Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Сиви сиви, стварно сте сиви...
Видим да се пребацује одговорност са шасије на мотор и обрнуто...
Са срећом следеће сезоне. Није то та драж без вас у врху.
Не знам шта да кажем за Кимија. Вози он добро али уме да напрви неке грешке које када се све сабере га сведу на неки просечан учинак.
Хамилтон и његов стајлинг :hahaha: Али зато вози... :worth:
Фетел извлачи максимум, а овај пут ме је наш максимум позитивно изненадио.

Jesu li vama tastature konfiskovali, pa ne mozete da se oglasite ovde :lol:

Ispade ovo sjajna trka u Teksasu. Nikad nisam razmisljao o stazi u Ostinu, ali kad je malo bolje pogledam, prepoznajem segmente iz Suzuke, Turske (cuvena krivina br.8), Monaka... spore i brze krivine, dugacki pravci, gde onaj startno/ciljni ide uzbrdo i zavrsava se umereno ostrom krivinom...dosta dinamike ima u toj stazi.

Lewis je vec u prvom zavoju pokazao da ga zabole sta misli Rosberg...gurao se do granice ukusa i poveo trku, sa jasnom namerom da titulu uzme , a ne da je ceka.Uspeo je u tome i neka je. Ove godine ju je najvise zasluzio.

Razliciti setapi bolida su ocigledno doprineli velikim obrtima u kratkom vremenskom razmaku.Lewis je poceo da odmice, pa se RBR bolidi primakli, pa Rosberg pretekao obojicu....onda i Lewisa, koji upada u problem...zatim Vettel pocinje leteti stazom...onda SC u oba svoja oblika zacinjava trku, svaki put izbacujuci u prvi plan drugog vozaca. SVe u svemu je bilo spektakularno.

Reziser je u nekoliko navrata totalno podbacio, pa nismo videli jedno vracanje Lewisa ispred Rosberga i jos neka preticanja.

Rosberg je pokazao da nema mentalnu snagu da podnese nepovoljne faktore u trci, kao sto je SC, koji mu anulira prednost...kako god on opravdavao poraz od Lewisa, nema opravdanja ako na kraju Vettel bude drugi u sampionatu.

A McLareni u jednom momentu u prvoj ligi i ponovo sitni bodovi ....Jos cemo i Sauber pobediti do kraja.

Гледао сам трку у репризном термину па никако да се огласим.
Добра трка, добра...
Бикови су летели по влажној стази, у тим окршајима су летели болид на све стране, као у релију.
Хамилтон је у тој првој кривини можда за нијансу био агресивнији без потребе али ајде...
Заслужио је титулу свакако.
Розберг можда и није толико спорији колико психички није стабилан.Увукао му се Хамилтон у главу.
Надам се да ћемо следеће сезоне бити на нивоу сребрних па да гледамо Фетел вс Хамилтон.
Кими нас је опет забавио, што би рекао коментатор као у игрици :)

И на крају Хамилтон га је мало претерао са оним бацањем качкета али добро не воде се борбе само на стази.

И на крају Хамилтон га је мало претерао са оним бацањем качкета али добро не воде се борбе само на стази.

Dokaz da i on ima neke smetnje u emotivnom reagovanju. Pravo je dete kada su u pitanju momenti velikog uspeha ili neuspeha.
Mislim da on nije imao nameru biti grub prema Rosbergu ili ga provocirati, vec je bacio taj kacket u jednom izmenjenom stanju svesti, gde mu nista i niko nije bitan, jer je on eto dobio svoju igracku. Trebalo bi da odraste i u tom segmentu, jer je u vecini drugih stasao.

Розберг се сетио да треба возити... Или је можда Мерцедес одредио да му Хамилтон помогне у борби за друго место...
Трка мало досадна...

Биће тешко надмашити Мерцедес следеће сезоне.
Фетел пружа одличне вожње... Али морамо преко зиме надокнадити пола секунде... Биће занимљиво.
Не знам чему други могу да се надају, као нпр. сиви :lol:

Биће тешко надмашити Мерцедес следеће сезоне.

Не знам чему други могу да се надају, као нпр. сиви :lol:

Možda će timska titula opet pripasti Mercedesu, ali za vozačku bi moglo biti dosta neizvesnosti, jer je između Lewisa i Rosberga netrpeljivost prešla kritičnu granicu.
Ako dogodine jedan od njih dvojice ne bude odmah u startu napravio jasnu razliku i nastane mrtva trka, pa krenu guranja i smicalice, Vettel bi mogao da se dobro okoristi, samo vrebajući iza njih, a videli smo da je u stanju i pobediti čim se ukaže mala šansa.

Izvrtesmo i ovu sezonu...
Uprkos preranom, ali poželjnom trijumfu Lewisa, moram reći da je meni tu bilo lepih trka.
Mlada garda je briljirala, naročito Verstappen.
Šteta je što su dva šampiona tavorili u McLarenu i bili predmet podsmeha većim delom sezone.
Još je gore štoni sledeće ne možemo očekivati ništa posebno.Samo da se ne brukaju ovako i biće podnošljivo.
Kad se setim kako me onaj prvi, predsezonski izlazak Alonsovog bolida na stazu nije preterano obeshrabrio, a zvučao je kao traktor, malo se posidim.Kako sam samo naivno verovao da će o biti ok.
Biće zanimljivo za dve-ri godine, kada se snage malo promene, a ovi klinci stasaju u ovim prosečnim ekipama i pređu u vodeće i krenu da se bore za titulu.
Kao što već nekoliko pua istakoh, ishod u konkurenciji vozača mi je po volji, a konstrukorski je bio jasan već nakon tri rke, pa sam prestao da se obazirem na to.
Stidljive pomisli da je Rosberg dostigao nivo Hamiltona mi ne deluju realno, jer sam siguran da je Lewis ove tri trke na kraju odradio sa manje volje od Kimija u nekim sličnim situacijama.
Očekujem da i sledeće sezone Kekeov sin bude iza Lewisa na kraju.
Što se nas ovde tiče, pitam se da li će imat iko da "razmakne" zavese na temi F1 na proleće....možda da ih i ne navlačimo, bar da deluje da ima nekoga :neutral:

Mudro zboris Masteru, nema se sta dodati. Nadam se da ce nas biti vise na prolece, uslov za to je da Ferari i Meklaren udju u klinc, jer ocigledno da za Mercedes malo ko ovde navija, a i ucinise prvenstvo nezanimljivim. Kao i svake godine jedva cekam januar i predstavljanje novih automobila. Do tada zimski san...

Dobra sezona, objektivno gledajuci, sa nekoliko super trka. Ali meni se iskreno taj mali Verstapen nimalo ne svidja, previse je agresivan, u smislu bezobrazan. Ne znam, to je neka moja opservacija.

Ja sam do skoro preferirao Alonsa,ali je u poslednjih par godina otisao pod led. Slazem se da je Hamilton ekstra i trenutno ubedljivo najbolji vozac,
Сиви сиви, стварно сте сиви...
Видим да се пребацује одговорност са шасије на мотор и обрнуто...
Са срећом следеће сезоне. Није то та драж без вас у врху.
Не знам шта да кажем за Кимија. Вози он добро али уме да напрви неке грешке које када се све сабере га сведу на неки просечан учинак.
Хамилтон и његов стајлинг :hahaha: Али зато вози... :worth:
Фетел извлачи максимум, а овај пут ме је наш максимум позитивно изненадио.

Nije kriv Alonso, da zamene ekipe on i Hamilton Alonso bi osvojio titulu u Mecki a Hamilton bi isto bio siv kao sto je Alonso ove sezone, moje misljenje. Izmedju njih dvojice i Fetela ne mogu reci ko je najbolji vozac u karavanu, razlike su u nijansama.

Ево нашег лепотана:

ferrari-3-4-941x529.jpg

Мерцедес W07
279900.jpg

Мекларен MP4-31
279903.jpg

Поцрнели од муке :whistling:

Вилијамс:
279953.jpg

- - - - - - - - - -

279940.jpg

279928.jpg

279951.jpg

- - - - - - - - - -

Умало да заборавим Бикове:
279958.jpg

Торо Росо:
279956.jpg

Остају још Заубер и Манор.
Заубер би требао нови болид да покаже на другом тесту.

Иначе говори се да је Ферари доста тестно спаковао задњи крај болида.
Са друге стране Мерцедес је направио тај огромни усисник изнад возача. Зато су штедели на овим усисницима са стране.

Остаје да се види ко је највише напредовао

Ooooohooooo...pa to je počelo :D

Ranijih sezona su ova predsezonska testiranja bila tako brojna da je to bio jedan mali šampionat. Sada se svelo na paradiranje tako reći.

Raduje me što smo i ove sezone pokrenuli F1 temu, zahvaljujući Tasmanu, koji ispade čuvar "vatre" na našoj temi :lol:

Apelujem na dosadašnje članove da se uključe, kako nam se ovaj kutak ne bi ugasio.
I, naravno, NAPRED McLaren !

Почело, почело.
Драго ми је да је екипица ту...

Читуцкам да је су се тимови ових дана договорили око промене формата квалификација.
Q1:
Траје 16 минута. Након 7 минута отпада најспорији возач. Од тог тренутка па на сваких 1,5 минут испада по један најспорији возач

Q2:
Траје 15 минута. Након 6 минута отпада најспорији возач. Остатак исти као и Q1

Q3:
Траје 14 минута. Након 5 минута отпада најспорији возач. Остатак исти као Q1 и Q1.

Мислим да овај формат неће бити баш праведан.
Са једне стране је супер што ће сви од самог почетка да возе на максимуму, али са друге стране биће оних возача који ће отпасти због гужве и сл...
У сваком случају биће занимљиво.

Почело, почело.
Драго ми је да је екипица ту...

Читуцкам да је су се тимови ових дана договорили око промене формата квалификација.
Q1:
Траје 16 минута. Након 7 минута отпада најспорији возач. Од тог тренутка па на сваких 1,5 минут испада по један најспорији возач

Q2:
Траје 15 минута. Након 6 минута отпада најспорији возач. Остатак исти као и Q1

Q3:
Траје 14 минута. Након 5 минута отпада најспорији возач. Остатак исти као Q1 и Q1.

Мислим да овај формат неће бити баш праведан.
Са једне стране је супер што ће сви од самог почетка да возе на максимуму, али са друге стране биће оних возача који ће отпасти због гужве и сл...
У сваком случају биће занимљиво.

Veštački pokušaji da se nedorasli timovi učine konkurentnijim su činjeni i ranije i znamo kako je to završavalo-najbrži su nalazili način da to i ostanu.Povremeno je bilo kikseva, ali zar to nije i u dosadašnjem modelu kvalifikacija bilo prisutno !?
Predloženo "presecanje" stanja na 90 sekundi i eliminisanje najsporijeg će samo dovesti do toga da ubogi, mali navijači pored malih ekrana svojih tv prijemnika budu totalno zbunjeni i svesno svega što se dešava tek kad sve prođe.
Postojeći sistem jeste monoton većim delom Q1 i Q2, a i Q3 je često dosadan u prvoj polovini.potrebno je malo dinamike, ali ne i haos.

I dok zbog nekorišćenja usluga IPTV(pošto ne prenose F1, ali prenose domaći fudbal) upražnjavam davno prekinutu naviku praćenja našeg fudbalskog derbija preko radija i prisećam se početaka te "infekcije"....davno, davno...nekako istovremeno kada su Prost i Senna stvarali antologiju automobilizma, a ja nakon trke F1 palio radio i tražio "Vreme sporta i razonode"...osluškujući šta se dešava na Kantridi, Poljudu, Koševu, Marakani,Čairu, JNA...šta sam uopšte hteo reći.....ah, da, ova predsezonska testiranja su mi sve mističnija.Mere "štednje" u F1( kakvog li licemerja) svega što se nekada smatralo "potrošnom" robom koja se menjala skoro svake trke( motori pre svega) su naterala timove da kalkulišu na višim nivoima svesti i razuma, atko da ja sad nemam pojma šta može značiti neko vreme, postignuto na testiranju.Bilo je teško i pre dosta godina i pre " štednje" :roll: proceniti sa čime koji tim ulazi u sezonu, a sada mi je to nerešiva zagonetka.
Divim se ljudima poput Magnussena, koji je izvezao 153 kruga za jedan dan.Pa to su tri trke...aman, odakle mu snaga za to :confused:
Jedva čekam da vidim šta Mercedes stvarno može, jer ovo teško da je blizu i proseku, a posebno maksimumu nemačke zveri.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back