Formula 1

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi nema ravnopravnosti u RB, to su prazne price, Fetel je prvi vozac u RB, jos od kad je doso u TR. Problem je sto Veber ima cojones i nije ko npr. Masa ili Barikelo. Za 2007 se slazem RM.

@ Fernando
Tnx :pivce: Btw jel taj motor sredjen, znas da su imali problem sa ventilima?

@Haralampije i Lallo:
Nadam se da ovo ne shvatate licno.
Meni ovakav stav u Red Bullu odgovara zbog navijackih pobuda,ali je jasno da je Webber taj koji je prvi zasluzio naklonost ekipe,ako su zeleli sigurnu titulu za vozaca i to jos tamo negde kad je Massa propustio Alonsa u Nemackoj.
Sve to pokazuje kako previse moci u rukama neiskusnih i "malih" timova nije uvek idealno,jer nisu u stanju da odluce sta bi sa tim.Preko noci su izbili na vrh,a da nisu ucvrstili temelje tog uspeha.Nisu stigli.Iznenadio ih je.
Ma, OK, no hard feelings, iskreno, meni je kod te nesretne Nemačke najviše smetalo ne to što mu je Massa podario 7 bodova, nego to da na njih Alonso gleda kao potpuno zaslužene. Isti osećaj sam imao kao kada je Henry (francuski fudbalski reprezentativac) dao Ircima onaj gol rukom (video ceo svet i naravno on, odmah po utakmici je priznao). Nije mi krivo što je dao takav gol nego zato što se radovao kao malo dete iako je bio svestan okolnosti pod kojim je to učinio (sličan "podvig" je ostvario i naš Jovanović na utakmici protiv F. ostrva). To su meni margine dokle je nešto sport a van toga nešto drugo što mi se i ne gleda.
Rekoh, da je Vettel u trenutku iznenadnog napada ludila propustio Webbera u poslednjem krugu, mislim da Alonso ne bi ni izašao iz auta na kraju trke...

Ma, OK, no hard feelings, iskreno, meni je kod te nesretne Nemačke najviše smetalo ne to što mu je Massa podario 7 bodova, nego to da na njih Alonso gleda kao potpuno zaslužene. Isti osećaj sam imao kao kada je Henry (francuski fudbalski reprezentativac) dao Ircima onaj gol rukom (video ceo svet i naravno on, odmah po utakmici je priznao). Nije mi krivo što je dao takav gol nego zato što se radovao kao malo dete iako je bio svestan okolnosti pod kojim je to učinio (sličan "podvig" je ostvario i naš Jovanović na utakmici protiv F. ostrva). To su meni margine dokle je nešto sport a van toga nešto drugo što mi se i ne gleda.
Rekoh, da je Vettel u trenutku iznenadnog napada ludila propustio Webbera u poslednjem krugu, mislim da Alonso ne bi ni izašao iz auta na kraju trke...

He, he ili bi ih pregazio obojicu na parkingu ispred podijuma....:hahaha:

Alonso: "Red Bull treba da ostane na fer-igri"

7564.jpg

Alonso smatra da bi Red Bull trebalo da ostane pri svojoj filozofiji "fair-play-a" do kraja šampionata

Red Bull je sebi obezbedio konstruktorsku titulu, ali zbog Ferrarijeve taktike u Nemačkoj, Mark Webber je trenutno na 8 poena iza Fernanda Alonsa, umesto na 1 poenu.

Medjutim, poslednje glasine iz Red Bulla kažu, da je ovaj tim spreman da odigra taktičku igru u Abu Dhabiju, kako bi, jednom od svojih vozača, obezbedili i vozačku titulu, ove sezone.

Najverovatniji potez bi bio da Vettel propusti Marka Webbera, jer ako bi Nemac završio na prvom mestu, ispred timskog kolege, Alonso bi odneo titulu šampiona 2010.

Ali, Alonso smatra da bi Red Bull trebalo da bude dosledan sebi.

"Red Bull je proveo tri meseca propovedajući o pravednosti, i jednakosti vozača, tako da bi sada trebalo da nastave sa istom filozofijom", rekao je Španac za El Pais.

Nemački Der Spiegel navodi, da bi ovakva filozofija, faktički, poklonila Alonsu titulu.

"On je prosperirao od filozofije "fair-play-a" Red Bulla, jer je njegov tim, tu filozofiju, prekinuo pre par meseci", pisalo je u publikaciji.

Medjutim, u Ferrariju, ključ filozofije je put koji vodi do titule.

Nemačke novine citirale su Chris Dyera, glavnog inženjera Ferrarija, koji je izjavio da je Red Bullov poredak Vettel-Webber, u Interlagosu, bio poklon Ferrariju.

"Ali, siguran sam da neće biti toliko velikodušni u Abu Dhabiju", završio je Dyer.

Molim vas da mi neko objesni kakav čovek može da da ovakvu izjavu???

He, he ili bi ih pregazio obojicu na parkingu ispred podijuma....:hahaha:
Da, kao sto je pregazio Masu i Kimija 2007.
Alonso: "Red Bull treba da ostane na fer-igri"

7564.jpg

Alonso smatra da bi Red Bull trebalo da ostane pri svojoj filozofiji "fair-play-a" do kraja šampionata

Red Bull je sebi obezbedio konstruktorsku titulu, ali zbog Ferrarijeve taktike u Nemačkoj, Mark Webber je trenutno na 8 poena iza Fernanda Alonsa, umesto na 1 poenu.

Medjutim, poslednje glasine iz Red Bulla kažu, da je ovaj tim spreman da odigra taktičku igru u Abu Dhabiju, kako bi, jednom od svojih vozača, obezbedili i vozačku titulu, ove sezone.

Najverovatniji potez bi bio da Vettel propusti Marka Webbera, jer ako bi Nemac završio na prvom mestu, ispred timskog kolege, Alonso bi odneo titulu šampiona 2010.

Ali, Alonso smatra da bi Red Bull trebalo da bude dosledan sebi.

"Red Bull je proveo tri meseca propovedajući o pravednosti, i jednakosti vozača, tako da bi sada trebalo da nastave sa istom filozofijom", rekao je Španac za El Pais.

Nemački Der Spiegel navodi, da bi ovakva filozofija, faktički, poklonila Alonsu titulu.

"On je prosperirao od filozofije "fair-play-a" Red Bulla, jer je njegov tim, tu filozofiju, prekinuo pre par meseci", pisalo je u publikaciji.

Medjutim, u Ferrariju, ključ filozofije je put koji vodi do titule.

Nemačke novine citirale su Chris Dyera, glavnog inženjera Ferrarija, koji je izjavio da je Red Bullov poredak Vettel-Webber, u Interlagosu, bio poklon Ferrariju.

"Ali, siguran sam da neće biti toliko velikodušni u Abu Dhabiju", završio je Dyer.

Molim vas da mi neko objesni kakav čovek može da da ovakvu izjavu???
Na koju izjavu mislis?

@fernando
Da ne bude nesporazuma, za mene trenutno 3 najbolja vozača su Vettel, Hamilton i naravno, Alonso. Samo mi je žao što se prva dvojica utrkuju u drugačijim okolnostima od trećeg. I još nešto, da je Aonso u Red Bull-u, obezbedio bi titulu pre Koreje jer od sve trojice ima najpragmatičnije poglede.

Po meni Hulkenberg je najviše štete napravio lewisu nakon starta jedini ga on nije obišao uz jako kočenje, mada kasniji razvoj je jasno pokazao ko je najbbrži, konstruktorska je bila daleko uz onakvog Buttona, ali u svakom slučaju čestitke bikovima, ja nažalost čekam sljedeću sezonu uz pasoš bez viza......

McLaren je nesto slicno radio 2007. ;)
Do duse,tada su Lewis i Alonso usli u poslednju trku sa mnogo manjom medjusobnom bodovnom razlikom,boljom pozicijom na tabeli i vecim sansama za titulu.I nisu je osvojili.Pa cak ni tada to nije bilo potpuno "ravnopravno" prema oba vozaca,jer znamo da se ekipa okrenula Lewisu jos u Madjarskoj,posto im se Alonso pobunio.Istine radi,mora se reci i da je FIA nadzirala McLarenove postupke i tretman prema vozacima na kraju te sezone,pa Alonso nije bio mnogo zakinut.
Verovatno je pojam ravnopravnosti neophodno veoma fleksibilno tumaciti i shvatati,zavisno od okolnosti u datom trenutku.
Sa aspekta jednog Barrichella,ovo je nedosanjan san,sto imaju ovi u RBR-u i onomad u McLarenu.

Samo Prost i Sena su imali tu slobodu u Meklarenu,zato sto su bili veeeeliki vozaci,pa ih obuzdati nisu mogli.

Da, kao sto je pregazio Masu i Kimija 2007.

Na koju izjavu mislis?

Čovek koji je 1/3 trke plakao da ga Masa propusti, sada propagira politiku fer-pleja i negoduje zbog mogućnosti timskog dogovora.... SRAMOTA

Nema fair playa. Samo cista lova. zato su ti smradovi od francuza tako i prosli na Sp. Je*o ih Platini.

Čovek koji je 1/3 trke plakao da ga Masa propusti, sada propagira politiku fer-pleja i negoduje zbog mogućnosti timskog dogovora.... SRAMOTA

Alonso, budi veliki i zacepi usta. Treba biti dostojanstven i u eventualnom porazu.
Nije pominjao fair play u Nemackoj.
doh-1.gif

Pratite vesti povrsno i prenosite samo ono sto vama odgovara.
Vec neko vreme traje prepucavanje izmedju njih.
Da vam prevedem sta je Alonso hteo da kaze:

Cele sezone *****te o nekom postenju, popeli ste se na ***** svima i ako bude nekog propustanja na poslednjoj trci onda ste najgori od svih. :)

Svaka čast za Putina!
To je neki Renaultov bolid od pre 10-15 godina, a čak i u njemu Putin biva konkurentan. :ok:
Mogao bi da vozi bar jednu trku za Renault kada bude održana prva VN Rusije! :ok:

doh-1.gif

Pratite vesti povrsno i prenosite samo ono sto vama odgovara.
Vec neko vreme traje prepucavanje izmedju njih.
Da vam prevedem sta je Alonso hteo da kaze:

Cele sezone *****te o nekom postenju, popeli ste se na ***** svima i ako bude nekog propustanja na poslednjoj trci onda ste najgori od svih. :)

E ovo ni sam Falonso bolje ne bi odvalio i ostao pošten...:hahaha::zcepanje::klap::cepanje::hahaha1:

47720944.jpg

Yas Marina Circuit
Race Date: 14 Nov 2010
Number of Laps: 55
Circuit Length: 5.554 km
Race Distance: 305.361 km
Lap Record: 1:40.279 - S Vettel (2009)

Bernijev cirkus završava svoj ovogodišnji program povratkom tamo gde je i počeo - na Bliski istok, umesto Bahreina u obližnji Abu Dabi. Još jedan tilkedrom bez imalo karaktera, pa se moralo pristupiti smišljanju kako da se "čudesima" van i oko staze skrene pažnja publici da sama staza i nije bogznašta, a i trebalo se pokazati komšijama iz Bahreina da ima se, može se.

Tako smo dobili jednu dnevno-noćnu trku koja se vozi pod reflektorima, startuje u predvečernji sumrak a završava u noći, u blještavom okruženju nalik onome iz igrica Need For Speed sa futurističkim gradjevinama superluksuznih hotela koji pod osvetljenjem menjaju boju, izlaskom iz boksova kroz tunel ispod same staze, tribinama koje vise nad samom stazom...

14-4517-Yas-Marina-Hotel-1.jpg

Ukratko, lepo pakovanje, a suštine - nigde.

Ovo je po drugi put da se organizuje trka za VN Abu Dabija, prošle godine smo videli premijeru na kojoj je pobedio Sebastijan Fetel ispred timskog kolege Marka Vebera i već od prethodne trke krunisanog šampiona za tu sezonu Džensona Batona. Za razliku od te trke koja nije ništa epohalno bitno odlučivala, ovogodišnja odlučuje itekako mnogo. Naime, retko se dešava da u poslednju trku ulazimo sa čak 4 potencijalna kandidata za titulu - Alonso, Veber, Fetel, Hamilton. Zbog toga ču posvetiti malo više pažnje mogućoj kombinatorici u vezi ishoda šampionata:

Luis Hamilton - njegove šanse su manje-više samo u domenu teorije, nakon serije odustajanja u zadnjoj trećini šampionata. Da bi Hamilton postao šampion, on mora da pobedi na ovoj trci ali tako da Alonso ne sme da osvoji nijedan bod, Fetel ne sme da bude bolji od trećeg a Veber od šestog mesta (u kom slučaju HAM 247, ALO 246, WEB 246, VET 246).

Sebastijan Fetel - ako pobedi, Alonso ne sme biti bolje plasiran od petog mesta, Veberov plasman je nebitan (sa Veberom na drugom mestu a Alonsom petim sva trojica imaju po 256 bodova ali zbog boljih plasmana poredak bi bio VET, ALO, WEB). Ako Fetel bude drugi, Veber ne sme biti bolji od petog a Alonso od devetog (VET 249, ALO 248, WEB 248). Ako Fetel bude treći, Alonso je i bez osvajanja bodova svakako ispred njega zbog boljih plasmana.

Mark Veber - ako pobedi, Alonso ne sme biti bolji od trećeg mesta, Fetelov plasman je u tom slučaju nebitan (WEB 263, ALO 261). U slučaju da bude drugi, Fetel ne sme biti prvi (isti broj bodova ali bolji plasmani) a Alonso ne sme biti boji od šestog (u slušaju poretka WEB drugi, VET treći a ALo šesti šampionat će izgledati: WEB 256, ALO 254, VET 246). Za Vebera takođe rade i kombinacije VET drugi, WEB treći, ALO sedmi, kao i VET 2, WEB 4, ALO 9, ili VET 3, WEB 5, ALO 10. Bude li Veber šesti ili gori, titula ide nekom drugom bez obzira na ostale plasmane.

Fernando Alonso - lider šampionata ima relativno čistu situaciju, bude li makar drugi titula je sigurno njegova bez obzira na plasman ostalih. Ako završi kao treći ili četvrti, Veber ne sme da pobedi. Bude li peti, ni Veber ni Fetel ne smeju da pobede. Bude li šesti, Fetel ne sme da pobedi a Veber ne sme bolje od trećeg. Bude li sedmi ili osmi, Fetel ne sme da pobedi a Veber ne sme na podijum. Bude li deveti, Fetel ne sme bolje od trećeg a Veber od petog. Bude li deseti ili gori, Fetel ne sme bolje od trećeg a Veber od šestog.

Uz ovakav poredak u šampionatu uzbuđenja sigurno neće izostati!

Preuzeto sa http://forum.b92.net

Prvi put necu pozeleti da nekome iz RB crkne motor ili nesto slicno, nadam se da ce svi zavrsiti trku i neka pobedi najbolji.
Plasim se da se to nece desiti i da ce titulu uzeti Webber, prosle godine Button, ne znam dal se vise isplati trositi zivce i vreme na pracenje...
Kako god se zavrsi ja sam zadovoljan onim sto su moji prikazali- jedini su uzeli PP (ukupno 3puta) puno brzem RB i do poslednje trke imaju sansu da postanu prvaci.
Dali su sve od sebe, bili izuzetno korektni na stazi, za razliku od dinamicnog dvojca, nikome nisu oteli bodove i unistili trku.(Massa ih je sam dao :mrgreen:)
Hamilton je samo matematicki jos uvek je u igri, ipak puno su vece sanse da se ponovi Monza ili Singapur , samo da izdrzi motor : Avanti, Fernando, AVANTI !!!
cheerleader-1.gif
cheerleader-1.gif
cheerleader-1.gif

2007. se desilo cudo u Interlagosu, zasto ne bi i ove godine bila ista situacija?
Od trojice glavnih, tipujem na Alonsa. Jeste da je gresio ove godine, ali nikad nije dizao preveliku galamu. Ima iskustva, dve titule u dzepu. Ferrari je u dobroj formi bas onda kad je najpotrebnije.
Vettel jos nije zreo za titulu. Ovo je bila godina koja bi mu trebala pruziti samo jos bolju osnovu za uspenu karijeru.
Coveka cije ime ne zelim ni da spominjem ni u snu ne zamisljam kao buduceg sampiona.
Najprljaviji, najbezobrazniji, najopasniji na stazi. Prosto receno - najmanje je u ovom sampionatu zasluzio da bude na najvisem stepeniku.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back