Drago mi je videti da ovde još neko svraća, mada i sam doprinosim negativnom trendu odliva i neposećivanja teme.
Sad ću da se iskupim u narednih nekoliko stranica teksta
Za obično dosadan mađarski GP, ovo je danas bio spektakl.
Ipak, emocije su mi ponovo pomešane- verovatno neizbalansiran utisak u želkji da što pre zapodenem diskusiju.
Sam problem na startu ne nagovestio neobičnu trku.Nije mi nikad bilo jasno kako vozač može sebi dozvoliti toliku glupost da zbog pola koraka prebacivanja startne pozicije dovede celu trku u pitanje, kao Massa danas.
Drugi put za redom Mercedesi gube liderske pozicije na startu i to obe.Čudno...a možda i nije, jer je Lewis i danas startovao trkački.Nije on,, kao Nico, gledao samo preko ramena u timskog kolegu i vozio prema njemu.Trkao se Lewis i sa Vettelom i sa Nicom i sa Kimijem.Izgubio je od sve trojice, ali se trkao. To je poenta, koliko se sećam-trkati se. Mogao je on da namota udesno , zatvori Rosberga i da ga...što ne reć ( !?)i-zabole .Ne, Lewis se trkao. Zato je on šampion i zato je povećao prednost nad prvim pratiocem.
Ipak, mora se reći da ga je loš start uzdrmao i naveo na grešku, kada je napao Rosberga, mada je pitanje da li dečačić plavokosi(hteo sam reći devojčica, ali nije korektno vređati žensku decu tim poređenjem, pa neka bude dečačić) nije malo preterao.Onako se ne zalupe vrata timskom kolegi.Nadam se da je sada još više frustriran zbog toga.Izgubio je, a ispao "drug". Nikad Šampion( sa velikim Š !) od njega.
Šteta je samo što je Lewis briljantan nastup pokvario onim kontaktom sa Ricciardom.Trebalo je da ga pusti da prestigne i Rosberga, a onda da se on lično obračuna još jednom sa dečkioćem plavokosim.
Na jednako briljantnom nivou je vozio i Vettel, pa i Kimi. NEverovatno je kako Kimijev auto uvek zakaže kad je visoko plasiran. Frustrirajuće je to.Trebalo bi da je četvrti u šampionatu, a nije ni blizu.
Ricciardo je imao sreće da ga Lewis ne izbaci, ali i Rosberg. Da, ponovo sam okrivio dečačića za incident. JEste Ricciardo uleteo agresivno, ali ipak u granici dozvoljenog i , po meni, prestigao Rosberga, aovaj je onda agresivnim izlaskom iz prve krivine i namernim puštanjem auta "preko nosa" , pregazio Ricciardovo prednje krilo. Bušenje gume je najmanje što je zaslužio.JEste bio ispred Ricciarda, ali zato što je bez potrebe pustio bolid da se tako pozicionira. Bilo je vreme da plati te svoju bezobraznu naviku. Danas su je svi platili u toj krivini na neki od načina, pa neka je i on.
Kad kažem da su mi osećanja pomešana, mislim na uzroke nastajanja uzbuđenja na stazi. Sve do onog stravičnog izletanja Hulkenberga( verovatno kao posledica kontakta na startu i destabilizacije prednjeg krila), bilo mi je uzbudljivo, ali posle toga malo i previše da je postalo nelagodno. Vettel i Kimi su zaslužili 1-2, a SC im je umalo sve pokvario.Sva potonja udaranja( Lewis-Ricciardo, Ricciardo-Rosberg, Verstappen- Bottas...) su za mene bila predoziranje uzbuđenjem i nisu mi prijala.
E, da, ziherašenje Rosbergovo sa gumama kod SC-a i "tavorenje" iza Vettela, dok je Ricciardo nadolazio je još jedna potvrda njegove nespremnosti da se bori za titulu. On bi samo da gleda u Lewisa i tako gradi strategiju. Drvo mu zaklonilo šumu. Tu su još neki šampioni i bolji vozači od njega_ Vettel, Kimi, Ricciardo...biće i ALonso, nadam se uskoro...spisak je brutalno dug za dečkića i ne uliva optimizam. Ako i pobedi Lewisa, može se desiti da titulu uzme Vettel ( neka pita Kimija da li je to moguće).
A, onda, dok sam očajavao zbog previše incidenata, shvatio sam da McLareni voze visoko u bodovima

Opet pozitivne emocije i malo radosti, pred neminovne debakle u Italiji i Belgiji.Ipak, ohrabrujuće je da su oba motora preživela trku.
Bravo za Verstappena i Kvyata.Konačno je mnogo više dobrih vozača , nego bolida. Šteta za te mladiće, ali mozda bude bolje sledeće sezone, ako RBR i McLaren uhvate korak.
Nadam se da je neko preživeo ovaj moj atak na nervni sistem