Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sećam se te sezone,zadnja trka trebalo mu je drugo mesto da osvoji titulu a bio je treći,i nekoliko krugova pre kraja neznam ko je bio drugi je bez ikakvog razloga skrenuo u boks i izašao iz bolida.I Lauda je onda bio drugi i "uspeo da osvoji" titulu.
Lepo je što si nas podsetio na Laudu ali stvari su bile malo drugačije. Reč je o sezoni 1984, zadnja trka u Portugalu, Estoril. Mclaren je harao te sezone da bi pred tu trku Laudi trebalo 2. mesto da bi postao po treći put prvak sveta, startovao je sa desetog mesta, potom pao za još dva-tri dok je jedini konkurent za titulu Prost (takođe u Mclarenu) vodio skoro od početka (ispostaviće se do samog kraja) ali se NIki nekako trgao i došao do 3. mesta iza Mansela. Da taj Manselov Lotus nije imao problema sigurno bi Prost bio šampion ali sreća beše naklonjena Nikiju i Masel je odustao (nije više mogao da se rve sa autom, izletao je sa staze par puta) nekoliko krugova pre kraja a Lauda osvaja to drugo mesto koje mu je donelo celih pola boda prednosti i šampionsku tituku za 1984. Malo podseća na sezonu 2008...

Lepo je što si nas podsetio na Laudu ali stvari su bile malo drugačije. Reč je o sezoni 1984, zadnja trka u Portugalu, Estoril. Mclaren je harao te sezone da bi pred tu trku Laudi trebalo 2. mesto da bi postao po treći put prvak sveta, startovao je sa desetog mesta, potom pao za još dva-tri dok je jedini konkurent za titulu Prost (takođe u Mclarenu) vodio skoro od početka (ispostaviće se do samog kraja) ali se NIki nekako trgao i došao do 3. mesta iza Mansela. Da taj Manselov Lotus nije imao problema sigurno bi Prost bio šampion ali sreća beše naklonjena Nikiju i Masel je odustao (nije više mogao da se rve sa autom, izletao je sa staze par puta) nekoliko krugova pre kraja a Lauda osvaja to drugo mesto koje mu je donelo celih pola boda prednosti i šampionsku tituku za 1984. Malo podseća na sezonu 2008...

....a i na 2007. ,ako smem da dodam.
A ta sezona 1984-te je cuvena po onom Senninom kisnom krstenju.
Ako se ne varam,Prost bi tada uzeo titulu,ali je kosmicka pravda iskala udovoljenje....naime,njegov pokrovitelj-Balestre,poklonio mu je pobedu tog kisnog popodneva u Monaku,ali polovicnu,jer je trku prekinuo u momentu kad je postalo jasno da Francuz nece pobediti,jer ga je Kisni prestigao,a racunao se poredak iz prethodnog kruga.
Mislim da bi Prost bolje prosao sa celim "plenom" za drugo mesto,nego sa poklonjenim prvim mestom i prepolovljenim bodovima.

...Mislim da bi Prost bolje prosao sa celim "plenom" za drugo mesto,nego sa poklonjenim prvim mestom i prepolovljenim bodovima.
Tada se za prvo mesto dobijalo 9 (Prost je dobio 4,5 zbog ranog prekida), da je ostala trka do kraja i Sena verovatno pobedio, Prost bi dobio regularnih 6 poena za drugo mesto i u krajnjem saldu posle pobede u Estorilu bi bio prvak jer je u Monaku Lauda bio odustao, ali što ti reče, kosmička pravda je učinila svoje, kao i prošle godine ;)

Odgledah trku u Grčkoj na nekom grčkom kanalu, tako bejah pošteđen komentatora (sem kalimera i kalispera znam da kažem i jasas). Kako odmiče sezona primećuje se, za mene pomalo razočaravajuća činjenica, da je Vettel previše dugo (pola sezone) bio uglavnom solo trkač, sada kada je došao u situaciju da, što zbog popravka forme pojedinih ekipa ili pit stop greške svog tima, mora da ima duele (napadačko-odbrambene) nekako je slabašan. Hamilton ga je otresao s vrata olako (posle je pit odradio svoje), Webber bi ga pretekao i pored sugestije iz boksa da to ne uradi da je bilo još pet krugova više...
A za šampione sa SKPrime-a, imao sam tu čast da budem jedan od prvih (GP Turske) koji je uživao u njihovom komentaru (do prvog pita, posle nisam mogao da se mučim više), evo šta napisah posle te trke:

Potpuno si u pravu za Vettela.
Stvarno je posrnuo na svakoj prepreci ove sezone(ili na vecini).Srecom po njega,bilo ih je malo.
Da li se uljuljkao na prvom mestu ili taktizira vec sada.....tesko je reci.
U svakom slucaju se ne moze tvrditi da nije vanserijski vozac.Samo da to jos malo potkrepi "velikim" potezima na stazi.

:per:

Ako si lepo instalirao ExpatShield, u donjem desnom uglu imas mali crveni stit. Klikni na njega desnim tasterom i idi na Connect/ON. Onda ce ti se otvoriti brauzer, i za par sekundi ExpatShield ce se konektovati. Tad dobijas UK IP. Onda odes na http://www.bbc.co.uk/iplayer izaberes TV, i sa leve strane ce ti se pojaviti njihovi kanali, izaberes i kliknes na Watch Live . Trke idu na BBC 1. I onda imas fantasticnu sliku, mnogo puta bolju od strimova, ne koci...

Au hvala ti ko bratu,ovakvu sliku nemam ni na mom tv-u,strimovanje me ubi ,sad cu ko covek moci da gledam i da se nerviram zbog njih a ne zbog seckanja :)

Sve smo dalje od podijuma....:neutral:
Vreme je da se priziva kisa u nedelju.
Jedino tako mozemo ocekivati bolji plasman.:roll:

Posto u poslednje vreme za svaku trku prognoziraju kisu ne znam koliko je tacno ali obecava.

prognozaf.jpg

Ova je od juce
284085_10150318634456413_12254981412_9921825_2792577_n.jpg

FORMULA 1 GROSSER PREIS SANTANDER VON DEUTSCHLAND 2011
Pos Driver Team Q1 Q2 Q3 Laps
1 Mark Webber RBR-Renault 1:33.096 1:31.311 1:30.079 18
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:32.934 1:30.998 1:30.134 15
3 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:32.973 1:31.017 1:30.216 16
4 Fernando Alonso Ferrari 1:32.916 1:31.150 1:30.442 16
5 Felipe Massa Ferrari 1:31.826 1:31.582 1:30.910 19
6 Nico Rosberg Mercedes 1:32.785 1:31.343 1:31.263 22
7 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:33.224 1:31.532 1:31.288 14
8 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:32.286 1:31.809 1:32.010 18
9 Vitaly Petrov Renault 1:33.187 1:31.985 1:32.187 16
10 Michael Schumacher Mercedes 1:32.603 1:32.180 1:32.482 18
11 Nick Heidfeld Renault 1:32.505 1:32.215 16
12 Paul di Resta Force India-Mercedes 1:32.651 1:32.560 15
13 Pastor Maldonado Williams-Cosworth 1:33.003 1:32.635 13
14 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:33.664 1:33.043 18
15 Sergio Perez Sauber-Ferrari 1:33.295 1:33.176 14
16 Sebastien Buemi STR-Ferrari 1:33.635 1:33.546 11
17 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:33.658 1:33.698 11
18 Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1:33.786 5
19 Heikki Kovalainen Lotus-Renault 1:35.599 9
20 Timo Glock Virgin-Cosworth 1:36.400 12
21 Karun Chandhok Lotus-Renault 1:36.422 11
22 Jerome d'Ambrosio Virgin-Cosworth 1:36.641 12
23 Vitantonio Liuzzi HRT-Cosworth 1:37.011 11
24 Daniel Ricciardo HRT-Cosworth 1:37.036 11

Poslednja izmena:
Sad vidimo da su spanski lajavac i engleski brbljivac ( u nedostatku boljeg atributa) ceo vikend serunjali ( s oprostenjem deci i damama)o formi i autu,ali je dobro sto je onaj prvi pretio praznom puskom,a ovaj "nas" mozda i nabode nesto sutra(samo da to ne bude Webber u prvoj krivini :lol: ).
I,kakvo je ono odelo Lewisu?!!! :roll:
Sve vise lici na redbulovce :poludeo: To mi se ne svidja,nikako mi se ne svidja.

Naravno,sutrasnja trka moze ostaviti drugaciji utisak,ali se ja necu buniti da ovako prodju i kroz cilj.

Dueli u kvalifikacijama.

Vettel - Webber 7:3
Hamilton - Button 7:3
Alonso - Massa 10:0
Rosberg - Schumacher 9:1
Petrov - Heidfeld 7:3
Kobayashi - Perez 4:5
Buemi - Alguersuari 8:2
Di Resta - Sutil 7:3
Barrichello - Maldonado 4:6
Kovalainen - Trulli 8:1
Liuzzi - Karthikeyan 7:0
Liuzzi - Ricciardo 2:0
Glock - D'ambrosio 8:2

Poslednja izmena:
Sad vidimo da su spanski lajavac i engleski brbljivac ( u nedostatku boljeg atributa) ceo vikend serunjali ( s oprostenjem deci i damama)o formi i autu,ali je dobro sto je onaj prvi pretio praznom puskom,a ovaj "nas" mozda i nabode nesto sutra(samo da to ne bude Webber u prvoj krivini :lol: ).
I,kakvo je ono odelo Lewisu?!!! :roll:
Sve vise lici na redbulovce :poludeo: To mi se ne svidja,nikako mi se ne svidja.

Naravno,sutrasnja trka moze ostaviti drugaciji utisak,ali se ja necu buniti da ovako prodju i kroz cilj.

Samo da Weber i Alonso zamene mesta a mogu i Vettel i Candok.:mrgreen:

Dueli u kvalifikacijama.

Alonso - Massa 10:0

Bez "koske" . :lol:
:hahaha::klap:

Inace,u SFRJ Njemackoj :lol: je oblacno i kisi...pomalo.
GP 2 je startovao na full wet,ali su pred kraj presli na slickove,mada je bilo dosta tesko kontrolisati bolide.
Ako ovako ostane do 14h bice jako tesko odluciti na kojim gumama krenuti.
U slucaju da nastavi rominjati,intermediji su zagarantovani.

.

491708-1.gif

dance3-1.gif

Bez obzira na sve ove "silikonske obline" u vidu DRS,KERS itd...sjajna trka.
Moze se reci da za vecinu uzbudjenja nisu zasluzni pomenutu dodaci.

Nas mali je odvalio druzinu iza sebe. :maramica:
Odlicno je vozio i pravovremeno reagovao u svakoj situaciji,mada bih jos jednom voleo pogledati ono naguravanje sa Webberom,pre nego sto kazem da je sve bilo ok. Ipak,najblizi sam utisku da mu je mali pokazao m..a :super:

Alonso je bio isto odlican.Za dlaku manje od Lewisa,ali odlican.Verovatno i za dlaku manje,nego sto je zeleo,ali...dobro mu je i ovo,imajuci u vidu da takticki i dalje "briljiraju" kao ekipa.

Webber je pokazao da nije ni medju prva tri vozaca u karavanu.Polomio je zube na Alonsu i na Lewisu.

Vettel...deran stuca sve cesce.Prezderao se uspeha do sada.Tesko za stomak.:mrgreen: Nije mi jasno zasto je morao nagaziti liniju.Bio je miljenik srece u toj situaciji.Cak ni Massu nije mogao prestici kako dolikuje. Alonso je mogao Vettela,Lewis Alonsa,pa se ne moze pricati da se Ferrari ne moze prestici. Dobro,znamo da Vettel vozi zabodove i titulu,a ne za publiku,ali je dans bas imao srece.

Schumacher opet iz cista mira gubi visok plasman.Zardjalo je to i punktum.Skripe zglobovi.

Buemija sam smatrao za normalnog,a on pokusava ubiti coveka na stazi. Rigorozno kazniti nenormalan potez!
Sutil i Kobayashi mu ga dali po gasu.:klap:
Jadni,siroti Button.Taman je kompenzovao ocajni start i domogao se solidnog mesta....

Biser od komentara je bio kad je ostroumni komentator izasao sa pretpostavkom da u Alonsovom bolidu mozda nece biti goriva za analizu,iako smo lepo culi da su mu iz boksa javili da odmah stane zbog problema sa menjacem,pa je logisno da nije nestalo goriva.:roll:

Izgleda ipak gorivo...

Aha...pa ja sam slusao onog drugog,sto je to komentarisao ili vec ne znam ni ja,ali mi se ucinilo da su naglabali o menjacu,pa potom o gorivu....
Onda je to jos jedan briljantan potez iz Ferrarija.Desavalo se i drugima da moraju stedeti gorivo(poput naseg malog :rumenko: ),ali mislim da je poslednji put bez goriva ostao Masa,pre godinu-dve,isto u pocasnom krugu. Indikativno.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back