Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisam zadovoljam kvalif. nadao sam se da ce RB biti losiji ybog kise, al dobro.Malo ce ima smetati Hulk, Hamilton e bliyu,Alonso iskusno, ceka rasplet, spreman da iskoristi svaku priliku.

Da li zna neko odakle mogu da skinem sledece trke: Portugalija 1984, Austrija 1984, Holandija 1984, Brazil 1983, Francuska 1983, Kanada 1983, Nemacka 1983, Nemacka 1980. Mnogo bi mi znacilo. Hvala unapred!

Pucano na Buttona

Na putu od staze do hotela, banditi pucali na vozilo Jensona Buttona.

Nakon jako loših kvalifikacija, i konačnog priznavanja da je izgubio trku za titulom, na putu od staze do hotela, Jenson Button i njegovi saputnici doživeli su pravu dramu.
Nakon nekoliko minuta vožnje, banditi su napali Jensonov blindirani Mercedes, koji je vozio specijalno obučen i naoružan šofer, u nameri da opljačkaju šampiona i njegove saputnike.
Vozač je uspeo da ubrza vozilo, udari još nekoliko vozila sa strane, i pobegne sa tog mesta, a iz McLarena su naknadno potvrdili da ni Jenson Button, niti njegovi saputnici, otac, menadžer i trener, nisu povredjeni.
"Moj vozač je legenda", rekao je Jenson za Mail on Sunday: "On se odbio od oko pet automobila sa strane, praktično je vozio preko njih. Bilo je zastrašujuće."
Pre toga, nakon razočaravajućih kvalifikacija, aktuelni šampion je priznao da su njegove šanse, za osvajanjem titule, sada završene.
"Izmakle su mi se šanse. U suštini su bile jako male i pre ovih kvalifikacija."
"Veoma je teško, kada ste toliko daleko. I ako Lewis bude imao dobar start, neću moći da mu pomognem odatle", nevoljno je rekao Jenson

izvor:f1-serbia

Da li zna neko odakle mogu da skinem sledece trke: Portugalija 1984, Austrija 1984, Holandija 1984, Brazil 1983, Francuska 1983, Kanada 1983, Nemacka 1983, Nemacka 1980. Mnogo bi mi znacilo. Hvala unapred!
Moraces dobro da se pomucis, skoro sve je obrisano.
Probaj preko torrenta sezonu 1984.[obelezi samo trke koje ti trebaju da ne skidas sve]
http://thepiratebay.org/torrent/5241575/F1_-_1984_-_Full_Season

1983.sam nasao Brazil, nemam vremena da trazim ostale, kucaj u guglu "F1 1983 Full Season" :bye:

Formula 1 - 1983 Round 01 - Brazil Grand Prix (english)

Nema na cemu, evo i Nemacke.
48600fdf3c2eb55b257c9f659d9b303f.jpg

http://rapidshare.com/files/163334363/1980_Round_09_-_Germany_Grand_Prix.part1.rar
http://rapidshare.com/files/163351128/1980_Round_09_-_Germany_Grand_Prix.part2.rar
http://rapidshare.com/files/163369837/1980_Round_09_-_Germany_Grand_Prix.part3.rar
http://rapidshare.com/files/163388724/1980_Round_09_-_Germany_Grand_Prix.part4.rar

Cestitam navijacima Red Bulla na osvojenoj tituli .:pivce:

Mozda je bolje da cestitamo navijacu Red Bulla.
Oduvali su nas ove godine.:klap:

Uz povik: daaa nam zivi,zivi raaaad,moram konstatovati da je trka bila prosecna(bar veci njen deo koji sam gledao uz dosta pozadinske buke).
Nisam video kako je "tonuo" Hulkenberg.Steta sto je samo pomogao bikovima,ali dobro.
Lewis je jos jednom pokazao da je jako nervozan ispred Alonsa. Kompleks nize vrednosti je nesumnjiv,ali sam mislio da ga je vec potisnuo dovoljno da ne brlja nakon par krugova.:neutral: Nista,stasace vremenom. Ostavljam sansu da je sitna razlika u podesavanju auta mogla uticati na stabilnost,ali to cemo tesko saznati.

U sustini me trka i nije odusevila,a jos manje njen ishod(haha,tek sad vidim da ovo po drugi put istakoh.Vreme je za spavanje-definitivno).
Kisa bi tu mnogo popravila utisak,ali ne moze uvek.
Ocekivao sam vise od Kubice i Masse,a manje od Mercedesa.

Poslednja izmena:
A ja se već pitala šta je sa Meklarenovcima. Nisu valjda postali stidljivi. Ne javljaju se, ne komentarišu. ;):D

Uz malo vise srece i Lewisove pameti,mogli smo i mi sada hvatati samo podijume za titulu.
Ipak,casno odlazimo sa bojista,na kome cemo jos mozda nekima pomrsiti racune.
U pustinju idemo rastereceni,ali nikako bezazleni,a to neke treba da brine.:cool:
Alonso neka hvata podijum,a ona dva krilata i rogata neka vide kako da se dogovore.
Zavisice i od milosti Lewisa.
Webberu nece biti dovoljna Vettelova "naklonost" i pored eventualne pobede,a u slucaju nekog peha,Alonso ce mozda mnogo zavisiti od Lewisove motivacije.
Nismo vise u igri za titulu,ali smo jako bitni igraci.Dovoljno za utehu.;)

Samo za utehu tu si u pravu.
Mada danas kad sam video sa kojom brzinom Alonso prilazi Hamiltonu(kojem je celu trku nesto smetalo) zacudio sam se,izgleda je Ferari zaista brz,sto nista ne znaci za masu,jer je proporcionalno tome veoma spor.
Dopada mi se doslednost u Red Bulu,bez favorizovanja vozaca,nadam se da ce tako biti i na poslednjoj trci.
Idemo da se trkamo,pa kom obojci,kom opanci ;)

Čestitke Vetelu.Ne mogu da čestitam i za onog drugog jer ga organski ne podnosim.
Kad je već skoro sve šanse Hamilton izgubio za titulu,želim Vetelu sigurnu pobedu narednog vikenda i ako Bog da mu se slože sve kockice i uzme titulu (samo da nije njegov odvratni kompanjon iz tima ili crveni Alonso).

Zbog ne-kalkulisanja sa "prvim vozačem" Red Bull je osvojio moje simpatije. Mogu da zamislim plačljiv glas Alonsa koji bi pozivao na pravdu da je Vettel iz zezanja pustio Webbera u poslednjem krugu, ostatak planete bi im pretio Haškim sudom u najmanju ruku. Definitivno najbolji tim ove sezone, da su pre početka iste uveli interna pravila već bi se znao prvak sveta.

Sta je sa Meklarenovcima?
Nista.
Sta je sa Ferrarijevcima?
Oduvali su vas ko i nas.
Sve u svemu dosadna trka.
Voleo bih da mi neko preprica start i prvih deset krugova posto nisam stigao.

Na startu je Fetel odma preskocio Hulkenberga, lako je to uradio i Veber. Alonso je brzo obiso Hamiltona, onda se malo mucio sa Hulkenbergom, ali ga je bas obiso, maestralan potez :worth: RB je vec imao preko 10 sekundi, mislim da je bilo 15, i nije nista mogao da ucini. Hamilton je pokusao da pretekne Hulkenberga, ali nije islo, posle toga se je zalio na gume...

Ako se ne varam jedini RB navijac ovde je Lallo, pa mu cestitam konstruktorsku, i nadam se u nedelju nece dobiti nove cestitke :mrgreen:

Sad ajmo malo o motorima, koja je situacija kod Alonsa? Ja sam negde citao da ima motor iz Bahrejna, pa sam onda naso informaciju da je taj motor izdahnuo na FP1 u Kini...

Samo za utehu tu si u pravu.
Mada danas kad sam video sa kojom brzinom Alonso prilazi Hamiltonu(kojem je celu trku nesto smetalo) zacudio sam se,izgleda je Ferari zaista brz
Dopada mi se doslednost u Red Bulu,bez favorizovanja vozaca,nadam se da ce tako biti i na poslednjoj trci.
Idemo da se trkamo,pa kom obojci,kom opanci ;)
Ferrari je definitivno brzi od McLarena,a ne moze Red Bullu ni da primirise izduvne gasove.Stvarno bi se vec odavno znao sampion,samo da nije bilo "doslednosti" Hornera i saradnika.
Zbog ne-kalkulisanja sa "prvim vozačem" Red Bull je osvojio moje simpatije.
Definitivno najbolji tim ove sezone, da su pre početka iste uveli interna pravila već bi se znao prvak sveta.

Kad pricamo o "ravnopravnosti" doticne ekipe,mislim da bi ovi navodnici trebali biti preko cele stranice i jos boldirani.:lol:
To je samo privid ravnopravnosti.
Jos od sudara u Turskoj se videla ta "ravnopravnost"(uzgred,tada sam bio na Vettelovoj strani...sada mi je vec nebitno sve to).Pa transfer inventivnog prednjeg krila sa Webberovog na Vettelov bolid,posto je ovaj potonji svoje unistio.
Mislim da je ove godine najvise ravvnopravnosti bilo u McLarenu,a svi znamo kome je ta ekipa naklonjena.Ipak,ispostovali su Buttona i vise od ocekivanog,sto nikako ne znaci da je bio ravnopravan sa Lewisom,ali je prihvatljivo.
O ravnopravnosti i doslednosti Red Bulla se moze pricati samo u kontekstu da su dosledno nastojali obezbediti ravnopravan polozaj Vettelu u borbi za titulu,tokom njegovih najlosijih nastupa.Ovde se mora priznati i da je Webber zeznuo stvar u Koreji.Tu je mogao da obezbedi sve resurse za sebe,ali je pukao pod pritiskom,koji mu je najvecim delom stvorila njegova ekipa..Isto tako je i Vettelov maler sa motorom sacuvao Webberove sanse za titulu,sto sve zajedno komplikuje racionalan i objektivan zakljucak.
Kako god,ispalo je dobro za sampionat.
Moglo je tako biti i prosle godine,samo da je neko drugi sedeo u Barrichellovom bolidu.

@Haralampije i Lallo:
Nadam se da ovo ne shvatate licno.
Meni ovakav stav u Red Bullu odgovara zbog navijackih pobuda,ali je jasno da je Webber taj koji je prvi zasluzio naklonost ekipe,ako su zeleli sigurnu titulu za vozaca i to jos tamo negde kad je Massa propustio Alonsa u Nemackoj.
Sve to pokazuje kako previse moci u rukama neiskusnih i "malih" timova nije uvek idealno,jer nisu u stanju da odluce sta bi sa tim.Preko noci su izbili na vrh,a da nisu ucvrstili temelje tog uspeha.Nisu stigli.Iznenadio ih je.

Poslednja izmena:
Hej Race,voleo bih da vidim koja ekipa bi na kraju sampionata pustila vozace da rade,ovo sto ova dvojica rade. Nijedna to je sigurno,pa ni Meklaren.
Ovakvo sta nije bilo jos od Sene i Prosta,to sam siguran.
A sto se mene tice oni su se meni ove godine bili najdrazi,jer su pokazali zelju,vozili bez kompromisa,jedan protiv drugog,pa onda protiv ostalih.
Tako sam nekad voleo Meklaren,zbog Sene i Prosta,ove godine Red Bul.
Ferari nisam puno simpatisao zbog Sumahera i timskih naredbi npr.
Za koga cu navijati sledece sezone to cu tek da vidim,kad otpocne sezona,prodje pet sest trka,onda cu da biram svoje favorite.
Jednom sam vec rekao da nisam toliko timski obojen,hocu da gledam dobre trke,to mi je bitno.
Ove godine ih je hvala Bogu bilo.:)

Sad ajmo malo o motorima, koja je situacija kod Alonsa? Ja sam negde citao da ima motor iz Bahrejna, pa sam onda naso informaciju da je taj motor izdahnuo na FP1 u Kini...

One of Alonso's eight engines has very low mileage, but has been unable to be used because it was replaced after qualifying at the Bahrain season opener.

The rules prevented Ferrari from re-deploying this engine for anything other than free practice sessions, after it was replaced in Bahrain as a precaution due to the F60 almost overheating.

But because Abu Dhabi is the season finale, Alonso is allowed to use any engine in his allocation there, and the Bahrain qualifying unit is extremely low on mileage.
......

Hej Race,voleo bih da vidim koja ekipa bi na kraju sampionata pustila vozace da rade,ovo sto ova dvojica rade. Nijedna to je sigurno,pa ni Meklaren.

McLaren je nesto slicno radio 2007. ;)
Do duse,tada su Lewis i Alonso usli u poslednju trku sa mnogo manjom medjusobnom bodovnom razlikom,boljom pozicijom na tabeli i vecim sansama za titulu.I nisu je osvojili.Pa cak ni tada to nije bilo potpuno "ravnopravno" prema oba vozaca,jer znamo da se ekipa okrenula Lewisu jos u Madjarskoj,posto im se Alonso pobunio.Istine radi,mora se reci i da je FIA nadzirala McLarenove postupke i tretman prema vozacima na kraju te sezone,pa Alonso nije bio mnogo zakinut.
Verovatno je pojam ravnopravnosti neophodno veoma fleksibilno tumaciti i shvatati,zavisno od okolnosti u datom trenutku.
Sa aspekta jednog Barrichella,ovo je nedosanjan san,sto imaju ovi u RBR-u i onomad u McLarenu.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back