji ne budu odvezli 90% od krugova koje je imao pobednik, ostaće bez plasmana.

TRENINZI

Dva slobodna treninga petkom i jedan subotom, kada su na programu i kvalifikacije.

KVALIFIKACIJE

Tri faze. U pvoj, tokom 20 minuta svako od vozača vozi broj krugova po želji, a šestorica najlošijih otpadaju (biće na začelju trke). U drugoj, posle pet minuta, preostali bolidi voze još 15 minuta, posle koji šest najslabijih zauzimaju pozicije 11-16. U trećoj fazi, preostala desetorica vozača se bore za najbolje startne pozicije. Vozi se deset minuta, sa bolidima koji će kreenuti u trci (motor, benzin, gume).

PREKID

- Ako se trka prekine, a nisu odvezena dva puna kruga, mehaničarima je dopušteno "dorađivanje" bolida;
- ako su odvezena dva, a maje od 75% predviđenih krugova, polovina bodova se deli na osnovu stanja u trenutku prekida, a polovina na osnovu konačnog plasmana;
- ako je odvezeno više od 75% krugova u trenutku prerkida, trka se proglašava završenom.

TEŽINA

Bolid sa vozačem ne sme da bude lakši od 600 kg u trci, odnosno 605 kg u kvalifikacijama.

ELEKTRONIKA

Od ove sezone izbačen je iz upotrebe kompjuterski sistem koji je vozačima pomagao, pre svega, prilikom zanošenja u krivinama.

BRZINE

Bolid mora da ima minimum četri, a maksimalno sedam brzina.

PNEUMATICI

Svakom bolidu pripada pred trku 14 setova guma: četri za trening i deset za samu trku.

TOČKOVI

Veličina prednjih točkova kreće se od 305-355 mm, a zadnjih 365-380 mm.

KOMUNIKACIJA

Vozači sa timovima mogu da komuniciraju samo putem tabli u boksu, gestovima i podacima koje bolid dostavlja tehničarima. Zabranjno je bilo kakvo otklanjanje problema u vozilu iz boksa.

MOTORI

Bolidi moraju jedan motor da koriste za dve trke. Ako se odluče za zamenu, kažnjavaju se nazadovanjem za deset mesta na startu. Međutim, ova kazna se ne odnosi na prvu zamenu u sezoni.

TRAJANJE

Trka može da traje maksimalno dva časa ili prevezenih 305 km.

Salu na stranu,ali mislim da je ovih 1.6 sekundi zaostatka Kimija iza Lewisa malo previse.
Verujem da ce to biti mnogo manje na treningu u subotu,ako Ferrari ne bude i brzi.
P.S.'Ajd uzivajte u F1 vikendu(moji srebrni saborci-forumasi da se raduju u nedelju :D),pa se pisemo iza vikenda.

uopste nije mnogo 1.6 s ajde da je 2 ili 3 sek pa i ajde,ali ovo ne......a da naravno da cemo uzivati u f1 vikendu posebno mi crveni jer nas u nedelju ocekuje dvostruka pobeda.........:D

E od sada možemo da pričamo dosta ozbiljnije a ne ono testiranje prethodnih nedelja :-)
Red Bull zaista me je prijatno iznenadio a takođe veoma veoma i Raikonen :D
Neprijatno Kubica :shock: i Vetel.
Ljudi,želim svima da uživate u novoj sezoni i da ne bude preteranog besa kao što je bilo prošle sezone (u nekim momentima na ivici psovki) i naravno (ovo moram da kažem) pobedama srebrne strele.
Nijedna naša TV ne prenosi F1. :x:x:x:x:x:x:x:x:x:x
Pozdrav svima ;)

e ali mi smo zaista lud narod!!

pa sto brate ne kazu.. prenosi taj i taj ili ne prenosi niko! ako se nekih 8 sati pred zvanicni trening i dalje dogovaraju onda nek ide sve u...

ma bwe ne zna se ko je loodji... neka oni nama puste HRT pa mi na miru da gledamo i uzivamo, ali ne, oni ce kao i po obicaju da ga skrembuju jer nisu normalni... :evil:

jos manje od 12 sati je ostalo do kvalifikacija a oni nista ne javljaju, stvarno su bezobrazni... moze im se pa zezaju narod... steta samo sto ne znam nemacki inace bi se nauzivala gledajuci RTL :evil:

ma meni je zao zato sto ljudi koji nemaju kablovsku nece moci da gledaju f1... bas su idioti zato sto nece da prenosi niko od nasih... tacno se vidi kakav smo mi narod, vaznije su im neke bzv stvari nego sport...

Они су га скребовали јер је B92 био откупио права која важе на подручију Србије.
Ако их сада не купе уживаћу на HRT-у.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back