Тасман
Domaćin
- Poruka
- 4.264
Koliko je mesta deda preskocio posle prvog kruga ?
После првог круга је био на 14 или 15 месту, неких 10-ак места...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
После првог круга је био на 14 или 15 месту, неких 10-ак места...
,ali je delovalo da je matori stvarno brzi,pa ne marim.

Nekad treba biti majstor pa ne biti u toj gomili polomljenih auta...Mislim ,neumesno je racunati onu gomilu polomljenih auta u prvoj krivini.
...
Ne,ne,bez zezanja-odlican nastup matorog.![]()
Nekad treba biti majstor pa ne biti u toj gomili polomljenih auta...

Hajde da to objektivno svedemo na 3-4 mesta.
Ako se tu dodaju neki nekonkurentbni bolidi,pitanje je da li je i toliko.
Mislim ,neumesno je racunati onu gomilu polomljenih auta u prvoj krivini.
Kad bolje razmislim,jedino je vredno pomena ono preticanje Rosberga.
Jeste da je ovaj imao "problem sa gorivom",ali je delovalo da je matori stvarno brzi,pa ne marim.
Ovo mu je najbolja voznja od pocetka sezone.Cela trka bez greske(okretanja,sudara,pehova,guranja...).Zasluzio je da Rosbergu zafali goriva.
Ne,ne,bez zezanja-odlican nastup matorog.![]()
I meni se tako cini.Mislim da je zesce ispizdeo zbog tog udesa,tako da je u svakom slucaju bio u jednom izmenjenom stanju svesti.Колико видим није то спомињао у изјавама након трке
Мислим да је то више било због фрустрације... мада можда грешим![]()
Po meni je Kanada najbolji nastup za M.S.
Vidite, kako je Rosberg bio u pravu kada je rekao da sa ovim autom niko ne moze da pobedi.
I stvarno, obidje ga Vetetl kao da stoji , nakon toga poce da tone..

Alonso: Ne razumijem Vettelove kritičare
Objavljeno: 03.09.2011., 08:49 | Autor: Ante Vetma | Tagirano kao: Alonso • Ferrari • Petrov • Schumacher • Vettel
Iako ima tek 30 godina, Fernando Alonso ima reputaciju jednog od starijih vozača, čije se mišljenje uvijek uvažava i često dobiva naslovnice tabloida. U intervjuu za AutoBild, postavili su mu nekoliko pojmova koje je Alonso trebao spontano komentirati. Donosimo nekoliko najzanimljivijih.
Ferrari
“Za mene je to san koji je postao java. Tradicija i povijest ovog tima je unikatna. Ako niste vozili u Ferrariju, vaša karijera nije potpuna.”
Svjetsko prvenstvo 2011.
“Previše zaostajemo, nemamo više realne šanse, tako da razmišljam od utrke do utrke. Što se tiče naslova, stavio bih novac na Vettela.
Red Bull Racing
“Oni su bolje od nas interpretirali pravila i napravili odličan auto. Naravno, Adrian Newey kao ključna figura, ali i iza njega odličan dizajnerski tim.
Sebastian Vettel
“Sebastian je odličan prvak, a ispred njega je druga titula. Odličan je talent i sposoban podnijeti pritisak. Neki ga kritiziraju da nije pravi trkač, ali ja te kritike ne razumijem.”
Michael Schumacher
“Za mene ostaje najbolji vozač u povijesti F1 i zaslužuje svo poštovanje.”
Nico Rosberg
“Sada ima dovoljno iskustva da se bori za titulu. Prije ili kasnije to će i ostvariti”
Felipe Massa
“Jedan od najboljih kolega s kojima sam vozio. Vrlo smo blizu, oko desetinke sekunde.Zajedno radimo vrlo dobro, iako imamo potpuno drukčiji stil vožnje. Ja napadam zavoje puno agresivnije, dok je on više nježan prema njima.”
Abu Dhabi 2010.
“Frustrirajuće je kad tako velik cilj za malo bude neostvaren. Previše smo se fokusirali na Marka Webbera, a premalo na Sebastiana Vettela. Kada je Webber ušao u boks, slijedili smo ga, a Seb se sigurno smijao na to.”
Vitaly Petrov
“Nisam ljut na njega, ali njegovo ponašanje nije bilo pretjerano inteligentno. Ne zato jer je to bila odlučujuća utrka za mene, već zato jer je vozio tako agresivno.”
Treći naslov svjetskog prvaka
“Za mene je to vrlo važno i neću stati dok ne postanem svjetski prvak s Ferrarijem. Ako to ne uspijem do 2016., kada mi ugovor istječe, onda ću ostati do 2021., kao Michael!”

Očigledno je dao intervju 'ladne glave, mi svi kao publika i navijači imamo često vrlo ostrašćena mišljenja o vozačima, meni ovo deluje kao iskreno razmišljanje jednog profesionalca. Uglavnom smo svi svedoci Šumaherove karijere, cela priča njegovih omalovažavača se svodi na "svako bi bio prvak sveta pet puta u onakvom Ferariju" i naravno da tu svi greše, i Red Bul je bio prošle godine superioran bar kao Ferari pre deset godina pa je lako moglo da se desi da ostanu bez šampiona. A to što priča o Fetelu, čak je i nadmeni Federer počeo da priča o Noletu Đoletu realno u zadnje vreme, sve drugo bi ga činilo smešnim...Zanimljiv intervju Alonsa...
Gde mu nestade onih 0.5 sekundi ?Devalvacija....pojela maca
Izjave o Schumacheru i Petrovu su interesantne svaka na svoj nacin.
Zanimljiv intervju Alonsa
Gde mu nestade onih 0.5 sekundi ?Devalvacija....pojela maca
Izjave o Schumacheru i Petrovu su interesantne svaka na svoj nacin.
Ferrari
„Za mene je ostvarenje sna, što sam se pridružio timu. Tradicija i istorija tima su neverovatni, i ako ne vozite za Ferrari, vaša karijera nije kompletna. Iako sa njima još nisam osvojio titulu, mogu da kažem da je ovo najbolji tim u kojem sam bio. Struktura tima se mnogo promenila, od kada sam ja došao, i mi sada radimo mnogo bolje. Ja sam veoma optimističan, jer sam veliki borac.“
Šampionat 2011.
„Naravno, nemamo mnogo sreće, jer je razlika ogromna. Zbog toga, idemo trku po trku, i ne mislimo na šampionat. Ukoliko Sebastian ne bude imao problema, nećemo ga stići. Kladim se na njega.“
Red Bull
„Oni su bolji od nas, protekle dve godine, i imaju bolji auto. Naravno, Adrian Newey je ključ uspeha, ali i mi imamo uspešan dizajnerski tim. Ferrari privlači mnogo ljudi, a takodje i trkačke inžinjere. Ako bi želeo da dodje, ja bih bio srećan da vozim njegov auto. Medjutim, ne bih napustio Ferrari da bih vozio njegov auto.“
Sebastian Vettel
„On je veliki šampion, na domaku druge titule. On je veliki talenat i ima sposobnost da izdrži pritisak. Nemam kritike na njegovu vožnju, jer on nema problema da pretiče, jer često kreće sa pol pozicije. On ima velike kvalitete, kao što je brzina, jer čak i ako imate najbolji auto to ne znači da vam je to veliki uspeh. Morate znati da izvučete najbolje iz automobila. On to može da uradi, bez ikakvih problema. Imao je dobre startove, dobre trke sa dobrim strategijama, čak i pod uslovima kakvi su bili u Montrealu. Čak je i sa greškom, završio na drugom mestu. Kada smo bili u Monaku, iako su mu gume bile pri kraju, one su mogle da ga dovezu do pobede. To samo pokazuje koliko je on veliki talenat.“
Michael Schumacher
„Za mene je on najbolji vozač u istoriji Formule 1, i zaslužuje veliko poštovanje. Njegov uspeh je bez premca, čak i sada, kada nema mnogo uspeha, on je poboljšao trkanje. On je žalio za F1, to mogu da razumem. Teško je naći onaj isti adrenalin, i one iste emocije koje je imao. Šteta što ga ne razumeju ljudi, koji ga kritikuju. Ponosan sam što mogu da se borim sa njim na stazi. Kada je on tu, i pobeda ima veće značenje. Ubedjen sam da kada bi imao konkurentan auto, on bi pobedjivao.“
Nico Rosberg
„U protekle dve godine, on je bio brži od Michaela, a to mnogo znači. Michael je najbolji kriterijum za poredjenje. Nico je veoma brz i talentovan. On ima dovoljno iskustva da se bori za titulu. On bi mogao biti svetski šampion.“
Felipe Massa
„Mi smo veoma blizu, samo nekoliko desetinki. On je jedan od najjačih timskih kolega koje sam imao. On često nema sreće, kao na primer u Singapuru, prošle godine, kada je bio brži od mene u kvalifikacijama, ali je imao problema sa bolidom. Mi odlično saradjujemo, iako imamo totalno različite stilove vožnje. Ja sam veoma napadan u krivinama, dok je on manje agresivan.“
Abu Dhabi 2010.
„Frustrirajuće je, jer mi je titula ispala iz ruke. Koncentrisali smo se na Webbera, a ne toliko na Vettela. Kada je Webber otišao u pit, mi smo ga pratili, a Vettel se na kraju smejao. Posle smo se zaglavili u saobraćaju, dok je Vettel ostao dovoljno dugo na stazi, sa tim gumama. To mu je omogućilo da pobedi u trci i u šampionatu. U ponedeljak sam bio veoma razočaran, ali sam u utorak učestvovao u pirellijevom testu, i od tada sam se okrenuo novoj sezoni.“
Vitaly Petrov
„Nisam ljut na njega, ali njegovo ponašanje nije bilo baš pametno. To je bila ključna trka za mene, a on je odlučio da bude agresivan.“
Treća titula
„To je veoma bitno za mene. Neću stati dok ne postanem šampion sa Ferrarijem. Ako se to ne desi do 2016., onda ću ostati u Ferrariju dvadeset godina, kao Michael Schumacher, do 2021.“
Odlican intervju, samo mislim da za Masu nije rekao tacno ono sto misli, neko je malo ublazio...![]()
...i za Šumećeg takođe!!!
On je ipak pro. 
Osecam da nesto pise izmedju redova,cak sam siguran da nesto i nazirem,ali me navijacka zaslepljenost sprecava da to vidim jasno.Jes vala. Sta on zna.
Forumasi uvek znaju najbolje.

Vidis,to je dokaz da ne treba citati i slusati nase novinare,jer je ocigledno da nisu u stanju uociti znacaj preciznog prevodjenja.Pise ko sta i gde stigne.Budale.Ево дуже варијанте на нашем.
Ипак је рекао да је разлика неколико десетинки између њега и Масе.
А што се тиче изјаве у вези Петрова мислио је на последњу трку прошле сезоне...
Svakako je smesan komentar u vezi Petrova,jer decko ne mora da se bori za Alonsovu titulu.Sta bi tek bilo da je Petrov Kobayashijevog temperamenta,pa da ga je bacio u zid,kao Kamui Lewisa u Spa?!!! Slozismo se da tu Kobayashi nije trebalo da se sklanja.Zasto bi i Petrov morao?Na toj trci je Alonso ocajno vozio sa ocajnom taktikom i titulu je sam izgubio.