Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Massa kao da nije vozio. I dalje se pokazuje koliko su Todd i Brown znacili Ferrariju. Drago mi je zbog Fetela ipak je decko pravi trkac koji svaku trku ide da pobedi, bez obzira da li je to potrebno ili ne.

Bilo bi lepo da se sledece godine Mercedes i Reno prikljuce vodecoj trojki, pa da uzivamo. Jos da se malo i obilaze na stazi i puna kapa. Jedino da im navodnjavaju staze u toku trke :D

Fernando, prijatelju, ja drzim do onoga sto sam napisao u onom postu. Da li ce me neko tuziti moderatorima zbog toga ili ne, to me uopste nije briga. Veruj mi da sam samo hteo da cestitam Fetelu i Red Bulu. Dok nisam video onu pretnju Alonsa upucenu Petrovu. E tu je brate prekipelo, izgoreo termostat, prelila se casa... Za mene je to vrhunac podlosti. To je dokaz potpune nemoci. Iskreno, meni je Alonso zasmetao onog trenutka kada je pravio gluposti u boksu u Madjarskoj dok je vozio za Meklaren. Ne zbog Luisa Hamiltona, vec zbog Meklarena. Tada sam video da je to jedno obicno egoisticno govvance, koliko god se ti ljutio zbog toga. Ja tebi ne zelim zlo, a to sto navijas za njega - to je tvoje pravo koje ti niko na svetu ne moze uskratiti. Ja imam drugacije misljenje o njemu i to misljenje niko ne moze promeniti. Danas je jos jednom dokazao ko je i sta je. Necu da koristim neke "epitete" kojim su ga na ovoj temi neki castili, jer bih onda opet bio plagijator, pa bi se te osobe koje su to koristile nasle u Alonsovoj egoisticnoj kozi.
Jedino je ta danasnja komunikacija sa Petrovim bila povod za sve ovo. Posle Nemacke bi tuzno bilo da je danas stigao kao 4. Ove godine su se 4 vozaca do samog kraja borila za titulu i bilo bi super da svake godine bude tako. Alonso je danasnjim cinom jos vise doprineo tome da mu se ubuduce nikada vise ne divim, jer je pokazao svoje pravo lice. Odlican je vozac, ali je kao covek nula.
.

Veruj mi da me je to danas jako iziritiralo i da ne mogu da verujem da neko moze da bude takav covek i da od sve svoje nemoci svaljuje krivicu na Petrova. Ok, da je prosao Petrova tu bi se nasao Rozberg, njega bi tek bolelo uvo da se pomeri. U toj konstalaciji bi opet stigao do 5. mesta i od titule ne bi bilo nista. Znalo se da ce Alonso danas voziti ziheraski, to se potvrdilo u duelu sa Batonom na startu. Ulog je veliki, razumljivo je. Ali to sto su se u Ferariju skoncentrisali na Vebera i zaboravili na Kubicu, Petrova i Rozberga nije krivica Vitalija Petrova. Reno je imao f duct koji je savrseno funkcionisao, videlo se da Ferari nema sanse na pravcu protiv Renoa. Da se Petrov pomerio, sta bi onda imali da kazu iz Red Bula?
Na kraju svega, meni je jedino drago sto onaj poklon iz Hokenhajma nije odlucio titulu.

Da, nije samo Petrov vec i Rosberg i Kubica.Da je razmisljao ne bi uradio to sto je uradio ali ziv je covek, nije robot, SVI se tuzakaju preko radija za mnogo sitnije stvari a ovde se ipak radi o tituli.Ja ga bas zbog toga volim, odmah ti kaze sta ima, nemoj da mislis da su ovi neke velike postenjacine i dobricine.

Alonsa bih uporedio sa Murinjom, vecini antipatican, svakom izjavom i postupkom se trudi da postane jos omrazeniji ali covek je kralj, ipak se na kraju gledaju rezultati.Ja ga ne volim zbog njegove taktike, anti-fudbala, i jos nekih stvari ali ga veoma postujem i cenim.
Stavi se u Alonsovu situaciju, tim gubi 0:1, ti preokrenes na 2:1 i neko u poslednjoj minuti zabije autogol.Prisao bi da mu cestitas?:lol:

Andrea Stella (Alonso's race engineer): "Fernando deserved better support. He behaved like a great driver all season. We have not responded the right way"

Sto se tice starta, tu je pogresio jer nije poslusao inzinjera da ostane na svojoj putanji i ne zatvara Batona jer ce izgubiti poziciju.
Ali i pored te greske, opet mu je 4.mesto odgovaralo.Napravio je malu gresku a ferrari ogromnu, zovu ga u trenutku kada je najbrzi na stazi [proverio sam],
Petrov je bio brzi od Kubice, Renault na pravcu brzi i od McLarena tako da tu nije mogao nista.

Da skratim, vec sam na sredini sezone rekao da je ove godine napravio previse gresaka i da nije zasluzio titulu, kad se doda i onih 7boda + 2iz Monaca i kozna sta jos, i bolje sto je nije osvojio jer bi se stalno raspravljali da li je zasluzio ili ne.
Ali, dokle god ne bude izbacivao rivale sa staze nesportskim potezima, za mene je No 1.
Nadam se samo da se sl.sezone nece znati sampion posle mesec dana kao prethodne dve i da ce svi imati izjednacene bolide.

Poslednja izmena:
Ocekujem brojnu armiju Vettelovih navijaca da se oglase...:lol:
Ne,stvarno,jedino je Lallo( i mozda jos jedan forumas,ali se ne mogu setiti,a mrzi me da trazim) javno stao na stranu bikova,pre nego sto je Vettel postao sampion,ali sa zadrskom da ce dogodine mozda i drugacije navijati.
Prostom logikom cu zakljuciti da Vettel do sada nije imao navijace.Ja sam bio na njegovoj strani u Turskoj i izrazavao simpatije protekle tri sezone,kao i uverenje da ce jednom uzeti titulu,ali je to daleko od navijanja.
Nije,siroma',stigao ni navijace steci,a vec ima titulu...
Sad vise ne prihvatamo "ponude".:mrgreen: (mozda samo reda radi uz kvotu 1.05 :lol: )

Od same pojave u f1 Vettel mi je bio simpatican klinac, koji je uspeo u prvoj sezoni sa konkurentnim vozilom da udje u knjigu sampiona.
Drago mi je sto Alonso nije uspeo da se domogne trece titule. Jednostavno, ne moze se uvek silom stici do cilja.
Meni nije jasno da je Webber bio tako los.

Alonso sta je postigao u nekonkurentom automobilu ove sezone je fenomenalan uspeh. Obzirom da je Masa vozio isti, a nema ga nigde. Red Bull je sa tako dominantnim automobilom trebao da ima trke kao sto je imao Ferrari u doba Schumachera.

Pao sam na dupe kada sam cuo Vettela posle trke. :mrgreen:

Pa to je tacno skoro svako bi uspeo da bude 1. u bolidu RB, odluka je donesena na kraju sezone koji ce od dva RB biti prvi samo zbog pozntih gluposti koje su pravili tokom sezone.

U normalnim okolnostima bilo bi daleko manje neizvesno.

Ne kazem da je Fetel slab vozac, naprotiv, i pre sam najvise navijo da on bude prvak, pre nego Hami ili Vebi :lol:

Vetel,standardno najbrzi,i apsolutno zasluzena titula. :D :D :D
Fernando Alonso osvojio DHL-ov trofej za najviše postignutih najbržih krugova, tokom sezone.

Šampionat formule 1 odlučen je na poslednjoj trci sezone, u Abu Dhabiju, gde je titulu šampiona odneo najmladji osvajač, do sada, Sebastian Vettel.

Ali, osvajač DHL-ove titule za postignutih najviše brzih krugova, tokom sezone, je Fernando Alonso, vice-šampion sezone 2010., koji je ostvario pet najbržih krugova, na trkama ove godine.

Lewis Hamilton je imao isti broj najbržih krugova, ali Alonso ima najveći broj drugih, najbržih krugova u sezoni.

Od 2007. logistički partner F1, DHL, je postao i zvanični davalac nagrade, za postignutih najviše najbržih krugova, postavljajući na taj način standarde brzine.

Ken Allen, glavni šef DHL Express-a, koji je ovu titulu predao Alonsu kaže: „Najbrži krug na trci je uvek izazov. To je rezultat brzine, preciznosti i timskog rada. Osvajanjem DHL-ovog trofeja za najbrži krug je potvrda toga. Svi ovi atributi pokazuju suštinu poslovanja DHL Expressa.“

Bivši nemački F1 vozač i RTL-ov ekspert za sport, Christian Danner, čestitao je Alonsu: „Fernando je vozio neverovatno brzu sezonu u Ferrariju, koji u mnogim trkama nije bio najbrži auto. On je pokazao, kada se sve uzme u obzir, da je veoma jak i da je najkompletniji vozač današnjice.“

:)
Pored njih dvojice, Kubica i Leonardo su odvozili skoro bez greske, best of the rest.I Kobayasi je bio dobar.
Ocekujem brojnu armiju Vettelovih navijaca da se oglase...:lol:
Ne,stvarno,jedino je Lallo( i mozda jos jedan forumas,ali se ne mogu setiti,a mrzi me da trazim) javno stao na stranu bikova,pre nego sto je Vettel postao sampion,ali sa zadrskom da ce dogodine mozda i drugacije navijati.
Prostom logikom cu zakljuciti da Vettel do sada nije imao navijace.Ja sam bio na njegovoj strani u Turskoj i izrazavao simpatije protekle tri sezone,kao i uverenje da ce jednom uzeti titulu,ali je to daleko od navijanja.
Nije,siroma',stigao ni navijace steci,a vec ima titulu...
Sad vise ne prihvatamo "ponude".:mrgreen: (mozda samo reda radi uz kvotu 1.05 :lol: )
Pikac [haralampije] i Ferrarigirl, daleko pre svih.

Poslednja izmena:
не видим зашто га Вилијамс пушта, имао је солидну сезону, да нису опет паре упитању...

Otisli su im glavni sponzori, a Maldonado ima sponzore koji daju 15 mil. Dobar je on, nije los, malo me podseca na Montoju, ali po meni je slablji od Hulkenberga, nego para vrti gde burgija nece :(

Naravno da ga nema nigde kad je druga violina u timu.Ko ima volje da se trudi i postiže rezultate kad zna da svakog momenta može dobiti naredjenje da prepusti mesto.

Da je bio bolji u prvom delu sezone ne bi bio vodonosa. A dovoljan motiv mu je bonus koji dobija za svaki osvojeni bod ;)

Evo za sve one koji nisu videli:

51233922469vettelschumih-1.jpg

sebastian-vettel-michael-1.jpg

Verujem da će ove slike naići na sveopšte oduševljenje, he, he...

P.S. Molim vas da zadržite suze koje su vam krenule...

Evo za sve one koji nisu videli:

Verujem da će ove slike naići na sveopšte oduševljenje, he, he...

P.S. Molim vas da zadržite suze koje su vam krenule...

Vettela sam odmah prepoznao,ali nisam siguran ko je ovaj pored njega.Lici mi na jednog od najneuspesnijih povratnika u F1,mada nisam siguran...:lol:

Priznajem da su mi ove fotke simpaticne,ma koliko to ne vazilo za jednog od njih;)

Sto se tice suza....recimo da je kod mene situacija iz "Lepih sela",kad klinci pokusavaj plakati za Marsalom,ali ne uspevaju.:cool:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back